Erhverv

Det handler om at have øje for helhedsoplevelsen

4. september 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Bernd Mittelsdorf sælger ejendomme, som kræver lidt personlig betjening

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

De fleste mennesker på Sydfyn kender Bernd Mittelsdorf. Måske fordi, at de på et eller andet tidspunkt i deres liv har købt eller solgt en ejendom med ham som mægler. Og man kan vist roligt sige, at med en mand som Bernd Mittelsdorf bag roret, kan det ikke være i mere trygge hænder. Et langt og oplevelsesrigt liv med både faldskærmsudspring, pigtrådsorkestre, aktiv tennisspiller og utallige hussalg med sig i bagagen, gør ikke alene Bernd Mittelsdorf til et utroligt interessant menneske, med en stærk personlighed, men samtidig også til en tillidsfuld og troværdig erhvervsmand.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Har du styr på persondatabeskyttelse?

31. august 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Er du virksomhedsejer, forening, organisation eller offentlig myndighed, og ligger inde med persondata (f.eks. navn, adresse eller telefonnummer), så kan du muligvis have brug for assistance i forhold til hvordan du behandler sådanne persondata. Fra den 25.maj næste år bliver der nemlig strammet op på lovgivningen indenfor persondatabeskyttelse, og har du ikke styr på tingene, så vanker der store bøder.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi har en pose penge, vi gerne vil låne ud

29. august 2017

Jane Printzlau og Frank Rasmussen sætter en ære i at gøre en forskel.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

- og stadig ledige kontonumre

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Stemningen er tilnærmelsesvis tæt på at man træder ind i Omegnsbanken, midt på hovedgaden i Korsbæk, og bliver mødt af den altid yderst høflige og imødekommende bankdirektør Kresten Skjern, som når man går ind af døren til Andelskassen i Svendborg i Det Gule Pakhus. Atmosfæren er afslappet, man hilser på hinanden, og ikke et øjeblik sår man den mindste tvivl om, at her er et særdeles behageligt arbejdsklima.

Jane Printzlau er kunderådgiver hos Andelskassen Svendborg. Det har hun været siden 2014, hvor hun blev ansat nærmest samtidig med sin kollega Frank Rasmussen. De to har dannet parløb sammen med resten af teamet gennem de sidste tre år, arbejdet på at få skabt endnu større synlighed om Andelskassen i Svendborg. Og det er lykkedes.
– For blot ganske få år siden var det begrænset, hvor mange der vidste, at vi havde til huse i Det Gule Pakhus. I dag ved folk godt, hvor vi er – og hvem vi er, lyder det med en vis stolthed i stemmen fra Jane Printzlau. Og selvom hun ydmygt kanaliserer en stor del af æren for bankens gode omdømme videre til sine 18 kollegaer, så er man ikke i tvivl om, at hun er en fremragende ambassadør for sin arbejdsplads.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Der er penge at spare med en varmepumpe

25. august 2017

(Foto: fagfotografen.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Efterhånden står det klart for de husejere som er tilbage med olie, gas eller pillefyr, at der inden for den nærmeste fremtid skal findes et alternativ til opvarmningskilden i ejendommen. Og når varmeregningen i et almindeligt parcelhus på 150 kvadratmeter kan reduceres med en tredjedel eller endda halveres, hvis naturgaskedlen eller oliefyret bliver skiftet ud med en luft-til-vand varmepumpe, så er det med at spidse ørerne.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Godt på vej – mod uddannelse og job

29. juli 2017

 

AF ALLAN KRUSE, Dir. Svendborg Erhvervsskole

 

For nylig var Jonas Madsen, som er mekanikerelev på Svendborg Erhvervsskole, i TV2 Fyn. Anledningen var antallet af elever, som vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. For det tal er stadig lavt, selvom manglen på faglærte fylder meget i offentligheden, og erhvervsskolerne fortæller historier om de 100 gode uddannelser og de karrierer, de giver mulighed for. Tilsyneladende påvirker det bare ikke de unges valg af uddannelse. Heller ikke lokalt i Svendborg og de omkringliggende kommuner. Det er faktisk en akut udfordring for det lokale erhvervsliv.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Netværk er vejen til god forretning

18. juli 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Klokken er 7.30 torsdag morgen ved havnen i Svendborg. De første servicebiler er allerede sat på to-timers parkeringen, og flere forskellige håndværksmestre har kurs i samme retning.

Det samme har revisoren, som kommer på cykel – og advokaten, grafikeren, vinhandleren og ejendomsmægleren. Alle har samme destination og samme møde skrevet ind i kalenderen.
De næste to timer skal tilbringes sammen til netværksmøde.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Godt håndværk handler også om tillid

14. juli 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Nogle mennesker formår på et ganske kort øjeblik at få os til at føle os godt tilpas i deres selskab. De virker tillidsvækkende og troværdige og skaber, som den mest naturlige ting i verden, en beundringsværdig ro om hele deres personlighed.
Et af disse mennesker er Jonas Bay.

 

God omgangstone på byggepladsen
Ludvig vågner præcis klokken 4.30 hver morgen. Men han er også kun ét år gammel. Hans far er Jonas Bay, og når Ludvig vågner, så står hans far op og giver ham mad. Så er dagen godt i gang. Når Ludvig har fået mad og morgenhygget lidt med sin far, så kører Jonas Bay på arbejde. Han gør klar på værkstedet eller byggepladsen til, når murersvendene møder ind kl. 7.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Arne og Tinas ”hemmelighed” – ’Vi skiller os ud fra andre’

19. juni 2017

(Foto: Palle Christiansen)

 

”Selv i ordbogen kommer arbejde før succes”

 

Af PALLE CHRISTIANSEN.

 

Heldigvis findes der også i dag mange iværksættere, som ved, hvad der skal til for at få en virksomhed til at køre. Som viser rettidig omhu og godt købmandsskab. To forudsætninger, som købmanden Arne Petersen, hjulpet af sin hustru Tina, holder sig for øje.

De har videreudviklet deres Spar-butik i Tved til også at omfatte butikker i Wandallscentret og på Mølmarksvej. Altså placeret tre taktiske steder i byen.

Hvad er hemmeligheden bag, at det er muligt at vækste med succes i dagligvarebranchen i konkurrence med de store supermarkeder, spurgte vi Arne Petersen. Og han havde straks svaret parat:

– Det skyldes, at vi skiller os ud. For eksempel med nogle nicheaktiviteter, og i øvrigt har vi et stort vareudbud, lyder svaret prompte.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bliv helt eller næsten uafhængig af strømforsyning udefra!

20. april 2017


(Foto: Palle Christiansen)

 

Han er stærk i svagstrøm og bliver svag i benene af stærkstrøm

 

Af PALLE CHRISTIANSEN.

 

Elinstallatør Michael Jenker fra Ollerup El har en grundlæggende nysgerrighed for sit fag, der kan betegnes som værende i Überklasse! Han vil, som han selv siger, ”ikke bare være til stede for at skrue tingene sammen”. Nej, han vil både vide, hvordan tingene er produceret og ikke mindst, hvorfor det virker, helt ned på elektron basis.

38-årige Michael Jenker vil hele tiden grave ned i elektronikkens univers, ikke bare kradse i overfladen. Man vil kunne fristes til at kalde hans besættelse af egen-viden som en smule nørdet.

Det er vigtigt at blive opdateret hele tiden. Inden for el og elektronik forholder det sig sådan, at den viden, man havde i går, kan være forældet i morgen! Michaels Jenkers univers er en hel mælkevej af opgaver, der kræver specialviden: udskiftning af LED-pærer – micro vindmøller – intelligente elinstallationer – batterianlæg til private og erhverv – overvågning af solcelleanlæg – IT/edb/netværk – ventilation – solcelleanlæg – pumpeanlæg – teleslynge og energispareforanstaltninger.

Derfor handler det om for Michael Jenker at være ”i stødet” hele tiden. Også fordi han underviser i vedvarende energi på Teknisk Skole i Svendborg.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skovrummet – en ”skov”, der består af træplader

19. april 2017


(Foto: Palle Christiansen)

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Tømrermester Jan Skov kan godt være tilfreds med sit valg af forretningsidé. Han tog nemlig en god beslutning, da han etablerede rumudlejning/lagerhotel. Det viste sig, at efterspørgslen var stor.

Jan Skov har rumudlejning/lagerhotel, ”Skovrummet”, både i Faaborg (70 rum) og i Svendborg (100 rum). Rumstørrelserne varierer fra 7 m3 og op til 40 m3, og de er til udlejning for både industri- og privatfolk. Alle rum er dog p.t. udlejede.

I Faaborg har Jan Skov haft rumudlejning siden 2006 og på Porthusvej 123 i Svendborg siden sommeren 2013, hvor han købte bygningerne af Jens Schultz.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

ERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php