Kultur-og byliv

Lokale bluesrødder på Strandlyst

14. april 2018

 

Raiders – Strandlyst lørdag 14.april

Strandlyst byder på lokale kendinge, koryfæer og legendariske guitarister, med rødder dybt plantet i den fynske muld, når RAIDERS leverer en stor omgang kærlighed tii bluesgenren.
Raiders har i front guitaristerne Henning Kaae og Keld Andersen; sidstnævnte desuden sanger – udstyret med en af landets fedeste bluesvokaler!
Henning Kaae: guitar – Keld Andersen: guitar/leadvokal.
I maskinrummet er det fætrene Vincent og Dorf – hhv trommer og basKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Amerikansk studiemusiker giver fyraftenskoncert på biblioteket

6. april 2018

(Foto: Di Alberto Mazzucato)

Oplev den amerikanske sanger/sangskriver og pianist Kenny White i bibliotekets musikalske fyraftenscafé torsdag d. 19. april.

 

Kenny White er bedst kendt som studiemusiker, arrangør og producer. Han har bl.a. arbejdet sammen med Shawn Colvin, Judy Collins, Keith Richards og Mick Jagger, men han har også udgivet en række stærke soloalbums, senest Long List of Priors.

I fredagens musikalske fyraftenscafé på Svendborg Bibliotek optræder han solo, med sang og lyrik i det absolutte centrum. Hans sange er skarpe snapshots af det at være menneske og hans tekstunivers strækker sig fra det hjerteknugende til det underfundigt morsomme. Fyraftenscaféen holder åbent fra kl. 15.30 -17.00 og det er ganske gratis at lytte med.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvad skal vi med Shakespeare?

24. marts 2018

 

AF LENE STRUCK MADSEN, BaggårdTeatret

 

Min veninde spurgte mig den anden dag: ”Hvorfor bliver teatre ved med at spille Shakespeare? Kan I ikke finde på noget nyt?”

Jo, vi kan bestemt finde på noget nyt, og vi gør det ofte, men der er en grund til at de gamle klassikere får lov at leve på scenen. Det handler om kvalitet og aktualitet.

En god tekst er i min optik det vigtigste i en god forestilling. Og Shakespeare kunne altså skrive gode tekster.  Selvom han kun blev 52 år nåede han alligevel at producere 34 manuskripter hvoraf flere er blevet allemandseje. Hvem kender f.eks. ikke ’Romeo og Julie’, ’Othello’ eller ’Hamlet’ – den sidste er faktisk den mest spillede og citerede forestilling i verden.

Og her kommer vi til det med aktualiteten. For selvom han skrev sine manuskripter i slutningen af 1500 tallet, så kan vi stadig relatere til dem, og forstå dem. Om det er den ulykkelige kærlighed i ’Romeo og Julie’, jalousien i ’Othello’ eller hævnen i ’Hamlet’. Det er eviggyldige temaer som stadig fascinerer os.

Hvis du har lyst til at se en gammel klassiker der stadig kan sparke fra sig, så præsenterer BaggårdTeatret i samarbejde med Svendborg Teaterforening ’Hamlet’ Forestillingen er iscenesat og bearbejdet af Martin Lyngbo som har forkortet og fortolket den evige klassiker.

 

Forestillingen spiller på Svendborg Teater fra d. 18. – 20. april.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Masser af forårs-folk

24. marts 2018

 

AF JENS HOLGERSEN, Folk for Folk

 

Folk For Folk er nu godt igang med endnu en forårssæson. Foreningen, der begyndte at arrangere folkemusikkoncerter i 2005, oplever en stadig stigende interesse for musikken. Mange spændende kunstnere har allerede været på besøg Arne B i år.
I april kommer der igen spændende udenlandske bands til byen. Den spanske flamencosanger Yolanda Almodovar og hendes fire fyrige musikere er på plakaten 3. april, med et show der spille på følelser og intensitet. Den virtuose flamencomusik reflekterer med stor præcition sigøjnernes kærlighed og lidelser.
10. april er det canadiskfødte Lena Anderssen der med sit færøske band finder lys i mørkets afkroge, med håbet som den centrale drivkraft. Lena Anderssens stemme kan synge selv de mest genstridige skyer væk.
17/4 er der Åben Scene for alle, med harmonikavirtuosen Lars Svendsen som vært. 
24/4 kommer den herboende irske trubadur Denis Mc Laughlin på besøg med et par venner. Han synger med en meget stærk og insiterende vokal, både de stille ballader og de kendte pub-sange som alle kan synge med på. Denne aften giver han også flere bud på egne sange. Alle med et glødende samfundsengagement og historier der fortæller om vilkårne for de svageste i samfundet.
1. maj bliver fejret med to danske spillemænd der er lige så værdsat uden for landets grænser, som herhjemme: Andreas Tophøj og Rune Barslund. Forårsprogrammet afsluttes 8. maj med generalforsamling og Åben Scene. Der laves lækker mad før alle koncerter til 110 kr. bestil på tlf. 62 22 47 83.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps i børnehøjde

23. marts 2018

 

AF PIA BLOHM

 

’Det er nat i Mali. Stjerner og måne oplyser himlen, og i landsbyen Koulikoro får børnene fortalt eventyr – om den tapre mariehøne Kimi Komo, om hanen Karato og firbenet Kanou og om den farlige løve, der vist godt kunne spise en lille ged’ …


Sådan starter det spændende og farverige musikeventyr “Der var engang i Mali”, som Giant Steps serverer for børn, forældre og bedsteforældre søndag d. 15. april kl. 11 på Arne B.

Moussa Diallo leder slagets gang, og han digter videre på en række af sin barndoms underfundige fortællinger og genskaber den magiske stemning, han selv oplevede, når de ældste i landsbyen fortalte eventyr. Iblandet sang og musik levendegør Diallo sammen med sin trio den ældgamle tradition, der findes i alle kulturer: at fortælle historier, videregivet fra mund til mund, fra generation til generation. Eventyr, som med humor og overraskelser stimulerer fantasien og ofte rummer moralske pointer. Moussa Diallo har i årenes løb spillet et hav af koncerter for børn, og så er den sublime bassist tillige et kendt navn på den danske rock- og verdensmusikscene,  bl.a. i selskab med Sneakers, Savage Rose og Palle Mikkelborg – og ikke mindst i sin egen trio med de to eminente gambianske musikere koraspilleren Dawda Jobarteh og percussionisten Salieu Dibba.

Aldersgruppe: 5 år og opefter. Varighed: 45 – 60 min. Der serveres saftevand og lækker søndagskage.

Læs om Giant Steps’ øvrige koncerter her: www.giantsteps.dk

Mød desuden Giant Steps på Facebook. Koncerterne finder sted på Arne B.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Knud Romers ABC nomineret til Carl Prisen

21. marts 2018

(Foto: Jens Wognsen)

 

Anders Ringgaard Andersen og Bent Sørensen er nomineret til Carl Prisen i kategorien ”Årets Komponist inden for Børnemusik” for musikken der indgår i forestillingen Knud Romers ABC.

 

Carl Prisen uddeles af Musikforlæggerne i Danmark, og har til formål at hylde og hædre danske sangskrivere, tekstforfattere og komponister. I år er Anders Ringgaard Andersen og Bent Sørensen nomineret til Carl Prisen for musikken i forestillingen Knud Romers ABC.

Forestillingen havde premiere d. 14. oktober 2017 på BaggårdTeatret i Svendborg, hvorefter den tog på turne, og høstede rosende anmeldelser fra både anmeldere og publikum.

Knud Romers ABC er produceret i et samarbejde mellem sART Danseteater og Den Fynske Opera i Odense, og iscenesat af Sofie Christiansen.

Carl Prisen er opkaldt efter Danmarks store danske komponist Carl Nielsen. 

Der uddeles 14 priser inden for såvel rytmisk som klassisk musik. Alle Carl Pris-modtagere får, hvad Æresprismodtager i 2014, Bent Fabricius-Bjerre, kalder for “musikbranchens fornemste trofæ”.

Spændingen udløses, og vinderne kåres d. 24. april. Det foregår i år i H.C. Andersen Slottet i Tivoli med Oliver Zahle og Stine Rosengren som konferenciers.

Se listen over de nominerede til CARL PRISEN 

 

Om Knud Romers ABC
Med udgangspunkt i Knud Romers ABC og John Kørners billedkunstneriske dyreunivers har BaggårdTeatret, sART Danseteater og Den Fynske Opera skabt en underfundig og lærerig bogstavssafari, der rusker alfabetet rundt, og sammensætter det på ny.

Bent Sørensens har komponerede musikken som Anders Ringgaard Andersen har fortolket på scenen.

 

Det skrev anmelderene:

★★★★★★

”Et lille mirakel” – Michael Søby, CPH Culture.

 

★★★★★
”Børneteater af fineste karat” – Lene Kryger, Fyns Amts Avis

 

”En himmerigsmundfuld af alt det bedste” – Anne Middelboe Christensen, InformationKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bertolt Brechts Svendborgdigte til Berlin

1. marts 2018

(Foto: Rico Feldfoss)

 

BaggårdTeatrets reumertnominerede succesforestilling ”Bertolt Brechts Svendborgdigte” er indbudt til at spille på den Danske Ambassade i Berlin som en del af kulturministeriets nye strategiske samarbejde med Tyskland.

 

Nye samarbejder på tværs af landegrænser
I januar 2018 lancerede kulturministeriet en ny kultursatsning med fokus på at fremme og udvikle Danmark og Tysklands kulturudveksling. Formålet er at øge samarbejdet mellem kulturinstitutionerne på tværs af landegrænserne og skabe større synlighed og styrke værdifællesskaberne mellem befolkningen i de to lande. De næste tre år vil man derfor arbejde intensivt på flere kulturelle møder i og mellem de to lande.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tag Scenen tilbage

22. februar 2018

 

AF ANNELINE KÖHLER JUUL, Producent på BaggårdTeatret

 

Når jeg sammen med min datter, ligesom så mange andre familier, sidder og ser X-faktor fredag aften, er det umuligt ikke at blive rørt over alle de mennesker, som stiller sig frem.  Mere eller mindre talentfulde springer de ud i det, løfter deres stemme – og hver eneste bliver i det øjeblik et billede på vor tids store drøm. Drømmen om at turde stille sig frem, åbne næbbet og som en musikalsk svane – mærke, at alt standser op og lytter til din sang.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Arne B er på benene igen

16. februar 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Når mange pensionister ytrer at de aldrig har haft så travlt, efter de stoppede på arbejdsmarkedet, så er der noget om snakken. Det er i hvert fald det jeg oplever, da jeg står i baren på Arne B, og venter på at tale med Grethe og Claus Holmkvist. Egentlig skulle de stadig nyde deres otium på sejlbåden i det sydfranske, hvor de for tre år siden hentede båden og valgte pensionisttilværelsen efter 30 år som restauratører på Arne B. I stedet er Claus ved at fikse et køleagregat i køkkenet og Grethe har lige bonet dansegulvet. De er nemlig tilbage bag rorpinden på det populære værtshus og spillested i Vestergade.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps sætter Svendborg på landkortet med Vinterjazz 2018

14. februar 2018

 

AF PIA BLOHM

 

Hvis man gik og troede, at jazzen var en død sild, er den landsdækkende Vinterjazz-festival  et levende bevis på det modsatte. I år står flere end 150 spillesteder og arrangører over det ganske land bag festivalen, og naturligvis er Svendborg også med på landkortet. Det sørger Giant Steps for med et friskt, frækt og frodigt program bestående af i alt 6 koncerter, hvor en perlerække af både danske og udenlandske navne lyser op i en mørk og kold tid.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder


  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php