Kultur-og byliv

Lokale funk-rock-veteraner på Arne B

3. september 2017

 

Jet Z
Arne B – fredag den 8.september kl.21.30

 

Der er på forhånd dømt svedigt dansegulv den 8.september på Arne B, når drengene fra funk-rock orkestret Jet Z indtager scenen og tager publikum med på en rejse gennem dansevenlige rock-pop-funk-moves gennem de sidste fire årtier.

I mere end 10 år har Svendborgbandet Jet Z holdt sammen. Mange timer i både øvelokalet, på landevejene og ude omkring på scenerne i det ganske land, har de fem musikere tilbragt sammen og ladet deres energifyldte musik været omdrejningspunktet til festen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps leverer nye saftige musikalske frugter

31. august 2017

 

AF PIA BLOHM

 

Giant Steps har igen plantet et musiktræ, der bugner af nye, store, sprøde og saftfulde frugter – dem med den helt særlige pikante Giant Steps-smag. Helt uden tilladelse er det muligt hele efteråret at gå på rov, plukke løs og nyde de mange musikalske godbidder.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

10 meter hvalfisk, råbekor og styltedans med fuld musik

31. august 2017

(Foto: Tim Kildeborg Jensen)

 

Det bliver sandsynligvis den største parade i Svendborgs historie, når flere end 2000 mennesker går fra Torvet gennem gaderne og langs med havnen ned til Frederiksø.
Paraden ”Fortællinger om Havet” er en hyldest til vores blomstrende kulturliv og vores dejlige område og alle kan være med.

 

 AF JOSEFINE OTTESEN

 

Fredag den 15. september sker det, og hvis du har lyst til at deltage sammen med familie, venner eller kollegaer, er du velkommen. Mangler du inspiration til temaet, er der hjælp at hente på de meget forskellige `værksteder`, som foreningen har etableret.
Tjek sydfynskulturforening.dk. Der kan du få alt at vide om værksteder mm. under `vil du være med?`.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

SAMMEN

1. august 2017

(Foto: Ard Jongsma)

 

AF LENE STRUCK MADSEN, gæsteskribent BaggårdTeatret

 

I den forgangne måned udgav vi BaggårdTeatrets sæsonavis, der er præget af samarbejder på kryds og tværs og i alle tænkelige konstellationer.

Vi mener, at kunst og kultur skal skabes og opleves SAMMEN. Fra samarbejdet mellem instruktør og scenograf til kulturinstitutioner, der forener kræfter, til oplevelsen og indtagelsen af det færdige produkt. Det hele sker SAMMEN. Ordet SAMMEN har derfor været en rettesnor og et dogme, som vi har arbejdet ud fra, da sæsonen skulle på plads. Og heldigvis var der mange, der ville være SAMMEN med os; fra Den Fynske Opera til tobaksfabrikken Mac Baren har vi fundet samarbejdspartnere, som er med til at sætte deres præg på den kommende teatersæson. 

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svedig blues på Strandlyst

29. juni 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Lørdag d. 1.juli kl.22.30 inviterer Strandlyst i Brogade indenfor til tæt blues leveret med dyb kærlighed til genren når RAIDERS  kommer forbi.

RAIDERS har rødder i Svendborgs legendariske bluesmiljø med to af landets bedste guitarister på feltet: Henning Kaae og Keld Andersen.
Sidstnævnte skulle efter sigende også være indehaver af en af Danmarks fedeste bluesvokaler.
I maskinrummet er det fætrene Vincent og Dorf på henholdsvis trommer og bas.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt musikalsk eventyr venter

26. juni 2017

Det 13 mand store Maluba Orchestra med bl.a. Marilyn Mazur, Fredrik Lundin og Kasper Bai. åbner sæsonen torsdag aften d. 24. august.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps er klar med et stort og farverigt koncertprogram  

 

Ovenpå et forår der bød på masser af store musikalske oplevelser, har Giant Steps netop smidt sit efterårsprogram på gaden. Et nyt musikalsk eventyr venter, og det hele tager sin begyndelse ved strand og vand på Frederiksø torsdag aften d. 24. august, hvor den nye sæson skydes i gang  med et brag af en åbningskoncert i helt nye omgivelser. Den altid nysgerrige musikforening rykker nemlig teltpælene op fra den trygge og intime base på Arne B for at snuse en enkelt aften til det pulserende kultur- og havneliv på Frederiksø. Her præsenteres i samarbejde med Kammerateriet og som de første uden for København det spritnye store farverige danske Maluba Orchestra under ledelse og med musik af tre eftertragtede og markante personligheder på den danske musikscene Marilyn Mazur, Fredrik Lundin og Kasper Bai.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Sommermusik på Lille Torv

22. juni 2017

 

AF JENS HOLGERSEN

Igen i år er det muligt at nyde dejlig musik fra scenen på Lille Torv fredag eftermiddag. Syv koncerter i forskellige genrer bliver det til i år. Alle i tidrummet kl. 15 – 17, og det er ganske gratis.

Det er igen Svendborg Sommermusik, der arrangerer, og programmet ser således ud:

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fødselsdagskoncert med Koppel & Søn

29. maj 2017

Giant Steps inviterer til fødselsdagskoncert med Anders og Benjamin Koppel torsdag den. 1. juni kl. 20 på Arne B.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps fejrer 2 x fødselsdag torsdag d. 1. juni

 

Når Giant Steps afslutter sin koncertsæson torsdag aften d. 1 juni er der lagt i ovnen til en ganske særlig festaften. Den aktive musikforeningen inviterer nemlig til 17 års fødselsdag, men ikke nok med det – sammen aften skal en af dansk musiklivs store kapaciteter også fejres. Det drejer sig om ingen ringere end orgelmesteren og komponisten Anders Koppel, der fylder 70 år i 2017.  I den anledning inviteres publikum indenfor i det tætte samarbejde mellem de to generationer Anders og Benjamin Koppel. Et mangeårigt musikalsk fællesskab, der først og fremmest er kendetegnet ved nysgerrighed mht. genrer og stilarter. Her nedbrydes grænserne mellem klassisk og rytmisk musik.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dans dig glad til ustyrlig klezmerrock

10. maj 2017

Mames Babegenush er klar med deres forrygende klezmermusik, når Giant Steps inviterer til dansekoncert torsdag d. 11. maj kl. 20.30.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps og bandet Mames Babegenush inviterer til dansekoncert store bededags aften


Store bededags aften åbner Giant Steps naturligvis traditionen tro igen dørene ind til dansebulen i Vestergade.  Det sker helt præcis torsdag d. 11. maj kl. 20.30 på Arne B og denne gang med et frontalt klezmer-angreb, som tvinger publikum op af stolen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

International jazzkvartet gæster Giant Steps

2. maj 2017

Trommeslageren Anders Mogensen kan opleves i Giant Steps torsdag d. 4. maj kl. 20, hvor han præsenterer sin nye kvartet The North.
www.giantsteps.dk

 

Den kendte danske trommeslager Anders Mogensen omgiver sig med musikere fra både Canada, Norge og Finland i nyt projekt

 

Danmark har få internationalt berømte jazztrommeslagere. En af dem er Anders Mogensen, der nu har indledt et samarbejde med endnu en musiker uden for landets grænser – den brillante canadiske pianist David Braid. Torsdag d. 4. maj kl. 20 kan de to musikere opleves i Svendborg, når de gæster Giant Steps på Arne B med deres kvartet The North.

David Braid er blevet rost vidt og bredt for sit spil og sine kompositioner og har modtaget indtil flere Grammy Awards i Canada. Det er da også Braid, der leverer størstedelen af materialet til denne internationale kvartet, som The North i allerhøjeste grad må siges at være. Norge og Finland er nemlig ligeledes repræsenteret ved henholdsvis den norske saxprofil Petter Wettre og ved Mogensens mangeårige faste medspiller den fine finske kontrabassist Johnny Åman. The North har bl.a. turneret intensivt i Kina, hvor de fire musikere har vundet gehør for deres lyriske og melodiske tone iblandet dramatik og et solidt swingende groove. Det er ganske enkelt jazz af bedste skuffe – fornemt fremført og med et dynamisk og tight sammenspil. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

ERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php