Kultur-og byliv

Dans dig glad til ustyrlig klezmerrock

10. maj 2017

Mames Babegenush er klar med deres forrygende klezmermusik, når Giant Steps inviterer til dansekoncert torsdag d. 11. maj kl. 20.30.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps og bandet Mames Babegenush inviterer til dansekoncert store bededags aften


Store bededags aften åbner Giant Steps naturligvis traditionen tro igen dørene ind til dansebulen i Vestergade.  Det sker helt præcis torsdag d. 11. maj kl. 20.30 på Arne B og denne gang med et frontalt klezmer-angreb, som tvinger publikum op af stolen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

International jazzkvartet gæster Giant Steps

2. maj 2017

Trommeslageren Anders Mogensen kan opleves i Giant Steps torsdag d. 4. maj kl. 20, hvor han præsenterer sin nye kvartet The North.
www.giantsteps.dk

 

Den kendte danske trommeslager Anders Mogensen omgiver sig med musikere fra både Canada, Norge og Finland i nyt projekt

 

Danmark har få internationalt berømte jazztrommeslagere. En af dem er Anders Mogensen, der nu har indledt et samarbejde med endnu en musiker uden for landets grænser – den brillante canadiske pianist David Braid. Torsdag d. 4. maj kl. 20 kan de to musikere opleves i Svendborg, når de gæster Giant Steps på Arne B med deres kvartet The North.

David Braid er blevet rost vidt og bredt for sit spil og sine kompositioner og har modtaget indtil flere Grammy Awards i Canada. Det er da også Braid, der leverer størstedelen af materialet til denne internationale kvartet, som The North i allerhøjeste grad må siges at være. Norge og Finland er nemlig ligeledes repræsenteret ved henholdsvis den norske saxprofil Petter Wettre og ved Mogensens mangeårige faste medspiller den fine finske kontrabassist Johnny Åman. The North har bl.a. turneret intensivt i Kina, hvor de fire musikere har vundet gehør for deres lyriske og melodiske tone iblandet dramatik og et solidt swingende groove. Det er ganske enkelt jazz af bedste skuffe – fornemt fremført og med et dynamisk og tight sammenspil. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fed souljazz med dansk-hollandsk band

25. april 2017

The Copenhagen Soul Trio  og den hollandske sanger og pianist Daniel von Piekartz er klar til at trykke den af torsdag d. 27. april kl. 20 i musikforeningen Giant Steps.
www.giantsteps.dk

 

The Copenhagen Soul Trio og den hollandske stjernesanger Daniel von Piekartz har sat hinanden musikalsk stævnemøde i Svendborg

 

I 2014 udkom et album i Holland, der på rekordtid blev den mest sælgende jazzudgivelse i landet det år. Dette skyldtes især de helt igennem fantastiske gæsteoptrædener på albummet fra den purunge sanger og pianist Daniel von Piekartz, hvis eminente klaverspil og tidløse vokal, sender tankerne i retning af både Ray Charles og Etta James, såvel som Nat King Cole og James Brown. Da Michael Blicher – en af dansk jazz’ erfarne og råswingende saxofonister med konstant nye sprudlende projekter i ærmet – hørte Daniel von Piekartz, var han solgt. Selvfølgelig skulle den hollandske stjerne være en del af Blichers band The Copenhagen Soul Trio, og sådan blev det. I trioen sidder desuden et par velkendte solide musikalske herrer fra den hjemlige musikscene orgelspilleren Dan Hemmer og trommeslageren Snorre Kirk.

Torsdag d. 27. april kl. 20 besøger alle mand Svendborg, når musikforeningen Giant Steps kalder til koncert på Arne B. Og der bliver noget at komme efter på sådan en halvkølig aprilaften, lover Giant Steps. For energien fra de 4 musikere bobler – gryden med soul, jazz og gospel koger – det oser af fest.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

En forunderlig musikalsk rejse med kun stemmen som udtryksmiddel

17. april 2017

Realm Of Play A Cappella Kvintet & Percusion  besøger Giant Steps torsdag d. 20. april kl. 20.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps serverer vokalaften med det knivskarpe Realm Of Play

 

I forbindelse med festivalen Syng Sydfyn inviterer Giant Steps til en flot og helt unik vokalaften i selskab med korleder, sanger og komponist Kristian Skårhøjs knivskarpe hold. Sammen tager de publikum med ud på en forunderlig rejse i stemmens udtryksmuligheder og udforsker essensen af at være menneske. Hvad er ånd? – er omdrejningspunktet i værket og besvares i en blanding af varierede kompositioner og nærværende improvisatoriske øjeblikke. Og så er det hele tilsat fede rytmer fra diverse percussion-instrumenter. Musikken er smukt, alsidigt og dynamisk komponeret i et cross-over univers, hvor rytmisk, klassisk og verdensmusik møder moderne a cappella, og korentusiaster vil nok ane en vis inspiration fra Bobby McFerrin & Roger Treece.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps sætter kulør på hverdagen

11. april 2017

 

AF PIA BLOHM, gæsteskribent Giant Steps

 

Er dine torsdage aftner sådan lidt halvkedelige, og er du oven i købet af den nysgerrige slags på udkig efter overraskelser – er musikforeningen Giant Steps måske lige det, du går og leder efter. Her er altid et godt musikalsk tilbud. Spændende og underfundigt, vildt og inderligt, farverigt og grænsesøgende.

Kig f.eks. indenfor, når Giant Steps i forbindelse med festivalen Syng Sydfyn inviterer til en flot og helt unik vokalaften torsdag d. 20. april i selskab med den kendte korleder, sanger og komponist Kristian Skårhøjs knivskarpe a cappella kvintet Realm Of Play. Sammen med percussionisten Jesper Falch tager de publikum med ud på en forunderlig rejse i stemmens udtryksmuligheder og udforsker essensen af at være menneske. Musikken er smukt, alsidigt og dynamisk komponeret i et cross-over univers, hvor rytmisk, klassisk og verdensmusik møder moderne a cappella.

Og husk endelig i tide at finde danseskoene frem. Store bededagsaften torsdag d. 11. maj har Giant Steps nemlig sat den årlige dansekoncert på plakaten. Denne gang med det forrygende 6-mand store klezmerband Mames Babegenush, der flirter både med rock og elektronisk musik.

Har du desuden lyst til at få fingrene ned i Giant Steps’ maskinrum, er der altid brug for et par ekstra hænder.

På gensyn til nye store oplevelser. Se hele koncertprogrammet på www.giantsteps.dk
Besøg desuden Giant Steps på Facebook.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

En rejse på oceanerne

10. april 2017

(Foto: Søren Bojsen)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Han hedder noget så klingende fynsk som Anders Andersen. Og så spiller han harmonika. Ret godt, faktisk. Egentlig startede han som klassisk basunist og en tur omkring jazzen, inden han fandt sit rette element i folk- og singer/songwriter-stilen. Og pludselig pibler en frisk kilde op af jorden i Svendborg, hvor den musikalske udgave af Bonderøven – Anders Andersen – har fundet en original vinkel på dansk sangskrivning.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

CRASH!

9. april 2017

 

AF LENE STRUCK MADSEN, gæsteskribent BaggårdTeatret

 

Foråret står for døren, vintergækker og erantis titter frem, og vi begynder at klargøre have og havemøbler til udendørsliv og leg. Efter en lang mørk vinter hungrer vi efter lyset og muligheden for at være ude igen.

På teatret gør vi det samme. Teatersalen er både hyggelig, tryg og velkendt, men det at skabe teater indendørs er en ny opfindelse i teatrets 2000 år lange historie. Teatret havde sin begyndelse udendørs. Under åben himmel, med lys og publikums leben. Det vender vi tilbage til i dette forår med skoleforestillingen CRASH! – En frikvartersfantasi, som i foråret og igen til efteråret spiller i skolegårdene på de svendborgensiske skoler.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Havnefest er klar med fuldt program

5. april 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Som mitsvendborg.dk tidligere har kunnet berette, får Svendborg til sommer sin havnefest tilbage. Det sker, når et samarbejde mellem Kammerateriet, Borgerforeningen, MitSvendborg og Svendborg Håndboldklub præsenterer to dage fyldt med aktiviteter og musik. Festen løber af stablen den 30. juni og 1. juli på Frederiksøen.
– De første navne på plakaten var Lars Lilholt Band og Johnny Madsen, og nu kan Svendborg Havnefest så præsentere sit samlede program, der supplerer de to lørdagskoncerter med en stribe gratisarrangementer. Fredag aften har vi blandt andet sat U2-tributebandet Die Herren på plakaten, fortæller medejer af Kammerateriet Rune Kruse.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Trommelegende på stikkerne i Giant Steps

4. april 2017


Den berømte amerikanske trommeslager Alvin Queen slår til den, når han torsdag d. 6. april kl. 20 er på plakaten i Giant Steps.
www.giantsteps.dk

 

Den amerikanske trommeslager Alvin Queen hylder Oscar Peterson sammen med ung dansk pianist

 

Den kun 24-årige Oscar Peterson-inspirerede pianist Zier Romme har allerede opnået stor anerkendelse på den danske jazzscene. Med sit lysende talent og et imponerende modent spil ligger han trods sin unge alder allerede blandt sværvægterne. Han har optrådt med blandt andre Rodney Green, Winard Harper, Hugo Rasmussen, Jacob Fischer og Alex Riel. Nu har Romme indledt et samarbejde med den amerikanske musiker Alvin Queen – en af de største nulevende trommelegender – der var medlem af den sidste udgave af Oscar Peterson trio sammen med NHØP og har spillet med jazzberømtheder som Horace Silver, Dizzy Gillespie, Dexter Gordon og Nina Simone.

Alvin Queen og Zier Romme er klar på scenen torsdag d. 6. april kl. 20, når Giant Steps igen kalder til koncert på Arne B, og med sig har de den anerkendte danske bassist Ida Hvid.  Et helt specielt møde mellem ungt og garvet, men med samme ærinde: klassisk kammerjazz-trio i Oscar Petersons ånd. Der leveres fra mesterens omfattende repertoire, og som han selv dyrkede det – raffineret, swingende, groovy, sjælfuldt og melodisk.

 

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps åbner stemningsfuld tangosalon

31. marts 2017

TangoCatz har pakket instrumenterne og er klar til koncert, når Giant Steps inviterer til Lunzz & Lun Jazz lørdag d. 1. april kl. 14.
www.giantsteps.dk

 

TangoCatz Quartet er tilbage i Svendborg med deres inciterende musik

 

Mange i Svendborg vil huske TangoCatz fra deres år som byens stadsensemble.  I perioden fra 2010 – 2013 spillede kvartetten på livet løs og i mange forskellige sammenhænge i det sydfynske. Heldigvis lever TangoCatz stadig i bedste velgående og har siden optrådt ved adskillige koncerter i ind- og udland. Vil man møde det tidligere så populære stadsensemble, er Giant Steps’ stemningsfulde tangosalon et besøg værd.

Koncerten finder sted på Arne B lørdag d. 1. april kl. 14 ved musikforeningens arrangement Lunzz & Lun Jazz.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php