Events

Foredrag med Steffen Jensen

15. marts 2017Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

SEF udstiller Bathya’s naturinspirerede malerier

6. marts 2017

Fynsk Forår III, malet af Birthe Anhøj, 2016.
www.galleri-bathya.dk

 

Birthe Anhøj alias Bathya udstiller sine oliemalerier i SEF’s atrium på Fåborgvej 44 fra den 1. marts til 31. maj 2017.

Stilen på de udstillede malerier er en blanding imellem impressionisme og ekspressionisme, lidt inspireret af Claude Monet, ikke tilsigtet, men er dog fan af de franske malere bl.a. Van Gogh og Gerhard Ricther, udtaler Birthe Anhøj.

Malerierne er malet med paletkniv, på lærred.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bliv ven med din iPad


4. marts 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Er du og din iPad endnu ikke helt fortrolige med hinanden? Så hop med på et af bibliotekets gratis lynkurser.

 

Føler du dig ikke helt hjemme i iPadens store vide verden af digitale muligheder? så meld dig til et af bibliotekets gratis kurser og kom godt i gang.  Onsdag 15. marts kl. 10.00-11.30 kan nybegyndere lære, hvordan man henter apps og dagen efter, torsdag d. 16. marts samme tid, kan de let øvede gå skridtet videre. Tilmeldingen foregår på bibliotekets hjemmeside, eller i ekspeditionen på Svendborg Bibliotek. Husk at medbringe dit AppleID til det valgte kursus.

 

iPad for begyndere
Onsdag 15. marts kl. 10.00-11.30
På Svendborg Bibliotek
Gratis

 

iPad for let øvede
Torsdag d. 16. marts 10.00-11.30
På Svendborg Bibliotek
GratisKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sex, vold og død på museum

13. februar 2017

Træskomand og musiker Andreas Carl Christiansen kom på vand og brød for seksuel omgang med en ko i 1903
(Foto: Svendborg Byhistorisk Arkiv)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Ja, du læste rigtigt – Svendborg Museums tema for næste års program er sex, vold og død. Den kritiske læser vil måske spørge: ”Er det ikke et totalt plat knæfald for underlødige emner?”.

Ikke ifølge museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen, der her forklarer det ret utraditionelle valg.
– Sex, vold og død er menneskelige konstanter. Men den måde svendborgenserne har forplantet sig på, ritualiseret døden eller tævet løs på hinanden har ændret sig markant, siden byen blev grundlagt sidst i 1100-tallet. Ved at undersøge hvordan de her tre ting har ændret sig, kan vi komme helt tæt på fortidens mennesker – helt ind i sovekammeret, kisten eller skadestuen – og opdage, hvordan vores normer og værdier har ændret sig.

Gennem byvandringer og besøg på museets magasin kan du derfor opdage, hvordan sex, vold og død har udviklet sig i Svendborg. Byvandringen om seksualitetens historie er et godt eksempel. Byvandringen – som selvfølgelig hedder ”Sex in the city” – kan opleves den 20. og 26. april og byder på forskellige nedslag i byens underliv/kønsliv fra cølibat i middelalderens kloster til frisind i 70’ernes kollektiver.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kom og dans med os

27. januar 2017

 

Omkring 40 borgere i alle aldre har allerede tilmeldt sig årets danseprojekt i Svendborg – danseforestillingen Se byens krop.

 

‘Men der er plads til flere’, opfordrer kulturkonsulent Birgitte Skriver. Det er nu du skal slå til hvis du vil være en del af danmarkshistoriens største danseprojekt Ta’ fat om dansen, som ledes af Dansehallerne og støttes af Nordea-fonden.
I Svendborg vil sART Danseteater, sammen med professionelle dansere og de involverede borgere skabe en danseforestilling, der er bliver opført langs den grønne tråd. 


– Det bliver en vandreforestilling, hvor tanken er, at vi udforsker nogle forskellige rum i bybilledet og fortæller deres historier gennem dans, fortæller projektets koreograf Sofie Christiansen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skarø Festival ude med stærkt program

10. januar 2017

lovein.dk

 

Arrangørerne af Skarø Festival er ude med det de kalder det bedste program nogensinde.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Selvom vejret udenfor vinduerne lige nu ikke indbyder ret meget til festivalstemning med fadbamser i græsset og bare lårbasser, så fik humøret lige en tak opad, da det færdige program til årets Lovein – Skarø Festival i dag blev offentliggjort.

 

- Vi er endelig klar med årets festivalplakat – og dermed er næsten alle kunstnere klar. Vi synes i al beskedenhed, det er det bedste program vi nogensinde har lavet og glæder os nu helt fantastisk til sommer, lyder det fra festivalarrangør Lasse Bekker som samtidig opfordrer til at dele opslaget på Facebook.

 

Senere på ugen følger programmet med spilletider og en håndfuld flere bands kommer snigende til i den kommende tid. Du kan holde dig opdateret på Facebook og på lovein.dk, hvor du også kan sikre dig en billet. Både partout-, endagsbilletter og ølkort ligger klar, men det er en god idé at være hurtig. Der er nemlig kun 1500 billetter til salg til festivalen på Skarø.

 

Billetter kan købes på lovein.billet.dk Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Graphic program på gaden nu!

4. januar 2017

svendborg-graphic.dk

 

Download Svendborg Graphic program

 

Så er det færdige program færdigt for den helt nye festival; Svendborg Graphic, der løber af stablen i Svendborg fra den 30.januar til den 5.februar.
Ideen med festivalen, som er blevet til i et partnerskab mellem fire af byens største kulturinstitutioner: Svendborg Bibliotek, Naturama, Danmarks Forsorgsmuseum og SAK Kunstbygning, er, at invitere alle indenfor i en verden af billeder, og give deltagerne en unik oplevelse indenfor tre store, visuelle medier, nemlig tegneserier, spil og animation.

Læs også: Svendborg Graphic – fortællingen begynderKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fremtidståge lammer let den tænkende hjerne

4. januar 2017

 

Du kender det sikkert godt…. Det her med at dine aftaler med dig selv smuldrer. Til Nytår SKAL der ske noget nyt, beslutter du men hånden på hjertet: hvor mange gange er det nye løfte med dig selv, dine nye målsætninger, og dine forventninger om noget andet overhovedet blevet til noget?

Hvad er det egentligt, der gør, at vi ikke kan holde vores løfter med os selv?


Årsagerne kan være mange, men ofte skyldes det, at

  • Vi mister fokus
  • Målet er for stort
  • Vi mangler en handlingsplan
  • Vores mindset er ikke tunet ind på det, vi ønsker men derimod det, vi frygter

Sanne Pedersen og Britt Kjær Overgaard afholder her i det nye år en 4 timers kreativ workshop, hvor du vil lære, hvordan du kan arbejde med: Du er ikke dine tanker, men du bliver dine tanker.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vester Skerninge Sangkor fremfører Bachs Juleoratorium

13. december 2016


(Foto: Kristoffer Juel)

 

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er 46 år siden, at lærere og tidligere elever fra Vester Skerninge Skole for første gang gik sammen om at synge. Det skete i efteråret 1970. Allerede året efter, helt præcist den 13. januar 1971, mødtes for første gang de sangere, der kom til at udgøre Vester Skerninge Sangkor.
I dag er de et folkekor med 50-60 glade sangere fra det meste af Sydfyn. De er fordelt på sopraner, alter, tenorer og basser, og i koret er en rimelig og god fordeling mellem kvinder og mænd – og der er plads til både unge som ældre, som for eksempel de tre børn på 12 år, som synger i koret.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Love In 2017 er klar med de første navne

12. december 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Der er både nye som gamle navne på plakaten til næste års Skarø Festival

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der er atter liv i festivaldanmark, når festival efter festival i disse tider annoncerer deres planer for 2017. Og vores egen lokale festival, Love In – Festivalen på Skarø, er ingen undtagelse. Herfra strømmer også nye kunstnernavne ud og afslører ikke overraskende, at den hyggelige øfestival også i 2017 satser på store musikoplevelser. Især det unge talent Jacob Dinesen, der af musikkendere beskrives som en dansk Springsteen, er de stolte af på øen.

- Vi sætter en stor ære i at forsøge at præsentere nye danske navne og synes i al beskedenhed, at det plejer at lykkes ret godt, forklarer festivalarrangør Rune Kruse med henvisning til, at navne som Phlake, Folkeklubben og Minds of 99 tidligere har gæstet Skarø på deres vej mod stjernerne.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerERHVERVSKLUBBEN
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php