Fokus

SEF donerer fire hurtigladene til elbiler til Svendborg

19. juli 2019

En donation fra SEF på fire hurtigladestandere bliver nu opsat centrale steder i Svendborg midtby.

 

Når elektriske biler tanker energi, så bilen kan køre flere kilometer, sker det som bekendt med strøm og ikke med fossile brændstoffer. Udbredelsen af elektriske biler er bl.a. afhængig af, at der kan lades/tankes – efter behov.

 

Der bliver skrevet rigtig meget om elbiler for tiden. I den netop overståede valgkamp stod klima og elbiler højt på listen over emner, som optog danskerne. Inden for de næste 10 år vil antallet af elbiler vokse eksplosivt. Nogle taler om 500.000 andre om 1.000.000 elbiler i 2030.

– SEF vil gerne være med til at understøtte udviklingen og dermed skubbe til den grønne og nødvendige omstilling, forklarer direktør i SEF, Anders Banke. Borgmester, Bo Hansen, udtaler, at han på kommunens vegne er dybt taknemmelig over donationen og at han betragter dette, som endnu et skridt i den rigtige retning i vores reduktion af fossile brændstoffer.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vrinsk over Thurø

13. juli 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Thurø Ridelaug vil etablere stisystemer i skovene på Thurø til gavn for både heste og vandrere

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

7,3 kilometer stier gennem skovene på Thurø med god plads til både heste og vandrere, det er hvad Thurø Ridelaug lige nu arbejder på at rejse midler til. ’Ud i naturen til hest og til fods’, hedder projektet, hvor tanken er at skabe et samfærdselskodeks så både de som går tur i skovene kan færdes der sammen med ryttere til hest.

I dag er stierne i skovene mange steder i så dårlig stand, at de sikkerhedsmæssigt udgår en risiko at færdes på. Mange steder ligger der sten og brokker, og træernes rødder stikker op af jorden lige midt på stierne. Men nu vil Thurø Ridelaug forbedre forholdene og rejse 1,3 mio. kroner til etablering i af nye stisystemer, bord- og bænkesæt, bedre skiltning og i det hele taget give skovens stier et tiltrængt løft. Pengene skal primært findes via fondsansøgninger.
– Vi er kommet rigtig godt fra start med et tilsagn om 350.000 kr. fra Friluftrådet og herudover har vi fået midler fra LAG SØM og Nordea Fonden, så vi p.t. har 700.000 kr. Når vi har 1,3 mio. kroner, så slår vi i gang, siger Jonna Stripp der er formand for Thurø Ridelaug.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

’Vi har én næse, én mund og to øjne’ – ligesom i 112’

12. juli 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

’Man skal ringe 112 eller finde en voksen’, siger Lauritz som går i 4.klasse. Han er en af de mange glade børn som efter skole kommer i Knasten på Thurø. I dag skinner solen og han er sammen med sine venner til førstehjælpskursus på græsplænen ved Værestedet Knasten, som er et fritidstilbud for børn i 3. til 6. klasse.
– Udover at børnene kommer her efter skole og leger og udfolder sig kreativt, så vil vi også gerne give dem noget læring. Det gør vi bla. med det her førstehjælpskursus, så de får et indblik i hvor vigtigt det er er at kunne hjælpe andre mennesker i en nødsituation, siger Claus Bang som er daglig leder af Knasten.

Det er første gang at Knasten giver et tilbud om førstehjælpskursus for børnene, som er helt frivilligt at deltage i. Og der er helt fyldt på græsplænen med børn, som gerne vil vide mere om hvordan man yder førstehjælp.

– Vi har fået Ingrid Simonsen fra Dansk Røde Kors til at komme og undervise i førstehjælp, og man kan tydeligt mærke, at det ikke er første gang hun er i børnehøjde med så vigtigt et emne, siger Claus Bang.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Der skal altid være god tid til kunderne

11. juli 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I princippet er der godt 3.500 hoveder på Thurø som på et eller andet tidspunkt skal en tur forbi frisøren. Og selvom de alle nok ikke bliver klippet samme sted, så er det ikke kunder som mangler hos Frisør Pjusk og Strit på Bøgeløkken lige først på Thurø.
– Jeg har aldrig haft så travlt som de sidste halvanden år, siger Britt Ebbesen, som nu på 9. år har drevet sin frisørsalon fra privatadressen på Thurø.
Det kunne ellers være fristende at udvide salonen og ansætte medarbejdere, når nu det er så populært at blive klippet hos Pjusk & Strit, men det er der slet ikke noget der tyder på.
– Da jeg startede Pjusk & Strit i november 2010 var det min helt klare målsætning – og er det stadig, at der altid skal være god tid til kunderne. Derfor har jeg som udgangspunkt altid kun én kunde i salonen ad gangen, siger Britt Ebbesen som på den måde får roen og tiden til den enkelte.
Udover den helt særlige service for den enkelte kunde, så har Britt Ebbesen også en anden tanke i forhold til ikke at klippe på samlebånd.
– Jeg oplever rigtig mange af mine kollegaer i frisørbranchen slide sig selv op. Ikke mindst håndled og arme. Det er jeg heldigvis gået fri af, og det tror jeg skyldes, at jeg fra den første dag har valgt, som jeg har gjort, siger hun.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Klimafamilier på Sydfyn

10. juli 2019

(Modelfoto Colourbox)

 

AOF Center Fyn, GO2Green og Det Økologiske Råd er lidt stolte. Stolte over og glade for, at hele 11 sydfynske familier er interesserede i at blive klimafamilie i en periode på foreløbig 12 uger i efteråret.

 

– Vi efterlyste fire familier, så vi er helt overvældet over den store interesse, lyder det fra Niels Christian Nielsen, projektleder GO2Green og tilføjer, at efter svære overvejelser, har man udvalgt de fire sydfynske familier, som den 1. september starter med at omlægge nogle af deres daglige mad- og forbrugsvaner i en mere klimavenlig retning.

 

De fire familier bor alle i Svendborg og har børn i forskellige aldersgrupper. To familier med to børn og to familier med tre børn. Børnefamilier er en vigtig målgruppe, da det er børnene, som for alvor kommer til at løfte klimaudfordringen, så jo tidligere man får involveret deres generation desto bedre.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Thurø summer sammen med sommeren

10. juli 2019

Download THURINEREN, juni 2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – THURINEREN

 

Det er langt fra første gang at jeg bruger spaltepladsen her i lederen af THURINEREN på at fortælle, hvor helt fantastisk Thurø er lige præcis om sommeren. Jo vist, her er også fantastisk de andre tre årstider, men et eller andet fortæller mig, at Thurø vågner helt om sommeren.

Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Fynbogen 2019 på gaden nu!

18. juni 2019

 

En spændende bogudgivelse med mange gode artikler og historier fra hele Fyn og skrevet af forfattere med tilknytning til Fyn, er på gaden den 17.juni.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I årets udgave af Fynbogen vil man kunne læse om den fynske brunsvigertradition, og om dengang hvor Frederik 9. kom på uanmeldt besøg hos statsminister Erik Eriksen på slægtsgården i Ringe. Det bliver til herregårdsbesøg på Ærø og kunstnerisk visit i Kerteminde, hvorefter turen går til Bolbro, hvor både kirken og kroen bliver besøgt. Og så skal vi møde en ufortjent glemt maler i Nyborg.

Det helt lokale indslag i bogen er skrevet af den lokale forfatter Max Rask, og handler om de sydfynske lokalradioer i Svendborg, hvor man begyndte med de allerførste lokalradioer forsøg i Danmark. Læs om da DR forsøgte sig med at sende lokalradio fra Svendborg i 1973 til Radio Svendborg gik i luftet for førstegang i 1983, samt om de mange andre lokale radiostationer, som siden kom til. I dag sender Radio Aktiv hver søndag og dette har været tilfældet i 30 år.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sundhedsplejens Hus – et hus fuld af liv

13. juni 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF SUSANNE RIBER

 

På Egensevej kan du møde din sundhedsplejerske, deltage i familiecafeen, få en kop kaffe, skifte ble på dit barn og amme i ro og fred.

 

For fire år siden flyttede den kommunale sundhedspleje ind i en fin gammel villa på Egensevej, og siden har det udviklet sig til et sted, som bliver meget benyttet af børnefamilier.

Jeg sidder på Egensevej og i løbet af dagen, får jeg besøg af flere familier med deres små børn i alderen 0-10 mdr. Esben og Clara har fået deres første barn, Emma, som nu er 2 mdr. og de skal i dag møde mig i huset på Egensevej. I løbet at den næste time drøftes emner som mad til barnet, natte uro, gråd, barnets udvikling og familiens trivsel. Emma sidder det meste af besøget hos en af forældrene, hun lægges til brystet, når hun er sulten, hun vejes, og hun er også en tur på legetæppet, så jeg og forældrene kan iagttage Emmas motorik. En ung velfungerende familie som ønsker vejledning i, hvordan de får nogle mere rolige nætter, og hvordan de kan lege med og bedst støtte Emmas udvikling.

Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Persondata er ikke noget man ejer – de er til låns

10. juni 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Den 25.maj sidste år var skæringsdatoen for virksomheder, organisationer og foreninger i at have styr på alle deres persondata. Det var nemlig her databeskyttelsesforordningen trådte i kraft i hele EU.
Både op til og efter den 25.maj 2018 har der været skrevet rigtig meget om, hvor stor en mundfuld det måtte være for virksomhederne i at sikre alle deres persondata. Hvor skulle man starte, og hvor skulle man slutte? Den nye lov gav mange grå hår i hovedet på virksomhedslederne, da der samtidig med at loven trådte i kraft også blev varslet store bøder, hvis man ikke havde styr på tingene. Endvidere blev der efter den 25.maj 2018 indført en generel forpligtelse for alle dataansvarlige til at anmelde brud på persondatasikkerheden til Datatilsynet. 2.780 anmeldelser om persondatasikkerhedsbrud er det blevet til alene fra maj og til årsskiftet. Og det stopper ikke her. Senest har Datatilsynet nu indstillet taxa-selskabet Taxa 4×35 til en bøde på 1,2 mio. kr. for brud på reglerne om persondata.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sommer betyder en is eller kold øl i solen

10. juni 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

De første hole in one er allerede trillet i hul på minigolfbanen på Frederiksø, hvor Lars Holmgaard sidste sommer byggede en ny minigolfbane lige midt på Kulturkajen. Han er en del af de 22 kulturaktører som med projektet Kunst og Kultur på Frederiksø er med til at skabe mere synlighed på den del af øen, som byrådet har udlagt til kulturelle eksperimenter i en forsøgsperiode der udløber til næste år.
– Jeg håber naturligvis at kunne forlænge aftalen, så byens nye minigolfbane kan blive et af de trækplastre der skal til for at trække endnu flere mennesker til øen, siger Lars Holmgaard.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


Køb billet til teaterforestillingen
den 28. og 29. sept. her

NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php