Fokus

Nyt THURINEREN ude nu!

20. september 2017

Download THURINEREN, september 2017


AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Redaktør, THURINEREN


I september måned sker der noget ganske særligt på Thurø. Her er der nemlig premiere på den 20. udgave af Thurø Revyen. 20 år er det siden at Hanne Skaalum og Claus Bastrup fik ideen, at Thurø skulle have sin helt egen revy. Selvfølgelig skulle der være det på Thurø – hvor ellers.

I dag er Thurø Revyen et tilløbsstykke som hvert eneste år trækker thurinerne mod Thurøhallen til fulde huse i de dage, hvor revyen bliver spillet. Ja, man kan vel nærmest sige, at Thurø Revyen er blevet en del af Thurøs DNA.
Udover at revyen primært spilles af lokale skuespillere – og musikken leveres af øens egne spillemænd, så bakkes den op af Thurøs erhvervsdrivende, som hvert år annoncerer i revy-programmet. Enkelte virksomheder udefra har også doneret penge, men det er først og fremmest den lokale opbakning, som sikrer revyens overlevelse. Og det er præcis den ånd, som gør hele forskellen. Den lokale forankring er uden sidestykke det vigtige fundament i ethvert lokalsamfund. Man bakker op om fodboldklubben og sejlklubben, køber sit brød hos bageren – og sine dagligvarer hos købmanden på øen. Man annoncerer i THURINEREN og i Thurø Revyens program, og når børn og børnebørn kommer hjem og holder jul, og det kniber med pladsen til alle, så overnatter man på kroerne eller Thurø Bed & Breakfast.
Det er sådan man gør på Thurø.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kend dit hus – By og Land- Sydfyn ude med ny bog til husejere

15. september 2017

 

Download bogen: Villaer og stuehuse i Svendborg Kommune

 

Foreningen By og Land- Sydfyn omdeler i disse dage en ny bog til boligejere i særligt udvalgte områder i Svendborg Kommune. Bogen er en stilguide på 15 karakteristiske hustyper for enfamiliehuse fra før 1960 og fortæller historien om husene og om, hvordan man passer på dem, så deres værdier bliver bevaret.
Projektet er støttet af SEAF (Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond) og Svendborg Kommune.

Læs mere om bogen i artiklen En håndsrækning til boligejere fra By og Land- Sydfyn 

Du kan bestille bogen ved at sende en mail til Rudi.kragh@mail.dk med dit navn og adresse, Bogen er gratis, men portoudgift og forsendelsesomkostningerne på i alt 49,50 kr. skal betales til foreningens konto på: reg.nr 0815 kontonummer 3531217550Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

En håndsrækning til boligejere fra By og Land Sydfyn

4. september 2017

Formand for By og Land- Sydfyn Rudi Rusfort Kragh er klar med en ny bog til boligejere i særligt udvalgte i Svendborg Kommune.
(Foto: mitsvendborg.dk) 

Download bogen: Villaer og stuehuse i Svendborg Kommune

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hovedparten af husene i Svendborg Kommune er opført for over 50 år siden, og udgør en del af kulturhistorien i kommunen. Mange af disse huse står der bare, og der har altid boet mennesker i dem. Ved deres blotte tilstedeværelse er de fysiske elementer, der fortæller om andre perioder, udstiller at man byggede huse på andre måder, end man gør i dag.

Foreningen By og Land Sydfyn har selv påtaget sig opgaven, at fortælle boligejerne i Svendborg Kommune, at de bor i noget ganske enestående, som det er værd at passe på.

Vi har spurgt formanden, Rudi Rusfort Kragh, hvad projektet handler om?
– Mange af disse ældre huse indeholder en meget stor fortællerværdi, som både er med til at give det enkelte hus værdi, men som også er med til at give identitet til det område, huset ligger i. Det vil vi gerne hjælpe husejerne med at sætte lys på.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Drop kopierne – bevar originalerne

3. september 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Opsvinget er kommet – og det mærker vi. Sådan lyder det overbevisende fra Henrik Aarslev som er butiksbestyrer i Schiang Living i Vestergade 5 i Svendborg. Han mærker også, at de som har været tilbageholdende med at købe, nu igen er begyndt at gøre sig gode investeringer i god dansk møbeldesign.
– Man går sjældent galt i byen ved at købe gode design møbler. Danske møbeldesignere som Arne Jacobsen, Hans J. Wegner, Børge Mogensen og Poul Kjærhom m.fl. er helt klart de stærkeste og holder prisen. De har et skulpturelt, tidløst og minimalistisk design, som gør, at deres skønhed altid vil være aktuelt og passer ind i tiden, siger Henrik Aarslev.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Frisører midt i den kreative del af byen

2. september 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Den døde ende af Møllergade er genopstået fra de døde. I hvert fald er der en stigende tendens til, at flere søger de attraktive butikslejemål på toppen af Møllergade. Og efter at Havnetrappen er kommet, er der blot kommet endnu mere liv i den ende af byen.

Møllergade skiller sig ud, og hvem vil ikke gerne være en del af noget unikt. Det vil Heidi Wædeled og Mia Gordon Rohmann, og derfor har de valgt at åbne deres nye frisørsalon Hair By Us på toppen af Møllergade.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvis nu du valgte, at være den der starter..

30. august 2017

 

AF TRINE LØNFELDT

 

Da jeg var barn – tilbage i 70’erne og 80’erne – havde vi en enkelt telefon i huset. Den sad fast på væggen. Telefonen kunne én ting. Nemlig ringe. Når det skete, bevægede den, der var i nærheden, sig hen og tog telefonrøret. Vi vidste ikke, hvem der ringede, og hvem opkaldet var henvendt til. Det var hyggeligt.

 

Det betød, at jeg ofte fik talt med min moster eller faster, når de ringede. Vi hørte hinandens stemmer, og jeg fortalte om det, der optog mig, inden røret blev givet videre. Det var nærværende.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvad har bæredygtighed med mig at gøre?

30. august 2017

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

Ja ser du… svaret er ALT, bæredygtighed har alt at gøre med dig og mig! Det handler nemlig om de valg vi tager hver eneste dag – også de bitte små valg…

 

Enhver industri med respekt for sig selv, leder efter måder at udnytte jordens ressourcer, så de ikke misbruges og slides op, og mon ikke “bæredygtig ledelse” vil blive en ny trend i fremtiden?

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det grønne forsamlingshus på Tåsinge

28. august 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der ligger et hus på Tåsinge. Et hus som skiller sig ud fra de andre huse på øen. Her bor ingen mennesker, der er ingen kattelem i bagdøren eller nogen biler i carporten. Alligevel er huset sprængtfyldt med energi. Det er nemlig et energihus i ordets bredeste forstand.
Rødstenshuset fra 1954 ligger i krydset ved Sundbrovejen og Eskærsvej. Det er på 154 m2 i to plan og udlånt til GO2Green af Svendborg Kommune. Den 10.juni var der officiel indvielse af Sundhøj Energihus, og i dag er det en yderst tilfreds GO2Green projektleder Niels Christian Nielsen, som byder mig indenfor.
– Vi har nu fået basis på plads i huset, og vores GO2Green partnere har fået et udstillingsvindue af alle tænkelige elementer til energiforbedringer i ejendommen. Det er blevet præcist, som vi havde forestillet sig, lyder det fra en glad Niels Christian Nielsen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Høsten er i hus og TØSINGEN er på gaden

27. august 2017


Download TØSINGEN, august 2017

 

Høsten er i hus

 

Leder TØSINGEN, august
AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Redaktør, TØSINGEN

 

Marken er mejet, og kornet er høstet, kornet er i laderne, og høet står i hæs.

Sådan sang vi i skolen til den gamle danske folkemelodi. Teksten er skrevet af Mads Hansen i 1868 og melodien er vist nok skrevet af en jysk soldat.
Jeg husker særligt den sang, da den var så herlig frisk og let-til-bens. Som regel sang vi den efter en god lang sommerferie med masser af sol og varme – sådan var det jo dengang.
Forleden da jeg kørte en tur i sommerlandet på Tåsinge, og så mejetærskerne i fuld gang på markerne, dukkede sangen – som verdens mest naturlige ting, straks op igen fra bagkataloget i min hukommelse. Det gjorde mig glad, og jeg holdt ind til siden. Min yngste på fem år sad og pludrede på bagsædet med sin veninde, og begge var de straks med på den friske sang.
Ud af bilen i en fart og ind og hoppe på stubbene på den nyhøstede og velduftende mark. Sensommer i vores dejlige Danmark og to danske sommerpiger, som straks var oppe på en af høballerne på marken, blev – som verdens mest naturlige ting, forsiden af denne udgivelse af TØSINGEN.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det skal være sjovt at lære – også alvorlige ting

26. august 2017

 

Den pædagogiske Køreskole er en ny køreskole i Svendborg, der starter de første hold i september. Manden bag er Michael Axelsen, der er uddannet kørelærer efter en årrække som pædagog.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

God, pædagogisk indlæring, konkrete kompetencer og holdningsbearbejdelse er tre ting, der kendetegner Svendborgs nyeste køreskole, der åbner i september med de første hold. Og den gode indlæring kræver god kemi mellem elev og lærer, mener Michael Axelsen.

- Det er bl.a. derfor, at jeg opfordrer til at man orienterer sig grundigt, inden man vælge sin køreskole. Det hele handler om at skabe gode bilister i sidste ende, lyder det fra den nye kørelærer.

Han har selv haft kørekort siden han var 18 år – og den førte bil var en grøn folkevogn, som selvfølgelig er med i sit logo.

- Kørekortet og min første bil var noget af det største. Det er det for mange unge – og man fik en følelse af at være rigtig voksen og lidt usårlig. Men der følger også meget ansvar med det at køre bil. En del af undervisningen går på at bearbejde holdninger og  gøre eleverne til gode, sikre og ansvarlige bilister, siger han.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

ERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php