Events

Valgdebat i Egense Forsamlingshus

13. november 2017

 

Det er en tradition i Egense at afholde valgdebatter op til kommunalvalg og 2017 er heller ingen undtagelse. Den 15.november kl. 19 inviterer vi alle til valgdebat i Fremtidens forsamlingshus i Egense. Alle spidskandidaterne kommer og tidligere leder af Fremtidsfabrikken Susanne Linnet Aagaard leder slagets gang.

Kultur og turisme, lokale ildsjæle, kontakten mellem borger og kommune, Tankefuld, erhverv og bosætning er nogle af de overskrifter som politikere skal forholde sig til. Det handler om hvilke visioner politikerne har for vores kommune, når det gælder at fastholde og udvikle alle gode kræfter. Hvordan vil de tiltrække familier, og arbejdskraft, hvad vil vi leve af i Svendborg, hvordan vil vi bruge ildsjæle og hvordan skal vi tale sammen – skal det være personlig betjening eller gennem it-systemer.

Vi lægger op til en anderledes valgdebat med dialog, fremfor monolog. Politikerne kender temaerne og er derfor klædt på til konkrete forslag og kontante svar uden lange søforklaringer. Selvfølgelig bliver der også rig mulighed for at salen kan stille spørgsmål og fastholde politikerne på deres politik.

Alle er velkomne og der er mulighed for at købe kaffe, kage, øl og vand før og under debatten.

 

Kane Østergaard, Susanne Riber, Egense forsamlingshus og Egense -Rantzausminde beboerforening.  

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Slut fred med din krop – slank med helhedsHUSET

19. oktober 2017

 

Hvis du vil slutte fred med din krops vægt og former, og har brug for et forløb og nogle ressourcepersoner, der støtter dig i den proces, så starter vi et forløb op i helhedsHUSET den 26.10. og i alt otte torsdage kl. 19-21.

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

Forløbet er for dig, der er klar til at droppe slankekuren og erstatte den med en krop og et sind i balance.

Er du træt af at de evindelige slankekure og urealistiske kostråd? Er det ved at gå op for dig, at kiloene handler om andet, end den mad du spiser og den manglende motion? Så er du måske klar til, at gå et spadestik dybere og undersøge hvordan din krop, følelser og vaner har indvirkning på dit spisemønster.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det sker for børn i efterårsferien

7. oktober 2017

 

Download program

Der sker en masse aktiviteter for børn, der holder efterårsferie i Svendborg – og mange af dem er  gratis:  Æbleaktiviteter og gamle lege på Taasinge Museum, skattejagt i mørket på Naturama, skrotrobot-bygning på biblioteket, interaktiv danseforestilling for hele familien på BaggårdTeatret, sjov i Svømmeland, klatreoplevelser i Gorilla Park og spændende aktiviteter på Danmarks Museum for lystsejlads, Valdemars Slot og Fattiggården. Det er Børnekulturelt Netværk der har lavet en flyer med efterårsferieaktiviteter, så forældre og bedsteforældre kan få et samlet overblik over de mange ting, man kan lave i skolernes efterårsferie.

Program kan downloades her på mitsvendborg.dk eller hente det på biblioteket.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Politisk debatmøde om kulturmiljøer i Svendborg Kommune

5. september 2017

 

By og Land- sydfyn inviterer til informations- og debatmøde:

Kulturmiljøer og bevaringsværdige huse i Svendborg Kommune
Mandag den 2.oktober kl.19.00 i Guldsalen, Borgerforeningen

 

Hvad er et kulturmiljø og hvordan skaber kulturarven værdi for husejeren, borgeren og kommunen?

Indlægsholder Karen Margrethe Olsen, formand for Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur

Læs også: En håndsrækning til boligejere fra By og Land- Sydfyn 

 

Hvordan udvikler Svendborg Kommune kulturmiljøerne i den kommende byrådsperiode?

Foreningen By og Land- Sydfyn har samlet de tre borgmesterkandidater, samt en af de afgørende politikere, for hvem der kan blive borgmester i den kommende periode, til en politisk snak om hvordan Svendborg Kommune i endnu højere grad kan udnytte de potentialer, som kulturmiljøerne indeholder.

 

Der er gratis adgang til arrangementet.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ældre-OL i Svendborg for 10. år

5. september 2017

(Foto: Mads Claus Rasmussen)

 

Der er jubilæum i år. For 10. år i træk mødes lidt over 400 ældre fra Svendborg Kommune for at dyste i en række forskellige discipliner ved de Olympiske Lege for ældre.
Legene afvikles onsdag den 6. sept. kl. 10.30-14.00 i Tåsingehallen.

Ældre-OL bliver åbnet kl. 10.30 af næstformand i Social- og Sundhedsudvalget Lone Juul Stærmose. Herefter bæres den ”den olympiske ild” ind af Jan Erik Lindstedt fra Vindeby Pilevej. De ældre skal dyste i seks forskellige discipliner, og de spænder bredt. Der er duocykelræs, petanque, stigegolf, ærteposekast, jakkolo og Bbwling

Alle deltagere har lagt en stor træningsindsats for dagen op til årets OL på de forskellige dagcentre / plejecentre.

Ældrerådet i Svendborg har støttet Ældre OL med 13.000 kr.  Formanden  for Ældrerådet, Bent Rasmussen  står for overrækkelse af medaljer og afsluttende tale.

Som noget nyt i år, er det elever fra Sydfyns erhvervsforskole som hjælper til ved disciplinerne

Dagen slutter af med frikadeller og kold kartoffelsalat, kaffe og kage.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kunstfestival binder fortiden, nutiden og fremtiden

1. september 2017

 

Fynsk kunst- og kulturfestival med udesidning, lydvandringer og savværkskunst

 

Er du til udesidning med bål, lydvandinger og overnatning i det fri, er muligheden der nu på Hvidkilde Savværk. Her vil du også kunne opleve tilblivelsen af et mindesværk fra det gamle savværk, når billedkunstner Søren Assenholt sammen med en række lokale borgere genopbygger maskiner fra den gang i træ på savværkets udendørsarealer. Det er alt sammen en del af den kommende fynske kunst- og kulturfestival Mod.Strøm.  Er du mere til en alternativ discofest på taget af P-huset i Hulgade eller til et drama om livet mellem adelen og tjenestefolkene på Broholm Slot – eller en helt anden overraskende kulturoplevelse, er det også en mulighed. Alt sammen sker i perioden 8.-17. september, hvor Svendborg rammes af den fælles fynske festival Mod.Strøm.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

‘Det er lidt ligesom at synge fællessang’

31. august 2017

(Foto: Josefine Ottesen)

 

AF JOSEFINE OTTESEN

 

Den 15.september får Svendborg en parade med temaet ”Fortællinger om Havet”.

Marie Snede Villumsen, dukkemager og lærer, er en af initiativtagerne til begivenheden. Jeg har mødt hende i det sjove, gamle hus, hvor hun bor med mand og tre børn i alderen 8-14.

På spørgsmålet om, hvorfor vi skal have en parade i Svendborg, svarer hun: ”Som dukkemager har jeg deltaget i flere gadeteaterfestivaler, og det er fascinerende, hvordan parader kan forvandle et trist gaderum til et magisk sted.” 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Folkets filmfest rykker ud af byen

30. august 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I disse dage og frem til og med lørdag danner Svendborg igen ramme om SVEND – Danmarks Film- og Kulturdage. Og udover prisuddelingsceremonien på Torvet den 30.august, for skuespillere og øvrige VIP’s, så bliver der masser af fest og filmfarver med spændende arrangementer for folket ude i hele Svendborg Kommune.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

En hyldestsang til Svendborg

19. august 2017

 

Skal vi lave Danmarks største Folkekor? Vil du være med?

 

Sydfyn er mageløs! Ikke alene har vi hav, strand og skov – vi har også et sprudlende og innovativt kulturliv med en bredde, man ikke ser mange andre steder.

Her i området har vi både glade amatører, seriøse professionelle og nationale ikoner, der alle føler sig forbundet med stedets ånd. Det giver os nogle unikke muligheder for at skabe kulturelle begivenheder, der næppe findes andre steder i vores lille land.

Paraden ”Fortællinger om Havet”, der finder sted d.15.september fra kl.16.30-19 er lige præcis sådan en begivenhed!

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nu er der også minigolf på Frederiksøen

3. august 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Lars Holmgaard har bygget minigolfbaner på Thurø Minigolf siden midten af 70’erne. Nu udfolder han sig sammen med alle de andre kreative på Frederiksøen, hvor han har bygget en 18 huller minigolfbane lige på kaj 23 – ydermolen overfor Maritimt Center. Børnene Trine, Simon og Mike er med, og det var de også som børn, dengang på Thurø for 30-40 år siden.
– Det er vores bidrag til liv på kajen, siger Lars Holmgaard og falder dermed helt i hak med kommunens projekt med flere outdoor-aktiviteter på havnen og Frederiksøen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

ERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php