Fokus

BaggårdTeatret er nomineret til en Reumert

25. april 2017

 

I kategorien Årets Særpris er BaggårdTeatrets forestilling Bertolt Brechts Svendborgdigte blevet nomineret til en Reumert, Danmarks mest prestigefyldte teaterpris.

 

Tirsdag d. 25. april løftede Reumert-juryen sløret for dette års nomineringer til de eftertragtede reumertstatuetter, hvor BaggårdTeatrets forestilling Bertolt Brechts Svendborgdigte var blandt de nominerede.

- Bertolt Brechts Svendborgdigte er en forestilling, hvor kombinationen af brændende aktuel verdenslyrik, lokalhistorie og betagende ny musik af Søren Huss har vakt genklang både lokalt, nationalt og internationalt. Vi er voldsomt stolte over at blive nomineret til en Reumert, og vi glæder os til at repræsentere Fyn og fejre teatret og scenekunsten til prisuddelingen d. 10. juni sammen med kollegaer fra hele landet – udtaler teaterchef på BaggårdTeatret, Jakob Bjerregaard Engmann.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi flytter os

21. april 2017

 

AF SUSANNE LINNET AAGAARD

 

Jeg går og pakker flyttekasser, for vi har solgt huset og flytter på landet.

Vi tager springet fra murmestervillaen i Vindeby til landejendommen i Skovsbo. Fra højbede og udsigt over sundet til natur og udsigt over markerne. Vi flytter os fysisk og mentalt og sætter en ny retning på vores familieliv. Vi skal på landet med tid og plads til heste, som der også var i min barndom.

Vi pakker vores liv ned og får os installeret i det nye hjem. Eller det gjorde vi i hvert fald med de første mange ting, som blev pakket ned og pakket ud igen. For nu er vi nået til alt det, som ligger bagerst i skabene eller i kasserne ude på loftet. De ting som heller ikke blev pakket ud, sidste gang vi flyttede.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Uddannelse er nøglen til Svendborgs fremtid

21. april 2017

(Foto: fagfotografen.dk)

 

AF LARS AHRENDTSEN, Svendborg Erhvervsråd

 

Vil du leve det gode liv, spørger Svendborg Kommune næsten retorisk på sin hjemmeside og giver selv svaret, så flyt til Svendborg!

Det kan jeg kun være enig i! Jeg er selv tilflytter fra Kolding og nyder at bo i det sydfynske.

Hvad fik mig så til Svendborg? Ja, det var pga. min uddannelse, jeg læste til maskinmester, fandt min livsledsager, og vi blev svendborgensere.

Hvilket bringer mig tilbage til min overskrift. Uden en mangfoldighed af uddannelsesinstitutioner bliver det sværere at tiltrække nye borgere til kommunen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jan Askholms varmepumpe-haveskulptur

20. april 2017

 

I Skårup bor Jan Askholm med sin familie i en villa på 210 m2, som løbende er energioptimeret. I 2012 blev oliefyret skiftet ud med en Octopus-varmepumpe og et tilhørende solcelleanlæg

 

AF NIELS CHRISTIAN NIELSEN, projektleder GO2Green

 

Octopus-anlæg er lidt af et særsyn herhjemme, til trods for at de har været på markedet i årevis. Til forskel fra de typiske varmepumper med en grålig kasse og en motoriseret ventilator, som trækker luft forbi væskefyldte slanger, arbejder Octopus uden ventilator og er meget støjsvag, hvilket Jan bekræfter. Drivmidlet i Octopus er naturlig propangas og ikke et flydende kemikalie. Den del af anlægget, som er placeret udendørs (”skulpturen”, som ses på billedet), består af to grupper af aluminiumsprofiler med gasfyldte rør, og det eneste, som indimellem høres, er det svage sus af gassen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Faglighed, service og smil

19. april 2017

Tommy Simonsen overtager Wichmann Optik og fortsætter forretningen i samme ånd.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er mere end 30 år siden, at Kim Wichmann startede optikerforretning op i Svendborg i 1984 med en lille forretning i Tullebrinken. 10 år senere flyttede forretningen til Kattesundet, hvor den ligger i dag og er en topmoderne optikerforretning. Man kan vist roligt sige, at Kim Wichmann har formået at bygge en forretning op i Svendborg, som gennem årene har opnået et kvalitetsstempel ud over det sædvanlige samtidig med en altid smilende og serviceminded attitude, som har gjort det til en god oplevelse at besøge forretningen i Kattesundet.
Det er derfor med stor tilfredshed, og til lige så stor glæde for såvel personale som kunder, at Kim Wichmann nu har solgt forretningen og overlader rorpinden til den lige så smilende og imødekommende optiker Tommy Simonsen. Nogle gange passer det hele bare sammen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

TV-program søger kommende brude

18. april 2017

 

Skal I snart giftes og har I et stort fælles ønske om at smide de overflødige kilo inden jeres store dag?
Så er det måske jer, vi leder efter til et nyt TV-program som vil hjælpe brudepar med at få styr på træningen, kosten og selvdisciplinen, inden den perfekte bryllupskjole og det mørke jakkesæt skal iklædes op ad kirkegulvet.

Måske er det jer vi skal hjælpe?
Fortæl om jer selv og vedhæft gerne billeder til casting@bullhouse.dk  Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Oplev øhavet – over og under vandoverfladen

18. april 2017

(Foto: fagfotografen.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Følelsen af at være i nærkontakt med havet kommer man ikke nærmere end i en havkajak. Man sidder direkte i vandoverfladen, med kajakken som en forlængelse af sin krop, og mærker naturen på tætteste hold. Lige under kølen, blot få centimeter under dig, er havets forunderlige verden. Det giver en følelse af frihed og samhørighed med de fantastiske oplevelser, havet byder på.
Det Sydfynske Øhav rummer alt det, man kunne tænke sig at opleve i en havkajak. Og det er blot at tage turen til Vindebyøre på Tåsinge. Her ligger Nicus Nature, og her kan du få alt det, du har behov for, hvis du er nysgerrig efter at tage på eventyr i en havkajak – eller gå på undervandsjagt med harpun. Det vender vi tilbage til senere.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Camping er følelsen af frihed

18. april 2017

Marianne og Arno Kristensen har i 15 år gjort livet lettere for campisterne.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Man kan tage, hvorhen man har lyst, når man får lyst, uanset om det er sommer eller vinter

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Camping er for alle. Følelsen af frihed ud over alle grænser gør, at stadig flere vælger den frie grønne ferieform med ferieboligen på hjul. Man er uafhængig, fri, fleksibel, og det hele er yderst komfortabelt. Og så er de blevet mere luksuriøse samtidig med, at priserne holdes i et fornuftigt leje. Faktisk kan man være kørende og godt på vej for en fornuftig pris for en brugt campingvogn.

 

Gå aldrig ned på udstyret
På Porthusvænget 3 i Svendborg ligger Svendborg Camping Center. Man kan slet ikke undgå at se det, på hjørnet af Porthusvej og Ring Nord i Svendborgs nordøstlige udkant, hvor det hyggelige campingcenter ligger imellem træer og buske på en tidligere planteskolegrund og ligner en lille campingplads. Stedet er drevet af Marianne og Arno Kristensen og har været det siden marts 2002.
Hvis ikke man allerede er campist, så er alle forudsætninger til stede som inspiration, når man besøger Svendborg Camping Center. Her er ganske enkelt alt, du har brug for til campinglivet. Det være sig lige fra køkkenudstyr, vaske- og plejeprodukter til campingvogn og teltudstyr, campingmøbler, el, gas og vandartikler, cykelstativer, grilludstyr og radio/TV og antennegrej.
Ja, faktisk kan man også få et oppusteligt telt, så man slipper for bøvlet med stængerne på campingferien. Og teltet står fuldstændig lige så stabilt i både regn og blæsevejr som det traditionelle telt med teltstænger – det er blot meget nemmere at håndtere og tager blot nogle minutter at rejse. Og selvfølgelig kan man få en elektrisk pumpe til at pumpe luft i teltet med. Man er vel på ferie.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vend det hele på hovedet – det virker

10. april 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

’Fantasi er intelligens, der morer sig’, har filosof John Engelbrecht engang udtalt. Og fantasien har ingen grænser, når først kreativiteten ruller derudad. Heraf kan man konkludere, at især børns kreativitet ville være en helt enestående ressource at kunne bruge, da børn jo kan træde lige ud af tirsdagen og ind i sørøvertiden – leve sig ind i et parallel-univers og vende virkeligheden på hovedet. Desværre mister langt de fleste af os evnen til at fordybe os i den kreative leg i trit med, at vi bliver voksne. Eller i hvert fald næsten os alle.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kan du tænke dig slank?

9. april 2017

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

Mange af os tænker, at slankekure er løsningen til at tabe overflødige kilo. Og der er rigtig mange “lovende” slankekure…
Men oftest ender kuren med at blive en fiasko, uden et varigt vægttab.

Den fejl har jeg selv begået, hvor den ene lovende kur efter den anden er blevet afløst af et kæmpe kontroltab, som har fået vægten til at svinge faretruende højere op.

Mange kender til at starte en ny kur, fuld af gåpåmod og tro på, at NU skal der ske forandringer. Og så sker det… igen. Slankekuren er svær at holde, og din krop skriger på alt det “forkerte” og forpurrer planen om at følge slankekuren til punkt og prikke.

Hvis du genkender scenariet, har du højst sandsynligt angrebet din slankekur fra en forkert vinkel. Det opdagede jeg selv, da jeg begyndte at arbejde med mig selv og lærte, at sundhed ikke blot handler om at være sund udenpå, men at det lige så meget handler om sunde tanker og mental topform.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php