Fokus

Smag på den fede fynske muld

12. april 2019

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Kan man drikke vin fra Sydfyn i en eddiketønde?
Det lyder som noget der er hentet fra et Halfdan Rasmussen digt, men faktisk er det lige præcis det man kan, når man besøger Skaarupøre Vingaard.
Bente Rasmussen og Carsten Andersen er vinbønder – rigtige vinbønder. Det er dem, som har Skaarupøre Vingaard, og deres filosofi om dyrkning af vinstokke handler ikke bare om, hvor meget vin man kan få på flaske, men meget mere om hvad det er for nogle vækstbetingelser vinstokken har for at gro. Mere om det senere. Først tilbage til den her eddiketønde.
Skaarupøre Vingaard ligger på Skårupørevej 28 i smukke landlige omgivelser, hvor Bente og Carsten bor i et gammelt renoveret bondehus, og hvor vinbrygningen foregår på den anden side af gårdspladsen i et anneks. For enden af gårdspladsen og lige ud til vinstokkene på marken, er to kæmpestore gamle eddiketønder omdannet til gårdbutik og samlingssted for private arrangementer. De kom til i 2010 fra en eddikefabrik i Tyskland, og det er Carsten selv som stok for stok har skabt de fantastiske huse ud af eddiketønderne.
– Det var selvsagt et stort arbejde, men i dag har vi de perfekte rammer at drive vores gårdbutik og café fra, siger Carsten Andersen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

De vigtige partnerskaber

11. april 2019

 

AF ANNA HOLMGAARD, Litteraturhus Svendborg

 

Jeg har fornøjelsen af i disse uger og dage at skubbe et fantastisk nyt projekt i gang nemlig det kommende litteraturhus her i Svendborg. Vi bor i work2gether.dk i Tinghuset og kunne ikke ønske os bedre placering. Lidt ligesom en blind date, der ender med lykkeligt ægteskab.

Den slags er måske ikke ligefrem sjældent, men alligevel .. gode samarbejdspartnere kan gøre stor forskel, måske ligefrem forskellen på succes og fiasko.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hackere i køkkenet

11. april 2019

“Fold” med stålbeklædte låger fra Reform er et af de mange eksempler på Ikea-hacks.

 

AF SUSANNE MAGELUND

 

Det var hackere der lagde AP Møllers containertrafik ned worldwide, som mange sikkert husker. Nu har hackere kastet sig over IKEA! I modsætning til det før nævnte angreb, så sker det på helt lovlig vis og det virker som om IKEA tager det helt roligt. Det handler denne gang ikke om cyber-kriminalitet, men om skabslåger. Begrebet har fået sit eget navn: IKEA-hacks og det ser ud til at være en succes. Firmaer som Reform har fanget ideen og laver låger, skuffefronter, sokler og bordplader, der passer til elementerne fra IKEA. Der har længe verseret rygter om, at de kendte køkkenfirmaer får lavet alt, hvad der ligger bag ved lågerne, på de samme fabrikker og i samme kvalitet som IKEA. Den eneste forskel skulle være navnet. IKEA-hacks er selv-elementerne fra IKEA der kombineres med fronter i snedkerkvalitet. Udvalget er stort og du kan få fronter i mange typer træ, med linoleum, læder, stål osv.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvad der er på spil i dag ..

11. april 2019

 

AF RUDI RUSFORT KRAGH, fmd. By og Land- Sydfyn

Forberedelserne til festligholdelsen af By og Land-Sydfyns 50 års jubilæum er godt i gang. Foreningen vil dog ikke fejre sig selv, men fejre det, som foreningen gennem 50 år har været optaget af.
By og Land-Sydfyn er stadig optaget af hvordan Svendborg by bliver en god by.

Hvad gør Svendborg til en god by, som svendborgenserne samles om? Et bud kan være Svend-festen og Kulinarisk Sydfyn. Modsat er der emne som splitter befolkningen, som boliger på Jessens Mole, springvand på torvet eller parkeringspladser i bymidten.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

En grøn og kulturel erhvervspolitik .. og et stort tak!

10. april 2019

AF RUNE RASMUSSEN, WORK2GETHER

 

Svendborgs fremtidige erhvervspolitik er lige på trapperne. Jeg har haft fornøjelsen af at være en del af det såkaldte advisory board, som har rådført kommunens administration og byråd.

Det har været en stor fornøjelse at møde en kommune og et embedsværk, som på mange måder har været lydhør for erhvervslivets behov nu og i fremtiden. Mit indtryk er også, at kommunen har taget vores inputs alvorligt og med i den videre politiske proces.

Jeg har selv, med stor respekt og ydmyghed, repræsenteret de kulturelle og kreative erhverv efter bedste formåen. Og jeg kan med glæde meddele, at der blandt andet er fokus på kulturerhvervet og bæredygtighed – med FN’s 17 verdensmål in mente.   

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sådan bliver folk snydt

28. marts 2019AF ALLAN BOJSEN, bojsen.dk

Et udenlandsk sikkerhedsfirma, KnowBe4, har en masse forstand på, hvordan folk bliver narret, og firmaet ved naturligvis også en del om, hvor man kan forebygge, så man ikke nødvendigvis hopper på limpinden. KnowBe4 har udsendt en liste over de fælder, som mange af os hopper på. Derfor: kast et blik på listen over nogle af disse metoder og vær opmærksom næste gang du får et lignende tilbud. Tænk dig godt om, inden du trykker på et link.

Læs mere


Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt misvendborg.dk – MAGASIN ude nu!

25. marts 2019

Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, april 2019

 

Det nye mitsvendborg.dk – MAGASIN kommer på gaden her sidst på ugen. Som altid kan du downloade det her på mitsvendborg.dk nogle dage inden – så værsgo’.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ib og THURINEREN

14. marts 2019Download THURINEREN her

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Redaktør – THURINEREN

Til næste år er det 30 år siden at THURINEREN første gang så dagens lys på Thurø. Det var dengang Thurø Boldklub som stod for indholdet, og først op gennem 90érne, hvor journalist Erik Jørgensen blev tilknyttet bladet, ændrede indholdet sig fra at være et medlemsblad for boldklubben til også at omhandle historier fra hele Thurø.

Gennem årene har bladet både ændret grafisk udtryk og redaktionel linje, hvor særligt én person har sat sine fingeraftryk i udviklingen af thurinernes eget lokalblad – Ib Lyhne Petersen.
I 2001 overtog Ib Lyhne Petersen rorpinden for bladet, og blev manden, som med Svendborg Skilte & Reklame fik givet THURINEREN et grafisk løft og et nyt flot layout. Dog stadig med Thurø Boldklub som udgiver. Dette samarbejde kørte frem til 2009, hvor Ib Lyhne Petersen og hans firma overtog rettighederne som udgiver, og hvor bladet fik endnu et løft med 4-farvet tryk på glittet papir. Redaktionen blev varetaget af journalist Steen Ahonen, som i to år frem førte pennen i bladet. 
Bladets økonomi har gennem årene været båret af annoncer – ikke mindst fra Thurø’s eget erhvervs- og butiksliv. Det er en kendsgerning, at uden vores gode lokale annoncører er der ingen THURINEREN. Sådan er det. Det kræver sin mand, at sikre bladets økonomiske grundlag i annonceindtægter, og den opgave har i mere end 10 år været varetaget med stor præcision og engagement af Freddy Højby, som selv bor på Thurø. Det er ham, som står for den tætte kontakt med bladets annoncører, og ham, som er god til at spotte mange af de gode historier fra øens erhvervsliv.

’Har du lyst til at kigge forbi til en kop kaffe. Der er noget jeg gerne vil tale med dig om’
Sådan lød det fra Ib Lyhne Petersen, da han i foråret 2011 ringede og tilbød mig at overtage rollen som redaktør af THURINEREN. Et samarbejde som jeg takkede ja til, og som med denne udgivelse runder 32 blade på gaden, siden Ib ringede og bød på kaffe.
THURINEREN udgives i dag af mitsvendborg.dk/Jysk Fynske Medier og stadig med undertegnede som redaktør. Det er Thurø Boldklub som har ophavsrettighederne og også boldklubben som omdeler bladet på hele øen.

I december sidste år gik Ib Lyhne Petersen bort, men de af os som kendte ham, vil godt kunne se, at hans ånd stadig lever i THURINEREN. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fransk frokost med mere

5. marts 2019

ANNONCE

 

Det kan være en rigtig god frokost med en god æggekage med flæsk, højtbelagt dansk smørrebrød eller en club sandwich med kylling og bacon. Men ønsker man en ægte fransk madoplevelse – også midt på dagen – så er den franske bistro Salig Simons Gaard i Brogade 37 absolut et besøg værd.

mitsvendborg.dk har været på besøg i den hyggelige bistro og fået en snak med chefkok Rasmus Egemose Kristensen og stedets daglige leder Katja Gubi, om franske oste, Côtes du Rhône til tartar og æg fra Tåsinge.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

En butik fuld af glæde – Aksglæde

5. marts 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hvem skulle have troet, at digteren og natursværmeren Jens Baggesen’s sommerbesøg på Brahetrolleborg i slutningen af 1700-tallet, skulle blive medvirkende til navnet på den lille sko- og musikforretning Aksglæde på toppen af Møllergade i Svendborg. Inspireret af oplysningstidens borgerdyder fandt digteren og grevinden, Sybilla, på Brahetrolleborg nemlig på den idé, at navngive gårde i det fynske landskab med romantiske navne. En af gårdene hed Aksglæde, og i dag finder man Arne Aksglæde fordybet i klassiske strengeinstrumenter i den hyggelige butik i Møllergade.

– Vi har opkaldt butikken efter Arne’s familie, fordi navnet klinger så godt i ørerne – og historien er god, smiler Ulla Aksglæde som er gift med Arne, og som man finder i den anden del af butikken – den hvor man køber de sko, man ikke finder andre steder i byen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


Forestilling spiller
den 28. og 29. sept.
Køb billetter her


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php