TØSINGEN

Murerarbejde i København .. det gør vi ikke i

24. marts 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Når murerbilen hver dag til fyraften kører ind i indkørslen til den gamle bindingsværksejendom fra 1827 på Vejlen 14 på Tåsinge, så hopper Ludvig på knapt tre år straks i flyverdragten og ud for at hjælpe farmand med et eller andet murerarbejde. For der er altid noget man kan hjælpe med, når ens far er murer og i gang med at sætte huset i stand til hele familien. Og så har man jo ligesom også været med til at bygge reden – sammen med sin far.
Murermester Jonas Bay er i modsætning til mange af hans kollegaer i murerfaget hjemme hver dag og spiser aftensmaden med familien på Tåsinge. Men det kunne sagtens have været anderledes. Der er nemlig stor mangel på murere, så mange tjener gode penge ved at arbejde på byggepladser i København hvor arbejdskraften, ikke mindst den fynske af slagsen, er stærkt efterspurgt. Men ikke for Jonas Bay. Det her med at arbejde hele ugen i København, sove i en campingvogn, og se familien i weekenden, det gør han ikke i. 

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Makkerskab på flere fronter

23. marts 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Selvom biludstillingen ikke ligefrem ligger lige ud til hovedvejen, men der i mod på Melbyvej midt på Tåsinge, så er der jævnt salg i brugtvogne, og gang i hjulene på værkstedet, hos Tåsinge Biler. Og det hænger unægtelig sammen med, at man får noget for pengene på det lille sydfynske autoværksted, som drives af Kim Trøjborg med hans bedre halvdel Dorthe Juul som deltidsansat. Sammen bor de i privatboligen som hænger sammen med værkstedet på Tåsinge. Rollerne er helt tydeligt delt op, så Dorthe Juul klarer bogholderiet, klargøre biler til salg og binder de løse ender sammen, og Kim Trøjborg står for værkstedet, service og bilsalg. Og man mærker straks, at det er et makkerskab som fungerer.
– Dorthe er fuldstændig uundværlig. Vi fungerer ret godt sammen som team, lyder det fra Kim Trøjborg og tilføjer at det også er Dorthe som henter og bringer biler, når de skal en tur på værkstedet og samtidig tilbyder en lånebil. Det er nemlig en del af den service man får hos Tåsinge Biler, som i øvrigt næsten altid har en brugt Volvo til salg. Det er nemlig en fælles passion på værkstedet med de svenske klassikere.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt TØSINGEN på gaden – med historier fra arkivet

27. februar 2019


Download TØSINGEN, marts 2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, TØSINGEN 

 

Det sker, at jeg her på redaktionen får henvendelser fra tøsinger, om ikke vi kan bringe tidligere artikler fra TØSINGEN igen. Bladet har været ude siden 2011, så dykker vi helt ned i arkiverne, så har vi rigtig mange gode historier fra Tåsinge, som vist godt kan tåle at blive fortalt en gang til. Det vil vi gøre i år, hvor vi har plukket nogle ud og bringer gennem året.
Her i årets første udgivelse får du to tidligere artikler fra TØSINGEN.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt TØSINGEN ude nu!

1. november 2018

Download TØSINGEN, nov. 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – TØSINGEN

 

Så nåede vi dertil igen. Årets sidste udgivelse af TØSINGEN, hvor vi nu snart går ind i 9.år med Tåsinges eget lokalmagasin. 32 udgivelser er det blevet til gennem årene, hvor magasinet

Fire gange om året er dumpet ind af samtlige brevkasser på Tåsinge – altså alle steder hvor der ikke er et ’Nej tak til reklamer’ på brevkassen. Her skal vi naturligvis overholde reglerne og ikke belemre folk med tryksager de ikke har tilvalgt.
Når det så er sagt, så får jeg ofte henvendelser fra beboere på Tåsinge, som rigtig gerne vil have TØSINGEN – også selvom de har fravalgt reklamer. Ja, faktisk er vi i alle otte år til dato endnu ikke stødt på nogen, som ikke ønskede at få TØSINGEN, og derfor har vi naturligvis stadig tre opsamlingssteder på Tåsinge, hvor man kan hente TØSINGEN. De tre steder er:
Daglig Brugsen, Landet – Skovballevej 20. helhedsHUSET – Solvej 1 og Lundby Kiosken – Sundbrovej 96. Tak til Bent, Susanne og Preben for at I støtter lokalsamfundet ved at lægge hus til TØSINGEN.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sol, sommer og fællesskab

12. august 2018Download TØSINGEN, aug.2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – TØSINGEN

 

Der er ganske vist to uger fra disse linjer skrives, og til TØSINGEN er ude i brevkasserne på hele Tåsinge. Men det skulle være ret usandsynligt om ikke den helt fantastiske sommer, vi har haft i år, stadig sætter sine aftryk også på Tåsinge. Fornøjelsen var i hvert fald stor, da jeg i bagende sol og mellem kvidrende fugle, midt i juli kørte rundt på øen og fandt stof til de historier, som du denne gang kan læse her i Tåsinges eget lokalmagasin.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Samarbejde om godt håndværk

9. maj 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Vi kan ikke undvære dem – håndværkerne. Men når der skal ombygges derhjemme, brydes ned og bygges op, så ved vi alle, at mens håndværkerne er i huset, så betyder det samtidig støj, støv, og at man føler sig en smule husvild og fremmed i sit eget hjem. Hånden på hjertet – selvom de er søde og rare, så vil vi faktisk helst have håndværkerne ude af huset igen hurtigst muligt.
Badeværelset er et af de rum i hjemmet, som vi helst ikke vil undvære i alt for lang tid. Er man en familie på to voksne og tre børn, så ved vi udmærket hvad det betyder, når badeværelset er under ombygning. Derfor er det vigtigt, inden ombygningen går i gang, at vi har et billede af tidshorisonten for arbejdet.
Murermester Jonas Bay og Michael Falch fra Falch VVS Teknik har specialiseret sig i ombygning af badeværelser – både inden og mens arbejdet står på. En stor del består nemlig i planlægning og dialog mellem håndværksmesteren og husejeren.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Mød helhedsHUSET

8. maj 2018

Indehaver af helhedsHUSET, Susanne Gregersen, har en særlig invitation til tøsingerne.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Endnu en gratis runde til tøsingerne

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I marts inviterede Susanne Gregersen og kollegaerne i helhedsHUSET tøsingerne indenfor til gratis behandling og et foredrag samt en kop kaffe. Det var der flere, der benyttede sig af, og det var nogle gode arrangementer for både behandlerne og de besøgende.

Nu gentager helhedsHUSET successen, da der var nogle, der ikke nåede at få en plads i marts.
Onsdag den 16/5 kl 19.00 inviteres du til at komme og få 20 minutters gratis behandling, et kort foredrag, en kop kaffe. Du vil desuden møde behandlerne og se HUSET. Hele arrangementet varer 1,5 time og er gratis, men tilmelding er nødvendig på sms 20 80 99 09.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kunst og kærlighed

7. maj 2018

 

AF BRITTA KRISTENSEN

Ingen mennesker er udvalgt specielt til noget som helst. Man skal vælge og selv give sig lov. Hvis man har brug for at føle sig specielt udvalgt, er det fordi, man ikke tør stå ved sit valg.

– Kunst er når sjælen fortæller om, hvordan den oplever det at være menneske. Den definition blev kunstnerisk fristende for mig og den har jeg arbejdet efter siden. 

Jeg skal ikke være noget særligt, kigge efter andres kunst eller hvad dem på bjerget mener. Det skal ikke ligne noget, jeg tror er kunst. Jeg skal bare fortælle lige ud af posen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kom på Taasinge Museum og se skolebilleder

6. maj 2018

Elever og lærere i Troense Skole 1947

 

Siden skoleudstillingen blev etableret i 2014 har de mange elevbilleder været meget populære. Det har været sjovt for museets gæster at genkende familie, venner og måske sig selv på billederne. Nu er der sat yderligere 20 billeder op i udstillingen, så der i alt er 43 elevbilleder.

 

AF JONNA FREDBERG, Taasinge Museum

 

Glimt af skolehistorien på Tåsinge
Niels Juel og senere Frederik Juel på Valdemars Slot interesserede sig meget for folkeoplysning, så de var medvirkende årsag til, at de første skoler blev oprettet på Tåsinge.

De første skoler blev bygget 1731-36 i de tre sogne, Landet (skole i Strammelse), Bjerreby og Bregninge. I Strammelse blev en tidligere kusk fra Valdemars Slot ansat som lærer.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kender du Sundhøj Børneby?

5. maj 2018

 

AF STINE, BERTRAM OG ANETTE – Sundhøj Børnehus

 

I naturskønne omgivelser og trygt placeret med Tåsinge Tennisklub på den ene side, og Sundhøj Børnehus på den anden, ligger Sundhøj Børneby iklædt sit karakteristiske rødmalede træ.

Børnebyen er et fritidstilbud for børn i 4. – 6. klasse, og huser henover året i omegnen af 50 børn.

 

Der ser hyggeligt ud, og der er hyggeligt.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


Forestilling spiller
den 28. og 29. sept.
Køb billetter her


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php