Events

Klimaet i fokus i Svendborg Kommune

27. maj 2017

(Foto: Knud Mortensen)

 

De unge og klimaforandringerne.

Grøn fredag for skoler på Torvet.

Energihus på Tåsinge indvies.

Blot tre af de mange arrangementer som finder sted i uge 23, når Svendborg Kommune holder klimauge.

 

- Vi sætter fokus på klimaforandringerne. Det handler om, hvad vi kan gøre for at reducere vores CO2-udledning, og hvordan vi kan tilpasse os de konsekvenser, vi må leve med, siger Charlotte Vesterlund, klima- og energikoordinator i Svendborg Kommune.

Hun nævner blandt andet de kraftige og voldsomme regnskyl, der de senere år er blevet en del af hverdagen. Her er allerede sat en del projekter og tiltag i gang. Noget af det vises frem i klimaugen, som afholdes i samarbejde med GO2Green samt Vand og Affald.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

På søndag er det Skovens Dag

4. maj 2017

 

Brug søndagen i Sofielund Skov og lær en masse om udeliv, skovbrug og miljø

 

Der vil være masser af spændende oplevelser, når Svendborg Kommune søndag den 7. maj fra kl. 10-17 inviterer folk ud i det grønne til Skovens Dag 2017. Man får bla. mulighed for at være med til at indvie den nye bålhytte og den nye shelterplads i Sofielund Skov.

Kl. 10.00 starter indvielsen med kaffe, skovsnegle og taler ved den nye bålhytte. Du kan parkere ved Ryttervej 59 og følge skiltningen derfra til bålhytten eller parkere ved Idrætscenteret.

Efter indvielsen vil der være masser af aktivitet i skoven, hvor du kan blive meget klogere på hvad bæredygtig skovdrift er. Vi skal bl.a. se nærmere på hvad der gemmer sig i vandhullerne, vi skal fælde træer, plante træer, se på historiske spor i skoven, snakke om produktion af træ, om natur og om hvordan vi kan bruge skoven fornuftigt, samtidig med vi passer på den. Ved at deltage i aktiviteterne bliver du i stand til at svare rigtigt på Skovquizzen og være med i lodtrækningen om fine præmier.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skyd et billede af vores Kommune

27. april 2017

Et af vinder-billederne fra sidste  år: ‘Amanda sund og rund i Svendborgsund’, fotograferet af Luise Føns Haaber.

 

Det bedste ved Svendborg Kommune er…

 

Oplevelserne i den skønne natur? Kulturlivet? Det daglige liv i Svendborg? De festlige øjeblikke? -  eller er det noget helt femte? Overskriften skal blot være Vores Kommune.

Igen i år skyder Svendborg Kommune den store fotokonkurrence i gang. Alle borgere inviteres til at ”skyde” løs med deres kamera. Borgerne skal, gennem deres fotos, fortælle om deres gode oplevelser i Svendborg Kommune og glæden ved at bo her.

Det er ligegyldigt, om det er med et professionelt kamera eller med et mobilkamera. Det er motivet, der er det vigtigste.  

Alle de indsendte fotos offentliggøres på Svendborg Kommunes Facebook-side.

En dommerkomité vælger de 25 bedste fotos, der offentliggøres på Svendborg Kommunes Facebook-side. Herefter er det op til borgerne at finde de tre vindere af årets fotokonkurrence.

De tre billeder med flest likes på Facebook vinder konkurrencen og et gavekort hver til Shopping Svendborg.

Konkurrencen starter den 28. april og kører frem til den 28. maj 2017.

De tre vindere kåres ved et arrangement i juni, når konkurrencen er slut.

 

Yderligere oplysninger findes på svendborg.dk og på Svendborg Kommunes Facebook-side.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skjulte Danmarkshistorier

22. april 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

“Skjulte Danmarkshistorier” er et ambitiøst og nyskabende museumsprojekt, der gennem 12 dokumentarfilm skal give danskerne indsigt i og tydeliggøre forskelle og ligheder på livet for fortidens og nutidens socialt udsatte

Skæbnefilm og temafilm
Der er tre skæbnefilm og ni temafilm. Mette, Eli, Henning og Richardt er skæbnefilmenes fortællere. De har alle været hjemløse og socialt udsatte. I filmene tager de os med på en rejse i deres egne barske og rørende historier fra Danmark i dag og med tilbage til en tid, hvor fattiggårde og arbejdsanstalter var det primære middel til bekæmpelse af fattigdom, hjemløshed og social udsathed.
I fortiden møder vi Albert, Rasmine og Peter, som alle har været indlagt på Svendborg Fattiggård og kæmpet en hård og ubarmhjertig kamp for at finde en plads i samfundet. Albert, Rasmine, Peter og mange andre nu afdøde hjemløse og socialt udsatte har aldrig haft lejlighed til at fortælle deres historie.

I temafilmene danner forholdende på fortidens fattiggård udgangspunkt for samtaler om livet som socialt udsat og hjemløs i Danmark i dag. I temafilmene får Mette, Eli, Henning og Richardt følgeskab af Christina, der også er tidligere hjemløs. Deltagerne har selv udvalgt temaerne. Samtalerne giver et unikt indblik i en verden, som få kender til.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Danmarkshistorien skal opleves på biblioteket

9. april 2017

 

Svendborg Bibliotek fortæller historien om Danmark set fra Sydfyn i samarbejde med lokale arkæologer og formidlere. Som en del af Slots- og Kulturstyrelsens, Nationalmuseets og DRs formidlingsprojekt Historien om Danmark sætter biblioteket i det kommende halve år fokus på dit lokalområde fra stenalderen og til begyndelsen af det 21. århundrede


AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Svendborg fra stenalder til renæssance bliver omdrejningspunktet for forårets formidling i det nyindrettede Svendborg Bibliotek. I udstillinger og arrangementer retter biblioteket i de kommende måneder blikket mod den historie, der nok er fjern i tid, men udspillede sig lige hér, i det område vi færdes i til daglig.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Premiere på den nye lokale øl Christians(m)øllen

30. marts 2017

 

Christiansmøllens Laug inviterer til smagning af den helt nye øl på lørdag den 1. april mellem 10 og 14.00 hos Ø-Bryg på Thurø.

 

Da Christiansmøllen netop nu er omdannet til en byggeplads og står indpakket i stilladser og presenninger, har møllelauget ikke mulighed for at lave arrangementer i møllen. Så derfor har bestyrelse allieret sig med brygger Erik Nielsen, der startede brygningen af Christians(m)øllen op før jul, så den kunne være klar inden påsken og nu er han klar til at invitere indenfor hos Ø-Bryg på Bergmannsvej 84 på Thurø.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Foredrag med Steffen Jensen

15. marts 2017Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

SEF udstiller Bathya’s naturinspirerede malerier

6. marts 2017

Fynsk Forår III, malet af Birthe Anhøj, 2016.
www.galleri-bathya.dk

 

Birthe Anhøj alias Bathya udstiller sine oliemalerier i SEF’s atrium på Fåborgvej 44 fra den 1. marts til 31. maj 2017.

Stilen på de udstillede malerier er en blanding imellem impressionisme og ekspressionisme, lidt inspireret af Claude Monet, ikke tilsigtet, men er dog fan af de franske malere bl.a. Van Gogh og Gerhard Ricther, udtaler Birthe Anhøj.

Malerierne er malet med paletkniv, på lærred.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bliv ven med din iPad


4. marts 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Er du og din iPad endnu ikke helt fortrolige med hinanden? Så hop med på et af bibliotekets gratis lynkurser.

 

Føler du dig ikke helt hjemme i iPadens store vide verden af digitale muligheder? så meld dig til et af bibliotekets gratis kurser og kom godt i gang.  Onsdag 15. marts kl. 10.00-11.30 kan nybegyndere lære, hvordan man henter apps og dagen efter, torsdag d. 16. marts samme tid, kan de let øvede gå skridtet videre. Tilmeldingen foregår på bibliotekets hjemmeside, eller i ekspeditionen på Svendborg Bibliotek. Husk at medbringe dit AppleID til det valgte kursus.

 

iPad for begyndere
Onsdag 15. marts kl. 10.00-11.30
På Svendborg Bibliotek
Gratis

 

iPad for let øvede
Torsdag d. 16. marts 10.00-11.30
På Svendborg Bibliotek
GratisKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sex, vold og død på museum

13. februar 2017

Træskomand og musiker Andreas Carl Christiansen kom på vand og brød for seksuel omgang med en ko i 1903
(Foto: Svendborg Byhistorisk Arkiv)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Ja, du læste rigtigt – Svendborg Museums tema for næste års program er sex, vold og død. Den kritiske læser vil måske spørge: ”Er det ikke et totalt plat knæfald for underlødige emner?”.

Ikke ifølge museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen, der her forklarer det ret utraditionelle valg.
– Sex, vold og død er menneskelige konstanter. Men den måde svendborgenserne har forplantet sig på, ritualiseret døden eller tævet løs på hinanden har ændret sig markant, siden byen blev grundlagt sidst i 1100-tallet. Ved at undersøge hvordan de her tre ting har ændret sig, kan vi komme helt tæt på fortidens mennesker – helt ind i sovekammeret, kisten eller skadestuen – og opdage, hvordan vores normer og værdier har ændret sig.

Gennem byvandringer og besøg på museets magasin kan du derfor opdage, hvordan sex, vold og død har udviklet sig i Svendborg. Byvandringen om seksualitetens historie er et godt eksempel. Byvandringen – som selvfølgelig hedder ”Sex in the city” – kan opleves den 20. og 26. april og byder på forskellige nedslag i byens underliv/kønsliv fra cølibat i middelalderens kloster til frisind i 70’ernes kollektiver.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php