Events

830 kreative børns værker udstilles

7. april 2018

 

Plakat-billedkunstner Hans Kjær har inspireret årets børnekunstudstilling ‘Og fra Himlen kom…’

 

”Og fra himlen kom…” er titlen på årets børnekunstudstilling, der åbner i SAK Kunstbygning med fernisering lørdag den 14. april

 

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Svendborg Kommune, SAK Kunstbygning og de mange dygtige lærere og pædagoger på Sydfyn. Den er i år bygget op over et idéoplæg og en workshop med den langelandske kunstner Hans Kjær, som medarbejdere fra skoler, dagtilbud og SFO’er deltog i tidligere på året. I løbet af foråret har de sammen med de kreative børn skabt en masse fantasifulde og sjove kunstværker.

Den kreative udstilling viser, hvad der spirer af fantasi blandt de nye generationer –  og som Thomas Blachman siger – kreativiteten er jo et af Danmarks vigtigste råstoffer.

De 830 børns kunstværker udstilles på én og samme gang i kunstbygningens flere etager og mange små og store rum. De udstillede værker kommer fra 13  forskellige skoler, SFO´er, dagtilbud og andre. Der er værker fra Tved Skole, Stenstrup Børnehus, Skårup Skole, Tåsingeskolens SFO, Tåsingeskolen Centerafdelingen, Rantzausminde Skole, Byhaveskolen, Kunstpiloterne, Ørkildskolen Afd. Øst, Ørkildskolen Afd. Byen, Haarhs skole, Svendborg Heldagsskole og Ryttergården.

Ferniseringen afholdes lørdag den 14. april kl. 14-16, hvor der er gratis entré i SAK Kunstbygning, Vestergade 27-31 i Svendborg.

Udstillingen åbnes af formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Erik Hornemann. Der vil være underholdning med Vester Skerninge Friskoles Lillekor.

De udstillede værker kan ses fra 15.  til 29. april, og åbningstiderne er tirsdag til søndag fra 11.00-16.00.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fynsk gymnastik-bombardement

4. april 2018

 

600 efterskoleelever viser et bombardement af lækker fynsk gymnastik

Søndag d. 8. april inviterer Ringe, Bernstorffsminde og Vejstrup Efterskole indenfor i Arena Fyn til et brag af et gymnastikshow.

Det er efterhånden blevet en fast årlig tradition, at de 3 efterskoler går sammen om det store arrangement i Odense, hvor skolerne giver deres elevhold de bedste rammer for at afslutte opvisningssæsonen med et gymnastik-festfyrværkeri.

- Jeg så selv Bombardementet sidste år, og var helt blæst væk af det professionelle set-up. Det var også medvirkende til, at jeg valgte Ringe Efterskole. Tænk at lille bitte mig skal være en del af det kæmpe arrangement sammen med alle mine kammerater. Vi glæder os rigtig meget til at vise, hvad vi kan, og se hvad de andre skoler har arbejdet med, siger Maja Vesterlund fra Ringe Efterskole.

Efterspørgslen på showet har været så stor de seneste år, at skolerne kører med to forestillinger: henholdsvis kl. 14.30 og kl. 19. Der er solgt ca. 4500 billetter til arrangementet.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kunst og klimakamp

26. marts 2018

 

PROTEST MOD VANVIDDET – En udstilling af Jens Galschiøt
Gallerie UNDERWAERK på Frederiksø i Svendborg 24.03. – 01.05.
Åben alle dage fra onsdag til søndag fra Kl. 12.00 – 17.00 – udvidet åbningstid ved arr.
Entre: 50 kr. – Gratis for hjemløse, pensionister og studerende

 

I mere end 20 år har menneskeheden hørt om klimaforandring, global opvarmning og en lurende katastrofe.
For en mand, er det nu ikke længere nok at lytte til katastrofevarslerne. Der skal handling til.

Derfor har Odense-kunstneren Jens Galschiøt brugt det sidste halve år på at forberede en kunstnerisk happening, der skal vække politikerne, lobbyisterne og meningsdannerne, så klimaforandringerne bliver taget alvorligt.

I 2017 drog Jens Galschiøt til COP-23 i Bonn for at råbe politikerne og verden op. Turen – og den kunstneriske protest – er kulminationen på to årtiers intenst arbejde og dedikation til beskyttelsen af vores verden, vores klima og vores liv.
Med adskillige skulpturer som Survival of the fattest, Min indre svinehund og nu Unbearable – den spiddede isbjørn, vil Galschiøt vise, at der ikke blot er tale om klimaforandringer – der er tale om en klimakrise.

Udstillingen er den største samling af Jens Galschiøt’s tankevækkende skulpturer, der er set i mange år. Den vises i Svendborg frem til 1.maj.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Et fuldt møbleret liv

24. marts 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN


Har man bare en smule interesse i dansk kultur, så bør man også kende den store danske møbelarkitekt Børge Mogensen. Han var elev af Kaare Klint, men hvor Klint primært designede møbler som appelerede til overklassen, så skabte Børge Mogensen en ny stil indenfor dansk møbeldesign, som ramte den brede befolkning – bla. med sin møbelserie til FDB Møbler.
Børge Mogensen satte sine tydelige aftryk på de danske hjem fra 40’erne og til hans død i 1972. Blandt hans mest kendte møbler står hans Tremmesofa, Den Spanske stol, Jagtstolen og Øreklapstolen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Biblioteket spiller max!

23. marts 2018

 

Mandag aften holder biblioteket længe åbent og er spillevende! Svendborg Bibliotek har nemlig indkøbt en reolfuld nye spil, som spilles helt uden strøm eller pixels, men analogt og ikke mindst, sammen.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Bibliotekets nystartede BrætspilCafé holder åben hver anden mandag kl. 17.00 – 21.00 og har været et tilløbsstykke fra starten. Caféerne arrangeres i samarbejde med den lokale forening Brætspil Svendborg, og her mødes mennesker i alle aldre omkring spillepladerne til et slag Catan, Agricola, A Game of Thrones, eller noget helt fjerde. Spillerne kommer alene eller sammen med en flok venner og slår sig ned, hvor der nu er plads i bibliotekets godt fyldte musikområde.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kulturelt Samråd: Hvordan skaber vi liv på Torvet?

6. marts 2018

 

svendborgkultur.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

ROOMS på Frederiksø

7. februar 2018

 

En kunstudstilling for medskaberkulturen
9.-21. Februar på Frederiksø

 

Livets cyklus udspiller sig som en runddans gennem ni forskellige rum udformet af vidt forskellige kunstnere med vidt forskellige udtryk. Udstillingen ROOMS er en udstilling, der bevæger sig og bevæger os, når vi som besøgende er centrum for det hele og bliver ført gennem en række af forskellige perspektiver, stemninger, udtryk, materialer og fortællinger. Udstillingen ROOMS er en urskov af ledninger, en simuleret fødsel, dødsoplevelser, nøgne mennesker, chokolade, pandekager, musik og teater og fantasterier. Gennem udstillingens interaktive kunst har du mulighed for selv at blive en del udstillingen, når du bliver får påført stetoskop-mikrofoner på hjertet og din puls runger ud i det 300 kvm store galleri UNDERWAERK på Frederiksø . I en hvirvelvind af trådløse hørebøffer, tilrettelagte sanseoplevelser og mangfoldige udtryk, kan du tage del i det åbne værksted, hvor du gennem hele udstillingsperioden kan være med til workshops og lave din egen kunst.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bibliotekets Forfatterskole optager nye talenter

4. januar 2018

 

I foråret 2018 arrangerer Svendborg Bibliotek igen forfatterskole for unge talenter mellem 12 – 17 år. Tilmeldingsfrist den 23. januar.

 

Bibliotekets forfatterskole er for dig, som brænder for det skrevne ord. Elever der før har deltaget i Bibliotekets Forfatterskole er meget velkomne, men der er også plads til nye talenter. Kurset er gratis, og der bliver rift om de få pladser, så skynd dig at melde til.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Yoga kun for mænd

3. januar 2018

 

Den 9. januar kl. 16.15 sparker Mand og mand imellem det nye år igang med en omgang yoga kun for mænd, når yogainstruktør Kristine Amalie Æbelø, fra Nordisk Yoga i Odense, kigger forbi Svendborg. Undervisningen er tilrettelagt så alle kan følge med – også dem der aldrig før har prøvet kræfter med yoga. Efter yogaen er der hyggelig fællesspisning, og det hele foregår i Frivillighuset i Havnegade 3. Arrangementet er gratis at deltage i, man skal blot melde sig til. Ved tilmelding sikrer man sig både plads på en yogamåtte – samt en plads omkring spisebordet til den efterfølgende fællesspisning. Der vil være yogamåtter til rådighed, så det eneste det kræver er, at man(d) møder op udstyret med en portion nysgerrighed og iklædt tøj der tillader bevægelse.
Tilmelding kan ske på info@kontaktmellemmennesker.dk eller tlf. 62201130 og sker efter først-til-mølle-princippet.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Julekoncert med højt humør og tid til refleksion

28. november 2017

Stig Rossen og Thomas Cleve Gustavsen afholder Julekoncert i Svendborg for 18. gang.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der er nogen som siger, at julen ikke rigtig er kommet førend Stig Rossen har været og give julekoncert. I år er heldigvis ingen undtagelse. Søndag den 10.december kl.16 kommer Stig Rossen og sit orkester og kor således til Svendborg Idrætscenter og giver julekoncert. I år også med gæstesolisten, Nanna Rossen, som er med på hele turneen og synger to solosange og en række duetter med Stig Rossen.
– Man skal virkelig glæde sig til at opleve Nanna. Hun har en helt formidabel stemme, og det var derfor helt naturligt, udover duetterne sammen med mig, at lade hende synge en af de nykomponerede sange til koncerterne, siger Stig Rossen og deler roser ud til niecen Nanna Rossen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder


  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php