Kultur-og byliv

Svedig blues på Strandlyst

29. juni 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Lørdag d. 1.juli kl.22.30 inviterer Strandlyst i Brogade indenfor til tæt blues leveret med dyb kærlighed til genren når RAIDERS  kommer forbi.

RAIDERS har rødder i Svendborgs legendariske bluesmiljø med to af landets bedste guitarister på feltet: Henning Kaae og Keld Andersen.
Sidstnævnte skulle efter sigende også være indehaver af en af Danmarks fedeste bluesvokaler.
I maskinrummet er det fætrene Vincent og Dorf på henholdsvis trommer og bas.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt musikalsk eventyr venter

26. juni 2017

Det 13 mand store Maluba Orchestra med bl.a. Marilyn Mazur, Fredrik Lundin og Kasper Bai. åbner sæsonen torsdag aften d. 24. august.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps er klar med et stort og farverigt koncertprogram  

 

Ovenpå et forår der bød på masser af store musikalske oplevelser, har Giant Steps netop smidt sit efterårsprogram på gaden. Et nyt musikalsk eventyr venter, og det hele tager sin begyndelse ved strand og vand på Frederiksø torsdag aften d. 24. august, hvor den nye sæson skydes i gang  med et brag af en åbningskoncert i helt nye omgivelser. Den altid nysgerrige musikforening rykker nemlig teltpælene op fra den trygge og intime base på Arne B for at snuse en enkelt aften til det pulserende kultur- og havneliv på Frederiksø. Her præsenteres i samarbejde med Kammerateriet og som de første uden for København det spritnye store farverige danske Maluba Orchestra under ledelse og med musik af tre eftertragtede og markante personligheder på den danske musikscene Marilyn Mazur, Fredrik Lundin og Kasper Bai.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Sommermusik på Lille Torv

22. juni 2017

 

AF JENS HOLGERSEN

Igen i år er det muligt at nyde dejlig musik fra scenen på Lille Torv fredag eftermiddag. Syv koncerter i forskellige genrer bliver det til i år. Alle i tidrummet kl. 15 – 17, og det er ganske gratis.

Det er igen Svendborg Sommermusik, der arrangerer, og programmet ser således ud:

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fødselsdagskoncert med Koppel & Søn

29. maj 2017

Giant Steps inviterer til fødselsdagskoncert med Anders og Benjamin Koppel torsdag den. 1. juni kl. 20 på Arne B.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps fejrer 2 x fødselsdag torsdag d. 1. juni

 

Når Giant Steps afslutter sin koncertsæson torsdag aften d. 1 juni er der lagt i ovnen til en ganske særlig festaften. Den aktive musikforeningen inviterer nemlig til 17 års fødselsdag, men ikke nok med det – sammen aften skal en af dansk musiklivs store kapaciteter også fejres. Det drejer sig om ingen ringere end orgelmesteren og komponisten Anders Koppel, der fylder 70 år i 2017.  I den anledning inviteres publikum indenfor i det tætte samarbejde mellem de to generationer Anders og Benjamin Koppel. Et mangeårigt musikalsk fællesskab, der først og fremmest er kendetegnet ved nysgerrighed mht. genrer og stilarter. Her nedbrydes grænserne mellem klassisk og rytmisk musik.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dans dig glad til ustyrlig klezmerrock

10. maj 2017

Mames Babegenush er klar med deres forrygende klezmermusik, når Giant Steps inviterer til dansekoncert torsdag d. 11. maj kl. 20.30.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps og bandet Mames Babegenush inviterer til dansekoncert store bededags aften


Store bededags aften åbner Giant Steps naturligvis traditionen tro igen dørene ind til dansebulen i Vestergade.  Det sker helt præcis torsdag d. 11. maj kl. 20.30 på Arne B og denne gang med et frontalt klezmer-angreb, som tvinger publikum op af stolen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

International jazzkvartet gæster Giant Steps

2. maj 2017

Trommeslageren Anders Mogensen kan opleves i Giant Steps torsdag d. 4. maj kl. 20, hvor han præsenterer sin nye kvartet The North.
www.giantsteps.dk

 

Den kendte danske trommeslager Anders Mogensen omgiver sig med musikere fra både Canada, Norge og Finland i nyt projekt

 

Danmark har få internationalt berømte jazztrommeslagere. En af dem er Anders Mogensen, der nu har indledt et samarbejde med endnu en musiker uden for landets grænser – den brillante canadiske pianist David Braid. Torsdag d. 4. maj kl. 20 kan de to musikere opleves i Svendborg, når de gæster Giant Steps på Arne B med deres kvartet The North.

David Braid er blevet rost vidt og bredt for sit spil og sine kompositioner og har modtaget indtil flere Grammy Awards i Canada. Det er da også Braid, der leverer størstedelen af materialet til denne internationale kvartet, som The North i allerhøjeste grad må siges at være. Norge og Finland er nemlig ligeledes repræsenteret ved henholdsvis den norske saxprofil Petter Wettre og ved Mogensens mangeårige faste medspiller den fine finske kontrabassist Johnny Åman. The North har bl.a. turneret intensivt i Kina, hvor de fire musikere har vundet gehør for deres lyriske og melodiske tone iblandet dramatik og et solidt swingende groove. Det er ganske enkelt jazz af bedste skuffe – fornemt fremført og med et dynamisk og tight sammenspil. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fed souljazz med dansk-hollandsk band

25. april 2017

The Copenhagen Soul Trio  og den hollandske sanger og pianist Daniel von Piekartz er klar til at trykke den af torsdag d. 27. april kl. 20 i musikforeningen Giant Steps.
www.giantsteps.dk

 

The Copenhagen Soul Trio og den hollandske stjernesanger Daniel von Piekartz har sat hinanden musikalsk stævnemøde i Svendborg

 

I 2014 udkom et album i Holland, der på rekordtid blev den mest sælgende jazzudgivelse i landet det år. Dette skyldtes især de helt igennem fantastiske gæsteoptrædener på albummet fra den purunge sanger og pianist Daniel von Piekartz, hvis eminente klaverspil og tidløse vokal, sender tankerne i retning af både Ray Charles og Etta James, såvel som Nat King Cole og James Brown. Da Michael Blicher – en af dansk jazz’ erfarne og råswingende saxofonister med konstant nye sprudlende projekter i ærmet – hørte Daniel von Piekartz, var han solgt. Selvfølgelig skulle den hollandske stjerne være en del af Blichers band The Copenhagen Soul Trio, og sådan blev det. I trioen sidder desuden et par velkendte solide musikalske herrer fra den hjemlige musikscene orgelspilleren Dan Hemmer og trommeslageren Snorre Kirk.

Torsdag d. 27. april kl. 20 besøger alle mand Svendborg, når musikforeningen Giant Steps kalder til koncert på Arne B. Og der bliver noget at komme efter på sådan en halvkølig aprilaften, lover Giant Steps. For energien fra de 4 musikere bobler – gryden med soul, jazz og gospel koger – det oser af fest.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

En forunderlig musikalsk rejse med kun stemmen som udtryksmiddel

17. april 2017

Realm Of Play A Cappella Kvintet & Percusion  besøger Giant Steps torsdag d. 20. april kl. 20.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps serverer vokalaften med det knivskarpe Realm Of Play

 

I forbindelse med festivalen Syng Sydfyn inviterer Giant Steps til en flot og helt unik vokalaften i selskab med korleder, sanger og komponist Kristian Skårhøjs knivskarpe hold. Sammen tager de publikum med ud på en forunderlig rejse i stemmens udtryksmuligheder og udforsker essensen af at være menneske. Hvad er ånd? – er omdrejningspunktet i værket og besvares i en blanding af varierede kompositioner og nærværende improvisatoriske øjeblikke. Og så er det hele tilsat fede rytmer fra diverse percussion-instrumenter. Musikken er smukt, alsidigt og dynamisk komponeret i et cross-over univers, hvor rytmisk, klassisk og verdensmusik møder moderne a cappella, og korentusiaster vil nok ane en vis inspiration fra Bobby McFerrin & Roger Treece.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps sætter kulør på hverdagen

11. april 2017

 

AF PIA BLOHM, gæsteskribent Giant Steps

 

Er dine torsdage aftner sådan lidt halvkedelige, og er du oven i købet af den nysgerrige slags på udkig efter overraskelser – er musikforeningen Giant Steps måske lige det, du går og leder efter. Her er altid et godt musikalsk tilbud. Spændende og underfundigt, vildt og inderligt, farverigt og grænsesøgende.

Kig f.eks. indenfor, når Giant Steps i forbindelse med festivalen Syng Sydfyn inviterer til en flot og helt unik vokalaften torsdag d. 20. april i selskab med den kendte korleder, sanger og komponist Kristian Skårhøjs knivskarpe a cappella kvintet Realm Of Play. Sammen med percussionisten Jesper Falch tager de publikum med ud på en forunderlig rejse i stemmens udtryksmuligheder og udforsker essensen af at være menneske. Musikken er smukt, alsidigt og dynamisk komponeret i et cross-over univers, hvor rytmisk, klassisk og verdensmusik møder moderne a cappella.

Og husk endelig i tide at finde danseskoene frem. Store bededagsaften torsdag d. 11. maj har Giant Steps nemlig sat den årlige dansekoncert på plakaten. Denne gang med det forrygende 6-mand store klezmerband Mames Babegenush, der flirter både med rock og elektronisk musik.

Har du desuden lyst til at få fingrene ned i Giant Steps’ maskinrum, er der altid brug for et par ekstra hænder.

På gensyn til nye store oplevelser. Se hele koncertprogrammet på www.giantsteps.dk
Besøg desuden Giant Steps på Facebook.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

En rejse på oceanerne

10. april 2017

(Foto: Søren Bojsen)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Han hedder noget så klingende fynsk som Anders Andersen. Og så spiller han harmonika. Ret godt, faktisk. Egentlig startede han som klassisk basunist og en tur omkring jazzen, inden han fandt sit rette element i folk- og singer/songwriter-stilen. Og pludselig pibler en frisk kilde op af jorden i Svendborg, hvor den musikalske udgave af Bonderøven – Anders Andersen – har fundet en original vinkel på dansk sangskrivning.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php