Cykelpolitik

Svendborg er nomineret som Årets Cykelkommune

19. maj 2015

 

Mange kommuner arbejder hårdt på at forbedre forholdene for cyklisterne. Men nogle arbejder hårdere end andre – og en af dem er Svendborg. Cyklistforbundet har offentliggjort de fem nominerede til titlen som Årets Cykelkommune.

 

Cykelstier, cykelparkering og cykelkampagner. Der er meget en kommune kan gøre for at få flere af sine borgere op på cyklerne – og hvert år udnævner Cyklistforbundet en af de mest aktive kommuner til Årets Cykelkommune.

Hæderen er i de seneste otte år tilfaldet en række meget forskellige cykelkommuner fra Varde i vest til Bornholm i øst. I år er Svendborg Kommune med i opløbet, og det glæder borgmester Lars Erik Hornemann sig over:

– Det er altid godt at blive anerkendt for et stort stykke arbejde. Vi har gennem flere år haft et stort fokus på cykelfremme, og vi er nået rigtig langt ved at tænke skolebørn, turisme og pendlercyklister sammen. Det giver en synergieffekt, der rækker ind i den lokale økonomiske fødekæde og det sunde liv på Sydfyn, siger Lars Erik Hornemann.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Farvel til bil – goddag til el-cykel

12. oktober 2014

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Der er blevet taget flot imod Svendborg Kommunes projekt om at låne el-cykler

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I Svendborg Kommune har man i et halvt år lejet 30 el-cykler hos firmaet Grøn Sol, som byens borgere og kommunens medarbejdere har kunnet låne.
– Det har været en stor succes, som jeg glæder mig over, siger Charlotte Vesterlund McAinsh, som er klima- og energikoordinator i Svendborg Kommune.

De første tre måneder kunne kommunens medarbejdere låne dem. I samme periode holdt man en cyklekonkurrence, hvor alle blev opfordret til at tage cyklen i stedet for bilen. I de sidste tre måneder har cyklerne været udlånt til Svendborgs borgere.
Mere end 200 har prøvet cyklerne og langt de fleste med stor succes. En af de medarbejdere, som lånte en el-cykel, er Vivi Kiel. Og hun er begejstret.

– Før kørte jeg i bil de syv kilometer, som jeg har til mit arbejde. Nu har jeg købt en el-cykel og cykler hver dag. Jeg nyder motionen samt at få lidt hjælp op ad bakkerne, siger hun.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi tager da bare cykelfærgen til Vindeby

17. august 2013

En cykelglad svendborgenser ved den store udstilling på Centrumpladsen.
(Foto:mitsvendborg.dk)

 

Sydfyn er et paradis for cyklister, og der skal anlægges cykelstier og -veje

 

AF PER VINCENT

 

Situationen tegner til at blive sådan, at der udelukkende er vindere.

Vi er et af de mest cykelglade lande i verden, og vi kan blive endnu gladere for cyklen, når Svendborg engang med tiden folder sig helt ud som cykelby. Og ikke bare selve byen, men hele kommunen.

Planerne og ambitionerne er der, viljen er der, masser af ideer er blevet luftet og vendt og drejet, og en hel del af det er allerede virkelighed.

Så vi kan lige så godt vænne os til det, før eller siden skal vi op på jernhesten. Og helst før.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Er cykelbyen for børn?

16. august 2013

(Foto: Mads Claus Rasmussen)

AF SUSANNE RIBER 

En dejlig sommerdag drager vi af sted, to ivrige drenge og jeg. Madpakker i cykelkurven og badetøj på bagagebæreren. Vi cykler ad byens stier og veje og har en fornøjelig dag.
Svendborg har lagt billet ind på at blive årets cykelby, men fik ikke æren. Byen har helt klart et seriøst ønske om at gøre sig bemærket som cykelby for alle, også for børn. Jeg tænker, at det kan komme an på en prøve og drager derfor af sted med mine to nevøer. De bor i Rantzausminde og kender ikke byens smuthuller, skjulte stier og sjove genveje. Men dem kender jeg, og flere gange på turen spørger drengene, om vi er langt væk fra byen. Nej, vi er midt i byen – næsten – men grønne områder giver indtryk af, at vi er langt væk fra byens larm.

 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg på førstepladsen som sikker cykel-by

18. maj 2013

Svendborg Kommune er Fyns bedste til at gøre børn og unge mere sikre i trafikken

 

Svendborg Kommune er Fyns bedste til at gøre børn og unge mere sikre i trafikken. Og Svendborg Kommune er blandt top 10 på landsplan. Det viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik, som vurderer, i hvor høj grad og i hvilket omfang kommunerne hjælper deres skoler med at skabe trafiksikre børn og unge.

 

– Det er svært ikke at være rigtig stolt af den meget fine placering. Det er et område, som vi gør meget ud af i vores kommune – og derfor er det også ekstra glædeligt, når andre anerkender vores indsats, fortæller en glad Flemming Madsen, formand for Udvalg for Miljø og Teknik i Svendborg Kommune.

 

– Vi ved, at de fleste trafikulykker blandt unge sker ti år efter, de har forladt skolen. Det er en meget alvorlig sag, og derfor er det også så vigtigt, at vi klæder vores børn og unge ordentligt på, når de skal ud i trafikken, fortsætter Flemming Madsen.

 

Det flotte resultat for Svendborg Kommune skyldes blandt andet,

– at skolernes arbejde med trafikplaner følges systematisk

– at der hvert år lanceres kampagner for at få eleverne til at gå eller cykle i skole i stedet for at blive kørt

– at skolerne i kommunen har en trafikplan

– at der blev lavet en skolevejsanalyse i 2012Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Cykeludstillingen Danmark som cykelland

18. maj 2013

Færgen Højestene lagde onsdag til i Københavns Havn – lastet med cykelviden, kammermusik og fødevarespecialiteter af den slags som møder cykelturisten når man sadler jernhesten på de danske cykelveje. Der var is fra isfabrikken på Skarø, hjemmebag fra Drejø og økologiske æbler fra Fejø, der blev lastet på vejen til hovedstaden.

 

På færgens vogndæk havde københavnerne mulighed for at se udstillingen Danmark som Cykelland, som blev åbnet af transportminister Henrik Dam Kristensen. Færgen er nu på vej tilbage til Svendborg, hvor den indgår i normal drift på Skarø og Drejø fra i morgen tidlig. Udstillingen afmonteres undervejs, og opsættes på Centrumpladsen i Svendborg hvor den nationale cykelkonference afholdes i den kommende uge den 22.-23. maj. Den Nationale Cykelkonference arrangeres i samarbejde mellem Vejdirektoratet, Dansk Cyklist Forbund og Svendborg Kommune.

 

Udstillingen er udarbejdet af arkitekt Philip Rasmussen og ingeniør Jens Rørbech, og er finansieret af transportministeriets cykelpulje.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi cykler – det er vi fælles om!

6. maj 2013

Foto fra www.svendborgcykelkommune.dk

 

20 nye børnecykler skal give de til 3-7-årige i Svendborg Kommune en god og sjov start på deres liv som cyklister. Med kampagnen ’Vi cykler – det er vi fælles om!’ inviteres børnehaver og 0. klasser ud på Færdselsskolen for at øve sig i at cykle.

 

20 nye børnecykler til de mindste på Svendborg Kommunes Færdselsskole
Svendborg Kommune har en Færdselsskole, som børnehaver og 0. klasser nu også får mulighed for at besøge så ofte de har lyst.

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har indkøbt 10 løbecykler og 10 tohjulede cykler samt cykelhjelme, som skal stå på Svendborg Kommunes Færdselsskole, så børn i alderen 3-7 år også kan få glæde af skolen.

Alle børnehaver og 0. klasser i Kommunen har netop modtaget en invitation til at besøge Færdselsskolen, så ofte de har lyst, samt et inspirationshæfte med 20 cykellege, så børnene kan træne deres cykelkompetencer både i trygge rammer og gennem leg.  

– Vi er glade for, at vores nye cykler giver mulighed for at også kommunes mindste cyklister kan øve sig i at cykle på Færdselsskolen. Cykling er en færdighed alle kan have gavn af gennem hele livet – og så giver det sunde og glade børn, siger Masoum Moradi (løsgænger), formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Svendborg Kommune.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skolebørn udpeger farlige veje i Svendborg

10. august 2012

Skolebørn udpeger farlige veje i Svendborg

2494  skolebørn gik til tasterne for at beskrive skolevejen i Svendborg Kommune

 

Over en tredjedel af samtlige skolebørn har hjulpet Svendborg Kommune med at udpege, hvor på skolevejen, det er farligt og utrygt at færdes.

Også 358 forældre svarede på analysen.

– Det er en flot svarprocent, siger trafiksikkerhedsmedarbejder Bente Hansen

 

– Vi fagfolk kan ved statistik og kendskab til vejene finde ud af, hvor det er farligt at færdes, siger Bente Hansen, og tilføjer, at skolebørnenes udpegning, er en uvurderlig hjælp til at give kommunen viden om de utrygge steder.  

– Som eksemper kan nævnes, at vi er gjort opmærksom på de vanskelige forhold når man skal krydse over Nyborgvej ved Bagvej til og fra Nymarkskolen, og for Issøskolens børn er det vanskeligt at krydse over Sønder Ringvej i Stenstrup, siger Bente Hansen, og fortæller, at der er kommet en lang liste af tiltag, som indgår i den færdige skolevejsanalyse, som politikerne bliver præsenteret for i næste uge.

 

– Herefter er det vores opgave at komme med løsningsforslag til forbedring af af de utrygge steder. Mulige løsninger kan være bump, røde hævede flader, indsnævringer af veje suppleret med lavere hastigheder, slutter Bente Hansen.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Trafiksundhed – vuffor d?

17. maj 2012

 

Med hjælp fra et gadekryds skal eleverne i 6. klasse i Svendborg Kommune dyste om at være bedst til trafiksundhed. I denne uge sættes der fokus på, at eleverne skal lære at cykle selv, så de kan blive både trafiksikre og sunde.

 

Download 10 gode trafikråd

Download folderen Trafiksundhed

 

Trafiksikre og sunde 6. klasser
Trafiksundhed er et sammensat ord af trafiksikkerhed og sundhed. Med kampagnen ‘Trafiksundhed – vuffor d?’ sætter Svendborg Kommune fokus på, at 6. klasserne skal være både trafiksikre og sunde.

 

– Mange 6. klasser skal efter sommerferien begynde på en ny skole, i en ny klasse eller have nye kammerater fra andre skoler. Mange børn får derfor længere til skole eller til deres kammerater. Med kampagnen vil vi gerne understøtte, at børnene lærer at færdes sikkert i trafikken på cykel. Samtidig ønsker vi, at alle børn bevæger sig 60 minutter om dagen, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Cykling er en god måde at få sin daglige motion på – både for børn og voksne, siger Masoum Moradi (løsgænger), formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Svendborg Kommune.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvor er skolevejen farlig?

16. marts 2012


Download Skolevejsanalyse

7783 skolebørn skal til tasterne – Hvor er skolevejen farlig?

 

Svendborgs skolebørn og forældre skal i løbet af de næste 2 uger til tasterne. Her skal de svare på en hel masse spørgsmål om vejen mellem skole, fritid og hjem.

 

– De bliver spurgt  om alder og køn, på hvilken skole og klassetrin de går,og om hvordan de kommer i skole og om de bruger cykelhjelm på cyklen, fortæller trafiksikkerhedsmedarbejder Bente Hansen

De skal også tegne ind på et kort, hvordan de kommer til/fra skole og udpege, hvor de føler det farligt eller utrygt at færdes, og hvad årsagen er.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php