Erhverv

Netværk er vejen til god forretning

18. juli 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Klokken er 7.30 torsdag morgen ved havnen i Svendborg. De første servicebiler er allerede sat på to-timers parkeringen, og flere forskellige håndværksmestre har kurs i samme retning.

Det samme har revisoren, som kommer på cykel – og advokaten, grafikeren, vinhandleren og ejendomsmægleren. Alle har samme destination og samme møde skrevet ind i kalenderen.
De næste to timer skal tilbringes sammen til netværksmøde.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Godt håndværk handler også om tillid

14. juli 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Nogle mennesker formår på et ganske kort øjeblik at få os til at føle os godt tilpas i deres selskab. De virker tillidsvækkende og troværdige og skaber, som den mest naturlige ting i verden, en beundringsværdig ro om hele deres personlighed.
Et af disse mennesker er Jonas Bay.

 

God omgangstone på byggepladsen
Ludvig vågner præcis klokken 4.30 hver morgen. Men han er også kun ét år gammel. Hans far er Jonas Bay, og når Ludvig vågner, så står hans far op og giver ham mad. Så er dagen godt i gang. Når Ludvig har fået mad og morgenhygget lidt med sin far, så kører Jonas Bay på arbejde. Han gør klar på værkstedet eller byggepladsen til, når murersvendene møder ind kl. 7.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Arne og Tinas ”hemmelighed” – ’Vi skiller os ud fra andre’

19. juni 2017

(Foto: Palle Christiansen)

 

”Selv i ordbogen kommer arbejde før succes”

 

Af PALLE CHRISTIANSEN.

 

Heldigvis findes der også i dag mange iværksættere, som ved, hvad der skal til for at få en virksomhed til at køre. Som viser rettidig omhu og godt købmandsskab. To forudsætninger, som købmanden Arne Petersen, hjulpet af sin hustru Tina, holder sig for øje.

De har videreudviklet deres Spar-butik i Tved til også at omfatte butikker i Wandallscentret og på Mølmarksvej. Altså placeret tre taktiske steder i byen.

Hvad er hemmeligheden bag, at det er muligt at vækste med succes i dagligvarebranchen i konkurrence med de store supermarkeder, spurgte vi Arne Petersen. Og han havde straks svaret parat:

– Det skyldes, at vi skiller os ud. For eksempel med nogle nicheaktiviteter, og i øvrigt har vi et stort vareudbud, lyder svaret prompte.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bliv helt eller næsten uafhængig af strømforsyning udefra!

20. april 2017


(Foto: Palle Christiansen)

 

Han er stærk i svagstrøm og bliver svag i benene af stærkstrøm

 

Af PALLE CHRISTIANSEN.

 

Elinstallatør Michael Jenker fra Ollerup El har en grundlæggende nysgerrighed for sit fag, der kan betegnes som værende i Überklasse! Han vil, som han selv siger, ”ikke bare være til stede for at skrue tingene sammen”. Nej, han vil både vide, hvordan tingene er produceret og ikke mindst, hvorfor det virker, helt ned på elektron basis.

38-årige Michael Jenker vil hele tiden grave ned i elektronikkens univers, ikke bare kradse i overfladen. Man vil kunne fristes til at kalde hans besættelse af egen-viden som en smule nørdet.

Det er vigtigt at blive opdateret hele tiden. Inden for el og elektronik forholder det sig sådan, at den viden, man havde i går, kan være forældet i morgen! Michaels Jenkers univers er en hel mælkevej af opgaver, der kræver specialviden: udskiftning af LED-pærer – micro vindmøller – intelligente elinstallationer – batterianlæg til private og erhverv – overvågning af solcelleanlæg – IT/edb/netværk – ventilation – solcelleanlæg – pumpeanlæg – teleslynge og energispareforanstaltninger.

Derfor handler det om for Michael Jenker at være ”i stødet” hele tiden. Også fordi han underviser i vedvarende energi på Teknisk Skole i Svendborg.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skovrummet – en ”skov”, der består af træplader

19. april 2017


(Foto: Palle Christiansen)

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Tømrermester Jan Skov kan godt være tilfreds med sit valg af forretningsidé. Han tog nemlig en god beslutning, da han etablerede rumudlejning/lagerhotel. Det viste sig, at efterspørgslen var stor.

Jan Skov har rumudlejning/lagerhotel, ”Skovrummet”, både i Faaborg (70 rum) og i Svendborg (100 rum). Rumstørrelserne varierer fra 7 m3 og op til 40 m3, og de er til udlejning for både industri- og privatfolk. Alle rum er dog p.t. udlejede.

I Faaborg har Jan Skov haft rumudlejning siden 2006 og på Porthusvej 123 i Svendborg siden sommeren 2013, hvor han købte bygningerne af Jens Schultz.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dårlig kvalitet kommer altid tilbage som en boomerang

19. april 2017


Tre ”træmænd” er klar til at løse alle tømreropgaver. Fra venstre: Ulbølle Tømreren René Rasmussen, i midten en flot træfigur snittet af hans farfar, og yderst til højre ses tømrer Jørgen Hulgaard.
(Foto: Palle Christiansen)

 

- i nakken på dig selv!

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Det værste, som René Rasmussen ved, det er at sidde stille og være inaktiv! Og det er bare en grundholdning, han har. For en rigtig handy-mand som han, er der ikke nogen udfordringer i stilstand.

- Jeg kalder mig Ulbølle Tømreren, fordi jeg er født og opvokset i Ulbølle, siger René Rasmussen, som snart har 38 år på bagen og har været selvstændig tømrermester siden 2007. Det høvler bare derudad.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Oplev øhavet – over og under vandoverfladen

18. april 2017

(Foto: fagfotografen.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Følelsen af at være i nærkontakt med havet kommer man ikke nærmere end i en havkajak. Man sidder direkte i vandoverfladen, med kajakken som en forlængelse af sin krop, og mærker naturen på tætteste hold. Lige under kølen, blot få centimeter under dig, er havets forunderlige verden. Det giver en følelse af frihed og samhørighed med de fantastiske oplevelser, havet byder på.
Det Sydfynske Øhav rummer alt det, man kunne tænke sig at opleve i en havkajak. Og det er blot at tage turen til Vindebyøre på Tåsinge. Her ligger Nicus Nature, og her kan du få alt det, du har behov for, hvis du er nysgerrig efter at tage på eventyr i en havkajak – eller gå på undervandsjagt med harpun. Det vender vi tilbage til senere.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Camping er følelsen af frihed

18. april 2017

Marianne og Arno Kristensen har i 15 år gjort livet lettere for campisterne.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Man kan tage, hvorhen man har lyst, når man får lyst, uanset om det er sommer eller vinter

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Camping er for alle. Følelsen af frihed ud over alle grænser gør, at stadig flere vælger den frie grønne ferieform med ferieboligen på hjul. Man er uafhængig, fri, fleksibel, og det hele er yderst komfortabelt. Og så er de blevet mere luksuriøse samtidig med, at priserne holdes i et fornuftigt leje. Faktisk kan man være kørende og godt på vej for en fornuftig pris for en brugt campingvogn.

 

Gå aldrig ned på udstyret
På Porthusvænget 3 i Svendborg ligger Svendborg Camping Center. Man kan slet ikke undgå at se det, på hjørnet af Porthusvej og Ring Nord i Svendborgs nordøstlige udkant, hvor det hyggelige campingcenter ligger imellem træer og buske på en tidligere planteskolegrund og ligner en lille campingplads. Stedet er drevet af Marianne og Arno Kristensen og har været det siden marts 2002.
Hvis ikke man allerede er campist, så er alle forudsætninger til stede som inspiration, når man besøger Svendborg Camping Center. Her er ganske enkelt alt, du har brug for til campinglivet. Det være sig lige fra køkkenudstyr, vaske- og plejeprodukter til campingvogn og teltudstyr, campingmøbler, el, gas og vandartikler, cykelstativer, grilludstyr og radio/TV og antennegrej.
Ja, faktisk kan man også få et oppusteligt telt, så man slipper for bøvlet med stængerne på campingferien. Og teltet står fuldstændig lige så stabilt i både regn og blæsevejr som det traditionelle telt med teltstænger – det er blot meget nemmere at håndtere og tager blot nogle minutter at rejse. Og selvfølgelig kan man få en elektrisk pumpe til at pumpe luft i teltet med. Man er vel på ferie.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vend det hele på hovedet – det virker

10. april 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

’Fantasi er intelligens, der morer sig’, har filosof John Engelbrecht engang udtalt. Og fantasien har ingen grænser, når først kreativiteten ruller derudad. Heraf kan man konkludere, at især børns kreativitet ville være en helt enestående ressource at kunne bruge, da børn jo kan træde lige ud af tirsdagen og ind i sørøvertiden – leve sig ind i et parallel-univers og vende virkeligheden på hovedet. Desværre mister langt de fleste af os evnen til at fordybe os i den kreative leg i trit med, at vi bliver voksne. Eller i hvert fald næsten os alle.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hos Pers Auto løfter man i flok

23. marts 2017


(Foto: Palle Christiansen)

 

AutoMester Theodorsen er klar til fremtiden!

 

Af PALLE CHRISTIANSEN.

 

På Mjølbyvej 6 i Rudkøbing ligger Per Theodorsens driftige AutoMester værksted. Det drives af Per Theodorsen, som fortæller:
– Min far havde en taxiforretning og busselskabet Theodorsen. Som dreng elskede jeg at gå rundt og have lidt at ”skrue” i på køretøjerne. Det måtte jeg naturligvis ikke, men jeg kunne ikke lade være. Da jeg blev lidt større, blev det min store interesse at rode med knallerter, siger Per Theodorsen.

I dag har Per Theodorsen alt det at ”skrue i”, som han har lyst til – i hans eget firma. 400 kvm. værksted og 100 kvm. kontor er til rådighed. Foruden mester selv, er der to svende, og to lærlinge.
Biler kommer ikke så ofte på værksted i dag, som tidligere.  Men der skal nok være masser at rive på Pers værksted, også fremover!

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php