Fokus

Rom fra Vinspecialisten giver vind i sejlene til PINGVINEN

9. november 2017


Simon Styrup fra Vinspecialisten overrækker pengene fra Svenborgsund Rommen til  Esben Hedegaard fra Svendborg Museum og sjagget som skal holde PINGVINEN sejlene.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF ESBEN HEDEGAARD OG CHRISTIAN DAN JENSEN

 

18.650 kr. kunne Simon Styrup fra Vinspecialisten i Korsgade overrække til Svendborg Museum fra salget af Svendborgsund Rommen, hvor 25 kr. pr. solgt flaske gik ubeskåret til et maritimgt projekt under museet.
Her er historien om PINGVINEN – som Svendborg Museum har øremærket pengene fra Vinspecialisten til fortalt af museumschef ved Svendborg Museum Esben Hedegaard.

Svendborg Museum modtog i 2015 spidsgatteren PINGVINEN som en fornem gave af Kirsten Lund, Skovshoved. Den da 66 år gamle båd var ved overdragelsen utrolig velholdt og optrådte meget tæt på sit originale udseende, bortset fra at der i 1971 blev ilagt motor, og at der i 1990’erne var lagt et glasfiberdæk i stedet for det oprindelige hvidmalede lærredsdæk.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Flere broer mellem øerne

9. november 2017


Download TØSINGEN, november 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, TØSINGEN

 

 

For godt og vel en måned siden fik alle husstande på Tåsinge et helt nyt magasin i brevkassen. mitlangeland.dk – MAGASIN, hedder det, og den skarpe læser har nok bemærket, at der er en vis sammenhæng mellem TØSINGEN og det nye magasin til Langeland.

Siden første udgivelse af TØSINGEN i februar i år, har vi vendt blikket mod vores naboer mod syd på Langeland. Hvad laver de derovre på øen? Vi kender jo mange af dem, besøger hinanden, har familie og venner på tværs af bæltet og i mange tilfælde tætte bånd til hinanden. Vi ville gerne dele de mange gode historier fra begge øer med hinanden, så derfor indrykkede vi faste sider i TØSINGEN kun om Langeland, og omdelte nogle eksemplarer centrale steder på øen.

Det kunne de godt lide på Langeland. Faktisk så godt, at vi på redaktionen fik en del henvendelser på, om ikke langelænderne kunne få deres helt eget magasin – et mitlangeland.

I dag udgiver vi i samarbejde med Øboen det helt nye mitlangeland.dk – MAGASIN, husstandsomdelt på Langeland, Strynø og Tåsinge i et oplag på 6000. Første udgivelse var i oktober og vi forventer at komme tre gange i 2018.
På samme måde som TØSINGEN er tøsingernes helt eget lokalmagasin, bliver mitlangeland.dk – MAGASIN langelændernes eget blad. Det bliver de gode historier fra hver en krog af øen, med tætte relationer til lokalbefolkningen, som vil præge indholdet i bladet. Og det skulle da være underligt, om ikke der opstår flere synergier og muligheder i at komme endnu tættere på hinanden, med vores langtidsholdbare magasiner, som åbner flere døre for erhvervslivet i at annoncere på tværs af øerne.

 

God læselyst.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

SOLO fitness app gør det hele lidt sjovere

8. november 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

De fleste af os ved godt, hvad det vil sige, at skulle leve op til vores egne forventninger i at leve sundt og være i god form. Den største udfordring er i virkeligheden at fastholde motivationen. Jeg er ikke anderledes end naboen, som også gerne vil holde sig i form, og ligesom jeg gerne puttede en 20’er i en velværeautomat for at få en sund krop, hvis man kunne det uden at skulle holde dampen og motivationen oppe konstant.
Virkeligheden er en anden. En sund krop kommer ikke bare af sig selv. Det kræver en personlig indsats. Men faktisk skal der ganske få ting til i en travl hverdag, hvis man ønsker at fastholde motivationen og finde en god fast rytme i det motions/træningsprogram som passer til en.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Cykelstien langs Broholmsvej ved Gudme er klar til brug

7. november 2017

 

Det er allerede nu muligt at benytte den nye cykelsti langs Broholmsvej i Gudme. Men den nye cykelsti skal naturligvis indvies med manér – derfor inviterer Svendborg Kommune tirsdag den 14. november kl. 14.30 alle interesserede og involverede på varm kakao og kage, når stien officielt åbnes af udvalgsformand Birger Jensen.

- Det har været muligt at få stien færdig i år, da vi har haft et godt samarbejde samt mødt stor velvillighed fra de berørte grundejere langs den nye sti, siger Birger Jensen, formand for Miljø-, Klima- og Trafikudvalget.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Når ordene driller

6. november 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Kan man lære at læse med ørerne, eller skrive med munden? Det lyder umiddelbart som det rene volapyk, men det er lige præcis det, som skal til, hvis man er ordblind og ønsker de samme muligheder som alle andre.I Danmark er mellem 3-7 % af befolkningen ordblinde, mens op til 20 % har stave- eller læsevanskeligheder. I gamle dage mente man, at ordblindhed havde noget med intelligens at gøre, men det har man for længst bevist ikke er tilfældet. Desværre er det stadig tabubelagt, det med at være ordblind. Men det behøver langt fra at være sådan.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Meget mere MIT til hele Fyn

3. november 2017


Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, nov

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, mitsvendborg.dk

 

 

Det kræver sit, at holde sig opdateret med naboens billedserie fra skiferien, hvor mange kolbøtter lille Emma på tre kan slå i dag i forhold til i sidste uge, hvor uduelige samtlige Christiansborg politikere er – og hvor bedrevidende alle vi andre er, og – ikke mindst hvor berigende det må være, at kunne dele med alle ’vennerne’, at man skal have hakkebøf med bløde løg og surt til middag.
Facebook er blevet vor tids lejrbål, som vi stirrer ind i, når vi kobler af. Tommelfingeren suser gennem informationsstrømmen, stopper af og til op – sender et like, for straks at haste videre. Vi når aldrig at fordybe os i indholdet. En sjælden gang måske, når vi følger et link ud af Facebook og ind på et nyhedssite med indhold af en anden karakter. Men sporet ender tit blindt, da vi ofte støder ind i betalingsautomater for godt journalistisk arbejde.
Kvalitet koster som bekendt penge og ligesom alt andet godt udført arbejde, betaler man naturligvis for det. Enhver kan klippe nyheder og gode historier, som er betalt af andre.
Fred være med det – vi bliver jo alle klogere af den verden vi lever i!

mitsvendborg.dk har siden 2007 – og inden nogen af os kendte til Facebook – bragt gode journalistiske historier med kant til svendborgenserne om svendborgenserne – gratis.

Nu ruller vi konceptet ud på hele Fyn med helt nye MIT-magasiner foreløbig på Langeland, i Nyborg, Fåborg og Ringe. Samme flotte papirkvalitet, samme langtidsholdbarhed og samme positive tilgang til læsere og annoncører, som vi gør det i Svendborg.
Vi binder Fyn tættere sammen med de nye MIT-magasiner. Og som altid sikrer vi krydsfeltet mellem indholdet i det trykte magasin og på nettet, som således også deles på Facebook – uanset hvilken by på Fyn vi udgiver i. Og takket være vores gode loyale annoncører, garanterer vi fortsat den høje kvalitet hele vejen igennem – ganske gratis.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Trådløs musik i hjemmet

2. november 2017

 

AF ALLAN BOJSEN, bojsen.dk

 

Mange opfatter mig nok som lidt af en it-nørd, som bruger mange timer på at konstruere hjemmesider og optimerer virksomheders tilstedeværelse på nettet, men jeg skal betro læserne endnu en hemmelighed: jeg er også musik-nørd. Musik er en stor del af mit liv, og jeg befinder mig oftest bedst, hvis der er musik omkring mig. Dertil kræves en form for system, der kan afspille musikken.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Festivalen på Skarø tænker nyt

31. oktober 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der skal være endnu flere valgmuligheder og man skal kunne tage på festival, selvom man skulle lide af teltallergi. Sådan lyder et par af tankerne fra arrangørerne bag Festivalen på Skarø, der for tiden er ved at lægge nye planer for den lille øfestival.

- Man kan sige, at festivalen aldrig er gået bedre end i 2017 og det giver os muligheden og forspringet til at søsætte nogle af alle de tanker, vi har gjort os i de seneste 6-7 år med festivalen, forklarer medarrangør Rune Kruse.

- Det er klart, at man høster en masse erfaringer og opdager bedre og sjovere måder at gøre tingene på, men vi må også indrømme, at vi har været forsigtige – og måske overforsigtige – med at lave for mange forandringer. For det har jo virket godt, som det har kørt, siger han.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Børneliv i børneværelset

31. oktober 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF SUSANNE RIBER

 

Da jeg var barn delte jeg værelse med min lillesøster, jeg lå i øverste køje, hun i nederste, lillebror havde et lille kammer og den mindste delte værelse med mor og far. Vi havde seng, bord og stol på værelset og legetøj som mest bestod af dukker, bamser, spil og lego. Alt var et mix af genbrug, nyt og arvestykker. Fritiden foregik mest udenfor; efter skoletid smed jeg skoletasken i entreen og så var det ellers ud at lege med de andre på vejen. Fritidsaktiviteter var der ikke så meget af, men vi kom i den lokale filmklub, spillede lidt blokfløjte på skolen og mon ikke vi gik i den lokale danseskole.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Gode historier til hele Langeland

19. oktober 2017

Download mitlangeland.dk – MAGASIN, okt

 

Det første af flere nye MIT-magasiner er nu på gaden – mitlangeland.dk – MAGASIN bliver således andet skud på stammen af MIT-familien, som første gang så dagens lys i Svendborg i 2010.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – mitlangeland.dk

 

For snart 10 år siden fik jeg den idé, at lave et kvalitetsmagasin med gode og positive historier fra Svendborg. Jeg ville fortælle svendborgenserne om svendborgenserne, og det skulle være de historier, som gør os i godt humør, og får os til at glæde os til næste udgivelse er på gaden. Et nyt frisk pust i en tid, hvor vi alle har brug for lidt mere medvind på cykelstierne.
Det lykkedes. Allerede fra første udgivelse var mitsvendborg.dk – MAGASIN en succes, som svendborgenserne i den grad havde taget til sig. Byens gode loyale annoncører var også glade. For hvem vil ikke gerne markedsføre sig side om side med de mange positive historier fra ens lokalområde.

I dag udkommer magasinet otte gange om året, med gode historier fra alle kroge af Svendborg og husstandsomdeles i hele Svendborg Kommune.

Det giver sådan et dejligt sus i maven, at vi nu også har fornøjelsen, at kunne fortælle de gode historier fra hele Langeland i et helt nyt magasin – mitlangeland.dk – MAGASIN.

Samme koncept, samme flotte papirkvalitet og samme positive tilgang til læsere og annoncører, som vi har gjort det i Svendborg siden 2010.
mitlangeland.dk – MAGASIN er først og fremmest langelændernes eget blad. Det bliver de tætte relationer til lokalbefolkningen, og den lokale forankring i nærmiljøerne, som vil udgøre det redaktionelle indhold. Vi vil fortælle historierne fra hele Langeland – ikke mindst fra øens erhvervsliv, som har rigtig meget at byde på, og fortjener at blive fortalt på en ny og anderledes måde.

 

Rigtig god fornøjelse 

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

ERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php