Kultur-og byliv

The Beatles Revival kommer til Svendborg!

9. oktober 2019

ANNONCE

 

 

Et af Europas bedste og mest efterspurgte The Beatles tributes giver koncert i Svendborg til november.

 

Verdens største boyband gennem tiderne – The Beatles – nåede kun at spille ganske få koncerter i Skandinavien. Men til de mange som ikke nåede at opleve The Beatles live, enten fordi der var udsolgt, eller fordi man simpelthen ikke var født dengang, – er her den ultimative erstatning:

 

LiveConcept præsenterer:  The Beatles Revival.
Orkesteret er blandt de få tribute orkestre, som udover succes i hjemlandet, også har formået at skabe sig popularitet på internationalt plan.
– Det er virkelig med stor glæde, at vi nu har fornøjelsen at kunne byde et af de måske absolut bedste The Beatles tribute-orkestre i Europa velkommen til Svendborg, siger arrangør Thomas Cleve fra LiveConcept.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lasse & Mathilde til Folk for Folk

5. oktober 2019

 

AF JENS HOLGERSEN – FOLK FOR FOLK

Det var i 1975 at Mathilde Bondo´s første soloplade ”Pigesind” med tekster af Tove Ditlevsen og musik af Lasse Helner, udkom. Det blev starten på Lasse & Mathilde – på scenen og privat. Lyrikken har vejet meget til i Lasse & Mathildes sangskrivning: Poul Henningsen og ”den anden PH”: Piet Hein, Martha Christensen, – og mange flere!
Du kan opleve det populære par når Folk For Folk slår døre op på Arne B Music Club tirsdag den 15. okt. kl. 20.

Ugen efter 22. okt. står den på blues og roots med Tim Lotar. Han er ikke “just another bluesman”. Lothar er kendt for sine historiefortællinger og sine egne sange og dette gør ham til en interessant og meget personlig kunstner. Han er et anerkendt navn på den internationale roots-scene, har turneret i 20 lande, har seks anmelderroste udgivelser bag sig, modtaget priser i ind- og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Med sig har han tyske Holger Daub. De har spillet sammen siden 2013, til koncerter og festivaler i USA, Tyskland, Schweiz, Sverige, Norge og Danmark.  Samt en tubaist i verdensklasse! János Mazura fra Ungarn, der har spillet i Istanbul State Opera, Hungarian Radio Symphony, Hungarian Opera m.m.
29. okt. er der Åben scene v. Erling Sevald & Bjørn Woldby. Kom og vær med.

5. nov. bliver et brag af en koncert, når Baltic Crossing igen besøger foreningen. De består af fem højaktive musikere fra UK, Finland og DK. De har spillet sammen siden 2004 og har udgivet tre anmelderroste CD’er som bl.a. har høstet flere nomineringer ved Danish Music Award Folk! Udover lange turneer i de tre hjemlande samt Norge og Sverige, har de spillet på mange af den vestlige verdens vigtigste folkemusikfestivaler.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kulturturisterne kommer

5. oktober 2019

 

AF JANNIE SCHJØDT KOLD, BAGGÅRDTEATRET

Som tilflytter er jeg interesseret i egnens historie. Hvem har boet her? Af kendte personer fik jeg hurtigt af min omgangskreds at vide, at Jan Pytlick bor på Thurø. Ok. Helt fint. Derudover var der en, der gav mig bogen Bertolt Brechts Svendborgdigte i fødselsdagsgave. Den havde jeg også selv købt, fordi en bog med den titel var værd at læse for én, der var på vej til at flytte til Svendborg.

Jeg er ikke den eneste. Visitdenmark oplyser, at 43 pct. af de udenlandske ferieturister i Danmark er kulturturister. Det gælder 54 pct. af storbyturisterne og 36 pct. af kyst- og naturturisterne. Kultur, kunst og historiske oplevelser er naturligvis ikke det eneste, der motiverer kulturturisterne til at vælge Danmark. Turisterne efterspørger den fulde ferieoplevelse både ved kysten og i de store byer.

Tallene er værd at notere sig, al den stund, at man bør huske egnens kulturhistorie, når man tænker i turisme. Folk vil selvfølgelig sejle, nyde sundet, og besøge vores store attraktioner. Men der er også tilrejsende, der vil nyde at gå i sporene af billedhugger Kai Nielsen, læse om Brecht og se en teaterforestilling om Karin Michaëlis. Eller gå en audiowalk langs Øhavsstien og komme tættere på de kunstnere, der har søgt ro og nye begyndelser her.

Fra fredag den 11. oktober, lige op til efterårsferien, kan med app’en BaggaardTeatret downloade Sundets Stilhed og få en anderledes kulturel oplevelse – ude i naturen, mens man går. Med hørebøfferne kan man enten på dansk, tysk eller engelsk høre om egnens store forfattere fortalt som en dramatiseret lydfortælling. Og hvem ved, måske vil man også komme til at overveje sine egne skridt, veje og valg i livet.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps serverer internationalt guitarguf

1. oktober 2019

AF PIA BLOHM, GIANT STEPS

 

Der bliver noget at komme efter, når Giant Steps inviterer til koncert på Arne B torsdag d. 24. oktober kl. 20. Det er nemlig lykkedes musikforeningen på én og samme aften at samle de tre internationalt anerkendte guitarister Martin Taylor, Ulf Wakenius og Eric Wakenius til oplevelse langt ud over det sædvanlige. Den engelske guitarist Martin Taylor, der anses for at være verdens førende eksponent for solojazz og fingerstyle guitar, kombinerer virtuositet, følelse og humor med en stor portion engagerende tilstedeværelse på scenen. Svenske Ulf Wakenius turnerede i adskillige år med Oscar Peterson og NHØP og er blevet lovprist for sit prægtige guitarspil, uanset om han spiller upbeat eller ballader. Både Taylor og Wakenius har samarbejdet med mange af de største stjerner som Stephane Grappelli, Pat Metheny, Herbie Hancock, Jeff Beck, George Harrison og Mike Brecker. Eric Wakenius, søn af Ulf, har gennem de seneste år skabt sin egen karriere og samtidig høstet roser fra anmeldere for sin unikke spillestil. En uforglemmelig efterårsaften venter ladet med energi, lydhørhed og en enestående teknik, hvor de tre herrer præsentererhåndplukkede amerikanske jazzklassikere samt egne kompositioner.

 

Som altid ved Giant Steps’ arrangementer vil der være mulighed at nyde Arne B’s to retters menu inden koncerten. Der serveres også en lækker vegetarret.

Billetter kan købes online på Billet.dk. Prisen er den samme, om man køber ved indgangen eller i forsalg.

 

Læs om alle sæsonens koncerter på www.giantsteps.dk. Det trykte program kan bl.a. hentes på Arne B og Svendborg Bibliotek. Mød desuden Giant Steps på Facebook.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Teater på stien

20. september 2019

 

ASF JANNIE SCHJØDT KOLD, BaggårdTeatret

”Vi er i opløb,” siger vi i teaterverdenen. Det er der, hvor vi løber lidt hurtigere end ellers, og hvor alles kræfter samles om det ene: At få alt til at klappe til premieren.

Således også nu, hvor BaggårdTeatret går ny veje, med det, vi kalder ’usynligt teater’- endda med lidt af et Hollywood-cast. En forestilling er lagt for dine fødder!

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Besøg også Giant Steps om lørdagen!

11. september 2019

 

Af PIA BLOHM, Giant Steps

 

Rigtig mange kender Giant Steps for koncerter torsdag aften, men den aktive musikforening  præsenterer også saftige musikalske godbidder på lørdag eftermiddage. Under overskriften Lunz & Lun Jazz går det således løs tre gang i denne sæson. Der lægges hårdt ud med en vaskeægte soulfest lørdag d. 5. okt. med to af Danmarks bedste sangere Bobo Morena og Nis Pedersen. Bag de to frontfigurer befinder fire solide musikere, der alle har en lang karriere bag sig i selskab med markante danske musiknavne.  Vil du genopleve kunstnere som f.eks. Otis Redding, Wilson Pickett og Ray Charles, er denne koncert et must.
En måned efter lørdag d. 2. november står soul- og gospeldronningen Marie Carmen Koppel klar med en imponerende vokalpræstation, der både rummer det skrøbelige og kraftfulde. Hun akkompagneres af sin bror Benjamin Koppel, der er kendt som en af landets helt store saxofonister. Men denne eftermiddag kan man opleve Benjamin, ganske sikkert overraskende for mange, som pianist. Et instrument han også mestrer til fulde.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt bomstærkt koncertprogram fra Giant Steps

7. juni 2019

 

AF PIA BLOHM, GIANT STEPS

 

Selvom sommeren står for døren, har Giant Steps allerede nu smidt sit efterårsprogram på gaden. Den aktive musikforening har hældt masser af nyt musikalsk brændstof i tanken og inviterer på en flere måneders eksklusiv rejse, hvor jazzen og verdensmusikken hver uge spræller i alverdens farver. Ikke mindre end 20 koncerter venter forude, og i kulissen står såvel nye talenter som store stærke navne fra både ind- og udland klar.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Musikteater i Marstal

6. juni 2019

 

AF JANNIE SCHJØDT KOLD, BaggårdTeatret

 

Når Carsten Jensens eventyrlige roman ’Vi, de druknede’ opføres som musikteater til august, sker det naturligvis på Ærø. I Marstal, hvor romanen tager sit udgangspunkt, og hvor Carsten Jensen blev født. I det tidligere Ebbes Bådeværft med højt til loftet, plads til 400 publikummer og havet son naturlig scenografi.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lilletorv syder af musik hele sommeren

4. juni 2019

 

AF JENS HOLGERSEN

 

Først præsenteres en helt ny konstellation. Det er Lisbeth Refbjerg og Jan Schønemann der spiller pop, rock og country. De synger begge og akkompagnerer hinanden.
Fredag den 14. juni spiller Mette Smidl og Christian Søgaard Duo. Hendes smukke varme tone og intense melodispil på violinen blander sig med hans legende og swingende harmonika. Skønne melodier fra Balkan, Sydamerika, Paris, Israel, Sverige og Danmark.
Baba & The Tonebones er et hold af byens mest etablerede musikere, der helt sikker får torvet til at swinge. Dahl / Ford / Loeb er tre unge talenter der får folk til gå bagover af begejstring. Musikken blander styrkerne fra det arrangerede og det improviserede, hvor der under faste strukturer kan opstå noget helt nyt og uforudsigeligt.
5. juli kan man høre Kvist/Larsen, der er enhelt igennem håndspilledende duo med tostemmig sang.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rottefælden – et af byens tre fyrtårne

1. juni 2019

 

For 136. gang bliver der spillet Rottefælderevy i den skønne Caroline Amalie Lund. Revyen har premiere den 30. maj og spiller til og med 24. august. Publikum kommer fra alle egne fra Gedser til Skagen, og der er selvfølgelig plads til svendborgenserne også.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Europas ældste revyteater og Danmarks smukkest beliggende sommerrevy.” Så kort kan det siges, og det gør direktør Pia Ullehus, der i parentes nævner, at den selvfølgelig også er den sjoveste.
– Ja, jeg ved godt, at det handler om smag, men her i vores hus er vi nu helt enige om den sag, smiler hun.

I løbet af de sidste måneder har Pia Ullehus, medarbejdere og venner af revyen været på barrikaderne og delt flyers ud for at sprede det glade budskab. De har været på messer, på markeder og på gaderne. Og de nyder det. – Det er dejligt at se eller gense publikum og høre, at de har købt billet igen og få ros for sidste revybesøg. Her i byen har vi mødt en del svendborgensere, der siger, at de desværre ikke ’har nået’ at se vores revy endnu. Det synes vi, de skal gøre i år – det bliver en skøn revy, lover Pia Ullehus.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php