UDKANTEN – Centrum for det gode liv

Bliv helt eller næsten uafhængig af strømforsyning udefra!

20. april 2017


(Foto: Palle Christiansen)

 

Han er stærk i svagstrøm og bliver svag i benene af stærkstrøm

 

Af PALLE CHRISTIANSEN.

 

Elinstallatør Michael Jenker fra Ollerup El har en grundlæggende nysgerrighed for sit fag, der kan betegnes som værende i Überklasse! Han vil, som han selv siger, ”ikke bare være til stede for at skrue tingene sammen”. Nej, han vil både vide, hvordan tingene er produceret og ikke mindst, hvorfor det virker, helt ned på elektron basis.

38-årige Michael Jenker vil hele tiden grave ned i elektronikkens univers, ikke bare kradse i overfladen. Man vil kunne fristes til at kalde hans besættelse af egen-viden som en smule nørdet.

Det er vigtigt at blive opdateret hele tiden. Inden for el og elektronik forholder det sig sådan, at den viden, man havde i går, kan være forældet i morgen! Michaels Jenkers univers er en hel mælkevej af opgaver, der kræver specialviden: udskiftning af LED-pærer – micro vindmøller – intelligente elinstallationer – batterianlæg til private og erhverv – overvågning af solcelleanlæg – IT/edb/netværk – ventilation – solcelleanlæg – pumpeanlæg – teleslynge og energispareforanstaltninger.

Derfor handler det om for Michael Jenker at være ”i stødet” hele tiden. Også fordi han underviser i vedvarende energi på Teknisk Skole i Svendborg.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skovrummet – en ”skov”, der består af træplader

19. april 2017


(Foto: Palle Christiansen)

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Tømrermester Jan Skov kan godt være tilfreds med sit valg af forretningsidé. Han tog nemlig en god beslutning, da han etablerede rumudlejning/lagerhotel. Det viste sig, at efterspørgslen var stor.

Jan Skov har rumudlejning/lagerhotel, ”Skovrummet”, både i Faaborg (70 rum) og i Svendborg (100 rum). Rumstørrelserne varierer fra 7 m3 og op til 40 m3, og de er til udlejning for både industri- og privatfolk. Alle rum er dog p.t. udlejede.

I Faaborg har Jan Skov haft rumudlejning siden 2006 og på Porthusvej 123 i Svendborg siden sommeren 2013, hvor han købte bygningerne af Jens Schultz.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dårlig kvalitet kommer altid tilbage som en boomerang

19. april 2017


Tre ”træmænd” er klar til at løse alle tømreropgaver. Fra venstre: Ulbølle Tømreren René Rasmussen, i midten en flot træfigur snittet af hans farfar, og yderst til højre ses tømrer Jørgen Hulgaard.
(Foto: Palle Christiansen)

 

– i nakken på dig selv!

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Det værste, som René Rasmussen ved, det er at sidde stille og være inaktiv! Og det er bare en grundholdning, han har. For en rigtig handy-mand som han, er der ikke nogen udfordringer i stilstand.

– Jeg kalder mig Ulbølle Tømreren, fordi jeg er født og opvokset i Ulbølle, siger René Rasmussen, som snart har 38 år på bagen og har været selvstændig tømrermester siden 2007. Det høvler bare derudad.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

’Vi har vækstet 25% på under to år’

27. februar 2017


Anne Marie fra Stenstrup: ’Jeg er meget glad for Dagli’Brugsen i Stenstrup. Her er sket rigtigt meget, og alle de nye ting er på hylderne’.
(Foto: Palle Christiansen)

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Det kræver en optimistisk tilgang til opgaven og en sjat sans for købmandsskab i bagagen. Derfor er det lykkes for brugsuddeler Lasse Petersen og hans medarbejdere at nå langt.

Han overtog uddelerstillingen i april 2015 efter Preben Kongegaard, som i forvejen havde bragt brugsen op på et højt indtjeningsniveau.

Fra starten vidste Lasse Petersen, hvad han ville:
– Dengang kastede jeg mine ideer ind i den brugs, som Preben Kongegaard og hans forgængere havde opbygget, siger han.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi leverer foder, lige fra bi til hest!

25. februar 2017


(Foto: Palle Christiansen)

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Her finder du nemlig et breddeudvalg i dyrefoder, som bliver svært at stikke. Stedet er den gamle foderstof i Egense. Uden at overdrive kan man roligt kalde butikken for en ”blandet landhandel”. Specielt når det gælder dyrefoder, men også gødning til mark og have, træpiller, alt til biavl, samt vin og ost og meget mere. Fuglevenner kommer også og køber vildtfugleblandinger og mejsebolde nu, hvor vinteren bider fra sig.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi har kæmpet for det miljøflag!

24. februar 2017


(Foto: Vester Skerninge Friskole)

 

Borgmester-ros og grønt miljøflag blev tildelt Vester Skerninge Friskole

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Udsagnet kom fra en stolt Lauge, der går i 7. klasse på Vester Skerninge Friskole. Her var der feststemning og sang i skolegården på en torsdag i december 2016. For på denne dag kom Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann (V), til Nyvej for at tildele skolen Friluftsrådets grønne miljøflag,

Elever, lærere, ansatte, forældre samt en række gæster var mødt op. Og skoleleder Jens Fabricius Hansen var meget stolt over at kunne byde velkommen til arrangementet.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt fra Ulbølle

23. februar 2017


 

AF CECILIE HAUPTMANN

 

I godt og vel 4 år har foreningen UAM arbejdet på at realisere drømmen om at etablere et uforpligtende mødested, hvor børn og voksne på tværs af alder kan mødes.

Et mødested bestående af en sansehave inkl. bålhytte, legeelementer og motionsredskaber.

Søndag d. 22. januar kom dagen endelig, hvor foreningen UAM kunne indbyde borgere, pressefolk og interesserede til at overvære det røde bånd blive klippet over med den gyldne saks og erklære Ulbølles Aktive Mødested for åbent.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hold da op, hvor vi glæder os til at komme i gang!

14. december 2016


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

I oktober 2015 blev den gamle krosal i Vester Skerninge udbudt til salg af ejeren, ”Den Selvejende Institution Krosalen”.

Køberne var kroparret på Vester Skerninge Kro, Susanne og Lars Thude. De fortæller, at de i forvejen havde leget med tanken om at overtage krosalen og dermed have mulighed for at udnytte alle de kreative muligheder, som krosalen rummer af aktiviteter. Men det blev først en realitet, da krosalen blev sat til salg sidste år.
– Dengang blev vi nødt til at tage en beslutning, som førte til, at vi købte krosalen i oktober 2015, fortæller Lars Thude.

Det lokale menighedsråd havde i mange år lejet stedet af de tidligere ejere, ”Den Selvejende Institution Krosalen”, og efterfølgende, i det sidste års tid, har de af kroparret lånt lokaliteterne indtil udgangen af 2016. Menighedsrådet har i øvrigt også udtrykt ønske om at få deres egne lokaliteter.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

”Just Do It”

13. december 2016


 

Før du ved, hvordan du ikke ryger ud over kanten, skal du først og fremmest turde stå ved den

 

AF CECILIE HAUPTMANN

 

Kan jeg det? Kan det virkelig lade sig gøre? Er det for ambitiøst? Hvem kan hjælpe, guide og vejlede? Hvad med det finansielle og for ikke at glemme en evt. headline for arbejdsprocessen. Alt sammen vigtige spørgsmål, som er væsentlige at forholde sig til under en brainstorm. Om det så handler om en enkeltstående aktivitet, et større arrangement eller længerevarende projekt, så ved jeg af erfaring, at uanset hvor god en planlægning man har, så støder man altid på uforudsete udfordringer. Nogen små og overkommelige, andre større og mere uoverskuelige.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vester Skerninge Sangkor fremfører Bachs Juleoratorium

13. december 2016


(Foto: Kristoffer Juel)

 

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er 46 år siden, at lærere og tidligere elever fra Vester Skerninge Skole for første gang gik sammen om at synge. Det skete i efteråret 1970. Allerede året efter, helt præcist den 13. januar 1971, mødtes for første gang de sangere, der kom til at udgøre Vester Skerninge Sangkor.
I dag er de et folkekor med 50-60 glade sangere fra det meste af Sydfyn. De er fordelt på sopraner, alter, tenorer og basser, og i koret er en rimelig og god fordeling mellem kvinder og mænd – og der er plads til både unge som ældre, som for eksempel de tre børn på 12 år, som synger i koret.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php