Bibliotekets blog

Danmarkshistorien skal opleves på biblioteket

9. april 2017

 

Svendborg Bibliotek fortæller historien om Danmark set fra Sydfyn i samarbejde med lokale arkæologer og formidlere. Som en del af Slots- og Kulturstyrelsens, Nationalmuseets og DRs formidlingsprojekt Historien om Danmark sætter biblioteket i det kommende halve år fokus på dit lokalområde fra stenalderen og til begyndelsen af det 21. århundrede


AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Svendborg fra stenalder til renæssance bliver omdrejningspunktet for forårets formidling i det nyindrettede Svendborg Bibliotek. I udstillinger og arrangementer retter biblioteket i de kommende måneder blikket mod den historie, der nok er fjern i tid, men udspillede sig lige hér, i det område vi færdes i til daglig.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bliv ven med din iPad


4. marts 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Er du og din iPad endnu ikke helt fortrolige med hinanden? Så hop med på et af bibliotekets gratis lynkurser.

 

Føler du dig ikke helt hjemme i iPadens store vide verden af digitale muligheder? så meld dig til et af bibliotekets gratis kurser og kom godt i gang.  Onsdag 15. marts kl. 10.00-11.30 kan nybegyndere lære, hvordan man henter apps og dagen efter, torsdag d. 16. marts samme tid, kan de let øvede gå skridtet videre. Tilmeldingen foregår på bibliotekets hjemmeside, eller i ekspeditionen på Svendborg Bibliotek. Husk at medbringe dit AppleID til det valgte kursus.

 

iPad for begyndere
Onsdag 15. marts kl. 10.00-11.30
På Svendborg Bibliotek
Gratis

 

iPad for let øvede
Torsdag d. 16. marts 10.00-11.30
På Svendborg Bibliotek
GratisKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Graphic program på gaden nu!

4. januar 2017

svendborg-graphic.dk

 

Download Svendborg Graphic program

 

Så er det færdige program færdigt for den helt nye festival; Svendborg Graphic, der løber af stablen i Svendborg fra den 30.januar til den 5.februar.
Ideen med festivalen, som er blevet til i et partnerskab mellem fire af byens største kulturinstitutioner: Svendborg Bibliotek, Naturama, Danmarks Forsorgsmuseum og SAK Kunstbygning, er, at invitere alle indenfor i en verden af billeder, og give deltagerne en unik oplevelse indenfor tre store, visuelle medier, nemlig tegneserier, spil og animation.

Læs også: Svendborg Graphic – fortællingen begynderKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Graphic – fortællingen begynder

7. december 2016

 

I det nye år får byen en helt ny festival, som inviterer alle indenfor i en verden af billeder.  Svendborg Graphic fejrer den visuelle fortælling i tegneserier, spil og animation

Der er masser af oplevelser i den visuelle gavesæk, lover Svendborg Bibliotek, som arrangerer festivalen i samarbejde med lokale partnere. Fra d. 30. januar til 5. februar 2017 kan du deltage i workshops, tegne-battles og spilturneringer, prøve retrogaming, opleve Troldspejlet Live, se film og meget, meget mere på og omkring Svendborg Bibliotek.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sangen har lysning på Skårup Bibliotek

25. oktober 2016

 

Kom til en hyggelig aften på Skårup Bibliotek med fællessang og foredrag om komponist og sangskriver Oluf Ring.

 

Komponisten Oluf Ring står bag en lang række kendte og elskede melodier fra den danske sangskat:

Hvor smiler fager den danske kyst, Sig nærmer tiden og Danmark nu blunder den lyse nat er blot et par eksempler på hans bidrag til vores nationale musikhistorie.  Onsdag d. 2. november kan du nynne med på de dejlige melodier som Ring skabte til ligeså dejlige tekster af Steen St. Blicher, Jeppe Aakjær mfl. Her inviteres der nemlig til sangaften med foredrag om Oluf Ring på Skårup Bibliotek kl. 19.00.

Organist Poul Chr. Balslev akkompagnerer et udvalg af Oluf Rings sange og salmer og fortæller imellem fællesangene om Rings liv og levned. Oluf Ring levede en stor del af sit liv i Skårup og underviste i en årrække i musik på Skårup Seminarium. Han fik en vej opkaldt efter sig, Oluf Rings Vej, hvor det gamle Skårup Bibliotek havde til huse.

 

Oluf Ring sangaften v. organist Poul Balslev
Skårup Bibliotek
Onsdag d. 2. november kl. 19.00
Billetter: Kr. 30 på www.svendborgbibliotek.dk

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Gå i teatret med børnebiblioteket

15. september 2016

 

Børnebiblioteket på Svendborg Bibliotek er mere end bare bøger. Gode historier i form af teateroplevelser for de mindste er også en fast del af Børnebibliotekets tilbud

 

Spørge Jørgen og dansende gafler
Alene i efteråret arrangerer Børnebiblioteket fem forestillinger for børn i aldersgruppen 2-8 år, både som lukkede forestillinger for institutioner eller som åbne familieforestillinger i Borgerforeningen. Byens vuggestue-, dagpleje- og børnehavebørn kan i år blandt andet opleve Nørregaards Teaters historie om Den sultne larve Aldrigmæt og Teater Nordkrafts musikalske teaterfantasi Når gaflerne danser. Sidstnævnte kan også opleves sammen med far, mor og søskende ved en åben familieforestilling i Borgerforeningen ligesom Teamteatrets moderne udgave af klassikeren Spørge Jørgen. De gratis billetter til de åbne familieforestillinger kan hentes på bibliotekets hjemmeside.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Bibliotek inviterer til bordrollespil

23. juni 2016

 

Sæt dig ved bordet og lad eventyret begynde!

 

Svendborg Bibliotek inviterer børn ml. 11 og 14 år til en omgang spændende brodrollespil i selskab med spilmester Tore Bro tre eftermiddage i skolernes sommerferie.

Spillederen Tore Bro fra foreningen Svendborg brætspil guider jer igennem 3 timers eventyr med sjov, spænding og stor fare. Turen går til Hinterlandet, ødemarkens ruiner og grotter skal udforskes. En kaptajn fra Kejserriget har sendt bud efter eventyrere, der tør udforske det mystiske tårn på Skrænten eller bevæge sig ind i Dværgekongens mørke grav. Hvis du er heldig finder du måske også den skjulte sti til Myrefolkets træ.

Det kræver intet forudgående kendskab til rollespil at spille med, medbring blot en god portion nysgerrighed. Spillederen uddeler karakterark og terninger.

 

Bordrollespil på Svendborg Bibliotek
Mandag d. 27. juni, onsdag d. 6. juli og mandag d. 11. juli
Alle dage kl. 13.00 – 16.00
Gratis billetter på www.svendborgbibliotek.dk

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hæklede firkanter på menuen til Kreativ Café

26. maj 2016

 

Kreativ Café
På Gudme Bibliotek
Tirsdag d. 31. maj kl. 14.00 – 17.00
Gratis // Mød bare op


Kom og lær hvordan du hækler en Bedstemorfirkant, når der Kreaklubben inviterer til forårets sidste Kreativ Café på Gudme Bibliotek


Drømmer du om et slumretæppe til liggestolen, pynt på trøjen eller en sjov taske? Den populære Bedstemorfirkant kan bruges til utallige ting. Tirsdag d. 31. maj kan du lære hvordan du hækler bedstemorfirkanter når Kreaklubben inviterer til Kreativ Café på Gudme Bibliotek kl. 14.00 – 17.00. Der er hæklenåle og garn nok til at alle kan lave en prøvefirkant, men du kan også komme med dit igangværende projekt, så cafégæsterne kan inspirere hinanden.

Kreativ Café er et samarbejde mellem Krea Klubben og Gudme Bibliotek. Fire tirsdage i foråret inviterer vi til Kreativ Café med hvert sit tema. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage. Der er kaffe på kanden og saft til børnene.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Mellemøstlig nytårsfest på biblioteket

7. marts 2016

 

Alle er velkommen når der traditionen tro inviteres til fejring af det mellemøstlige nytår newroz på Svendborg Bibliotek

 

I mange år har den mellemøstlige nytårstradition nowruz eller newroz været en fast og festlig tradition på Svendborg Bibliotek. Særligt svendborgensere med iranske rødder har bidraget til den årlige fejring med traditionelle danse og smagsprøver fra det iranske køkken.

I år er sætter festen særligt fokus på de kurdiske newroz-traditioner, når der inviteres til nytårsfejring på Svendborg Bibliotek fredag d. 18. marts kl. 18.30. Alle er velkommen og arrangementet er gratis, så kom og vær med i festlighederne, hør om de kurdiske nytårstraditioner og smag på traditionelle kurdiske retter. En dygtig børnedansegruppe leverer den musikalske underholdning.

 

Newroz – kurdisk nytår
På Svendborg bibliotek
Fredag d. 18. marts kl. 18.30
Gratis // Mød bare opKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Få gode idéer til haven på Gudme Bibliotek

2. marts 2016

 

Mød havearkitekt Birgit Helbo på Gudme Bibliotek og få gode idéer til hvordan din egen have bliver både smuk og nyttig.

 

Der er sund fornuft og god økonomi i at bruge noget af havens græsplæne til grøntsager og andre spiselige afgrøder. Hvis man samtidig kan gøre køkkenhaven ligeså smuk og attraktiv som prydhaven, får man en ekstra gevinst. Det vidste franskmændene, som blandede bær, blomster og krydderurter med grøntsagerne og kaldte køkkenhaven en potager.

Med afsæt i sin bog Til nytte og nydelse fortæller havearkitekt Birgit Helbo om smukke køkkenhaver, hun har besøgt på sin vej. Hun viser masser af billeder og giver tips til, hvordan du selv kan etablere en dekorativ og nyttig køkkenhave.

Bogen Til nytte og nydelse kan købes på foredragsaftenen med 10% rabat.

 

Til nytte og nydelse – om den dekorative køkkenhave
Foredrag v. havearkitekt Birgit Helbo 
På Gudme Bibliotek
Torsdag d. 10. marts kl. 19.00
Billetter 40 kr på www.svendborgbibliotek.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

ERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php