Erhverv

Garn, lingeri og god betjening

6. april 2018

 

Det må være et paradis for enhver håndarbejde-entusiast at besøge Butik Nille i Langegade 45 i Kerteminde. Her kan man nemlig få alle sine drømme opfyldt med udfordringer i strikkekunstens mangfoldige verden. En specialbutik med en personlig betjening ud over det sædvanlige – og så har den ligget her i snart 50 år.
– Min mor startede forretningen lidt længere nede af Langegade, men den flyttede herop længe inden jeg overtog den for 23 år siden. Dengang var der både garn og broderi i forretningen. Broderidelen blev taget ud da jeg startede, men jeg har et stort udvalg i sy-tilbehør – og selvfølgelig stadig garn, fortæller Pernille Poulsen som ejer Butik Nille.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Trofaste kunder gennem næsten 100 år

1. april 2018

 

Det kan godt være, at Svendborg er rig på autoforhandlere, men det er de færreste, som kan brøste sig af, at have handlet og repareret biler i snart 100 år i samme by. Men det kan Svendborg Motor Co. A/S på Odensevej 24-26. Et eller andet sted, er det som om, at de har været her altid. Det er i hvert fald svært at forestille sig, at de ikke skulle være her.
Dengang i 1922, hvor det hele startede med et lille autoværksted i Havnegade i Svendborg, hed det Auto & Motorværksted Jyden – Møller & Christensen, og få år efter overtog Richard Møller hele forretningen og omdøbte det til Auto-Jyden Richard Møller.
I dag er det barnebarnet Jan Bøttiger som står i spidsen for firmaet, som gennem årene har udviklet sig til at blive totalleverandør indenfor autobranchen i byen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Duften af nybagt brød sælger dit hus

1. april 2018

 

Friske blomster på køkkenbordet, Frank Sinatra på grammofonen og duften af friskbagt brød.
De gode gamle trick som skulle fremme ethvert boligsalg. Men virker det overhovedet det her med at forberede hjemmet inden fremvisningen – og i så fald, hvad er det så, man kan gøre?

Vi har mødtes og drukket kaffe med ejendomsmægler Martin Lehrmann, som er indehaver af LokalBolig i Svendborg og Odense, til en snak om, hvad der virker, når man gerne vil fremme salget af sin bolig.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skræddersyet køkken hos Elgiganten

31. marts 2018

 

Køkkenet er omdrejningspunktet i rigtig mange hjem i Danmark. Her får kreativiteten frit løb, når alle familiemedlemmer på et eller andet tidspunkt prøver kræfter med kokkekunsten. Det er her juleanden er i ovnen, fødselsdagslagkagen lægges sammen, kaffen brygges og de første havregrynskugler trilles sammen med ungerne. Køkkenet er og bliver det bedste rum i hjemmet.
Ethvert køkken har sit eget personlige træk. Vi indretter vores køkken efter helt individuelle behov. Alle ved vi, at hvis det skal spille rigtigt, så fungerer vi bedst i vores eget køkken, som vi kender som vores egen bukselomme.
Hos Elgiganten i Svendborg ved man, hvad der fungerer bedst for kunderne. Det er i hvert fald målsætningen. Og når nu man i forvejen har alt man behøver af hvidevarer og husholdningsartikler til køkkenet, hvorfor så ikke også tilbyde hele køkkenet til kunderne.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Meget mere end søm og skruer

31. marts 2018

 

Den tid er forbi, hvor et byggemarked var en stor kold uisoleret hal, fyldt med tømmer, fliser og søm og skruer, og som udelukkende var besøgt af handymanden i smækbukser. I dag er et besøg i byggemarkedet en oplevelsestur mellem reoler og hjørner af alverdens inspirerende ting til boligen og haven. Handymanden i smækbukserne er her stadig, det samme er reolerne med søm og skruer, men nu møder man også den studerende, som skal have malet kollegieværelset, den moderne kvinde, med hænderne rigtigt skruet på, og som godt kan sætte en hylde op på væggen eller rense vandlåsen, samt hele familien som går på opdagelse i afdelingen med havemøbler, udstyr til Weber-grillen og krukker til terassen.
Sådan et byggemarked oplever man på Nyborgvej 2 i Svendborg, hvor XL-BYG har til huse.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Liebhaveri – når det taler til hjertet

30. marts 2018

 

Et simpelt parcelhus eller en nedslidt landejendom kan godt sælges som liebhaveri, hvis området det ligger i har noget helt særligt at byde på.

 

Liebhaveri betegnes ofte som noget, der på den ene eller anden måde er enestående og som kun findes i begrænset antal. Som for eksempel helt særlige ejendomme.
Der er relativt få liebhaverejendomme, og derfor handles de ofte til en markant højere pris end øvrige ejendomme. Det kræver altså noget ganske særligt, at handle disse ejendomme.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvad der er godt for vores kunder, er godt for os

30. marts 2018

 

Der er endnu et par timer til at dørene åbnes for kunderne, da jeg en tidlig fredag morgen kører ind på parkeringspladsen ved den gamle Sydfyns Elforsynings administrationsbygning på Fåborgvej 64 i Svendborg. Det er her Rise Flemløse Sparekasse hører til, og her jeg skal mødes med og interviewe filialdirektør Linda Kongstad og sparekassedirektør Bjarne Nielsen.
’Book et møde på 62 20 00 00’, står der på et skilt på bygningen ud til Fåborgvej. Egentlig havde det været nok blot at skrive: ’Følg strømmen’, som i overført betydning både kan drejes i retning af genkendeligheden ved den tidligere elforsynings bygning, og i den strøm af kunder som er øget markant i løbet af de senere år til sparekassen. Siden ultimo 2012 er kundeantallet steget med 54 procent. Det svarer til 1,5 kunde hver eneste dag i årets løb.
Så der er god grund til at være både stolte og tilfredse hos Rise Flemløse Sparekasse.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Gårdsdagens avis er morgendagens isolering

29. marts 2018

 

Der bliver heldigvis stadig læst rigtig mange aviser hver eneste dag over hele kloden. Og det er langt fra alle aviser som dagen efter udelukkende bliver brugt til at pakke fisk ind i. Gamle aviser bliver nemlig i stigende omfang sendt til genanvending og brugt som papirisolering på loftet eller i hulmuren.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

En arbejdsplads fuld af hestekræfter

28. marts 2018

 

’Det er jo mit liv, så hvorfor skulle jeg stoppe’. Sådan lyder det fra Leif Larsen, som efter 50 år i bådbranchen stadig holder skruen i vandet. Ganske vist overtog sønnen Henrik Larsen forretning i oktober sidste år, så nu kører far og søn business med Henrik Larsen i direktørstolen og Leif Larsen som fungerende salgschef. Men det her med titler, det går de ikke specielt meget op i hos Leif Larsen Marine A/S. Det er noget helt andet som hjertet banker i takt med; både – de hurtige af slagsen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tillid, tal og bløde værdier

28. marts 2018


Trofaste, langvarige og tætte relationer er nøgleordene hos de seks indehavere af RevisionsFirmaet Edelbo fra Svendborg. Og man kan vist roligt sige, at de trofaste kunder har holdt ved i de 70 år firmaet den 1.april i år har eksisteret. Faktisk er der gode loyale virksomheder at finde i kundekartoteket som fik lavet de første årsregnskaber tilbage i 1948.
– Vi har også styr på arkiverne, smiler Ole Nielsen som er statsautoriseret revisor og en af de seks indehavere, da han viser mig et årsregnskab fra 1948 fra en af Svendborgs større maritime virksomheder.
– De er stadig kunde hos os, og har været det i alle årene, siger han.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder


  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php