Fokus

Klippekort til gode oplevelser

16. maj 2017

 

En ekstra halv time om ugen til lige netop det, du har lyst til. Sådan lyder opfordringen til beboere på plejecentre i Svendborg Kommune.

 

Selvom klippekortet er en saga blot, når vi taler om offentlig transport, så lever klippekortet i bedste velgående på ældreområdet – om end i overført betydning.

Svendborg Kommune tilbyder beboere på plejecentre et ’klippekort’, hvor hvert klip svarer til en halv times hjælp. Beboerne på kommunens plejecentre bestemmer selv, hvad den ekstra tid skal bruges til. Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser. Beboerne kan vælge at bruge et klip hver uge eller spare sammen og anvende klippene til aktiviteter, der tager længere tid. Derfor kan Klippene bruges til fx en sejltur med Helge, restaurantbesøg, middag med gamle venner, gåture, svømning eller et slag kort.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vinbønderne byder indenfor i vintønden

10. maj 2017

De store stråtækte tønder tager sig malerisk ud på den smukke vingård i Skaarupøre, og nu er der mulighed for at kigge inden for i tønderne.

 

Et helt unikt byggeri på Skaarupøre Vingaard indvies med fødevaremarked og markvandring mellem vinstokke

 

De økologiske vinbønder i Skaarupøre, Bente Rasmussen og Carsten Andersen, Skaarupøre Vingaard, holder lørdag den 27. maj indvielse af et spektakulært byggeri, nemlig to kæmpe store stråtækte trætønder med hver en diameter på 6 meter forlænget med døre og vinduespartier, så tønderne samlet er på 100 kvadratmeter.. Tønderne er hentet i Tyskland og genetableret på vingården, hvor de fremdeles skal huse det stigende antal turister, som opsøger vingården for at høre om produktionen – og smage på produkterne.

I forbindelse med indvielsen af tønderne holdes der lørdag den 27. maj fra kl. 11 til 15 fødevaremarked på vingården på Skårupørevej 28. En lang række lokale producenter er inviteret, så der er masser af oplevelser at gå efter på vingården – udover de smukke marker og det unikke tøndebyggeri.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

International søfart-konference på vej til Svendborg

2. maj 2017

 

European Maritime Days

Det er titlen på en af de største europæiske konferencer indenfor den maritime verden. Og meget tyder på, at Svendborg indenfor de kommende år bliver hjemby for konferencen.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), har netop i et brev til EU-kommissionen peget på Svendborg som den danske kandidat til konferencen i 2022 eller 2023. Og senere i maj måned ventes EU-Kommissionen at afgøre, hvor konferencen skal ligge.

Formanden for Svendborg Erhvervsråd Per Nykjær Jensen er glad og stolt over Svendborgs kandidatur. Han kalder European Maritime Days for en af de allerstørste event indenfor den maritime verden. Der forventes omkring 1000 deltagere til konferencen.

- Det er glædeligt, at Søfartsstyrelsen og erhvervsminister Brian Mikkelsen, har besluttet at pege på Svendborg som værtsby. Endelig er det meget glædeligt at Svendborg kommune har udvist handlekraft og truffet hurtige beslutninger, da ansøgningen skulle være klar på meget kort tid, siger han.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

BaggårdTeatret er nomineret til en Reumert

25. april 2017

 

I kategorien Årets Særpris er BaggårdTeatrets forestilling Bertolt Brechts Svendborgdigte blevet nomineret til en Reumert, Danmarks mest prestigefyldte teaterpris.

 

Tirsdag d. 25. april løftede Reumert-juryen sløret for dette års nomineringer til de eftertragtede reumertstatuetter, hvor BaggårdTeatrets forestilling Bertolt Brechts Svendborgdigte var blandt de nominerede.

- Bertolt Brechts Svendborgdigte er en forestilling, hvor kombinationen af brændende aktuel verdenslyrik, lokalhistorie og betagende ny musik af Søren Huss har vakt genklang både lokalt, nationalt og internationalt. Vi er voldsomt stolte over at blive nomineret til en Reumert, og vi glæder os til at repræsentere Fyn og fejre teatret og scenekunsten til prisuddelingen d. 10. juni sammen med kollegaer fra hele landet – udtaler teaterchef på BaggårdTeatret, Jakob Bjerregaard Engmann.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi flytter os

21. april 2017

 

AF SUSANNE LINNET AAGAARD

 

Jeg går og pakker flyttekasser, for vi har solgt huset og flytter på landet.

Vi tager springet fra murmestervillaen i Vindeby til landejendommen i Skovsbo. Fra højbede og udsigt over sundet til natur og udsigt over markerne. Vi flytter os fysisk og mentalt og sætter en ny retning på vores familieliv. Vi skal på landet med tid og plads til heste, som der også var i min barndom.

Vi pakker vores liv ned og får os installeret i det nye hjem. Eller det gjorde vi i hvert fald med de første mange ting, som blev pakket ned og pakket ud igen. For nu er vi nået til alt det, som ligger bagerst i skabene eller i kasserne ude på loftet. De ting som heller ikke blev pakket ud, sidste gang vi flyttede.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Uddannelse er nøglen til Svendborgs fremtid

21. april 2017

(Foto: fagfotografen.dk)

 

AF LARS AHRENDTSEN, Svendborg Erhvervsråd

 

Vil du leve det gode liv, spørger Svendborg Kommune næsten retorisk på sin hjemmeside og giver selv svaret, så flyt til Svendborg!

Det kan jeg kun være enig i! Jeg er selv tilflytter fra Kolding og nyder at bo i det sydfynske.

Hvad fik mig så til Svendborg? Ja, det var pga. min uddannelse, jeg læste til maskinmester, fandt min livsledsager, og vi blev svendborgensere.

Hvilket bringer mig tilbage til min overskrift. Uden en mangfoldighed af uddannelsesinstitutioner bliver det sværere at tiltrække nye borgere til kommunen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jan Askholms varmepumpe-haveskulptur

20. april 2017

 

I Skårup bor Jan Askholm med sin familie i en villa på 210 m2, som løbende er energioptimeret. I 2012 blev oliefyret skiftet ud med en Octopus-varmepumpe og et tilhørende solcelleanlæg

 

AF NIELS CHRISTIAN NIELSEN, projektleder GO2Green

 

Octopus-anlæg er lidt af et særsyn herhjemme, til trods for at de har været på markedet i årevis. Til forskel fra de typiske varmepumper med en grålig kasse og en motoriseret ventilator, som trækker luft forbi væskefyldte slanger, arbejder Octopus uden ventilator og er meget støjsvag, hvilket Jan bekræfter. Drivmidlet i Octopus er naturlig propangas og ikke et flydende kemikalie. Den del af anlægget, som er placeret udendørs (”skulpturen”, som ses på billedet), består af to grupper af aluminiumsprofiler med gasfyldte rør, og det eneste, som indimellem høres, er det svage sus af gassen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Faglighed, service og smil

19. april 2017

Tommy Simonsen overtager Wichmann Optik og fortsætter forretningen i samme ånd.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er mere end 30 år siden, at Kim Wichmann startede optikerforretning op i Svendborg i 1984 med en lille forretning i Tullebrinken. 10 år senere flyttede forretningen til Kattesundet, hvor den ligger i dag og er en topmoderne optikerforretning. Man kan vist roligt sige, at Kim Wichmann har formået at bygge en forretning op i Svendborg, som gennem årene har opnået et kvalitetsstempel ud over det sædvanlige samtidig med en altid smilende og serviceminded attitude, som har gjort det til en god oplevelse at besøge forretningen i Kattesundet.
Det er derfor med stor tilfredshed, og til lige så stor glæde for såvel personale som kunder, at Kim Wichmann nu har solgt forretningen og overlader rorpinden til den lige så smilende og imødekommende optiker Tommy Simonsen. Nogle gange passer det hele bare sammen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

TV-program søger kommende brude

18. april 2017

 

Skal I snart giftes og har I et stort fælles ønske om at smide de overflødige kilo inden jeres store dag?
Så er det måske jer, vi leder efter til et nyt TV-program som vil hjælpe brudepar med at få styr på træningen, kosten og selvdisciplinen, inden den perfekte bryllupskjole og det mørke jakkesæt skal iklædes op ad kirkegulvet.

Måske er det jer vi skal hjælpe?
Fortæl om jer selv og vedhæft gerne billeder til casting@bullhouse.dk  Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Oplev øhavet – over og under vandoverfladen

18. april 2017

(Foto: fagfotografen.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Følelsen af at være i nærkontakt med havet kommer man ikke nærmere end i en havkajak. Man sidder direkte i vandoverfladen, med kajakken som en forlængelse af sin krop, og mærker naturen på tætteste hold. Lige under kølen, blot få centimeter under dig, er havets forunderlige verden. Det giver en følelse af frihed og samhørighed med de fantastiske oplevelser, havet byder på.
Det Sydfynske Øhav rummer alt det, man kunne tænke sig at opleve i en havkajak. Og det er blot at tage turen til Vindebyøre på Tåsinge. Her ligger Nicus Nature, og her kan du få alt det, du har behov for, hvis du er nysgerrig efter at tage på eventyr i en havkajak – eller gå på undervandsjagt med harpun. Det vender vi tilbage til senere.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php