Events

Kulturturisterne kommer

5. oktober 2019

 

AF JANNIE SCHJØDT KOLD, BAGGÅRDTEATRET

Som tilflytter er jeg interesseret i egnens historie. Hvem har boet her? Af kendte personer fik jeg hurtigt af min omgangskreds at vide, at Jan Pytlick bor på Thurø. Ok. Helt fint. Derudover var der en, der gav mig bogen Bertolt Brechts Svendborgdigte i fødselsdagsgave. Den havde jeg også selv købt, fordi en bog med den titel var værd at læse for én, der var på vej til at flytte til Svendborg.

Jeg er ikke den eneste. Visitdenmark oplyser, at 43 pct. af de udenlandske ferieturister i Danmark er kulturturister. Det gælder 54 pct. af storbyturisterne og 36 pct. af kyst- og naturturisterne. Kultur, kunst og historiske oplevelser er naturligvis ikke det eneste, der motiverer kulturturisterne til at vælge Danmark. Turisterne efterspørger den fulde ferieoplevelse både ved kysten og i de store byer.

Tallene er værd at notere sig, al den stund, at man bør huske egnens kulturhistorie, når man tænker i turisme. Folk vil selvfølgelig sejle, nyde sundet, og besøge vores store attraktioner. Men der er også tilrejsende, der vil nyde at gå i sporene af billedhugger Kai Nielsen, læse om Brecht og se en teaterforestilling om Karin Michaëlis. Eller gå en audiowalk langs Øhavsstien og komme tættere på de kunstnere, der har søgt ro og nye begyndelser her.

Fra fredag den 11. oktober, lige op til efterårsferien, kan med app’en BaggaardTeatret downloade Sundets Stilhed og få en anderledes kulturel oplevelse – ude i naturen, mens man går. Med hørebøfferne kan man enten på dansk, tysk eller engelsk høre om egnens store forfattere fortalt som en dramatiseret lydfortælling. Og hvem ved, måske vil man også komme til at overveje sine egne skridt, veje og valg i livet.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Byens vildeste Rock ’n’ Roll party

30. august 2019

Der står både AC/DC og ZZ Top på plakaten lørdag den 7.september på Arne B MusiCclub.
På billedet er det forsanger Lars Knigge og leadguitarist Martin Christiansen fra Bad Boy Boogie.
(Foto: Jens Johansen)

 

Skibet er i den grad ladet med rock ’n’ roll, når spillestedet Arne B MusiCclub lørdag den 7.september slår dørene op til en aften med to hårdslående lokale rock-orkestre.

 

Aftenen starter allerede kl.20 med ZZ Top Jam, som med overbevisende passion for de langskæggede blues-rockere fra Houston, Texas, tager publikum med en tur på bordel i ’La Grange’, viser hvordan en ’Sharped Dressed Man’ tager sig ud, og er ’Waitin for the Bus’ lige før ’Jesus Just Left Chicago’.
– Bandet er 100% skudklare, lyder det fra forsanger Jan Rudbæk, som samtidig også er restauratør af Arne B MusiCclub.

 

Inden Texas-støvet når at lægge sig ovenpå hyldesten til ZZ Top, er aftenens hovednavn klar til at gå på scenen kl.22. Det er de gamle kendinge, Bad Boy Boogie, som ved flere tidligere koncerter har formået at fyre op under det populære spillested med deres tribute til de australske rock-koryfæer AC/DC.

Bad Boy Boogie, som har base og rødder i Svendborg, lægger stor vægt på at være så tro mod originalen fra ’down under’ som muligt. Et rockorkester, som først og fremmest formår at fyre den så meget af, at man helt uundgåeligt fra det øjeblik den første potente guitar-akkord drøner med 250 km. ud af højtaleren, står midt i byens fedeste fest.

Lydbilledet er så autentisk at man næsten tror det er løgn. Hver eneste lille detalje er der kælet lidenskabeligt for. Lyden, udtrykket, attituden, smagen og duften af Rock’n’roll.
Der er sat vand over til en live-oplevelse af de helt særlige, hvor ingen vil være blot den mindste smule i tvivl om, at de her rockdrenge har hørt mere AC/DC end de fleste.

Der er fri entré til lørdagens rock ’n’ roll party på Arne B MusiCclub

 

Følg Bad Boy Boogie på FacebookKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Prøverne er nu i gang til teaterstykket om Svendborgs historie

21. august 2019

(Foto: Rudi Rusfort Kragh)

 

Skuespillerne er nu i gang med prøverne til det debatterende musikteaterspil, Da Svendborg Blev Moderne.

 

Rundt omkring i Svendborg øves der nu blandt professionelle og amatører skuespillere og korsangere til den kommende forestilling. Mere end 40 korsyngende skuespillere er involveret i den store forestilling, som opføres i anledning af foreningen By og Land-Sydfyns 50. års jubilæum.

En del af de medvirkede er gået direkte fra Kirkegaardsspillet, andre er helt nye på de skrå brædder. Men stemningen er høj og alle er super motiveret, fortæller instruktøren Marianne Kjær.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborgenserne bager som aldrig før

8. august 2019

Imerco og Imerco Home inviterer til bagedage

 

En bagebølge har ramt os, og i Svendborg bliver bageudstyret revet ned fra hylderne. Det oplever de hos byens Imerco og Imerco Home-butikker, der derfor fejrer de bageglade borgere fra den 19. august og en uge frem med gode tips og præmier på højkant.

 

Sirligt pyntede cupcakes, smagfulde sommertærter og avancerede moussekager. Vi er blevet et land af bagenørder, og det mærkes også hos Imerco og Imerco Home i Svendborg, der i år har solgt 22 procent mere bageudstyr i forhold til samme tid sidste år.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Den cyklende pizzabager besøger Thurø Bryghus

18. juni 2019

 

Pizzaekspert Michele Lucarelli har mere end 20 års erfaring fra pizzabranchen i sit hjemland Italien.
Til dagligt driver han Bike & Bake – et rullende pizzaria – placeret på en cykel!

Nu kommer han til Svendborg i weekenden den 6. + 7. juli, hvor han besøger Thurø Bryghus.

Her vil han i samarbejde med Erik Nielsen fra Ø-BRYG forsøge at udvikle en pizza bagt med mask.
Mask er et overskudsprodukt fra produktionen af øl, og består af resterne af maltbyg.

Alle kan kigge forbi i løbet af weekenden og nyde en ægte fynsk/italiensk Ø-Pizza samt en kold fadøl.
Der vil være pizza fra kl. 11.00 til 18.00 eller så længe der er råvarer (max. 100 pizza pr. dag)

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ramasjang vært kommer til Svendborg

4. juni 2019

 

Katrine Bille, som er kendt fra DR Ramasjang, besøger Svendborg lørdag den 15.juni

 

SvendborgEvent og Shopping Svendborg præsenterer sæsonens tredje arrangement i oplysnings- og aktivitetskampagnen for FN’s 17 verdensmål.
I rækken af arrangementer med titlen ’Danmark for Målene’ har vi denne gang fornøjelsen af at præsentere Katrine Bille!

Katrine Bille er en dansk tv-vært og sangerinde. Hun er især kendt fra DR Ramasjangs programmer ”Lille Nørd” og ”Luk op, Luk i” og har også lavet

”Cirkus Summarum”, og sidste sommer var hun vært på sommerferieprogrammet ”Sommer i Ramasjang”. Hun blev ansat ved Danmarks Radio i 2009.

Katrine er stadig tilknyttet DR Ramasjang som tv-vært, og ved siden af laver hun børnemusik og koncerter for børn med sit eget band.

Katrine Bille kommer til Svendborg den 15. juni på Centrumpladsen kl. 11.30, hvor hun laver et inspirerende show for børn og barnlige sjæle på temadagen om ’Emballage som Ressource’.

Så kom ned og oplev den spændende kampagne, der allerede starter kl. 10.00 og frem til kl. 14.00.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kunstergruppen Tøsingerne præsenterer ny udstilling

31. maj 2019

Kunstner Anette Bøtters værk ‘Par’, kan blandt andet opleves på Tøsingernes kommende kunstudstilling i Troense.

 

Kunstnergruppen Tøsingerne byder på gode kunstoplevelser ved den årlige sommerudstilling i Sognehuset i Troense på Tåsinge

 

Tøsingerne er en sammenslutning af kunstnere fra Tåsinge, som siden starten i 2001 har fået flere nye medlemmer og har udviklet sig ved at gå på opdagelse i kunstens mangfoldige udtryksmåder.

Der er rig mulighed for at opleve kunst inspireret af naturen og fantasien i maleri, akvarel, smykkekunst og skulptur, når kunstnergruppen udstiller i perioden fra den 20. juli. til 11. august på Slotsallèen 13, i Troense.

Kunstnerne er: Kirstin Andersen, Anette Bøtter, Mai-Britt Schultz, Anne Marie Johansen, Britta Kristensen, Peter Brusendorff, Kethe Lindegaard, Jette Sissi og Tony Briffa.

Gæstekunstnere er Ib Høybye-Mortensen og Allan Lohmann.

Udstillingen er åben kl. 14-18 dagligt, undtagen mandag.

Fernisering d. 20. juli kl. 14.00.

tøsingerne.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Valgdebat i Egense Forsamlingshus

23. maj 2019

 

Da der er tradition for valgdebat i Egense Forsamlingshus, åbnes dørene tirsdag den 28.05. kl.19 for en aften med debat blandt sydfynske kandidater.

– Ved dette valg har vi lagt fokus på nogle få, men vigtige emner, som vi forventer at de deltagende kandidater vil uddybe, siger Eva Agger, formand for Egense-Rantzausminde Beboerforening som står bag arrangementet.

Det første emne er Klima og Miljø; Hvad skal staten gøre, og hvad skal den enkelte gøre?

Dette emne efterfølges af Velfærd og uddannelse; Hvem skal bestemme? Staten, regionen eller kommunen?

– Det er lykkes os at få rigtig mange af de lokale partier til at deltage, og vi forventer en livlig aften med mulighed for god debat og mange spørgsmål fra salen, lyder det fra Eva Agger.

I panelet sidder bl.a. Bjørn Brandenborg (S), Ole Pedersen (V), Jørgen Nielsen (C), Stine Helles (Å), Michael Jensen (K), Eva Jørgensen (O), Benny Bindslev (D), Gert Dyrn (E), Jesper Kiel (Ø) samt Annette Blynèll (F).

De Radikale og Liberal Alliance har også givet tilsagn om deltagelse på dagen.

Dørene åbnes kl. 18.30, og debatmødet styres af redaktør for mitsvendborg.dk, Christian Dan Jensen.

Tag din nabo med til en aften, hvor debatten har lokale rødder.
Kom i god tid. Der sælges øl og vand undervejs.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hansted Live klar med mangfoldigt musikprogram

13. maj 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Programmet for den 7. udgave af Hansted Live er nu offentliggjort og endnu engang har festivalen øget musikbudgettet. Øverst på plakaten står i år – NOAH, Michael Learns To Rock, Djames Braun, Sømændene & Birthe Kjær.

 

Udover de fem headliners har man også fundet plads til Østkyst Hustlers, Johnny Deluxe, Thøger Dixgaard, Alberte, Anne Dorte Michelsen, Halberg & Friends, Bryan Adams Tribute samt traditionen tro, de to lokale bands Live-Wire & SoulDios of Love.
– Aldrig før har det været muligt at præsentere så solidt et musikprogram og det kan udelukkende lade sig gøre pga. Den stigende opbakning vi har fået af vores gæster siden 2013 da festivalen startede i Baagøes Gaard, udtaler festivalchef Lars S. Aagaard

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Pandekager til fodbolddrengene

26. april 2019

(Foto: Kirsten Marie Lindhardtsen)

 

Nymarkskolen fra Svendborg vandt årets finale i Ekstra Bladets skolefodbold-turnering. Drengene fra Nymarkskolen vandt 2-0 over Trørød Skolen fra Vedbæk.

Svendborg Kommune fejrer holdet på mandag den 29. april. Det sker i samarbejde med Fyns Amts Avis.

Det sker fra kl. 10.00 på Lilletorv i Svendborg.

Her vil elever fra Nymarkskolen samt andre skoler møde op for at fejre fodboldholdet.

Borgmester Bo Hansen og chefredaktør Rikke Bekker, Fyns Amts Avis holder tale. Ligeledes vil der være musikalsk underholdning.

Kl. 11.00 fejres holdet og de to trænere i byrådssalen på Svendborg Rådhus. Her serveres pandekager til holdet, ligesom de får en gave fra Svendborg Kommune.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php