Fokus

Hjælp Fyns mest fantastiske fællesskab i stor finale!

14. oktober 2018

 

Bagenkopperne har allerede vundet titlen som det mest fantastiske fælles på Fyn – i skarp konkurrence med 150 andre indstillede fællesskaber. Nu er Bagenkop i den store landsfinale på TV2, hvor de håber på din støtte i SMS-afstemningen, der starter den 15. oktober.

 

Der er hverken en nyhed eller en hemmelighed, at der er et stærkt og meget aktivt fællesskab i Bagenkop, der kalder sig ”Bagenkop ALTID i bevægelse”. Et fællesskab, der står sammen om at skabe liv og oplevelser i det sydlangelandske med sport, kunst, kultur og meget andet på dagsordenen. Synlige resultater af indsatsen er blandt andet byens hal og Fiskeriets Hus:

Nu har den store gruppe borgere, der dyrker og styrker byens fællesskab, fået en stor anerkendelse for deres indsats, nemlig prisen som Fyns mest fantastiske fællesskab i en konkurrence, som TV2, Tuborgfondet og Lokale- og Anlægsfonden står bag. Med prisen fulgte 50.000 kroner til den fælles kasse og en plads i den store landsdækkende finale som repræsentant for den fynske TV2-region:

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det perfekte hjem

11. oktober 2018

 

Der er rigtig mange overvejelser, beslutninger og helt nye ting at tage stilling til som førstegangskøbere af en bolig. Det er trods alt ens første helt eget hus, så det skal bare være i orden, ligge det perfekte sted og have det korrekte antal værelser. Tilstandsrapporten og energimærkningen skal der heller ikke være en finger at sætte på, man skulle jo nødig støde ind i uforudsete ubehageligheder, når det nu er første gang man køber hus.
Det billede er ikke uvant for ejendomsmægler Martin Lehrmann fra LokalBolig i Svendborg. Forventningerne er som oftest urealistisk høje i forhold til de tanker mange førstegangskøbere gør sig, når de søger drømmehuset. Men virkeligheden er en anden. 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tre stærke ord

10. oktober 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør mitsvendborg.dk

 

Forleden da jeg stod på Nyborg Station og ventede på toget, faldt mit blik på et billboard på den modsatte perron med en plakat fra et af Danmarks politiske partier. Budskabet var klart og tydeligt og plakatens visuelle udtryk bar præg af professionalisme. Der var god tid til mit tog, så jeg lod mig fordybe i tankerne bag budskabet, som i sin enkelthed kom til udtryk i tre stærke ord: Værdier, Fællesskab og Demokrati.

I realiteten kunne det være et hvilket som helst parti fra Christiansborg med samme budskab, og det var egentlig ikke et parti jeg identificerede mig eller delte holdninger med. Men det var også ligegyldigt. Det interessante var, at uanset politisk tilhørssted eller ideologiske grundprincipper så rørte plakaten noget i mig. Budskabet nåede ind under huden – præcis som det var tiltænkt. 

For sjov lod jeg mig rive med af plakatens tiltalende signal, og besluttede – i hvert fald for en stund, at have samme politiske ståsted som dette politiske parti.

Hver eneste dag måtte mange mennesker se plakaten med de tre ord: Værdier, Fællesskab og Demokrati, og måske de tænkte det samme som jeg. Ingen kunne være uenig i budskabet på plakaten, hvor de tre stærke ord gav os rejsende lidt at tænke over.

Uden at drage nogen parallel, så kom jeg til at tænke på det, som formentlig må være i første afsnit af kriminalpsykologens håndbog – den del som handler om at sætte sig i morderens sted for at finde ind til motivet. 

Hvis motivet - bevæggrundenfor at få os til at stemme på det her parti, bliver udtrykt med disse tre stærke ord, er det så de følelser som ligger bag ordene, eller er det alt det udenom ordene, som skal få os til at støtte op om lige netop dette parti.

Betyder det, at vi som ser plakaten med de tre stærke ord, skal ledes til at ville beskytte værdierne bag ordene, og derfor bliver taget ved hånden, og ledt til vores tilhørssted ved netop det politiske parti – som jo må bygge hele deres ideologi på alt det, som kan knyttes til lige netop disse tre ord – ellerbetyder det, at sammen med dette politiske parti åbner vi op for mere fællesskab, flere værdier og mere demokrati.

Måske det i virkeligheden er den største styrke ved vores demokrati, at vi har friheden til at lade os rive med af modsætningerne, uden at blive draget til ansvar for ideologisk utroskab.
.. og så kom toget.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bevægelse i Balladen

10. oktober 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Du behøver ikke have smerter for at komme en tur på briksen hos en af behandlerne i Balladen på Thurø. Det kan ligeså godt handle om forebyggelse med personlig og kropslig indsigt via musik, dans og bevægelse.

Udover at være en smuk gammel moderniseret frugtavlergård midt på Thurø, så fungerer Balladen som behandlingssted med autoriserede fysioterapeuter, massageterapeut og yogainstruktør. Man kan komme her på henvisning fra egen læge eller på eget initiativ. Balladen tilbyder både individuelle behandlinger og en række forskellige holdaktiviteter. Man kan vist roligt sige, at det er et hus i bevægelse.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

At undres og betages når livet kommer nær

9. oktober 2018

 

AF ERIK H.A. JAKOBSEN

 

Overskriften på denne klumme er et citat fra en sang af Halfdan Rasmussen fra 1949, som udtrykker noget for mig meget vigtigt i måden man møder verden. 

Det er skønt at undres, og jeg har altid haft svært ved at forstå mennesker, der som udgangspunkt møder verden med ”Det har vi set før”, ”Skulle det nu være noget?” eller ”Det er ikke noget for mig”. I min tid som højskolelærer var nogle af de bedste oplevelser, når elever netop blev forundrede – når de pludselig så en vinkel på tilværelsen, de ikke anede eksisterede. 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det første år med mitlangeland.dk – MAGASIN

6. oktober 2018


Download mitlangeland.dk – MAGASIN, okt.2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – mitlangeland.dk – MAGASIN

 

For præcis et år siden fik langelænderne et helt nyt magasin ind ad brevsprækken med den første udgivelse af mitlangeland.dk – MAGASIN. Jeg lovede i min første leder, at bladet skulle blive et nyt frisk pust til øen, og at det først og fremmest skulle være langelændernes eget blad, hvor de tætte relationer til lokalbefolkningen, den lokale forankring i nærmiljøerne og de gode historier fra hele Langeland, skulle være den bærende kraft. Det må siges er lykkedes, og derfor skal der herfra lyde en stor tak til alle jer som har medvirket til at gøre mitlangeland.dk – MAGASIN til en succes. Det være sig journalisterne ude i marken, de to fantastiske kvinder, Dorte og Lene, i Ørstedsgade i Rudkøbing, som sammen med vores mange gode lokale annoncører, sikrer det økonomiske fundament i bladet, og – ikke mindst – til alle jer på øen, som har ladet os fortælle jeres vidunderlige historier.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvem skal have Svendborg Kommunes kulturpriser 2018?

4. oktober 2018

 

Lørdag den 8. december uddeler Svendborg Kommune årets Kulturpris og Ungdomstalentpris. Men hvem skal modtage priserne?

 

- Vi vil gerne involvere borgerne og give dem mulighed for at pege på personer eller grupper, der fortjener en anerkendelse og en opmuntring”, opfordrer kulturkonsulent Birgitte Skriver, Svendborg Kommune.

Kulturprisen 
Tildeles en person eller gruppe af personer, der har ydet en ekstraordinær indsats for at sætte Svendborg på det kulturelle landkort. Det kan både være kunstnere eller kulturpersoner bosiddende i Svendborg Kommune.

Ungdomstalentprisen 
Gives til en ung eller gruppe af unge mellem 15 og 25 år, der har vist et specielt talent inden for musik, billedkunst, litteratur, teater, dans eller film. Prismodtageren skal have boet størstedelen af sit liv i Svendborg Kommune.

Sidste års modtagere
Kulturprisen er siden 2001 blevet tildelt en række markante kulturpersonligheder. I 2017 var det forfatteren Josefine Ottesen, der modtog kulturprisen, og skuespilleren Laura Teglhøj, der fik ungdomstalentprisen.

Send forslag
Hvis man har forslag til kandidater, skal man benytte et indstillingsskema, der findes på kommunens hjemmeside www.svendborg.dk/borger/kultur-og-fritidsliv.
Der kan nomineres kandidater frem til og med torsdag den 11. oktober. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Drop Ekstra Bladet

1. oktober 2018

 

Tænk, hvor oplyste og bedre tjent vi alle ville være uden Ekstra Bladet.

#dropekstrabladet

 

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dengang der var andre boller på suppen

26. september 2018

Max Rask med sin nye bog: Oldemors historiske opskriftsbog.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Fire forskellige historier om fire forskellige familier, som på ingen måde havde en ens hverdag, men som måtte klare dagen og vejen i en svær tid, hvor man havde mange børn og mange munde at mætte. Sådan lyder temaet på den svendborgensiske forfatter, Max Rask’s, nye bog ’Oldemors historiske opskriftsbog’. Bogen udkom den 3.september og er den anden bog Max Rask sender på gaden. Hans første bog udkom i 2015, hvor titlen var ’Vognmanden fra Kværndrup’, og som handlede om hans oldefars vognmandsfirma, som blev grundlagt i 1922 og som kom i arv hos fire generationer. Bogen solgte 450 eksemplarer ud af de 700 bøger der blev produceret.

 

Mange munde at mætte
Max Rask har en forkærlighed i at fortælle sine slægtshistorier på en måde, så man kun kan blive draget af det. Hans nye bog giver et ærligt og autentisk billede af levevilkårene hos hans fire oldemødre og den tid de levede i. Man havde på den tid typisk mange børn, så der var mange munde at mætte. Samtidig foregår det i tiden inden velfærdssamfundet, og hvor meget arbejde var fysisk krævende. Det betød ofte godt med sovs og kartofler på bordet, og det giver bogen et levende billede af med opskrifter fra dengang oldemor stod for husholdningen.
Bogen indeholder 85 år gamle opskrifter, som dækker alt fra forretter og hovedretter, desserter samt juleslik og bageopskrifter lige til at gå i gang med hjemme i køkkenet – hvis man tør! 
Sammen med de mange gamle opskrifter fra oldemors kogebøger, får man samtidig et indblik i hvordan det var dengang, hvor tiden var en anden, og hvor familien måtte stå sammen og hjælpe hinanden med hverdagens mange gøremål.
- Min tanke med bogen er at tegne et billede af tiden inden internet og smartphones, og hvor der var vigtigere ting i hverdagen end likes på Facebook. Det er en fortælling om mine fire oldemødre, som bestemt ikke havde lette forhold at leve under. Det lå i kortene, at de skulle tage ansvaret for familien og især for de mange børn, som man fik før i tiden. I virkeligheden kunne det være hvilke som helst oldemødre bogen beskriver, for dengang vidste alle, hvad der blev forlangt og krævet af enhver pige og dreng, samt hvad der ventede dem, når de senere i livet blev gift. Så det er samtidig en fortælling om de mange forventninger der var i sær til kvinderne på min oldemors tid, fortæller Max Rask som til daglig arbejder på Fyns Amts Avis som kontorbetjent.

 

Bogen er udgivet af forlaget Mellemgaard. Den kan købes i både papirudgave og som e-bog 

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN ude nu!

24. september 2018


Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, okt. 2018

 

VÆRTSHUS, VINBAR OG VÆKST
- PORTRÆT AF EN IVÆRKSÆTTER

BEST OF SVENDBORG
FINALISTERNE ER FUNDET

DEN BLÅ KIRKE
TOP-TRIMMET OG KLAR TIL FEST 

 

.. og meget mere godt Svendborg-stof i det nye mitsvendborg.dk – MAGASIN, som du nu kan downloade.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


Svendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php