Fokus

Sol, sommer og fællesskab

12. august 2018Download TØSINGEN, aug.2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – TØSINGEN

 

Der er ganske vist to uger fra disse linjer skrives, og til TØSINGEN er ude i brevkasserne på hele Tåsinge. Men det skulle være ret usandsynligt om ikke den helt fantastiske sommer, vi har haft i år, stadig sætter sine aftryk også på Tåsinge. Fornøjelsen var i hvert fald stor, da jeg i bagende sol og mellem kvidrende fugle, midt i juli kørte rundt på øen og fandt stof til de historier, som du denne gang kan læse her i Tåsinges eget lokalmagasin.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Et særligt skær – sidste del

12. august 2018

 

En novelleføljeton af Nanna Grønbech Petersen

Første del af novellen kan læses på Nannas blog Creative Passion www.ngppassion.ngpart.com

 

”Pennen i din hånd er vigtig. Det er igennem skriften, at du forstår. Det er igennem skriften, at du forvandler. Det er igennem skriften, at du kan hente styrke, svar og tro.”

 

Piet ser op på kirketårnet, han ånder dybt ind, luften smager af sommer. Himlen er blå. Ordene giver i den grad mening for ham. Under bøgetræet ligger en pen, han samler den op, og putter den i lommen. Hans ben fører ham til træet overfor roklubben.

Lige på det punkt, hvor Piet placerede det andet frø fra den mystiske kvinde, flagrer en papirlap på et ungt bøgetræ. Han plukker sedlen som et stykke frugt. Han folder den ud. Sort på hvidt står der:

”Håbet skal du søge ved havet. Åben dine hænder, åben dine arme og åben dit hjerte, så lukker du op for rum til lysende håbefulde energistrømme af kærlighed og hjælp.”

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Den med striberne

11. august 2018

 

AF SUSANNE MAGELUND

 

Her tænker jeg ikke på Matas produktserie, som i årtier er blevet markedsført som “den med striberne”. En folkelig serie af fornuftige plejeprodukter til en fornuftig pris. Jeg gætter på at mine læsere i deres liv har haft fat i mindst ét af de stribede produkter og måske står der p.t. en shampoo eller en deo på badeværelseshylden. Men nu skal det ikke handle om kropspleje.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

De angste unge – hvad gør vi dog?

10. august 2018

(Modelfoto: Colourbox)

 

AF ANNA HOLMGAARD

 

Stigningen i antallet af unge, der lider af angst, depression og stress er i markant stigning. Særligt unge piger mellem 16 og 24 år er ramt hårdt. Op mod hver fjerde i gruppen er ramt af ovennævnte udfordringer – og de kan ikke klares med tidligere generationers mantra – knib ballerne sammen, tag dig sammen, op med hovedet og op igen.

Verden er uendeligt meget anderledes end dengang, det kunne løse problemerne – og hvem ved så i øvrigt, om det løste problemerne. Man kan i hvert fald se, at f.eks. min generation har særdeles svært ved at knytte varige relationer – hvert andet ægteskab går f.eks. i stykker.

Så er de unge (og vi voksne?) blevet en flok slapsvanse, der ikke kan finde ud af livet. Nej til det første, ja til det næste.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Cittaslow – Mit Gode Liv i Svendborg

9. august 2018

 

”At rejse, er at leve”, sagde H.C. Andersen

 

AF MARGIT LOLK, medlem af Cittaslowrådet i Svendborg

 

At rejse har været en stor del af mit liv, bl.a. som gymnastikinstruktør, sammen med mine juniorgymnaster, eller som sundhedsformidler og rejseleder hos Helserejser med rejser i Europa og Østen, eller i dag, hvor jeg arrangerer ”Minikrydstogter i Det Sydfynske Øhav” for busselskaber, men de mest betydningsfulde ”rejser” har jeg dog foretaget i Svendborg, på Tåsinge og på Drejø – hvorfra min verden er gået i 75 år.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi kommer lige flyvende ind til kaffen på søndag

7. august 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Flyvepladsen ligger nærmest i baghaven til forældrene Lica og Frank Radmer på Tåsinge. Så selv om datteren Maria Louise Radmer bor i den anden ende af landet, så kunne hun udmærket ringe og sige til forældrene, at hun lige kom forbi til eftermiddagskaffen. Maria Louise er nemlig pilot og således blandt de ganske få af civile piloter i verden som er kvinder.

Når man spørger Maria Louise’s far Frank, så kommer det ikke som den helt store overraskelse at hans datter er blevet pilot. Frank Radmer’s bror er pilot, og i barndomsårene på Tåsinge, havde Maria Louise stor interesse i det her med at flyve og ikke mindst selv kunne flyve en flyvemaskine.
– Jeg har nok altid været lidt af en drengepige. Fart over feltet skulle der være, og hvis ikke det var på vandski, så var det noget andet. Bare der var fart og spænding, fortæller Maria Louise, som i dag både må flyve med passagerer og i fly med jetmotorer – og det kommer man ikke sovende til.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN ude nu!

27. juli 2018Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, aug.2018

 

Find en plads i skyggen og forsyn dig med noget køligt at drikke – det nye mitsvendborg.dk – MAGASIN er på gaden.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Årsmøde på humoristisk plan

11. juli 2018

Søren Østergaard og Jan Schou til årsmøde på humoristisk plan. 

 

“Søren Østergaard er Danmarks bedste klovn og største komiker i et genialt cirkus-show, der ikke findes andre steder i denne verden”

“Indtryk, jeg endnu engang fik bekræftet”, fortalte revykunstneren Jan Schou efter, at han traditionen tro var blandt publikum til Svendborg-premieren på Zirkus Nemo, der for 20. gang har rejst sit sort-røde cirkustelt på stranden ved Christiansminde. 

“Hver sommer, de sidste 15 år har jeg tilladt mig at byde Søren velkommen til byen. Det er først rigtig sommer, når jeg har været i Nemo”, lyder det begejstret fra revyveteranen Jan Schou, der ved noget om god humor, eminent timing og uforfalsket underholdning.

“Humor og komik er mange ting, bare se, når Smadremanden slipper afsted, helt uden mén, med at give fingeren til publikum og råbe gamle kælling efter en sød og nydelig dame på første række. Det skal der mod til”, mener Jan Schou, som nød en friaften fra Rottefælden, hvor han lige nu spiller på 20. sæson - for fulde huse.

Søren Østergaard kender skam godt Rottefælden, bare ti minutters cykletur fra Christiansminde. I 1980 fik han sin professionelle debut i Rottefælden – og det blev et dyrt bekendtskab, mindes han med et skævt smil. “Dér traf jeg Flemming Jensen, der stadig er min gode ven. Vi besluttede at lave et hundeshow sammen. Det blev meget dyrt. Men starten på Nemo”.

”Netop i rottefælden skulle jeg for første gang i mit liv være morsom overfor publikum. Det var sjovt. Det er ret enestående, at en by på Svendborgs størrelse, har to pragtfulde teatre, BaggårdTeatret og Rottefælden, et fantastisk lille revyteater, som har forstået at overleve uden at miste charmen”, fortalte Søren Østergaard i bogen om Rottefældens 125 års jubilæum – fra 2008Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt japansk erhvervs- og kulturnetværk i Svendborg

4. juli 2018

Netværket har fået specielfremstillet et logo, skabt af kalligrafi-mester Inoue fra Shiga Amt.

 

”Svendborg Japan Kokoro Group.”

Det er navnet på et nyt japansk erhvervs- og kulturnetværk i Svendborg.

- Formålet med netværket er, at give svendborgensere nemmere adgang til Japan.  Det gælder både, hvis det handler om at opleve Japan som turist, eller hvis det er sydfynsk virksomhed eller uddannelses-institution, der er interesseret i Japan, fortæller Martin Fischer, der er en af initiativtagerne til netværket.

Netværket består af en gruppe på 20 personer, dels svendborgensere, dels japanere – der har mange års erfaring med udveksling mellem Japan og Svendborg. Kokoro betyder hjerte på japansk, og navnet er valgt som et udtryk for den kærlighed gruppen har for dansk-japansk kulturudveksling.

Svendborg Japan Kokoro Group vil arrangere japanske besøg i Svendborg, stå for kulturevents og har en række andre planer parat. Det er planen, at bruge netværkets Facebook-side ”SvendborgJapan” til at koordinere arrangementerne.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg bliver en del af ny uddannelsesinstitution under UCL

27. juni 2018

Uddannelses- og forskningsminister godkender fusion mellem EAL og UCL

Med uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers godkendelse er fusionen en realitet: Fra den 1. august 2018 får Region Syddanmark en ny stor uddannelsesinstitution under navnet UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

 

Bestyrelserne for Erhvervsakademiet Lillebælt og University College Lillebælt stemte for en fusion i oktober 2017. Beslutningen tog afsæt i et ønske om at skabe en styrket platform for at skabe vækst i Region Syddanmark gennem stærke uddannelser, innovation og forskning.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php