Fokus

Kender du typen?

22. juni 2018

Øverst ses opholdsstuen før nyindretning. Nederst er maleriet på væggen det samme, men sofagruppe og spisegruppe har byttet plads.

 

AF SUSANNE MAGELUND

 

I en populær tv-serie besøger værten sammen med to livsstileksperter kendte personers hjem. De skal derefter gætte hvilken kendis der bor I hjemmet. Overraskende ofte sker det, at de ud fra de samlede indtryk, rent faktisk rammer plet.

Hjemmets udseende, beliggenhed er med til at skabe vores identitetet. Selve boligens indretning, fortæller langt mere om os, end vi nok er bevidste om i dagligdagen. Hvis nu livsstilseksperterne kom på besøg hjemme hos dig, hvad ville de mon hæfte sig ved? Ville de ramme rigtigt eller helt forkert? Passer din type til din bolig eller omvendt?

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sund mad for alle

22. juni 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

’Vi forvandler sunde og lokale økologiske råvarer om til spændende smagsoplevelser’

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er kun godt fire år siden at Mette og Sune Østbjerg flyttede fra København til Svendborg for at drive økologisk specialforretning/købmand og café i Brogade 37. Øland, hedder butikken, hvor alt du finder på hylderne er 100% økologisk. Og det hitter hos svendborgenserne. Vi bliver nemlig stadig i stigende grad mere bevidste om økologi, når der indkøbes til husholdningen. De økologiske delikatesser i Øland kommer i høj grad, og helt bevidst, fra lokale avlere og producenter.

- Vi vil gerne styrke det sydfynske og tage et socialt ansvar. Derfor støtter og engagerer vi os i lokale initiativer og deltager gerne i lokale fællesskaber. Det handler om at tage ansvar for området omkring os og for hinanden, siger Sune Østbjerg.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kvalificeret undren over verden

21. juni 2018

 

AF ERIK H.A. JAKOBSEN

 

Jeg elsker at læse – men helst i analog form. Jeg elsker at holde en bog i hånden, at bladre i et lækkert tidsskrift (som det, du holder i hånden), og jeg elsker knitren af avispapir. Det bliver ikke min skyld hvis og når den sidste papiravis lukker og det sidste trykte tidsskrift går ind.

Men det er ikke kun den taktile oplevelse der får mig til at foretrække gammeldags formidlingskanaler. Jeg elsker også at blive præsenteret for noget jeg ikke selv har opsøgt. Jeg elsker at ”græsse” i aviser og tidsskrifter, hvor jeg hver gang møder noget spændende og interessant, som jeg ikke kendte i forvejen eller ikke selv ledte efter.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Internet på pc’en med din smartphone

19. juni 2018

 

AF ALLAN BOJSEN, bojsen.dk

 

Sommeren er over os, og mange drager af sted på ferie i ind- og udland. Nogen vil nyde feriedagene, hvor de kan glemme alt om det daglige job samt trummerum, mens andre har det bedst, hvis de kan tjekke deres mailboks en gang eller 2 om dagen. Her klarer dagens smarthones opgaven uden problemer, hvis din smartphone altså er sat op til at kunne tjekke dine indbakker.

 

For andre er det et must at man kobler sig på internettet. Man har sikkert medbragt den bærbare computer i håb om at man har trådløst internet til rådighed, når man ankommer til feriedestinationen. Sådan er det heldigvis de fleste steder i dag, men man oplever stadig feriesteder, hvor nettet ikke er til stede af den ene eller den anden grund. Men så er det jo godt at man kan bruge sin smartphone som trådløst hotspot, så familien kan komme på nettet via deres computer.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny Kommunikationschef på BaggårdTeatret

19. juni 2018

(Foto: Knud Mortensen)

 

BaggårdTeatret er stolte over at præsentere Jannie Schjødt Kold som ny kommunikationschef på BaggårdTeatret. Hun tiltræder 6. august 2016

 

Jannie Schjødt Kold har en baggrund som journalist og har arbejdet på Information og Kristeligt Dagblad. Hun har desuden skrevet adskillige rejsereportager for JP REJSER og lavet kommunikationsarbejde for forskellige organisationer og undervist børn og voksne i at fortælle de gode historier.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fællesskabet holder Thurø flydende

18. juni 2018


Download THURINEREN juni 2018

 

Leder – THURINEREN, juni

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, THURINEREN

 

Det er nok de færreste som er i tvivl om, at sammenhold, engagement og lokal drivkraft er en betydelig del af det brede billede af Thurø, som vi alle sammen kender så godt. Man kan vel nærmest sige, at det er lokalengagementet som holder øen flydende.
Når jeg er rundt og besøge Thurøs beboere, og skrive historier fra dæmningen til Dampskibsbroen, så bliver jeg næsten altid spurgt, om jeg vil nævne en bestemt person, en forening, samarbejdspartner eller en lokal virksomhed i artiklen. Det fortæller en del om, hvor meget sammenholdet betyder for lokalsamfundet på Thurø.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvor lidt skal der til før børn og voksne har en fest?

18. juni 2018

 

AF SUSANNE RIBER

 

Johan og jeg er i haven, der graves i sandkassen, bunker flyttes herfra og dertil. Der køres med gravko og traktor og der dirigeres rundt med mormor. Det er snart sommer, lige nu er det dejlig forår og familiens liv leves mest udenfor. Der grilles, Johan puster sæbebobler og han sprøjter på mormor med vandpistolen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Et særligt skær – part 3

14. juni 2018

 

En novelleføljeton af Nanna Grønbech Petersen
1. del og 2. del af novellen kan læses på Nannas blog Creative Passion www.ngppassion.ngpart.com

 

I luften omkring frøene sås en lysende sitren, og med stor forsigtighed havde han lukket hånden. Piet havde takket kvinden. Han var løbet op til Vor Frue Kirke, her havde han plantet det første kim nær kirketårnet. I hurtigt løb var han fortsat til træet ved roklubben, hvor han anbragte det andet kim i mulden.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det begyndte med et hul i gulvet

11. juni 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hvis du tror, at de to iværksættere bag Kammerateriet på Frederiksø, Lasse Bekker og Rune Kruse, nu efterhånden må være ved at være løbet tør for ideer til festlige indslag, som bidrager til byens kulturelle udvikling, så kan du godt tro om igen. Faktisk kommer der så mange ideer til de to ildsjæle, at de simpelthen er nødt til at parkere en del af dem.

- I en by som Svendborg er der så mange muligheder, at det nogen gange kan være svært at holde sig tilbage i at forsøge at føre dem ud i livet. Vi elsker at lave noget, som gør, at folk har det sjovt, og så er det bare fedt, at der sker noget i vores by, siger Lasse Bekker som sammen med makkeren Rune Kruse, bragte Skarøfestivalen fra at være en hyggelig havefest på Skarø, til at blive en succeshistorie på festival-danmarkskortet, som store danske kunstnere gerne rejser efter at optræde på.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Cittaslow – kompasnålen for Svendborgs udvikling

10. juni 2018

En sejltur med Fylla er en af de arrangementer man kan opleve i forbindelse med at Svendborg Kommune har været en Cittaslow i 10 år.

 

AF SØS GRÜTZMEIER, Cittaslowrådet Svendborg

 

Kan man sige ’nej’ til gæstfrihed, bykvalitet, byplanlægning, lokale produkter eller miljø – nej vel? Så kan man heller ikke sige ’nej’ til Cittaslow.

Cittaslow er det kompas, der sætter fokus og retning på, hvor vi skal hen i Svendborg.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder


  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php