Erhverv

Fra Fjällräven til den elegante dametaske

15. august 2018

 

Du behøver ikke styrte hele byen rundt for at finde den rigtige skoletaske til ungerne, kufferten til rejsen eller den lækre pung i læder til din elskede i fødselsdagsgave. Tag i stedet en slentretur gennem Svendborg midtby – nyd det mangfoldige butiksliv, og besøg BAGGI i Kattesundet 3. Her finder du nemlig alt indenfor tasker og kufferter til hverdag, arbejde, fest skole, studie og rejser.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ja til lærlinge – nej til akkordarbejde

14. august 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Det er med stolthed at Sune Lander tager den lille tunge statuet ned fra hylden og viser mig.
’Årets Tømrer 2018’, står der graveret ind i den, og den fortæller, at han og kollegaen Lasse Gerlach har vundet 1. Pladsen som Årets Tømrer indenfor håndværksfaget i år. Hvert år uddeles 23 priser hvoraf de tre er indenfor tømrerfaget. Man måles på forskellige parametre, som f.eks. kundetilfredshed, og om man har gode smileys, og så udtrækkes der vindere i forhold til størrelsen på virksomheden. I år gik prisen altså til Svendborgvirksomheden Lander & Gerlach, som Sune Lander og Lasse Gerlach’s tømrer- snedkerfirma.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Flere praktikpladser er virksomhedernes ansvar

14. august 2018

 

AF PER NYKJÆR JENSEN, formand Svendborg Erhvervsråd

 

Der er igen gang i økonomien og dermed også i byggeriet og industrien. Priserne på ejendomme er støt stigende og antallet af job er det højeste, vi har set i lang tid. Der er dog en lille giftig slange i paradiset. Det kniber nemlig med at skaffe den nødvendige, kvalificerede arbejdskraft. Der er simpelthen for få unge, som vælger en erhvervsuddannelse. Samtidig har der desværre også, til trods for et ikke overvældende antal interesserede unge, været udbudt for få lærlinge- og praktikpladser. Det er derfor virksomhedernes ansvar at stille flere lære- og praktikpladser til rådighed.

 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Enhver bygning kræver et stærkt fundament

14. august 2018

 

Næsten 80% af Danmarks nationalformue er bygninger og infrastruktur. Man kan sige, hele Danmarks bygningsmasse og infrastruktur faktisk er vores opsparing og bankboks. Byggeriet er derfor en vigtig del af løsningen på mange af Danmarks udfordringer i dag og i fremtiden. Mere end 70.000 mennesker er i dag beskæftiget indenfor Dansk Byggeri, som er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation for 5.700 virksomheder indenfor byggeri, anlæg og byggeindustri i Danmark. 70.000 mennesker som hver dag går på arbejde og er beskæftiget indenfor bygge- og anlægssektoren og byggeindustrien, og skaber de fysiske rammer, som gør, at danskerne har tag over hovedet, er forbundne fra A-Z, har vand i hanen og el i stikkontakten.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Når skønhed og godt håndværk hører sammen

13. august 2018

 

Der findes ikke to Hanstholm Køkkener som er ens. Det er ganske enkelt konceptet, som siden 1968 har været varemærket for den jyske køkkenproducent, som med udgangspunkt i stolte, danske håndværkstraditioner, har vist sig stærke og holdbare gennem tiderne.
Men hvad er det så der gør et Hanstholm Køkken til noget ganske særligt?

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

En ny bold I luften

12. august 2018

 

Man skal aldrig gå ned på udstyret. Det er ganske enkelt regel nummer ét, om du spiller fodbold, tennis, håndbold eller en hvilken som helst anden boldsport. Det samme gør sig gældende hvis man er outdoor-typen, der elsker at være ude i naturen uanset om det sner, regner eller solen bager fra en skyfri himmel. Udstyret skal være i orden.
Jannik Kaysen og Jens Vogn har indtil for ganske nyligt drevet hver deres sportsforretning i Svendborg. Jens Vogn med Sporten på Centrumpladsen og Jannik Kaysen med Sportigan i Gerritsgade. Men udover deres to forretninger med sportsudstyr har der også været andre lignende forretninger i Svendborg. Markedet var ganske enkelt ikke stort nok, med så mange konkurrerende butikker indenfor samme branche.

Så i stedet for den evige konkurrence, som måske endda på sigt kunne betyde dårligere kvalitet for kunderne, så satte de fik de to sportsbutiksindehavere sig sammen med en rigtig god idé.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det behøver ikke være kedeligt at lære førstehjælp

11. august 2018

 

Hvad gør du, hvis et barn får noget galt i halsen og ikke kan få luft?

Hvad gør du, hvis kollegaen på arbejdspladsen pludselig falder om med hjertestop?

Hvad gør du, hvis en person ligger livløs i vandet i svømmehallen?
Det handler om ganske få minutter inden det er for sent. Førstehjælp er derfor med til at redde menneskeliv. Kan du førstehjælp?

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Den gode fortælling står mellem linjerne

10. august 2018

 

De fleste af os er nok klar over, at kan vi få følelserne frem i folk, så har vi fanget deres opmærksomhed. Kobler vi samtidig en fortælling på, som påvirker os følelsesmæssigt, så er vi helt sikre på, at fastholde fokus hos modtageren.
Film er et af de allerbedste medier, når man skal formidle sit budskab. Gennem film påvirkes vi både af det vi hører og ser. Ja, faktisk kan vi ubevidst også påvirkes på en lang række andre sanser, hvis de mennesker som producerer film er skrappe til det.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bosætning kommer ikke af sig selv

9. august 2018

 

Hvis der er noget som kan gøre en ejendomsmægler glad, så er det når befolkningstilvæksten stiger. Det betyder flere hushandler og således øget aktivitet på boligmarkedet, og så bliver der mere arbejde til ejendomsmæglerne.

Martin Lehrmann er indehaver af LokalBolig i Svendborg, og som ejendomsmægler følger han udviklingen på nært hold. mitsvendborg.dk har spurgt ham, om vi gør nok, for at tiltrække flere til Svendborg, og om vi gør det rigtige. Statistikken viser nemlig, at befolkningstilvæksten er minimal, at nyt boligbyggeri i de seneste år er i bund, og at den befolkningsgruppe som tæller de 25-39 årige – de som gerne skulle tegne fremtidens Svendborg – ligger i den nedre ende med blot 8.675 indbyggere ud af et samlet befolkningstal på 58.698.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Den lille håndsrækning gør forskellen

6. august 2018

 

 

De fleste mennesker kender til en travl hverdag, hvor et par ekstra hænder ville være en kæmpe hjælp til de helt elementære ting, som for eksempel rengøring, madlavning og indkøb. Ofte er det blot ganske lidt der skal til for at få dagligdagen til at hænge sammen. Vi vil jo også gerne have kvalitetstid sammen med venner, familie og for den sags skyld os selv.
Nu er der hjælp at hente med en håndsrækning til mere livskvalitet i hverdagen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php