Events

BassIda, Ida Funkhouse, Ida Nielsen. Mød hende på Skarø

30. juni 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Hun var Princes bassist i seks år, og hans store personlighed og musikalske geni har betydet alverden for den danske musiker, der her, godt et år efter stjernens død, har fuld gang i karrieren

 

AF PER VINCENT

 

Når man møder Ida Nielsen, er der to umiddelbare, næsten modsatrettede indtryk. Det er tydeligt at mærke musikeren, der er vant til de store verdensscener, det store set-up og et publikum, der tælles i tusinder.

Samtidig er hun lige så tydeligt Ida fra Aarhus-kanten, ligefrem og jordnær, med øjenkontakt og mange smil, der breder sig over hele ansigtet. Hun vil bare spille, uanset om det er Madison Square Garden i New York, Budokan i Tokyo eller Love In på Skarø.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kærlighed, rockmusik og strandbar i vandkanten

28. juni 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er et billede, der nok ikke er svært at forestille på den indre nethinde: En mojito i hånden, fødderne i Øhavet, øjnene rettet mod naboøerne og lykke i maven. Sådan omtrent tegner arrangørerne bag Love In – Festivalen på Skarø oplevelsen af festivalens nyeste tiltag: En strandbar direkte på Skarøs kyst under sommerens festival.

- Vi arbejder hvert år på at udvikle festivalen, og fordi vi ikke skal udvikle festivalen til at blive større, har vi mulighed for at udvikle den inden for rammerne, så festivalen hele tiden bliver mere og mere unik. 

Ordene kommer fra medarrangør Rune Kruse med henvisning til, at Love In – Festivalen på Skarø har lovet sig selv aldrig at blive større end de 1500 billetter, der hvert år sættes til salg. 

- Det er, hvad vi synes, øen og færgen kan klare, og det sikrer os den størrelse, vi synes, festivalen skal have. Lille, dejlig og overskuelig, siger han.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Klimaet i fokus i Svendborg Kommune

27. maj 2017

(Foto: Knud Mortensen)

 

De unge og klimaforandringerne.

Grøn fredag for skoler på Torvet.

Energihus på Tåsinge indvies.

Blot tre af de mange arrangementer som finder sted i uge 23, når Svendborg Kommune holder klimauge.

 

- Vi sætter fokus på klimaforandringerne. Det handler om, hvad vi kan gøre for at reducere vores CO2-udledning, og hvordan vi kan tilpasse os de konsekvenser, vi må leve med, siger Charlotte Vesterlund, klima- og energikoordinator i Svendborg Kommune.

Hun nævner blandt andet de kraftige og voldsomme regnskyl, der de senere år er blevet en del af hverdagen. Her er allerede sat en del projekter og tiltag i gang. Noget af det vises frem i klimaugen, som afholdes i samarbejde med GO2Green samt Vand og Affald.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

På søndag er det Skovens Dag

4. maj 2017

 

Brug søndagen i Sofielund Skov og lær en masse om udeliv, skovbrug og miljø

 

Der vil være masser af spændende oplevelser, når Svendborg Kommune søndag den 7. maj fra kl. 10-17 inviterer folk ud i det grønne til Skovens Dag 2017. Man får bla. mulighed for at være med til at indvie den nye bålhytte og den nye shelterplads i Sofielund Skov.

Kl. 10.00 starter indvielsen med kaffe, skovsnegle og taler ved den nye bålhytte. Du kan parkere ved Ryttervej 59 og følge skiltningen derfra til bålhytten eller parkere ved Idrætscenteret.

Efter indvielsen vil der være masser af aktivitet i skoven, hvor du kan blive meget klogere på hvad bæredygtig skovdrift er. Vi skal bl.a. se nærmere på hvad der gemmer sig i vandhullerne, vi skal fælde træer, plante træer, se på historiske spor i skoven, snakke om produktion af træ, om natur og om hvordan vi kan bruge skoven fornuftigt, samtidig med vi passer på den. Ved at deltage i aktiviteterne bliver du i stand til at svare rigtigt på Skovquizzen og være med i lodtrækningen om fine præmier.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skyd et billede af vores Kommune

27. april 2017

Et af vinder-billederne fra sidste  år: ‘Amanda sund og rund i Svendborgsund’, fotograferet af Luise Føns Haaber.

 

Det bedste ved Svendborg Kommune er…

 

Oplevelserne i den skønne natur? Kulturlivet? Det daglige liv i Svendborg? De festlige øjeblikke? -  eller er det noget helt femte? Overskriften skal blot være Vores Kommune.

Igen i år skyder Svendborg Kommune den store fotokonkurrence i gang. Alle borgere inviteres til at ”skyde” løs med deres kamera. Borgerne skal, gennem deres fotos, fortælle om deres gode oplevelser i Svendborg Kommune og glæden ved at bo her.

Det er ligegyldigt, om det er med et professionelt kamera eller med et mobilkamera. Det er motivet, der er det vigtigste.  

Alle de indsendte fotos offentliggøres på Svendborg Kommunes Facebook-side.

En dommerkomité vælger de 25 bedste fotos, der offentliggøres på Svendborg Kommunes Facebook-side. Herefter er det op til borgerne at finde de tre vindere af årets fotokonkurrence.

De tre billeder med flest likes på Facebook vinder konkurrencen og et gavekort hver til Shopping Svendborg.

Konkurrencen starter den 28. april og kører frem til den 28. maj 2017.

De tre vindere kåres ved et arrangement i juni, når konkurrencen er slut.

 

Yderligere oplysninger findes på svendborg.dk og på Svendborg Kommunes Facebook-side.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skjulte Danmarkshistorier

22. april 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

“Skjulte Danmarkshistorier” er et ambitiøst og nyskabende museumsprojekt, der gennem 12 dokumentarfilm skal give danskerne indsigt i og tydeliggøre forskelle og ligheder på livet for fortidens og nutidens socialt udsatte

Skæbnefilm og temafilm
Der er tre skæbnefilm og ni temafilm. Mette, Eli, Henning og Richardt er skæbnefilmenes fortællere. De har alle været hjemløse og socialt udsatte. I filmene tager de os med på en rejse i deres egne barske og rørende historier fra Danmark i dag og med tilbage til en tid, hvor fattiggårde og arbejdsanstalter var det primære middel til bekæmpelse af fattigdom, hjemløshed og social udsathed.
I fortiden møder vi Albert, Rasmine og Peter, som alle har været indlagt på Svendborg Fattiggård og kæmpet en hård og ubarmhjertig kamp for at finde en plads i samfundet. Albert, Rasmine, Peter og mange andre nu afdøde hjemløse og socialt udsatte har aldrig haft lejlighed til at fortælle deres historie.

I temafilmene danner forholdende på fortidens fattiggård udgangspunkt for samtaler om livet som socialt udsat og hjemløs i Danmark i dag. I temafilmene får Mette, Eli, Henning og Richardt følgeskab af Christina, der også er tidligere hjemløs. Deltagerne har selv udvalgt temaerne. Samtalerne giver et unikt indblik i en verden, som få kender til.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Danmarkshistorien skal opleves på biblioteket

9. april 2017

 

Svendborg Bibliotek fortæller historien om Danmark set fra Sydfyn i samarbejde med lokale arkæologer og formidlere. Som en del af Slots- og Kulturstyrelsens, Nationalmuseets og DRs formidlingsprojekt Historien om Danmark sætter biblioteket i det kommende halve år fokus på dit lokalområde fra stenalderen og til begyndelsen af det 21. århundrede


AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Svendborg fra stenalder til renæssance bliver omdrejningspunktet for forårets formidling i det nyindrettede Svendborg Bibliotek. I udstillinger og arrangementer retter biblioteket i de kommende måneder blikket mod den historie, der nok er fjern i tid, men udspillede sig lige hér, i det område vi færdes i til daglig.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Premiere på den nye lokale øl Christians(m)øllen

30. marts 2017

 

Christiansmøllens Laug inviterer til smagning af den helt nye øl på lørdag den 1. april mellem 10 og 14.00 hos Ø-Bryg på Thurø.

 

Da Christiansmøllen netop nu er omdannet til en byggeplads og står indpakket i stilladser og presenninger, har møllelauget ikke mulighed for at lave arrangementer i møllen. Så derfor har bestyrelse allieret sig med brygger Erik Nielsen, der startede brygningen af Christians(m)øllen op før jul, så den kunne være klar inden påsken og nu er han klar til at invitere indenfor hos Ø-Bryg på Bergmannsvej 84 på Thurø.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Foredrag med Steffen Jensen

15. marts 2017Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

SEF udstiller Bathya’s naturinspirerede malerier

6. marts 2017

Fynsk Forår III, malet af Birthe Anhøj, 2016.
www.galleri-bathya.dk

 

Birthe Anhøj alias Bathya udstiller sine oliemalerier i SEF’s atrium på Fåborgvej 44 fra den 1. marts til 31. maj 2017.

Stilen på de udstillede malerier er en blanding imellem impressionisme og ekspressionisme, lidt inspireret af Claude Monet, ikke tilsigtet, men er dog fan af de franske malere bl.a. Van Gogh og Gerhard Ricther, udtaler Birthe Anhøj.

Malerierne er malet med paletkniv, på lærred.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php