TØSINGEN

Nyt TØSINGEN ude nu!

1. november 2018

Download TØSINGEN, nov. 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – TØSINGEN

 

Så nåede vi dertil igen. Årets sidste udgivelse af TØSINGEN, hvor vi nu snart går ind i 9.år med Tåsinges eget lokalmagasin. 32 udgivelser er det blevet til gennem årene, hvor magasinet

Fire gange om året er dumpet ind af samtlige brevkasser på Tåsinge – altså alle steder hvor der ikke er et ’Nej tak til reklamer’ på brevkassen. Her skal vi naturligvis overholde reglerne og ikke belemre folk med tryksager de ikke har tilvalgt.
Når det så er sagt, så får jeg ofte henvendelser fra beboere på Tåsinge, som rigtig gerne vil have TØSINGEN – også selvom de har fravalgt reklamer. Ja, faktisk er vi i alle otte år til dato endnu ikke stødt på nogen, som ikke ønskede at få TØSINGEN, og derfor har vi naturligvis stadig tre opsamlingssteder på Tåsinge, hvor man kan hente TØSINGEN. De tre steder er:
Daglig Brugsen, Landet – Skovballevej 20. helhedsHUSET – Solvej 1 og Lundby Kiosken – Sundbrovej 96. Tak til Bent, Susanne og Preben for at I støtter lokalsamfundet ved at lægge hus til TØSINGEN.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sol, sommer og fællesskab

12. august 2018Download TØSINGEN, aug.2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – TØSINGEN

 

Der er ganske vist to uger fra disse linjer skrives, og til TØSINGEN er ude i brevkasserne på hele Tåsinge. Men det skulle være ret usandsynligt om ikke den helt fantastiske sommer, vi har haft i år, stadig sætter sine aftryk også på Tåsinge. Fornøjelsen var i hvert fald stor, da jeg i bagende sol og mellem kvidrende fugle, midt i juli kørte rundt på øen og fandt stof til de historier, som du denne gang kan læse her i Tåsinges eget lokalmagasin.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Samarbejde om godt håndværk

9. maj 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Vi kan ikke undvære dem – håndværkerne. Men når der skal ombygges derhjemme, brydes ned og bygges op, så ved vi alle, at mens håndværkerne er i huset, så betyder det samtidig støj, støv, og at man føler sig en smule husvild og fremmed i sit eget hjem. Hånden på hjertet – selvom de er søde og rare, så vil vi faktisk helst have håndværkerne ude af huset igen hurtigst muligt.
Badeværelset er et af de rum i hjemmet, som vi helst ikke vil undvære i alt for lang tid. Er man en familie på to voksne og tre børn, så ved vi udmærket hvad det betyder, når badeværelset er under ombygning. Derfor er det vigtigt, inden ombygningen går i gang, at vi har et billede af tidshorisonten for arbejdet.
Murermester Jonas Bay og Michael Falch fra Falch VVS Teknik har specialiseret sig i ombygning af badeværelser – både inden og mens arbejdet står på. En stor del består nemlig i planlægning og dialog mellem håndværksmesteren og husejeren.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Mød helhedsHUSET

8. maj 2018

Indehaver af helhedsHUSET, Susanne Gregersen, har en særlig invitation til tøsingerne.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Endnu en gratis runde til tøsingerne

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I marts inviterede Susanne Gregersen og kollegaerne i helhedsHUSET tøsingerne indenfor til gratis behandling og et foredrag samt en kop kaffe. Det var der flere, der benyttede sig af, og det var nogle gode arrangementer for både behandlerne og de besøgende.

Nu gentager helhedsHUSET successen, da der var nogle, der ikke nåede at få en plads i marts.
Onsdag den 16/5 kl 19.00 inviteres du til at komme og få 20 minutters gratis behandling, et kort foredrag, en kop kaffe. Du vil desuden møde behandlerne og se HUSET. Hele arrangementet varer 1,5 time og er gratis, men tilmelding er nødvendig på sms 20 80 99 09.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kunst og kærlighed

7. maj 2018

 

AF BRITTA KRISTENSEN

Ingen mennesker er udvalgt specielt til noget som helst. Man skal vælge og selv give sig lov. Hvis man har brug for at føle sig specielt udvalgt, er det fordi, man ikke tør stå ved sit valg.

– Kunst er når sjælen fortæller om, hvordan den oplever det at være menneske. Den definition blev kunstnerisk fristende for mig og den har jeg arbejdet efter siden. 

Jeg skal ikke være noget særligt, kigge efter andres kunst eller hvad dem på bjerget mener. Det skal ikke ligne noget, jeg tror er kunst. Jeg skal bare fortælle lige ud af posen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kom på Taasinge Museum og se skolebilleder

6. maj 2018

Elever og lærere i Troense Skole 1947

 

Siden skoleudstillingen blev etableret i 2014 har de mange elevbilleder været meget populære. Det har været sjovt for museets gæster at genkende familie, venner og måske sig selv på billederne. Nu er der sat yderligere 20 billeder op i udstillingen, så der i alt er 43 elevbilleder.

 

AF JONNA FREDBERG, Taasinge Museum

 

Glimt af skolehistorien på Tåsinge
Niels Juel og senere Frederik Juel på Valdemars Slot interesserede sig meget for folkeoplysning, så de var medvirkende årsag til, at de første skoler blev oprettet på Tåsinge.

De første skoler blev bygget 1731-36 i de tre sogne, Landet (skole i Strammelse), Bjerreby og Bregninge. I Strammelse blev en tidligere kusk fra Valdemars Slot ansat som lærer.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kender du Sundhøj Børneby?

5. maj 2018

 

AF STINE, BERTRAM OG ANETTE – Sundhøj Børnehus

 

I naturskønne omgivelser og trygt placeret med Tåsinge Tennisklub på den ene side, og Sundhøj Børnehus på den anden, ligger Sundhøj Børneby iklædt sit karakteristiske rødmalede træ.

Børnebyen er et fritidstilbud for børn i 4. – 6. klasse, og huser henover året i omegnen af 50 børn.

 

Der ser hyggeligt ud, og der er hyggeligt.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bagersønnen vender hjem til Tåsinge

4. maj 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Næsten 10 år er det siden at Søren Rasmussen blev udlært bager fra sine forældres bagerforretning Vindeby Bageri. Siden har han været ude i ’den store verden’ og arbejde som bagersvend bla. i Illum i København og i køkkenet på OUH i Odense. Men nu vender sønnen hjem til Tåsinge og til bageriet i Vindeby.
– Vi glæder os så meget, siger bagermester og far til Søren, Erik Rasmussen. Han har siden 2003 drevet Vindeby Bageri sammen med sin hustru Gitte, og nu begynder forberedelserne til et generationsskifte.
– Søren har arbejdet flere andre steder siden han blev udlært her, så mon ikke han kan tilføre bagerforretningen noget nyt blod, smiler Erik Rasmussen, som gennem branchen, har det, der skal til, med kurser i ledelse og forretningsmetoder, så sønnen kan udlæres også som bagermester.

Søren Rasmussen er tilbage i bageriet den 1.maj, og mon ikke sports- og fodboldklubben også glæder sig til at gense ’Søren kølig’, som han blev kaldt, da han i sin tid var meget engageret i sportsmiljøet på Tåsinge.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Uden vores gode lokale annoncører ingen TØSINGEN

30. april 2018

Download TØSINGEN, maj 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – TØSINGEN

 

Foråret er kommet til Tåsinge. Ligesom i resten af landet, og der er helt sikkert rigtig mange egne i det ganske land, hvor de mennesker som bor her, føler, at deres sted er noget ganske særligt om foråret. Det tager vi med en anelse gran salt, da vi jo godt ved, at når bøgen først er sprunget ud på Sydfyn og Tåsinge, så ville det være ulige konkurrence, at måle sig med andre steder i Danmark.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Årets første TØSINGEN ude nu!

16. februar 2018

Download TØSINGEN, feb.2018

 

Alle får stadig TØSINGEN – naturligvis

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, TØSINGEN

 

HJÆLP! Får jeg ikke TØSINGEN længere i min brevkasse!!
Du kan være ganske rolig. Selvfølgelig udkommer hele Tåsinges eget lokalmagasin stadig til alle på Tåsinge. Der er blot nogle ændringer i forhold til hvem der fremadrettet omdeler bladet.

Alle på øen har modtaget et brev fra os hvori det fremgår, at TØSINGEN fra februar i år har fået ny omdeler. Det vil således være FK Distribution, som sørger for, at bladet kommer ud i brevkasserne på hele Tåsinge.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php