Events

Skjulte Danmarkshistorier

22. april 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

“Skjulte Danmarkshistorier” er et ambitiøst og nyskabende museumsprojekt, der gennem 12 dokumentarfilm skal give danskerne indsigt i og tydeliggøre forskelle og ligheder på livet for fortidens og nutidens socialt udsatte

Skæbnefilm og temafilm
Der er tre skæbnefilm og ni temafilm. Mette, Eli, Henning og Richardt er skæbnefilmenes fortællere. De har alle været hjemløse og socialt udsatte. I filmene tager de os med på en rejse i deres egne barske og rørende historier fra Danmark i dag og med tilbage til en tid, hvor fattiggårde og arbejdsanstalter var det primære middel til bekæmpelse af fattigdom, hjemløshed og social udsathed.
I fortiden møder vi Albert, Rasmine og Peter, som alle har været indlagt på Svendborg Fattiggård og kæmpet en hård og ubarmhjertig kamp for at finde en plads i samfundet. Albert, Rasmine, Peter og mange andre nu afdøde hjemløse og socialt udsatte har aldrig haft lejlighed til at fortælle deres historie.

I temafilmene danner forholdende på fortidens fattiggård udgangspunkt for samtaler om livet som socialt udsat og hjemløs i Danmark i dag. I temafilmene får Mette, Eli, Henning og Richardt følgeskab af Christina, der også er tidligere hjemløs. Deltagerne har selv udvalgt temaerne. Samtalerne giver et unikt indblik i en verden, som få kender til.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Danmarkshistorien skal opleves på biblioteket

9. april 2017

 

Svendborg Bibliotek fortæller historien om Danmark set fra Sydfyn i samarbejde med lokale arkæologer og formidlere. Som en del af Slots- og Kulturstyrelsens, Nationalmuseets og DRs formidlingsprojekt Historien om Danmark sætter biblioteket i det kommende halve år fokus på dit lokalområde fra stenalderen og til begyndelsen af det 21. århundrede


AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Svendborg fra stenalder til renæssance bliver omdrejningspunktet for forårets formidling i det nyindrettede Svendborg Bibliotek. I udstillinger og arrangementer retter biblioteket i de kommende måneder blikket mod den historie, der nok er fjern i tid, men udspillede sig lige hér, i det område vi færdes i til daglig.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Premiere på den nye lokale øl Christians(m)øllen

30. marts 2017

 

Christiansmøllens Laug inviterer til smagning af den helt nye øl på lørdag den 1. april mellem 10 og 14.00 hos Ø-Bryg på Thurø.

 

Da Christiansmøllen netop nu er omdannet til en byggeplads og står indpakket i stilladser og presenninger, har møllelauget ikke mulighed for at lave arrangementer i møllen. Så derfor har bestyrelse allieret sig med brygger Erik Nielsen, der startede brygningen af Christians(m)øllen op før jul, så den kunne være klar inden påsken og nu er han klar til at invitere indenfor hos Ø-Bryg på Bergmannsvej 84 på Thurø.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Foredrag med Steffen Jensen

15. marts 2017Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

SEF udstiller Bathya’s naturinspirerede malerier

6. marts 2017

Fynsk Forår III, malet af Birthe Anhøj, 2016.
www.galleri-bathya.dk

 

Birthe Anhøj alias Bathya udstiller sine oliemalerier i SEF’s atrium på Fåborgvej 44 fra den 1. marts til 31. maj 2017.

Stilen på de udstillede malerier er en blanding imellem impressionisme og ekspressionisme, lidt inspireret af Claude Monet, ikke tilsigtet, men er dog fan af de franske malere bl.a. Van Gogh og Gerhard Ricther, udtaler Birthe Anhøj.

Malerierne er malet med paletkniv, på lærred.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bliv ven med din iPad


4. marts 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Er du og din iPad endnu ikke helt fortrolige med hinanden? Så hop med på et af bibliotekets gratis lynkurser.

 

Føler du dig ikke helt hjemme i iPadens store vide verden af digitale muligheder? så meld dig til et af bibliotekets gratis kurser og kom godt i gang.  Onsdag 15. marts kl. 10.00-11.30 kan nybegyndere lære, hvordan man henter apps og dagen efter, torsdag d. 16. marts samme tid, kan de let øvede gå skridtet videre. Tilmeldingen foregår på bibliotekets hjemmeside, eller i ekspeditionen på Svendborg Bibliotek. Husk at medbringe dit AppleID til det valgte kursus.

 

iPad for begyndere
Onsdag 15. marts kl. 10.00-11.30
På Svendborg Bibliotek
Gratis

 

iPad for let øvede
Torsdag d. 16. marts 10.00-11.30
På Svendborg Bibliotek
GratisKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sex, vold og død på museum

13. februar 2017

Træskomand og musiker Andreas Carl Christiansen kom på vand og brød for seksuel omgang med en ko i 1903
(Foto: Svendborg Byhistorisk Arkiv)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Ja, du læste rigtigt – Svendborg Museums tema for næste års program er sex, vold og død. Den kritiske læser vil måske spørge: ”Er det ikke et totalt plat knæfald for underlødige emner?”.

Ikke ifølge museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen, der her forklarer det ret utraditionelle valg.
– Sex, vold og død er menneskelige konstanter. Men den måde svendborgenserne har forplantet sig på, ritualiseret døden eller tævet løs på hinanden har ændret sig markant, siden byen blev grundlagt sidst i 1100-tallet. Ved at undersøge hvordan de her tre ting har ændret sig, kan vi komme helt tæt på fortidens mennesker – helt ind i sovekammeret, kisten eller skadestuen – og opdage, hvordan vores normer og værdier har ændret sig.

Gennem byvandringer og besøg på museets magasin kan du derfor opdage, hvordan sex, vold og død har udviklet sig i Svendborg. Byvandringen om seksualitetens historie er et godt eksempel. Byvandringen – som selvfølgelig hedder ”Sex in the city” – kan opleves den 20. og 26. april og byder på forskellige nedslag i byens underliv/kønsliv fra cølibat i middelalderens kloster til frisind i 70’ernes kollektiver.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kom og dans med os

27. januar 2017

 

Omkring 40 borgere i alle aldre har allerede tilmeldt sig årets danseprojekt i Svendborg – danseforestillingen Se byens krop.

 

‘Men der er plads til flere’, opfordrer kulturkonsulent Birgitte Skriver. Det er nu du skal slå til hvis du vil være en del af danmarkshistoriens største danseprojekt Ta’ fat om dansen, som ledes af Dansehallerne og støttes af Nordea-fonden.
I Svendborg vil sART Danseteater, sammen med professionelle dansere og de involverede borgere skabe en danseforestilling, der er bliver opført langs den grønne tråd. 


– Det bliver en vandreforestilling, hvor tanken er, at vi udforsker nogle forskellige rum i bybilledet og fortæller deres historier gennem dans, fortæller projektets koreograf Sofie Christiansen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skarø Festival ude med stærkt program

10. januar 2017

lovein.dk

 

Arrangørerne af Skarø Festival er ude med det de kalder det bedste program nogensinde.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Selvom vejret udenfor vinduerne lige nu ikke indbyder ret meget til festivalstemning med fadbamser i græsset og bare lårbasser, så fik humøret lige en tak opad, da det færdige program til årets Lovein – Skarø Festival i dag blev offentliggjort.

 

- Vi er endelig klar med årets festivalplakat – og dermed er næsten alle kunstnere klar. Vi synes i al beskedenhed, det er det bedste program vi nogensinde har lavet og glæder os nu helt fantastisk til sommer, lyder det fra festivalarrangør Lasse Bekker som samtidig opfordrer til at dele opslaget på Facebook.

 

Senere på ugen følger programmet med spilletider og en håndfuld flere bands kommer snigende til i den kommende tid. Du kan holde dig opdateret på Facebook og på lovein.dk, hvor du også kan sikre dig en billet. Både partout-, endagsbilletter og ølkort ligger klar, men det er en god idé at være hurtig. Der er nemlig kun 1500 billetter til salg til festivalen på Skarø.

 

Billetter kan købes på lovein.billet.dk Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Graphic program på gaden nu!

4. januar 2017

svendborg-graphic.dk

 

Download Svendborg Graphic program

 

Så er det færdige program færdigt for den helt nye festival; Svendborg Graphic, der løber af stablen i Svendborg fra den 30.januar til den 5.februar.
Ideen med festivalen, som er blevet til i et partnerskab mellem fire af byens største kulturinstitutioner: Svendborg Bibliotek, Naturama, Danmarks Forsorgsmuseum og SAK Kunstbygning, er, at invitere alle indenfor i en verden af billeder, og give deltagerne en unik oplevelse indenfor tre store, visuelle medier, nemlig tegneserier, spil og animation.

Læs også: Svendborg Graphic – fortællingen begynderKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php