Fokus

Ny leder af Svendborg Scenekunstakademi

17. april 2018

(Foto: Knud Mortensen)

 

Gitte Gry Bech Ballesheim, master i teater- og dramapædagogik, skal stå i spidsen for Svendborg Scenekunstakademi og skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse for Danmarks teatertalenter.

 

Et scenekunstakademi med gennemslagskraft
Skolerne i Oure og BaggårdTeatret, Svendborg Egnsteater, er gået sammen om at skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse med base på Oure Kostgymnasium. Målet er at skabe en teaterfaglig platform med national gennemslagskraft og internationalt udsyn.

Til at realisere drømmene har de to institutioner hyret master i teater- og dramapædagogik Gitte Gry Bech Ballesheim:

- Jeg glæder mig til, sammen med Skolerne i Oure og BaggårdTeatret, at sende de unge aspirerende scenekunstnere ud på en opdagelsesrejse i krop og sind og byde dem ind i det scenekunstneriske laboratorium. Akademiet bliver rammen om deres rejse ind teatrets og dramaets verden – guidet af de bedste undervisere, siger Gitte Gry Bech Ballesheim.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvem og hvad gør gavn? Gør kulturen?

6. april 2018

 

AF ERIK H.A. JAKOBSEN

 

Dette års Brecht festival blev afviklet over det meste af en uge i februar, og den store satsning i år var en særdeles professionel produktion af det sjældent opførte radiohørespil, ”Forhøret over Lucullus.” Hørespillet kunne opleves flere gange i Scala-biografen, hvor man som tilhører for én gangs skyld sad i mørke og måtte skabe sig sine egne billeder – hvilket ikke var svært, da hørespillet uvilkårligt tændte den indre film.

Det var stærke billeder der blev fremmanet i Scalas mørke. Lucullus, den store hærfører, var død, og da han skulle stedes til hvile i sit mausoleum ved Via Appia, blev han stillet for Dødens Domstol, hvor hans gerninger skulle vurderes. Skulle han tilbringe efterlivet på lyksalighedens enge? Eller skulle han forvises til det grå Intet i underverdenen?

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Har du styr på din CO2 kvote for i år?

6. april 2018

 

AF NIELS CHRISTIAN NIELSEN, Projektleder GO2Green

 

Da Obama var præsident i USA, fremhævede han igen og igen, at vi er den første generation, der for alvor mærker klimaforandringerne, men også den sidste generation, der kan gøre noget ved dem. Ellers er det for sent.

Vi mennesker har brug for, at kloden og klimaet holder sig i god form. Hvis vi tror, at vi bare kan lade stå til, så er vi bundnaive. Den store udfordring for alle verdens lande er, at råstofferne, herunder de fossile brændsler, er ulige fordelt.

Vores klode sveder, og den sveder de forkerte steder. Indlandsisen og gletscherne smelter, så vandstanden i verdenshavene stiger, og flere af de lavtliggende øer og kyster bliver i nær fremtid stationær havbund.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvad er Svendborg for dig?

5. april 2018

(Foto: Mike Strøander)

 

AF TRINE LØNFELDT

 

Det meste af mit liv har jeg haft adresse i Svendborg. Kun afbrudt af nogle års fravær, fordi jeg mødte min mand. Kærligheden flyttede mig til Odense, men jeg pendlede dagligt til Sydfyn, fordi jeg tog HF på Svendborg Gymnasium og efterfølgende valgte jeg – på alle måder – smukke Skårup Statsseminarium. Da det igen igen blev sommer, måtte jeg sande, at jeg savnede at kunne cykle til vandet på blot 5 minutter. Jeg lokkede derfor manden permanent med til Svendborg, og på et splitsekund er det pludselig vores børn, der afslutter Gymnasiet!

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Havnens dag i Bagenkop er både blå og grøn – og for hele familien

5. april 2018

 

Hvis du tror, at Bagenkop står stille, fordi antallet af fiskerbåde og arbejdspladser er blevet færre de sidste årtier, så tager du grundigt fejl. For der står stadig Bagenkop på landkortet – og endda med ret store bogstaver, hvis det står til Ivan Nielsen og Steffen Rasmussen.

De repræsenterer nogle stærke og særdeles aktive foreninger, der med stor opbakning fra lokalbefolkningen skaber masser af liv i den sydlangelandske by:

- Havnens dag, som i år afholdes lørdag d. 9. juni, er et godt eksempel på, at Bagenkop er en by, der altid er i bevægelse, og hvor vi hele tiden er på vej med nye projekter og spændende arrangementer. Her udnytter vi, at Bagenkop har en unik geografisk placering, der indbyder til bevægelse og oplevelser i både det grønne og det blå element, fortæller Ivan Nielsen, der er en af mange aktive ildsjæle i og omkring Bagenkop.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fællesskab i Folkeklubben med far bag rattet

5. april 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

’Skal du med i klubben – Folkeklubben.’  Sådan cirka lød det i den anden ende af telefonen, da afdelingsleder på Lundby Skole på Tåsinge, Torben Dall, en grå februar-dag i 2017 sad på sit kontor og dagdrømte om sin nye tilværelse til maj som pensionist. Han havde ingen anelse om, at i stedet for at skulle starte sit otium med kultivatoren i rosenbuskene i forhaven i huset på Tåsinge, skulle han henover foråret og sommeren på turné med Folkeklubben – som chauffør af tourbussen, ansvarlig for merchandise-butikken til koncerterne og holde indpisker-taler 10 minutter inden showtime for den lille frække trio med det folkelige navn og de skarpe tekster.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Et særligt skær – part 2

4. april 2018

 

En novelleføljeton af Nanna Grønbech Petersen
1. del af novellen kan læses på Nannas blog Creative Passion www.ngppassion.ngpart.com

 

Målrettet griber han ned i lommen på sin jakke. I hans hånd ligger det sidste af de tre blågrå frø, som han fik af kvinden med de mørkeblå øjne. Han skal placere frøet, men hvor? Der er ingen tid at spilde, han må finde det sted, han føler for. Piet sætter igen i løb. Det begynder at blæse. Lige om hjørnet efter roklubben passerer han en mur, og hans blik fanges af et maleri, som han aldrig før har bemærket. Noget ved det kalder på ham, som lyden af en magisk koncert, og han standser. Bag efeu og graffiti-tags er troen, håbet og kærligheden skrevet og malet i symboler på en mur. Men graffiti og ukrudt skjuler dele af maleriet. Han mærker, at der er noget ved billedet og stedet, der er vigtigt. Piet tænker på det mystiske møde. I dybe tanker var han gået rundt i byen, da der pludselig stod en kvinde foran ham. Hun havde kigget på ham med sådan et blik, som kunne hun se ind i ham.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Den personlige oplevelse hos din guldsmed

4. april 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

At bekende vores kærlighed overfor et andet menneske er noget ganske særligt. Der findes næppe noget smukkere. En af livets største begivenheder er når vi gifter eller forlover os. Det vil være en dag, som vi tager med os resten af livet.

Vielsesringene er symbolet på ægteskabet.
De første vielsesringe kan spores 4800 år tilbage og fra Egypten. Ringe er cirkler og cirkler repræsenterede evighed for Egypterne. Der er ingen begyndelse og ingen ende, ligesom tid. Den vender tilbage til sig selv, ligesom livet, og ringen blev tilbedt i sin form som solen og månen. Man kan forestille sig hvordan disse ting blev kædet sammen med kærlighed, i håb om at ciklens egenskaber kunne fange kærligheden og deri fange evigheden.
Mange vælger i dag at få lavet personlige vielsesringe. Det oplever man hos Guldsmed Pind J. Design i Svendborg, som har lavet et nyt koncept, hvor det at bestille sin vielsesring bliver en helt særlig oplevelse.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Teenagere? Nej tak, helst ikke…

3. april 2018

 

AF ANNA HOLMGAARD

 

For lidt tid siden skrev jeg i det lokale dagblad, Fyns Amts Avis en kronik om ’De hjemløse teenagere’. Det gav en del reaktioner og støttetilkendegivelser. Min pointe var og er, at unge i Svendborg er overladt til gader stræder i weekenderne. De kan selvfølgelig gå på ’mac’en’, altså McDonalds, hvor de har ’tålt ophold’.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Er du over eller under stregen?

2. april 2018

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

Et ordsprog siger: De dage, der er gået godt, kommer ikke skidt tilbage. Måske kunne vi i stedet sige det sådan: de dage der er gået godt, skaber basis for nye gode dage! En god dag giver dig fokus på det gode – og nogen gange skal der ikke meget andet til end netop FOKUS!

 

Muligheder eller begrænsninger
Elitesportsmand Arne Nielsson har en teori, der handler om at være over eller under stregen.
Mennesker over stregen ser muligheder og løsninger og skaber energi til sig selv og andre. Mennesker under stregen ser problemer og begrænsninger og dræner sig selv og andre for energi.

Kender du de 2 forskellige grupper af mennesker? Hvor er du selv – over eller under stregen?

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder


  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php