Kultur-og byliv

Hun kom hjem

21. december 2019

 

AF JANNIE SCHJØDT KOLD, BAGGÅRDTEATRET

 

Mange aftner ender jeg på kirkegården. Jeg holder af roen, og af de historier, som stenene gemmer på. Kirkegården på Thurø er Danmarks smukkeste, siges det, og jeg tænker det samme. I starten var det mest Tom Kristensens store runde sten, der betog mig.
”Bøjer jeg mig så dybt som jeg kan, vokser min verden sig stor,” står der på den.

Nu søger mine skridt næsten automatisk mod Karin Michaëlis’ grav. Undseelig hvid sten med ordene ”Hun kom hjem”. Det var hendes urne, der kom hjem til en ø i sorg, klædt i stedsegrønne grene vist nok. Karin Michaëlis døde i København, fattig og næsten glemt af offentligheden. Hun fik jordfæstelse en kold januardag i 1950 på Thurø Kirkegård, og nu i 2020 ser det ud til, at der vil blive kastet nyt lys på den flittige forfatter og globale aktivist. Måske du så tv-udsendelserne i efteråret, blandt andet på DR 1 i ”Øgendahl og de store forfattere”.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Musikalske decembergodter fra Giant Steps – og på vej mod et jubilæum

5. december 2019

 

AF PIA BLOHM, GIANT STEPS

 

Inden det nye år for alvor banker på døren, har Giant Steps et par musikalske godter i posen, som du ikke må undvære. Torsdag d. 5. december kl. 20 sætter den storswingende og opfindsomme pianist Kathrine Windfeld sig bag klaveret. Hun har skabt sig et stort navn både i Danmark og i udlandet med sit bigband. Denne aften er hun dog en del af Løvdal/Windfeld Quartet, men det bliver det bestemt ikke ringere af. At Windfeld så oven i hatten skal møde fødebyen Svendborg, giver ganske sikkert ekstra brændstof i ovnen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

15 år med Folk for Folk i 2020

5. december 2019

 

AF JENS HOLGERSEN, FOLK FOR FOLK

 

Folk for Folk har i 14 år hentet folkemusik til Svendborgs musikglade indbyggere. Vi har sørget for en scene til lokale, regionale og internationale musikere. Vi fortolker begrebet folkemusik meget bredt. For vi vil gerne præsentere så meget og så god musik som muligt. Og vi kommer vidt omkring: Folksongs, blues, roots, viser, singer-songwriter og folke- og spillemandsmusik fra mange lande. Det er i alle årene blevet godt modtaget af publikum.

I 2017 modtog foreningen en Danish Music Avard, som Danmarks bedste folkemusik spillested. I 2020 fejrer Folk For Folk 15 års jubilæum. Mere om det, for 2019 er ikke slut endnu.
Tirsdag den 3. december kan man få Historien om 10 guitarer. Når Svendborgs guitarfænomen Jan Schønemann og sidemanden fra Zenobia Martin Rauff spiller på og fortæller om deres fantastiske instrumenter.
Som afslutning på efterårssæsonen 10 december er det lykkes at få fire af de dygtigste folkemusikere til at spille. De kalder sig Svensk Folkejul og spiller magiske traditionelle nordiske julesange.  En lille pudsighed er, at tre af disse elitemusikere er blandt de mange nye tilflyttere, som strømmer til Svendborg for tiden. Den svenske sanger Emma Björling, multimusikeren Poul Amaliel og bassisten Søren Lund. På violin og mandolin er det skotsk-australske Hal Parfitt-Murray.

I 2020 er Folk For Folk klar med endnu en række skønne koncerter, med musikere fra både ind-og udland. Det er hver tirsdag kl. 20 på Arne B Music Club. Man kan bestille mad inden koncerterne og første gang bliver den 28. januar.
Programmet er lagt og der er meget at glæde sig til.

folkforfolk.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Klimavenlig rejseform på kunstens vinger

23. november 2019

 

AF JANNIE SCHJØDT KOLD, BAGGÅRDTEATRET

 

Den klimavenlige rejseform vinder indpas, og også på teatret satser vi på nære rejsemål. Med vores fiktive rejsebureau B-TOURS tager vi denne vinter blandt andet til Gudmekongernes Gilde. Du har nok hørt om GOG.

Men vidste du, at Gudme engang var Skandinaviens største by?

Den 28. november rejser vi sammen tilbage i tiden, når arkæolog fra Svendborg Museum Per O. Thomsen fortæller om 500 års generationer af fyrster i Gudme og deres forbindelser til Romerriget. Hvor kom de fra, og hvor forsvandt de hen? Vi sidder i hallen og spiser som konger og dronninger – økologisk. Og dernæst beretter journalist og forfatter Erik Nielsen beretter med udgangspunkt i sin bog Gudmekongerne – bogen om GOG.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jule-rock-party på Arne B MusiCclub

19. november 2019

Bad Boy Boogie er klar med AC/DC til svendborgenserne den 29.november
(Foto: sydfynsfotograf.dk)

 

Der står både AC/DC og ZZ Top på plakaten fredag den 29.november på Arne B MusiCclub.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

De har gjort det før, og nu gør de det igen. To lokale hårdslående rock-orkestre indtager scenen på Arne B MusiCclub til en aften som i den grad skyder julen i gang.
– Vi havde stor succes da vi i september kørte konceptet med de to bands samme aften, så nu gør vi det igen den 29.november – og denne gang kan man komme og holde sin julefrokost på stedet med efterfølgende rock’n’roll på scenen fra kl.20, siger restauratør Jan Rudbæk som selv står på scenen som forsanger i aftenens første band ZZ Topless.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

The Beatles Revival kommer til Svendborg!

9. oktober 2019

ANNONCE

 

 

Et af Europas bedste og mest efterspurgte The Beatles tributes giver koncert i Svendborg til november.

 

Verdens største boyband gennem tiderne – The Beatles – nåede kun at spille ganske få koncerter i Skandinavien. Men til de mange som ikke nåede at opleve The Beatles live, enten fordi der var udsolgt, eller fordi man simpelthen ikke var født dengang, – er her den ultimative erstatning:

 

LiveConcept præsenterer:  The Beatles Revival.
Orkesteret er blandt de få tribute orkestre, som udover succes i hjemlandet, også har formået at skabe sig popularitet på internationalt plan.
– Det er virkelig med stor glæde, at vi nu har fornøjelsen at kunne byde et af de måske absolut bedste The Beatles tribute-orkestre i Europa velkommen til Svendborg, siger arrangør Thomas Cleve fra LiveConcept.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lasse & Mathilde til Folk for Folk

5. oktober 2019

 

AF JENS HOLGERSEN – FOLK FOR FOLK

Det var i 1975 at Mathilde Bondo´s første soloplade ”Pigesind” med tekster af Tove Ditlevsen og musik af Lasse Helner, udkom. Det blev starten på Lasse & Mathilde – på scenen og privat. Lyrikken har vejet meget til i Lasse & Mathildes sangskrivning: Poul Henningsen og ”den anden PH”: Piet Hein, Martha Christensen, – og mange flere!
Du kan opleve det populære par når Folk For Folk slår døre op på Arne B Music Club tirsdag den 15. okt. kl. 20.

Ugen efter 22. okt. står den på blues og roots med Tim Lotar. Han er ikke “just another bluesman”. Lothar er kendt for sine historiefortællinger og sine egne sange og dette gør ham til en interessant og meget personlig kunstner. Han er et anerkendt navn på den internationale roots-scene, har turneret i 20 lande, har seks anmelderroste udgivelser bag sig, modtaget priser i ind- og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Med sig har han tyske Holger Daub. De har spillet sammen siden 2013, til koncerter og festivaler i USA, Tyskland, Schweiz, Sverige, Norge og Danmark.  Samt en tubaist i verdensklasse! János Mazura fra Ungarn, der har spillet i Istanbul State Opera, Hungarian Radio Symphony, Hungarian Opera m.m.
29. okt. er der Åben scene v. Erling Sevald & Bjørn Woldby. Kom og vær med.

5. nov. bliver et brag af en koncert, når Baltic Crossing igen besøger foreningen. De består af fem højaktive musikere fra UK, Finland og DK. De har spillet sammen siden 2004 og har udgivet tre anmelderroste CD’er som bl.a. har høstet flere nomineringer ved Danish Music Award Folk! Udover lange turneer i de tre hjemlande samt Norge og Sverige, har de spillet på mange af den vestlige verdens vigtigste folkemusikfestivaler.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kulturturisterne kommer

5. oktober 2019

 

AF JANNIE SCHJØDT KOLD, BAGGÅRDTEATRET

Som tilflytter er jeg interesseret i egnens historie. Hvem har boet her? Af kendte personer fik jeg hurtigt af min omgangskreds at vide, at Jan Pytlick bor på Thurø. Ok. Helt fint. Derudover var der en, der gav mig bogen Bertolt Brechts Svendborgdigte i fødselsdagsgave. Den havde jeg også selv købt, fordi en bog med den titel var værd at læse for én, der var på vej til at flytte til Svendborg.

Jeg er ikke den eneste. Visitdenmark oplyser, at 43 pct. af de udenlandske ferieturister i Danmark er kulturturister. Det gælder 54 pct. af storbyturisterne og 36 pct. af kyst- og naturturisterne. Kultur, kunst og historiske oplevelser er naturligvis ikke det eneste, der motiverer kulturturisterne til at vælge Danmark. Turisterne efterspørger den fulde ferieoplevelse både ved kysten og i de store byer.

Tallene er værd at notere sig, al den stund, at man bør huske egnens kulturhistorie, når man tænker i turisme. Folk vil selvfølgelig sejle, nyde sundet, og besøge vores store attraktioner. Men der er også tilrejsende, der vil nyde at gå i sporene af billedhugger Kai Nielsen, læse om Brecht og se en teaterforestilling om Karin Michaëlis. Eller gå en audiowalk langs Øhavsstien og komme tættere på de kunstnere, der har søgt ro og nye begyndelser her.

Fra fredag den 11. oktober, lige op til efterårsferien, kan med app’en BaggaardTeatret downloade Sundets Stilhed og få en anderledes kulturel oplevelse – ude i naturen, mens man går. Med hørebøfferne kan man enten på dansk, tysk eller engelsk høre om egnens store forfattere fortalt som en dramatiseret lydfortælling. Og hvem ved, måske vil man også komme til at overveje sine egne skridt, veje og valg i livet.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps serverer internationalt guitarguf

1. oktober 2019

AF PIA BLOHM, GIANT STEPS

 

Der bliver noget at komme efter, når Giant Steps inviterer til koncert på Arne B torsdag d. 24. oktober kl. 20. Det er nemlig lykkedes musikforeningen på én og samme aften at samle de tre internationalt anerkendte guitarister Martin Taylor, Ulf Wakenius og Eric Wakenius til oplevelse langt ud over det sædvanlige. Den engelske guitarist Martin Taylor, der anses for at være verdens førende eksponent for solojazz og fingerstyle guitar, kombinerer virtuositet, følelse og humor med en stor portion engagerende tilstedeværelse på scenen. Svenske Ulf Wakenius turnerede i adskillige år med Oscar Peterson og NHØP og er blevet lovprist for sit prægtige guitarspil, uanset om han spiller upbeat eller ballader. Både Taylor og Wakenius har samarbejdet med mange af de største stjerner som Stephane Grappelli, Pat Metheny, Herbie Hancock, Jeff Beck, George Harrison og Mike Brecker. Eric Wakenius, søn af Ulf, har gennem de seneste år skabt sin egen karriere og samtidig høstet roser fra anmeldere for sin unikke spillestil. En uforglemmelig efterårsaften venter ladet med energi, lydhørhed og en enestående teknik, hvor de tre herrer præsentererhåndplukkede amerikanske jazzklassikere samt egne kompositioner.

 

Som altid ved Giant Steps’ arrangementer vil der være mulighed at nyde Arne B’s to retters menu inden koncerten. Der serveres også en lækker vegetarret.

Billetter kan købes online på Billet.dk. Prisen er den samme, om man køber ved indgangen eller i forsalg.

 

Læs om alle sæsonens koncerter på www.giantsteps.dk. Det trykte program kan bl.a. hentes på Arne B og Svendborg Bibliotek. Mød desuden Giant Steps på Facebook.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Teater på stien

20. september 2019

 

ASF JANNIE SCHJØDT KOLD, BaggårdTeatret

”Vi er i opløb,” siger vi i teaterverdenen. Det er der, hvor vi løber lidt hurtigere end ellers, og hvor alles kræfter samles om det ene: At få alt til at klappe til premieren.

Således også nu, hvor BaggårdTeatret går ny veje, med det, vi kalder ’usynligt teater’- endda med lidt af et Hollywood-cast. En forestilling er lagt for dine fødder!

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php