Kultur-og byliv

Hovedstadens yngre jazzhelte gæster Svendborg

6. november 2017

Tangentspilleren Morten McCoy kan opleves sammen med sin Sextet, når Giant Steps kalder til koncert torsdag aften d. 9. november.
www.giantsteps.dk

 

Den kreative og talentfulde Morten McCoy Sextet og er på plakaten i Giant Steps

 

I de her år strømmer en række nye talenter ud på den københavnske jazzscene, og ved en  koncert torsdag d. 9 . november kl. 20 på Arne B sætter Giant Steps spot på nogle af de største. Det er tangentspilleren og komponisten Morten McCoy, der i forbindelse med sit nye udspil har samlet aftenens yngre jazzhelte og med en overordentlig vellykket debut i foråret i Jazzhus Montmartre i København, bliver der noget at glæde sig til.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rigtige vandmænd M/K svømmer ikke i takt – det behøver de ikke

1. november 2017

 

 

AF SØREN ØRTING, Sydfyns Kulturforening

 

Vi havde ingen anelse om, hvad det var vi søsatte i vores lille projektgruppe dengang tilbage i foråret, da drømmen om en parade gennem Svendborg begyndte at tage form.

Men vi vidste at havet er vores allesammens. Ligesom luften, men mere synligt og konkret, vådt og plaskende. Vi ville dele og tage del – og håbede vi kunne få mange til at deltage. Vi ville ses og se på og alle skulle være sammen. Glade og så tillidsfulde som muligt; uden forsvarsværker og standardskepsis om “dem” og “os”. Det var havet, der skulle være tema og give det hele mening med sine altomsluttende blå tråde.

Så vi begyndte at trække net og aktivere netværkerne.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Få varmen i Giant Steps

11. oktober 2017

 

AF PIA BLOHM, Giant Steps

 

Det er efterår, og vinterkulden begynder at nærme sig – men fortvivl ikke – for Giant Steps  er klar med masser af varme musikalske tilbud på Arne B i de næste måneder. Et af dem kan opleves torsdag aften d. 12. oktober, når en af jazzverdenens mest elegante og inderlige fortolkere af jazzstandards den karismatiske canadiske crooner Denzal Sinclaire kigger forbi.

Sinclaire, der også er en glimrende pianist, er kendt for sin varme, bløde og udtryksfulde stemme. Han kan om nogen få musikhjerter til at smelte og er ikke uden grund blevet sammenlignet med Nat King Cole. Hvert år turnerer Dencel Sinclaire verden tynd bl.a. i selskab med Dee Dee Bridgewater, Patrice Rushen og The Count Basie Orchestra . Han har tidligere udgivet 3 prisnominerede- og belønnede plader på Verve/Universal Records i USA og modtog “Male Jazz Vocalist of the Year” pris i Jazz Report Magazine i 4 år i træk. Dette efterår har Graig Earle – den herboende fine, lydhøre canadiske bassist – inviteret Denzal Sinclaire til Danmark og med på turen er desuden to danske musikere – allestedsnærværende Janus Templeton, der altid sprudler af kreativitet på trommerne og den yderst kompetente guitarist Mads Kjølby, som optræder i mange  andre sammenhænge, ofte med bl.a. DR Big Band.

Hele efterårets koncertprogram kan hentes her: www.giantsteps.dk

Mød desuden Giant Steps på Facebook.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bogstavsafari for hele familien

10. oktober 2017

(Foto: Art Jongsma)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

‘Det er så kikset at rime, og netop derfor skal man gøre det’
Knud Romer

 

‘Næsehornet lyder godt, når det snyder snuden. Det er altid snottet nok til et trut i tuden’.


Sådan lyder et af rimene i forfatteren Knud Romers ABC, som udkom i sommeren 2014 med illustrationer af John Kørner, og som et nyere bud på børnenes ABC, som vi kender den fra Halfdans Rasmussens udgave fra 1967.

Knud Romer debuterede med romanen “Den som blinker er bange for døden” i 2006, og har også en karriere som reklamemand og kulturanmelder i tv-magasinet Smagsdommerne på DR2. Nu kan den kendte forfatter og kulturpersonlighed også tilføje en teaterforestillingen til cv’et. Det sker i samarbejde med BaggårdTeatret, sART Danseteater og Den Fynske Opera, som præsenterer forestilingen: Knud Romers ABC.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

DorFini spiller op!

28. september 2017

 

Rosetta Stone Rock!
DorFini - alias d´herrer, musikalske legekammerater Ole Dorf, vokal/akustisk guitar  og  Troels Fini Bernheim, vokal – er et tæt parløb og med kærlighed til de gode sange. På andet årti træder de op , ganske enkelt fordi de ikke kan lade være med at sprede gode sange!

DorFini inviterer indenfor på Arne B lørdag d. 30. september kl. 21.30 – fri entre – med numre af bl.a. Genesis, Simon & Garfunkel, Eagles, Coldplay, Beatles, Supertramp, Robbie Williams.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale funk-rock-veteraner på Arne B

3. september 2017

 

Jet Z
Arne B – fredag den 8.september kl.21.30

 

Der er på forhånd dømt svedigt dansegulv den 8.september på Arne B, når drengene fra funk-rock orkestret Jet Z indtager scenen og tager publikum med på en rejse gennem dansevenlige rock-pop-funk-moves gennem de sidste fire årtier.

I mere end 10 år har Svendborgbandet Jet Z holdt sammen. Mange timer i både øvelokalet, på landevejene og ude omkring på scenerne i det ganske land, har de fem musikere tilbragt sammen og ladet deres energifyldte musik været omdrejningspunktet til festen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps leverer nye saftige musikalske frugter

31. august 2017

 

AF PIA BLOHM

 

Giant Steps har igen plantet et musiktræ, der bugner af nye, store, sprøde og saftfulde frugter – dem med den helt særlige pikante Giant Steps-smag. Helt uden tilladelse er det muligt hele efteråret at gå på rov, plukke løs og nyde de mange musikalske godbidder.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

10 meter hvalfisk, råbekor og styltedans med fuld musik

31. august 2017

(Foto: Tim Kildeborg Jensen)

 

Det bliver sandsynligvis den største parade i Svendborgs historie, når flere end 2000 mennesker går fra Torvet gennem gaderne og langs med havnen ned til Frederiksø.
Paraden ”Fortællinger om Havet” er en hyldest til vores blomstrende kulturliv og vores dejlige område og alle kan være med.

 

 AF JOSEFINE OTTESEN

 

Fredag den 15. september sker det, og hvis du har lyst til at deltage sammen med familie, venner eller kollegaer, er du velkommen. Mangler du inspiration til temaet, er der hjælp at hente på de meget forskellige `værksteder`, som foreningen har etableret.
Tjek sydfynskulturforening.dk. Der kan du få alt at vide om værksteder mm. under `vil du være med?`.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

SAMMEN

1. august 2017

(Foto: Ard Jongsma)

 

AF LENE STRUCK MADSEN, gæsteskribent BaggårdTeatret

 

I den forgangne måned udgav vi BaggårdTeatrets sæsonavis, der er præget af samarbejder på kryds og tværs og i alle tænkelige konstellationer.

Vi mener, at kunst og kultur skal skabes og opleves SAMMEN. Fra samarbejdet mellem instruktør og scenograf til kulturinstitutioner, der forener kræfter, til oplevelsen og indtagelsen af det færdige produkt. Det hele sker SAMMEN. Ordet SAMMEN har derfor været en rettesnor og et dogme, som vi har arbejdet ud fra, da sæsonen skulle på plads. Og heldigvis var der mange, der ville være SAMMEN med os; fra Den Fynske Opera til tobaksfabrikken Mac Baren har vi fundet samarbejdspartnere, som er med til at sætte deres præg på den kommende teatersæson. 

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svedig blues på Strandlyst

29. juni 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Lørdag d. 1.juli kl.22.30 inviterer Strandlyst i Brogade indenfor til tæt blues leveret med dyb kærlighed til genren når RAIDERS  kommer forbi.

RAIDERS har rødder i Svendborgs legendariske bluesmiljø med to af landets bedste guitarister på feltet: Henning Kaae og Keld Andersen.
Sidstnævnte skulle efter sigende også være indehaver af en af Danmarks fedeste bluesvokaler.
I maskinrummet er det fætrene Vincent og Dorf på henholdsvis trommer og bas.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

ERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php