Erhverv

Hos Pers Auto løfter man i flok

23. marts 2017


(Foto: Palle Christiansen)

 

AutoMester Theodorsen er klar til fremtiden!

 

Af PALLE CHRISTIANSEN.

 

På Mjølbyvej 6 i Rudkøbing ligger Per Theodorsens driftige AutoMester værksted. Det drives af Per Theodorsen, som fortæller:
– Min far havde en taxiforretning og busselskabet Theodorsen. Som dreng elskede jeg at gå rundt og have lidt at ”skrue” i på køretøjerne. Det måtte jeg naturligvis ikke, men jeg kunne ikke lade være. Da jeg blev lidt større, blev det min store interesse at rode med knallerter, siger Per Theodorsen.

I dag har Per Theodorsen alt det at ”skrue i”, som han har lyst til – i hans eget firma. 400 kvm. værksted og 100 kvm. kontor er til rådighed. Foruden mester selv, er der to svende, og to lærlinge.
Biler kommer ikke så ofte på værksted i dag, som tidligere.  Men der skal nok være masser at rive på Pers værksted, også fremover!

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Er din bil klædt på til vinteren?

21. marts 2017


Bjørn Witting er klar til at tage sig kærligt af din bil hos Antirust garagen i Rudkøbing
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Vi er alle godt klar over, at med det våde danske klima er det nødvendigt at sikre sin bil mod rustangreb. Kommer der vand ind det forkerte sted, under en vange eller i et andet hulrum i bilen, ja, så dannes der meget hurtigt rust. Er det først sket, så kan det gå hen og blive en dyr fornøjelse at reparere.
Heldigvis er der en effektur kur mod rust. Og i Rudkøbing på Langeland ligger værkstedet Antirust Garagen, hvor din bil kan få nænsom pleje med en grundig rustbeskyttelse.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Elektrikerfaget er en dynamisk branche

21. marts 2017


Henrik Egemose er 4. generation i Egemoses familiefirma
(Foto: Palle Christiansen)

 

Af PALLE CHRISTIANSEN.

 

Elektrikerfaget er en branche der er populær. Der er i hvert fald nok af unge, der vil den vej, fastslår mester Henrik Egemose fra firmaet Egemose El på Nørrebro i Rudkøbing. Her er nemlig udfordringer indenfor både teknik og elektronik og it.
Egemose El har fire svende og to lærlinge og de har masser at se til. Det er en branche med dynamik, og med krav om ajourførende kurser hele tiden.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Øje for æstetik og sans for håndværk

14. februar 2017

(Foto: Tina Kragh Rusfort)

 

 

Det gode billede fortjener den rigtige ramme

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er ingen hindring, om det er en gammel fodboldtrøje, en Bob Dylan-LP, morfars armbåndsur eller en tarantel i wienerbrødsstørrelse, Tonni Hansen fra Svendborg Indramning kan ramme det hele ind. Et ægte håndværk, som man ikke finder mange steder mere. Faktisk ikke andre steder på Sydfyn end i Tinghusgade 34, hvor Tonni Hansen har sin butik og værksted.
Til gengæld behøver du ikke tage andre steder hen, hvis du har en specialopgave til indramning eller ønsker god faglig vejledning i farvesammensætninger og materialevalg. Tonni Hansen ved, hvad det handler om. Han har nemlig lært håndværket helt fra bunden med uddannelse som glarmester ved Glas Rasmussen tilbage i starten af 70’erne. Faktisk er det mere end 43 år siden, at han havde en ramme i hånden for første gang.
– Indramning var en del af svendeprøven i at blive glarmester, og det er det vist stadig den dag i dag. Så i mange år efter jeg var udlært, arbejdede jeg også med indramning. I dag beskæftiger jeg mig nærmest udelukkende med indramning, men kommer der en kunde med et vindue, der skal kittes, eller et drivhusglas, der skal skæres til, så klarer jeg også det, smiler Tonni Hansen.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny mand i front for Svendborg Erhvervsråd

16. december 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Per Nykjær Jensen sætter sig i formandsstolen og afløser Steen Brogaard Larsen efter 10 år som formand for Svendborg Erhvervsråd

 

Med det nye år får Svendborg Erhvervsråd også en ny formand. Afløseren for Steen Brogaard Larsen, som har været formand i de seneste 10 år bliver Per Nykjær Jensen, et velkendt ansigt i det svendborgensiske erhvervsliv.

Steen Brogaard Larsen direktør for GEA Scan Vibro aftræder, fordi han som erhvervsmand har fået endnu mere travlt – og det er derfor kun en positiv udvikling, der sender Per Nykjær Jensen i formandsstolen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

GF flyttet tættere på kunderne

15. december 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Nærhed, overskudsdeling og specialprodukter er hovedårsagerne til loyalitet og vækst i det kundeejede forsikringsselskab, som netop er flyttet til Møllergade i Svendborg

 

AF LARS RASMUSSEN

 

GF Fyn har købt kontor i Møllergade 92 og har nu indgang ved Føtex. Her kan både bilister og buspassagerer køre næsten lige til døren.

- Vi er rigtig glade for at være kommet tættere på kunderne, og alle er velkomne til at kigge ind, siger Jørgen Bremholm, partner- og markedschef i GF Fyn.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fakta og forståelse skaber samarbejde

9. december 2016

Chef for Erhverv, Bolig og Natur, Marianne Wedderkopp, er ikke i tvivl om, at den gode fortælling om, at samarbejde er vejen frem, virker.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Erhvervskontakten har det sidste års tid brugt kræfter på at fortælle – bl.a. i mitsvendborg.dk – MAGASIN – hvad der er op og ned på bl.a. byggesager og samarbejdet mellem borger og kommune. Det har øget forståelsen, og den gode udvikling skal fortsætte, mener såvel redaktør Christian Dan Jensen som chef for Erhverv, Bolig og Natur, Marianne Wedderkopp

 

 

AF ANNA PIA HOLMGAARD

 

Samarbejde fremmer forståelse, som det hed i et gammelt teleselskab-slogan. Og forståelsen fremmes så i øvrigt af fakta og forklaringer.

 

Den kombination har virket glimrende, hvis man spørger Marianne Wedderkopp, chef for kommunens Erhverv, Bolig og Natur-afdeling. Den rummer også Erhvervskontakten og den udadvendte kontakt til virksomheder, der betyder meget for det image, som kommunen har blandt virksomhedsejere og mennesker, der overvejer at drive erhverv i Svendborg.

- Der er ingen tvivl om, at vores fortælling om, at samarbejde er vejen frem, virker. Mange kan koble sig på den fortælling – og det ville de jo ikke kunne, hvis det ikke var den oplevelse, de havde. Vi mener absolut, at vi er inde på den rette kurs, og den skal selvfølgelig fortsætte i de kommende år, siger Marianne Wedderkopp.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Christina’s fornemmelse for hygge og hudpleje

6. november 2016


Christina Møller Kjærbye understreger at det er et håndarbejde hun udfører.
(Foto: Palle Christiansen)

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Christina Møller Kærbye, som ejer Christinas Hudpleje i Stenstrup, er altid klar til at sende et glad smil til sine omgivelser. Et smil der kommer indefra, og som varmer langt ind i sjælen på modtageren.

 

Den 1. Juni i år flyttede hun sin hudplejeklinik fra Hundstrup til Stenstrup. Hun havde netop fejret 10 års jubilæum med sin klinik. Men hun boede i en villa, der var alt for stor til hendes behov for kvadratmetre.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Gundestrups kreative optimist

6. november 2016


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Man skal altid være optimist! Det fastslår ejeren af Gundestrup Mejeri og Bryghus, Jørgen Hoff. – Og jeg kan simpelthen ikke være andet, fordi jeg er den fødte optimist, tilføjer han.

Siden Jørgen Hoff købte det gamle mejeri i Gundestrup af Ullerslev Mejeri i 2007, har han fostret mange innovative ideer. Blandt andet ved udvikling af nye produkter og kreative smagsvarianter. 

Det, som Jørgen Hoff har gang i nu, er produktion af rygeoste, gule skæreoste og ølbrygning. Plus det løse. Det vil sige kildevand fra Hvidkilde, sodavand med ingefær og appelsin, og meget mere.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kommunen og den der sagsbehandlingstid

2. november 2016

 

Byggesager kan trække ud, hvis der mangler den nødvendige information

  

AF PER VINCENT

 

Lad os sige, at du vil bygge en ny carport. Så skal du søge om at få lov til det, og det behøver ikke at være hverken besværligt eller tidskrævende. Der er nogle betingelser, der skal opfyldes, og nogle regler der skal overholdes, og hvis alt er på plads, kan du støbe fundamenter inden for en uges tid eller to. Det er den gode nyhed fra Marianne Wedderkopp, der er afdelingschef for Erhverv, Bolig og Natur og dermed også Erhvervskontakten.
Til gengæld skal man sørge for at læse vejledninger rigtig grundigt igennem og måske tage et møde og kontakte Erhverv, Bolig og Natur, når man vil bygge. Det forhindrer nemlig mange forsinkelser i godkendelsesproceduren.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerERHVERVSKLUBBEN
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php