Kultur-og byliv

Arne B er på benene igen

16. februar 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Når mange pensionister ytrer at de aldrig har haft så travlt, efter de stoppede på arbejdsmarkedet, så er der noget om snakken. Det er i hvert fald det jeg oplever, da jeg står i baren på Arne B, og venter på at tale med Grethe og Claus Holmkvist. Egentlig skulle de stadig nyde deres otium på sejlbåden i det sydfranske, hvor de for tre år siden hentede båden og valgte pensionisttilværelsen efter 30 år som restauratører på Arne B. I stedet er Claus ved at fikse et køleagregat i køkkenet og Grethe har lige bonet dansegulvet. De er nemlig tilbage bag rorpinden på det populære værtshus og spillested i Vestergade.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps sætter Svendborg på landkortet med Vinterjazz 2018

14. februar 2018

 

AF PIA BLOHM

 

Hvis man gik og troede, at jazzen var en død sild, er den landsdækkende Vinterjazz-festival  et levende bevis på det modsatte. I år står flere end 150 spillesteder og arrangører over det ganske land bag festivalen, og naturligvis er Svendborg også med på landkortet. Det sørger Giant Steps for med et friskt, frækt og frodigt program bestående af i alt 6 koncerter, hvor en perlerække af både danske og udenlandske navne lyser op i en mørk og kold tid.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Søren Huss og BaggårdTeatret udgiver Bertolt Brechts Svendborgdigte

19. januar 2018

 

Fra fredag d. 19. januar vil det være muligt at forudbestille musikken fra succesforestillingen Bertolt Brechts Svendborgdigte på Imusic.dk

 

Det har længe været et ønske fra både teaterdirektøren på BaggårdTeatret, Jakob Bjerregaard Engmann, og musiker Søren Huss, at udgive musikken fra den Reumert-nominerede succesforestilling Bertolt Brechts Svendborgdigte. Nu sker det så. Fra d. 19. januar vil det være muligt at forudbestille musikken som er skrevet, sunget og indspillet af den folkekære musiker.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Polkageist, hva’ er det?

7. december 2017

 

AF JENS HOLGERSEN, Folk for Folk

 

Polkageist er et ualmindeligt forrygende band, der besøger Svendborg onsdag den 27. dec. Det er lidt af en tradition, når Sydfyns Folkemusikforening Folk For Folk opfordre folk til at forlade de varme stuer mellem jul og nytår og byder indenfor til musikfest på Arne B. Adskillige gange før har de fire fænomenale musikere Øyvind Ougaard: harmonika Anne Eltard: violin , Thommy Andersson: Bas og  Klaus Menzer på trommer, henrykket Folk For Folks publikum med deres mildt sagt blandede repertoire. Det spænder fra Jimi Hendrix til Champagnegaloppen. ”Det er ikke kedeligt!”. Når Polkageist mødes til julebal, er det som at komme hjem igen, så gå ikke glip af denne enestående mulighed for atter at fornøje dig med rablende melodier og overrumplende arrangementer.

Mens vi venter på det, bliver der mulighed for at frydes over Paul Banks og han fantastiske sang og guitarspil tirsdag den 5. december. Tirsdag den 12. december går Erling Sevald på scenen og guider os med kærlig hånd, gennem en helt uforudsigelig aften hvor publikum optræder for hinanden. Vil man bare sidde og nyde de mange forskelligartede indslag, er der en entre på 20 kr.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps går klassisk

2. december 2017

 

AF PIA BLOHM

 

Når Giant Steps byder indenfor til årets næstsidste koncert torsdag d. 7. december kl. 20

 

på Arne B, er der klassiske toner på programmet. Det er den særdeles aktive jazzpianist og komponist Jacob Anderskov, der er ankermand for denne aftens usædvanlige og fascinerende projekt Resonance. Har man fulgt Anderskovs karriere, er der ingen tvivl om, at han trives bedst i det eksperimenterende værksted, hvor nysgerrigheden kan råde. Her er der i årenes løb blevet komponeret på livet løs, hvilket har resulteret i masser af spændende udgivelser og samarbejder, bl.a. med den brasilianske percussionist Airto Moreira. Den kreative pianist står imidlertid ikke stille, men har tværtimod fundet helt nye græsmarker, hvor også en række klassiske musikere boltrer sig. I 2013 udkom albummet Strings, Percussion & Piano, der blev rost til skyerne og nomineret i kategorien Årets Særudgivelse ved Danish Music Awards. Og nu det seneste Resonance med intense lyriske og følsesmættede klangbilleder. Strygerne, som betjenes af Karen Johanne Pedersen, Ida Nørholm og Mette Brandt, går smukt i dialog med Anderskovs flotte fabulerende klaverspil og Peter Bruuns farverige og rigt nuancerede slagtøjsspil. Jazz og kammermusik mødes, og forførende musik opstår.

Og glem heller ikke sæsonens sidste koncert torsdag aften d. 14. december, hvor der traditionen tro afsluttes med det populære arrangement Giant Steps Dream Jam. Her er fem kendte musikere samlet for første gang og uden livrem og seler klar til at springe ud

i det store åbne ocean. Du er inviteret med – så hop i bølgen og slip fodfæste for en stund.

 

Læs mere i efterårets koncertprogram på www.giantsteps.dk

Mød desuden Giant Steps på Facebook.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Danmark mit fædreland!

30. november 2017

 

AF LENE STRUCK MADSEN, gæsteskribent BaggårdTeatret

 

Jeg er mest dansk når jeg er i udlandet og møder en anden dansker.

Der opstår et fælleskab i savnet til hjemlandet, og vi svælger i alt det vi mangler: Rugbrød, remoulade, lakrids og en Schmeichel.

Men hvad vil det sige at være dansk? Det er et følsomt spørgsmål, der kan få sindene i kog og forsøg på svar gøres let til sort/hvide sandheder uden margin.

Kan det danske dna koges ned til en sang, en ret, et landshold eller en farve?

Og er der plads til skyggesider som jantelov, vejret og Peter Aalbæk? – Man kan vel ikke have det ene uden ikke også have det andet.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hovedstadens yngre jazzhelte gæster Svendborg

6. november 2017

Tangentspilleren Morten McCoy kan opleves sammen med sin Sextet, når Giant Steps kalder til koncert torsdag aften d. 9. november.
www.giantsteps.dk

 

Den kreative og talentfulde Morten McCoy Sextet og er på plakaten i Giant Steps

 

I de her år strømmer en række nye talenter ud på den københavnske jazzscene, og ved en  koncert torsdag d. 9 . november kl. 20 på Arne B sætter Giant Steps spot på nogle af de største. Det er tangentspilleren og komponisten Morten McCoy, der i forbindelse med sit nye udspil har samlet aftenens yngre jazzhelte og med en overordentlig vellykket debut i foråret i Jazzhus Montmartre i København, bliver der noget at glæde sig til.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rigtige vandmænd M/K svømmer ikke i takt – det behøver de ikke

1. november 2017

 

 

AF SØREN ØRTING, Sydfyns Kulturforening

 

Vi havde ingen anelse om, hvad det var vi søsatte i vores lille projektgruppe dengang tilbage i foråret, da drømmen om en parade gennem Svendborg begyndte at tage form.

Men vi vidste at havet er vores allesammens. Ligesom luften, men mere synligt og konkret, vådt og plaskende. Vi ville dele og tage del – og håbede vi kunne få mange til at deltage. Vi ville ses og se på og alle skulle være sammen. Glade og så tillidsfulde som muligt; uden forsvarsværker og standardskepsis om “dem” og “os”. Det var havet, der skulle være tema og give det hele mening med sine altomsluttende blå tråde.

Så vi begyndte at trække net og aktivere netværkerne.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Få varmen i Giant Steps

11. oktober 2017

 

AF PIA BLOHM, Giant Steps

 

Det er efterår, og vinterkulden begynder at nærme sig – men fortvivl ikke – for Giant Steps  er klar med masser af varme musikalske tilbud på Arne B i de næste måneder. Et af dem kan opleves torsdag aften d. 12. oktober, når en af jazzverdenens mest elegante og inderlige fortolkere af jazzstandards den karismatiske canadiske crooner Denzal Sinclaire kigger forbi.

Sinclaire, der også er en glimrende pianist, er kendt for sin varme, bløde og udtryksfulde stemme. Han kan om nogen få musikhjerter til at smelte og er ikke uden grund blevet sammenlignet med Nat King Cole. Hvert år turnerer Dencel Sinclaire verden tynd bl.a. i selskab med Dee Dee Bridgewater, Patrice Rushen og The Count Basie Orchestra . Han har tidligere udgivet 3 prisnominerede- og belønnede plader på Verve/Universal Records i USA og modtog “Male Jazz Vocalist of the Year” pris i Jazz Report Magazine i 4 år i træk. Dette efterår har Graig Earle – den herboende fine, lydhøre canadiske bassist – inviteret Denzal Sinclaire til Danmark og med på turen er desuden to danske musikere – allestedsnærværende Janus Templeton, der altid sprudler af kreativitet på trommerne og den yderst kompetente guitarist Mads Kjølby, som optræder i mange  andre sammenhænge, ofte med bl.a. DR Big Band.

Hele efterårets koncertprogram kan hentes her: www.giantsteps.dk

Mød desuden Giant Steps på Facebook.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bogstavsafari for hele familien

10. oktober 2017

(Foto: Art Jongsma)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

‘Det er så kikset at rime, og netop derfor skal man gøre det’
Knud Romer

 

‘Næsehornet lyder godt, når det snyder snuden. Det er altid snottet nok til et trut i tuden’.


Sådan lyder et af rimene i forfatteren Knud Romers ABC, som udkom i sommeren 2014 med illustrationer af John Kørner, og som et nyere bud på børnenes ABC, som vi kender den fra Halfdans Rasmussens udgave fra 1967.

Knud Romer debuterede med romanen “Den som blinker er bange for døden” i 2006, og har også en karriere som reklamemand og kulturanmelder i tv-magasinet Smagsdommerne på DR2. Nu kan den kendte forfatter og kulturpersonlighed også tilføje en teaterforestillingen til cv’et. Det sker i samarbejde med BaggårdTeatret, sART Danseteater og Den Fynske Opera, som præsenterer forestilingen: Knud Romers ABC.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder


  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php