Ordet er frit

Askelæs Pyrrhussejr

7. december 2016

Byrådets beslutning om at give forældrebestyrelserne mulighed for at fravælge digital læring i dagpasningen, vil resultere i yderligere skævvridning af de sociale vilkår for børn, mener Arne Ebsen, Liste T.

 

Læserindlæg af
ARNE EBSEN, byrådsmedlem Liste T.

 

Store dele af Danmark har i de seneste måneder kunnet følge Steiner-børnehaven, Askelæs heroiske kamp mod myndighedernes overgreb. Udvalget for børn og unge har formastet sig til at tvinge de 21 børn i institutionen til at bruge iPads.

 

Hele debatten udspringer af, at kommunalbestyrelsen vedtog en vision for læring og dannelse i april ´14, hvor der blev skitseret 3 hovedområder for de 0-18 årige i Svendborg Kommune:

 

Innovation

Kreativitet

Digital læringskompetence

 

Den sidste del af visionen er i dagspressen blevet fremstillet, som om det alene var et spørgsmål om tekniske it-færdigheder. Hele dannelsesaspektet og den etiske dimension er bekvemt blevet udeladt – alene af den grund, at det er for vanskeligt at skulle sætte sig ind i de mere komplekse tanker.

 

Der er talrige velbegrundede artikler, bøger og rapporter, der dokumenterer et udtalt behov for at lære vore børn en duelig og forsvarlig omgang med de digitale muligheder. Fremtiden byder nok ikke på færre.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Arkitekturprisen fremmer det frivillige initatiativ

15. november 2016

Svendborg Kommunes Arkitekturpris ser ud til at blive bevaret
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Læserindlæg af:
AF RUDI RUSFORT KRAGH, formand og på vegne af bestyrelsen i By og Land- Sydfyn

 

Det er med stor glæde at vi i By og Land- Sydfyn erfarer, at politikerne i Svendborg Byråd foreslår at friholde Arkitekturprisen for besparelser, som der ellers var lagt op til, i tidligere udgave af Sparekataloget.

Denne handling kræver både stort mod og vilje til beslutningskraft, i en tid hvor mange andre må holde for. Det vidner om, at politikerne er sig bevidst om den store værdi Arkitekturprisen bidrager til, som led i arbejdet for forskønnelsen af det offentlige rum i kommunen, og at værdien af Arkitekturprisen overstiger langt de 40.000 kr. ordningen koster kommunen.

Arkitekturprisen er født af By og Land- Sydfyn i starten 1970’erne og overtaget af kommunen i 1980. I dag har mere end 250 bygninger og byrum gennem de sidste 45 år modtaget Arkitekturprisen og hædret for god arkitektur.

Det er værd at lægge mærke til, at Arkitekturprisen har brilleret med et totalt fravær af kritiske indlæg i medierne fra byens borgere. Derimod har borgere og virksomheder med ære og stolthed taget i mod den hæder som Svendborg Kommune er aktiv part i.
Endvidere er Arkitekturprisen medvirkende til at de lokale medier mindst en gang om året skriver positive historier om Svendborg Kommune. Ikke kun om kommunen som geografisk areal, men også om Svendborg Kommune som aktør.

Med politikernes ønske om at fastholde Arkitekturprisen som et aktiv, er det samtidig et kraftigt signal til hele frivillighedsområdet – at kommunen påskønner det frivillige og faglige arbejde.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Iværksætteri så det batter

5. november 2016

(Foto: fagfotografen.dk)

 

AF SUSANNE LINNET AAGAARD

 

Iværksætteri er meget oppe i tiden. Ja, det er nærmest blevet trendy at være iværksætter. Der er kommet iværksætteri på skoleskemaet fra folkeskole til universitet. Iværksætterne dyrkes som helte i reality-TV som ’Løvernes hule’. Ikke mindst dem der lykkes, fordi de har opfundet noget helt unikt, eller fordi de gir alt, knokler døgnet rundt og lever på en madras hos vennerne. Iværksætterne er de nye hverdagens helte.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Irriterende positiv

5. november 2016

(Foto: Colourbox)

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

For mange år siden havde jeg en veninde, der blev ret provokeret af mit positive livssyn.

Jeg husker tydeligt en aften, hvor hun bad mig om at “holde op med mit positive pis”, som hun udtrykte det. Hun gad ikke høre på positive historier, men hellere noget sladder eller andet, der kunne få hende til at føle sig lidt bedre tilpas (bedre end DE ANDRE).

 

Jeg tror i virkeligheden ikke, det var mig, hun ville pille ned… Det er ret almindeligt, at vi selv får det lidt bedre, hvis vi kan finde noget dårligt at sige om andre…!

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

By og Land- Sydfyn har et vågent øje med udviklingen af havnen

15. oktober 2016

Eksempel på hvordan et nyt byggeri på Baagøe & Riber grunden i Kullinggade 29 kunne se ud
(Illustration: C&W Arkitekter) 

 

Læserindlæg af RUDI RUSFORT KRAGH på vegne af bestyrelsen i By og Land- Sydfyn

 
Foreningen By og Land- Sydfyn observerer i forbindelse med de seneste udviklingsprocesser i områderne omkring Svendborg Havn, at der er en markant skepsis og bekymring blandt borgerne om udviklingen i Svendborgs identitet og særkende. En bekymring man bør tage yderst alvorligt.
Med udgangspunkt i en mulig kommende lokalplan for et nyt boligområde på den gamle trælastgrund, Baagøe & Riber i Kullinggade 29, vil By og Land- Sydfyn her komme med fire væsentlige nedslagspunkter, som man bør være særlig opmærksom på.

Download Projektbeskrivelse fremvist ved borgermøde 28.09.2016

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Arkitekturprisen uddeles – måske for sidste gang

3. oktober 2016

Mandag den 3.oktober uddeles Svendborg Kommunes Arkitekturpris måske for sidste gang.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Læserindlæg af: AF RUDI RUSFORT KRAGH, Formand for By og Land-Sydfyn

 

Det er i dag en både glædens og sorgens dag. Glædens dag fordi viceborgmester og formand for Svendborg Kommunes Arkitekturkomite, Henrik Nielsen, i dag vil overrække Svendborg Kommunes Arkitekturpris. Prisen tildeles tre modtagere. Og sorgens dag, fordi, hvis det går som det er lagt op til, er det sidste gang Arkitekturprisen uddeles, da ordningen indgår i kommunens sparekatalog.

Festtalen vil sandsynligvis ikke nævne sparekataloget med et ord – eller antyde at det muligvis er sidste gang denne pris uddeles. I stedet vil man – og med stor ret – fremhæve hver af de tre prismodtagere for deres selvstændige kreativitet, deres respekt for materialer og formgivningen som spiller fint sammen med omgivelserne. Noget i den stil vil det sikkert lyde. Man vil takke prismodtagerne, arkitekterne og håndværkerne for det færdige resultat, som er til glæde for nærmiljøet og Sydfyn. Og modtagerne af Arkitekturpriserne vil – med rette – være stolte og glade.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Om at høste og fodre den rigtige ulv!

17. september 2016

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

Mens jeg skriver dette, høstes der på de danske marker. Bønderne høster det, de tidligere har sået og dyrket. Og helt privat sår vi alle frø hver eneste dag – frø vi senere høster, om vi vil eller ej.

 

Det vi sår, er det vi høster
Er du sådan en, der dyrker negative tanker? Nej vel… det tror vi sjældent om os selv.
Det du giver opmærksomhed i dine tanker – de tanker du sår – bliver til ord, handlinger og vaner, og det skaber dit liv og bliver din skæbne.
Og faktum er desværre, at mange af os har for vane at så – og måske endda dyrke – negative tanker.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ja tak til flere trapper

12. september 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

På byens stejleste sted bestiger vi nu bymuren og indtager den gamle middelalderby. Denne sommer blev havnetrappen indviet, og nu vrimler det med folk på trappen og i Møllergade til manges tilfredshed

 

AF SUSANNE RIBER

 

Ser vi en trappe eller en bakke, skal den bestiges, ser vi en bro over en å, skal vi over på den anden side, ser vi en cykelsti, vælger vi gerne cyklen, ser vi en affaldskurv, putter vi skrald deri og ikke på jorden, og ser jeg et bordtennisbord eller et basketnet, får jeg lyst til at bevæge mig. Det kaldes også nudge og betyder at skubbe blidt og venligt mod den ønskede handling.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Folkets fornemme filmfest

9. september 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN, Redaktør mitsvendborg.dk
Leder – mitsvendborg.dk – MAGASIN, september 

 

Leonardo DiCaprio kunne desværre ikke komme sammen med instruktøren Alejandro González Iñárritu og modtage en Svend for The Revenant som Bedste udenlandske film. Hele Torvet var ellers pakket ind i festligheder, fornemme VIP-områder med masser af kendisser og nøje udvalgte Svendborg-personligheder, og som centrum for det hele en stor scene med professionelt lyd- og lysudstyr leveret af et udenbys lydfirma. Alt sammen opstillet til årets store folke-film-fest; Danmarks Film- og Kulturdage.
Men folket var der. Heldigvis. Det var jo et eller andet sted også dem, det handlede om, da Svend-festen er den eneste filmprisuddeling, hvor det er publikum, der suverænt afgør, hvem der skal modtage den fornemme pris.
I bedste Cannes-stil fik folket da også smæk for skillingen, da festen flot og pompøst blev

indledt med det glamourøse set-up, hvor folket kunne betragte de kendte og mindre kendte særligt indbudte gæster gøre deres elegante entré ad den røde løber langs Vor Frue Kirke – ned ad Wessels Trappe – tæppebombet af blitzlys fra fotograferne og videre ind i det aflukkede VIP-område. Det var i sandhed noget ganske særligt at kunne få lov at være tilskuer til på den anden side af hegnet.

Hele det flotte og fuldendte scenarie blev understøttet af blide toner fra en cd-afspiller gennem det odenseanske lydanlæg på scenen. Det var godt, at man valgte ikke at lade et af Svendborgs egne provinsorkestre sætte lidt god fart over feltet, når der nu var tv på, for det havde selvfølgelig været upassende at flytte fokus fra byens gæster fra København.
En smuk sensommeraften i Svendborg var det bestemt på byens nye torv. Men folkefesten udeblev. I stedet blev folket tilskuere til deres egen fest.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

“Du duer ikke til noget, og du ligner en idiot!”

14. juni 2016

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

Hvordan ville du have det, hvis din bedste ven eller veninde talte sådan til dig?

 

Da min datter gik i 1. klasse, skrev hun sig selv øverst på de vennelister, som var populære at skrive. Hun husker tydeligt, hvordan “stemmen” inden i hendes hoved var den bedste ven i verden. Hun fortæller, hvordan “stemmen” var god til at rose, opmuntre og trøste hende, for som hun sagde: “Stemmen” var der jo altid, det var Julie og Thea ikke. Men når kammeraterne så hendes venneliste, sagde de, at man ikke kunne være sin egen ven. Hun blev gjort til grin, og inden året var slut, var hun overbevist og helt flov over at have troet, man kunne være sin egen ven.

Min datter er ikke lille mere, og forleden fortalte hun mig, at hun øvede sig på at være sin egen bedste ven – igen. Desværre havde hun glemt, hvordan man gjorde, så det føltes ikke så naturligt at bruge “stemmen” på en positiv og opmuntrende måde. Den var jo blevet vant til at være negativ.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

ERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php