Kultur-og byliv

Fed, funky forårsfest

30. marts 2017

 

Jet Z
08.04. kl. 21:30 på Arne B

Swingende funky dansemusik er altid kendetegnet ved en aften i selskab med Jet Z, som bogstaveligt talt har spillet hofterne af led på et utal af glade party-mennesker. Lørdag den 8.april bliver ingen undtagelse, når de lokale funk-rockere går på scenen på Arne B i Vestergade og ruller partymaskinen ud.

Bandet er hverken unplugged, uden filter – som det hedder lokalt, eller på nogen måde skåret ind til benet. Det bliver tyk, tight funk ´n roll ekspederet direkte ud i forårsnatten.
Sætlisten består af numre fra kunstnere som Tower of power, Brother Strut, Ray Charles, Stevie Wonder, Hot Chocolate, David Bowie og Michael Jackson.

Jet Z er: Per Vincent på trommer. Ole Dorf på bas. Nis Kaare Hansen, keyboard. Jens Rossen, percussion og saxofon og Christian Dan Jensen på guitar og vokal.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Musik af den anden verden

20. marts 2017

De fire nysgerrige musikere fra The 4th Power er er klar til at møde Svendborg torsdag d. 23. marts kl. 20, når Giant Steps inviterer til koncert på Arne B.
www.giantsteps.dk

 

The 4th Power bryder alle musikalske grænser

 

I foråret 2013 mødtes den italienske trompetist Alessandro Garau og den brasilianske bassist Aurelio Raposo i København og fandt hurtigt ud af, at de delte en fælles passion

for at skabe musik inspireret af forskellige kulturer fra de fjerne verdenshjørner. Muligheden bød sig, da de samtidig mødte en af Danmarks helt store percussionister den ghanesiskfødte  Ayi Solomon. Og med Solomons ord just play tog de sammen på en lang musikalsk rejse. Magien opstod, og helt nye kompositioner med et melodisk og stærkt rytmisk drive så dagens lys. Ringere blev det ikke, da den herboende japanske musiker Makiko Hirabayashi – en af landets fremtrædende jazzpianister – trådte til og supplerede med smukke harmonier og raffinerede soloer. Musikken var endelig fuldendt, og bandet The 4th Power var født.

Torsdag d. 23. marts kl. 20 er de fire spændende musikere på plakaten i Giant Steps med deres farverige og originale univers fyldt med overraskelser, og hvor elementer fra flamencoen og tangoen blandes med jazz, italiensk inspirerede melodier, brasiliansk og klassisk musik. Ja simpelthen worldfusion i ordets allerbedste forstand. En smuk og favnende musikaften er i vente – helt uden grænser …Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dobbeltkoncert med unge supertalenter

6. marts 2017


Bjørn Wolby Brazilian Trio er klar på scenen, når Giant Steps inviterer til dobbeltkoncert med unge sprudlende jazztalenter torsdag d. 9. marts kl. 20
www.giantsteps.dk

 

Musikere fra både Svendborg og København besøger Giant Steps

 

Under overskriften Ung Jazz sætter Giant Steps torsdag d. 9. marts  kl. 20 fokus på morgendagens stjerner ved en dobbeltkoncert på Arne B. Arrangementet denne aften

skulle egentlig ha’ budt på semifinalen i den årlige landsdækkende talentkonkurrence Ung Jazz -  men da et af de to medvirkende bands har trukket sig, bliver der ikke tale om en egentlig konkurrence. Der bliver til gengæld masser af spændende musik, bl.a. med Københavner-sekstetten ALAWARI, der fortsat er med i konkurrencen, og som nu går direkte videre til finalen på Jazzhouse d. 15. april. 

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tyk, tæt blues på Strandlyst

3. marts 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Raiders
Strandlyst lørdag 4.marts kl.23.00

 

Med en indædt kærlighed til genren leverer Raiders bluesmusik af højeste kvalitet. Bandet har rødder i Svendborgs legendariske bluesmiljø, og besætningen tæller: Keld Andersen og Henning Kaae på guitar, to af landets absolut bedste bluesguitarister, og den ultimative danske bluesvokal fra Keld Andersen stødt bakket op af besætningen i maskinrummet: Ole Dorf på bas og Per Vincent på trommer. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Musikalsk forårsspræl i Giant Steps

25. februar 2017

Svendborg Gymnasium Bigband er mere end klar til at trykke den af ved Giant Steps’ åben scene-arrangement torsdag aften d. 2. marts.
www.giantsteps.dk 

 

Svendborg Gymnasiums Big Band åbner ballet

 

Nu er der atter bud efter alle byens legesyge musikere, når Giant Steps tænder for strømmen og åbner scenen på Arne B torsdag d. 2. marts kl. 20 til en vild og inderlig musikaften, hvor alt kan ske.

 

Der plejer at være trængsel omkring scenen på disse aftener, hvor enhver helt uforpligtende kan møde frem med sit instrument og gi’ den gas sammen med andre musikere. Der er også mulighed for at træde op med sit band og servere et par numre.

Ingen indviklede regler og snævre genre-grænser bestemmer her – alt er tilladt – bare man brænder for musikken og har lyst til at møde et forhåbentligt veloplagt publikum, lyder det fra Giant Steps.

 

Og der bliver ikke sparet på krudtet, for aftenens værter 15 stærkt swingende holdspillere fra Svendborg Gymnasium Bigband og dirigent Rune Bech Lauesen åbner ballet med at gå jazzamok.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dobbeltkoncert på Arne B med gamle kendinge

23. februar 2017

Straight og De Døde Heste giver dobbeltkoncert på Arne B på lørdag

 

Dobbeltkoncert med Straight Back og De Døde Heste
Lørdag d. 25. februar kl. 21.30 på Arne B
Straight Back starter, hvorefter De Døde Heste spiller.
Der er til arrangementet fri entré

 

STRAIGHT BACK

..lidt historie

Efter 30 års pause er rockbandet Straight (Back) tilbage. Fire herremænd, der sætter alt på ét bræt og gør en dyd ud af, hverken at spille ufarligt eller ufejlbarligt – men straight fra hjertet! 

Det hele startede i 1982. Samme år som Michael Laudrup debuterede på landsholdet og Jesper Olsen hamrede lædersvesken ind bag Peter Shiltons mål og antændte ”Danish Dynamite”. Samme år udgav Michael Jackson albummet ”Thriller” og slagere som ”Eye Of The Tiger”, ”Ebony & Ivory” og ikke at forglemme ”Hvor Skal Vi Sove i Nat” blev født. Selvsamme år etablerede fire knægte med en gennemsnitsalder på 16 rockbandet Straight. 

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Brecht er genoplivet

15. februar 2017

 

KULTURANMELDELSE

 

AF MARCO GRIMNITZ, Svendborg

 

Et sted i 2003 stod en tysklærer alene med den tyske forfatter og dramatikers værker ved hjertet. På den modvillige side af katederet hang en gruppe gennemsnitlige gymnasieelever i en relativt gennemsnitlig tyskundervisning. Med datidens mest innovative midler og hjemmemixede indtalinger forsøgte det ensomme mellemkrigsapostel at vække begejstring og vise os værdien af værkerne. Det er ikke et retfærdigt grundlag, men BaggårdTeaterets behandling af ”Svendborg Gedichte” står for mig tilbage som den klare vinder. Brecht støder skræmmende aktuelle digte lige i mellemgulvet – kapoow!

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps – et musikalsk paradis

14. februar 2017

 

Ny sæson – 21 koncerter – hver uge frem til sommer

 

AF PIA BLOHM, gæsteskribent Giant Steps

 

Nu går det igen over stok og sten, når Giant Steps forårskåd springer ud og leger tagfat med musikkens mange farver. Sæsonens nye koncertprogram vrimler med alt, hvad et musikhjerte kan begære, så lad dig forkæle og få det helt særlige Giant Steps-tilskud fyldt med gode langtidsvirkende vitaminer.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Swingborg3LIVE er overstået, nu kan frugten høstes

9. februar 2017

(Foto: Michael Raunholst)

 

I oktober sidste år blev der skrevet kulturhistorie, da over hundrede lokale musikere præsenterede deres egne kompositioner for publikum. 30 koncerter blev afviklet på en uge, nu udkommer det på dvd

 

AF PER VINCENT

 

- Det er svært at få armene ned, var der en, der sagde, da det hele var overstået. Alt havde klappet, også publikum, og alle havde gjort deres bedste.

I en uge var Svendborg fyldt godt ud med lokal, selvkomponeret musik, et imponerende antal spilleglade mennesker fordelt på 30 bands, trioer og duoer optrådte på fem forskellige spillesteder. Det er da en tanke værd: Byen kan præstere et overvældende antal musikere, der skriver deres egen musik og spiller den offentligt.

Den første Swingborg-LP udkom i 1980, Swingborg2 var en cd, den er 11 år gammel, og nu Swingborg3 på dvd, alt sammen hjemmelavet musik.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny sæson med toppen af dansk jazz

30. januar 2017

Guitaristen Pierre Dørge er hovednavnet torsdag d. 2. februar, når Giant Steps fortsætter .
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps præsenterer Pierre Dørge torsdag og Veronica Mortensen lørdag

 

Efter åbningskoncerten med Chris Minh Doky for udsolgte huse fortsætter Giant Steps sin vinterjazzfestival for fuld damp på Arne B. Både torsdag d. 2. februar og lørdag d. 4. februar er der koncerter på programmet og igen med toppen af dansk jazz på scenen. 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerERHVERVSKLUBBEN
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php