Kultur-og byliv

Burning Velvet release-party på Harders

27. september 2018

 

Burning Velvet på Facebook

 

Burning Velvet inviterer til fest den 6.oktober på Harders i Svendborg

 

Americana bandet Burning Velvet fra Svendborg udgiver sit album ”Listen” på vinyl i begrænset oplag på 300 stk. Den 6.oktober kl. 20 fejrer Burning Velvet og Celebration Records udgivelsen med koncert og fest på Spillestedet Harders i Møllergade i Svendborg. Festen er åben for alle og der er fri entre.

Burning Velvet har spillet live de sidste 6 år med skiftende besætning og nogle gange solo, bl.a på en lang koncerttourné i Tyskland og Schweiz. På albummet har frontmand og sangskriver Nicolai Wøldike Schmith fået selskab af et nyt hold meget kompetente musikere, der hver især har fungeret som solister eller backing for bands som bl.a. Marc Facchini, Chorus Grant, Cancer, Wynona og Nikolaj Nørlund. Med sig på scenen den 6.oktober medbringer Nicolai holdet fra pladen: Moogie Johnson (guitar, vokal), Tobias Lange (trommer) og Camilla Munck (klaver og vokal) og Søren Lund (Bas) fra Svendborg. Bandet har lige spillet opvarmning for americana-heltene Calexico (US) på Posten i Odense så de er helt klar til at spille numrene for første gang i hjembyen Svendborg.

Allerede nu kan man høre albummet ”Listen” på digitale streaming tjenester, bl.a. Spotify. Albummet har også fået den første anmeldelse og musikbloggen 33Plus kalder det ”efterårets smukkeste soundtrack” og deres anbefaling lyder: LYT LYT LYT.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fra vintermørke til scenelys

11. september 2018

 

AF JANNIE SCHJØDT KOLD, kommunikationschef BaggårdTeatret

 

Hvornår bor man rigtigt et sted? Hvornår kan man sige, at man har taget en egn til sig? For min familie og jeg gjaldt det om at finde et sted, hvor tingene ikke var helt fastgroede, men dog havde sine egne fortællinger. En by, en egn, en ø hvor der stadig var en nysgerrighed, når fremmede gik i land: hvad er du så for én?

Dette og mere til fandt vi på Sydfyn. I Svendborg og på Thurø, hvor vi kastede anker. Vi flyttede ind i februar, trak pigerne til skole på slæde, vi så foråret begynde, mens sommeren havde os i sit varme baghold. Den henslæbte sig med uanede mængder af gæster, der ville have en bid af Sydfyn i solskin og sejlbåd. Hverdagen meldte sig omtrent samtidig med sensommeren. Og er der noget, vores gæster har sagt med et slet skjult drillende glimt i øjet, så er det: ”bare vent til det bliver vinter”. Underforstået: hvad vil I dog foretage jer her, når sommeren er slut? Det skal jeg sige jer. Vi skal i teatret! Og nyde godt af Svendborg, omegn og oplands mange andre gode kulturtilbud. BaggårdTeatret tager egnsteaterforpligtelsen ganske bogstaveligt, og med forestillinger som Bertolt Brechts Svendborgdigte i bagtankerne, glæder vi os til i denne sæson at blive klogere på forfatteren Tom Kristensen, der levede de sidste 30 år af sit liv her på Thurø. Som der står på hans gravsten på Thurø Kirkegård: Bøjer jeg mig så dybt som jeg kan, vokser min verden sig stor. Der er med andre ord ingen grund til at frygte vintermørket. Scenelyset skal nok bære os igennem. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps godt i gang …

31. august 2018

 

AF PIA BLOHM, Giant Steps

 

Giant Steps har for alvor skudt gang i koncertsæsonen, og de næste måneder bliver en smeltedigel af musikalske oplevelser. Her kan du gå på opdagelse i alt fra jazzfusion, brasilianske rytmer, afrobeat, vokaljazz, funky New Orleans jazz, soul, blues, moderne jazz, indisk musik, worldfusion til salsa, tango og jazzfunk – mens det hele er lagt i hænderne på en perlerække af danske og udenlandske navne. Torsdag aften d. 13. september er ingen undtagelse, når vibrafonist- og percussion-ekvilibristen Morten Grønvad står på scenen med sit hjertebarn The End. Supergruppen der siden 80′erne har tryllebundet  ublikum med sin smukke og udfordrende musik, der spænder fra lyriske, melodiske ballader til uptempo numre med et energiniveau, der tager pusten fra én – alt sammen inden for jazzfusion genren. Ugen efter torsdag d. 20. september bliver også svær at komme udenom. Aftenen byder nemlig på sangerinden Sinne Eeg, der med rytmisk sikkerhed, en overlegen harmonisk sans og et enormt musikalsk overskud gennem årene har cementeret sin position som en af Europas største jazzsangerinder. Ved denne koncert er hun i selskab med den spændende amerikanske guitarist Peter Sprague.  Og sådan fortsætter Giant Steps’ store afvekslende musikalske efterårsrejse. Tag endelig med hele vejen!  

 

Se mere i det komplette koncertprogram, der kan hentes på bl.a. Arne B, Svendborg Bibliotek og online på www.giantsteps.dk. Mød desuden Giant Steps på Facebook.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jam-scene, islandske sange og Jens Lysdal på Café Aroma

28. august 2018

Jens Lysdal er ‘kommet hjem til Svendborg’ og er hovednavnet til Kulturdag på Café Aroma

 

Cafe Aroma inviterer til Kulturdag fredag d.31.august fra kl.12-21 

 

Fra kl.12-17 vil der være salgsboder udenfor med mange lækkerier; lige fra honning og slik til hjemmebagt brød og kunsthåndværk.

På lydsiden bydes på musik fra kl. 13-21 og på denne Kulturdag er musikken akustisk tempereret, så der er ingen trommer og vilde elektriske guitarerer!. Det samme gælder årets Jam-scene, hvor du blot møder op med dit instrument – og husk: der er ingen forhåndstilmelding!

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Folk for Folk ude med efterårsprogram

15. august 2018

 

AF JENS HOLGERSEN, Folk for Folk

 

Sydfyns Folkemusikforening Folk For Folk er klar med et flot program for efteråret. Alle koncerterne bliver afholdt tirsdag aften kl. 20 på Arne B. Undtagen sæsonens første koncert den 28. august. Vi håber sommeren stadig er med os, for vi rykker ud til Lissi og Ole Ryges store dejlige have på Thurø. Der er dog sørget for overdækning til musikere og publikum hvis det regner. Det er de tre dygtige spillemænd:  Jensen & Bugge + Høirup der underholder, med musik de har samlet op rund om i landet og i udlandet, hvor de har optrådt gennem årene.  

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bag om Giant Steps

8. august 2018

 

AF PIA BLOHM

 

Når musikforeningen Giant Steps starter den nye koncertsæson torsdag d. 23. august, er der ikke så få, som har haft en finger med i spillet. Ofte er det udelukkende musikerne, der fremhæves – men faktisk er adskillige andre aktører mindst lige så vigtige. Ja, uden dem var der overhovedet ingen koncerter. Her skal bl.a. nævnes bestyrelsen og alle de øvrige frivillige herunder lydteknikerne, entrévagterne, fotograf og aftenens værter. For slet ikke at tale om den lange række af sponsorer samt de bevilgende myndigheder Statens Kunstfond og Svendborg Kommune. Spillestedet Arne B er naturligvis også med på holdet over de mange, der hver uge sørger for, at musikmaskinen Giant Steps kører i olie. Ligesom foreningens trofaste medlemmer er en væsentlig drivkraft og desuden et meget opmærksomt og dedikeret publikum. Der bliver kort sagt lyttet under koncerterne, og snak foregår kun i pauserne. Har du endnu ikke været en del af dette sprællevende musikalske selskab, er det måske nu, at slaget skal slås. Du er i hvert fald hermed inviteret til koncert i en sæson, der vrimler med store og farverige oplevelser – og hvor jazzen og verdensmusikken er omdrejningspunktet.  Velkommen i Giant Steps.

 

Det nye koncertprogram kan bl.a. hentes på Arne B, Svendborg Bibliotek og online på www.giantsteps.dk. Mød desuden Giant Steps på Facebook.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps klar med stort koncertprogram for efteråret

16. juni 2018

 

AF PIA BLOHM

 

Selvom sommeren står for døren, har Giant Steps allerede nu smidt sit koncertprogram for efteråret på gaden. Masser af nye friske varer mærket med jazz og verdensmusik er sat på hylderne, og fra sidst i august  kan man begynde at pakke op for alle herlighederne.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det der gør teater til noget unikt, er dig

13. juni 2018

 

AF LENE STRUCK MADSEN, BaggårdTeatret

 

Teater foregår live og bliver skabt her og nu på scenen foran et publikum.

Dig.

Det gør det til et både skrøbeligt og foranderligt medie, hvor du kan se den samme forestilling flere gange, men hver gang vil det være en ny oplevelse.

Man siger at teater først opstår når spillerne på scenen møder publikum.

Det synes jeg er smukt, for på den måde kommer det ikke bare til at handle om at formidle et budskab eller kunstværk, det kommer i stedet til at handle om kommunikationen mellem spillerne på scenen og publikum i salen.

Det kan jeg som kommunikationsnørd ikke rigtig stå for.

Der er noget på spil, og jeg har som publikum et medansvar for at vi kommer helskinnet gennem forestillingen.

En onkel sagde engang til ung dreng, kort tid før denne blev bidt af en radioaktiv edderkop: Med store kræfter følger et stort ansvar.

Ansvar kan være træls, men hvis man lever op til det, så opstår der noget helt unikt og magisk. Det kan man godt overføre til det der sker i en teatersal.

Nogle redder verden med spindelvæv – vi andre kan gå i teatret.

 

Billetsalget til den nye teatersæson blev skudt i gang d. 25. Maj.
Vær med til at skabe nye store teateroplevelser sæson 18/19 og book din billet nu.

Vi kan ikke gøre det uden dig.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Sommermusik

11. juni 2018

 

AF JENS HOLGERSEN

 

Torvet er byens hjerte. Det naturlige mødested for de strømmer af mennesker der bevæger sig rundt i gaderne. Mange nyder sommerfredage at gøre holdt ved den lille smukke scene, slå sig ned en kortere eller længere stund og lade sig indfange af musikken. Igen i år er der lagt et meget bredt program for disse fredage. Et fællestræk er dog at musikkens lydstyrk er moderat.  Koncerterne starter kl. 15 og vare to timer. Tit kommer folk i god tid for at få de bedst mulige pladser.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale bluesrødder på Strandlyst

14. april 2018

 

Raiders – Strandlyst lørdag 14.april

Strandlyst byder på lokale kendinge, koryfæer og legendariske guitarister, med rødder dybt plantet i den fynske muld, når RAIDERS leverer en stor omgang kærlighed tii bluesgenren.
Raiders har i front guitaristerne Henning Kaae og Keld Andersen; sidstnævnte desuden sanger – udstyret med en af landets fedeste bluesvokaler!
Henning Kaae: guitar – Keld Andersen: guitar/leadvokal.
I maskinrummet er det fætrene Vincent og Dorf – hhv trommer og basKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


Svendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php