Thurineren

Thurøstuen på nye hænder

29. december 2019

(Foto: Christian Dan Jensen)

 

Der bliver både gang i billardbordet og udskænkningen, når en ny kvinde overtager Thurøstuen

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der står et billardbord på førstesalen af Thurøstuen på Bergmannsvej som sjældent bliver brugt, og det er en skam, synes Camilla Andersen. Men måske der snart kommer gang i billardbordet igen, det er i hvert fald planen, hvis du spørger hende. Det er nemlig Camilla Andersen som har overtaget forpagtningen af Thurøstuen, og hun har tænkt sig at øge aktiviteterne i de gamle krostuer.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Flere hænder søges

27. december 2019

 

Har du en time til overs en gang om ugen, samt lyst til at være en del af et socialt fællesskab som frivillig på Thurøhus så er der en rigtig god mulighed her gennem Svendborg Senior Idræt.

 

AF BIRTHE BERGMANN, Svendborg Senior Idræt

 

Gåture, stolemotion, dans og spil – hygge, fællesskab og glæde – det er hvad du kan være til at give på senioridrætscenteret på Thurøhus.

Den 27. august var der fest og dans på Thurøhus, da huset modtog certificering som Senioridrætscenter.  Senioridrætscentre i Svendborg Kommune er samarbejde mellem personale på plejecentret og frivillige fra Svendborg Senior Idræt om at tilbyde forskellige fysiske og sociale aktiviteter minimum tre gange om ugen.

Og aktiviteterne er i fuld gang på forskellige ugedage med frivillige fra både Thurøhus og Svendborg Senior Idræt.

Aktiviteterne foregår hovedsagelig i dagcenteret og nu ønsker vi også, at de beboere, der ikke kan komme i dagcenteret, skal have samme gavn og glæde af aktiviteter ude på gangene. Derfor mangler vi lidt flere hænder.

Så har du tid og lyst til at give lidt af dit overskud til nogen der ikke kan så meget som dig, vil vi meget gerne have dig med i fællesskabet. Du får det dobbelt tilbage.

Har du lyst til at høre mere, så kontakt Birthe Bergmann på tlf. 24 88 63 31 eller på mail
birthe.bergmann@svendborg.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svalesang

24. december 2019

(Foto: Christian Dan Jensen)

 

AF LONE HOLM JACOBSEN, Formand for Foreningen Bergmannhus

 

Dette er min svalesang som formand for Foreningen Bergmannhus. Jeg vil i dette jantelovens land, bryste mig af at have været idemager og første ildsjæl i projektet Bergmannhus. Det har været en spændende oplevelse at være med til at gøre en drøm til virkelighed.
Kulturhuset Bergmannhus lever og har det godt, men det lever ikke videre, uden at andre ildsjæle tager over. Jeg går af som formand ved dette års generalforsamling i marts 2020. Jeg har nået det mål, jeg styrede efter, og jeg bor ikke længere på Thurø, derfor er det tid for andre kræfter til at træde til. Jeg er sikker på, at der blandt øens ca. 3500 mennesker, findes nogen med ideer og visioner om spændende arrangementer og muligheder, der skal afprøves i de kommende år. Så hold Jer ikke tilbage!

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

F.C.Barcelona besøger Thurø stadion

22. december 2019

Lørdag d. 6. juni fejrer Thurø Boldklub 100 års jubilæum. I den anledning har stærke kræfter, og et venskabeligt bånd, ført FC Barcelona til Thurø.

 

AF NICOLAJ KNUDSEN, Thurø Boldklub

 

Dette er normalt ikke muligt, men grundet Søren Laulunds gode forbindelser i Barcelona, spiller for Thurøs veteranhold, er det venskabelige bånd nu så stærkt, at FC Barcelona besøger Thurø Boldklub. I den anledning deltager selvfølgelig også én af tidernes største danske fodboldspillere, hvis ikke dén største, Allan Simonsen. Dog ikke som spiller, da bentøjet desværre ikke kan holde til fodbold mere.

De sidste tre år, har veteranholdet spillet træningskampe imod gamle Barcelona spillere. Dette har været en årlig tur, hvor Thurinerne har besøgt Barcelona, spillet imod gamle legender, været på museum og selvfølgelig set nutidens stjerner, hvor tempoet nok er en del højere end førnævnte kamp – selvom jeg er sikker på, at Ebbe Arnvig vil påstå noget helt andet!

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Der bliver fest i gaden til sommer

19. december 2019

(Foto: Christian Dan Jensen)

 

Knasten fylder 25 år til sommer. Det skal fejres!

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

– Uden en masse glade børn og forældre, gode folk i bestyrelsen og engagerede medarbejdere,
gennem alle årene, var det ikke lykkedes, stråler daglig leder af Knasten, Claus Bang, som har været med siden den spæde start i 1995. Han glæder sig særligt meget til sommer, når Værestedet Knasten i Kirkestræde på Thurø kan fejre 25 års fødselsdag.
– Den præcise dato er ikke fastlagt endnu, men der bliver nedsat et festudvalg, der får lov til at give den gas, lover Claus Bang.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tak, Thurø

9. december 2019


Download THURINEREN, dec. 2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – THURINEREN

 

Kære læser

 

Det var ikke uden vemod at skulle sætte sig ved tasterne og skrive lederen til THURINEREN denne gang. Ikke fordi der manglede stof at skrive om, for det gør der aldrig på Thurø, men fordi at dette bliver den sidste udgivelse af Thurøs eget lokalmagasin. Bladet kommer ikke mere – desværre. Bladets udgiver, Jysk Fynske Medier, har besluttet, som en konsekvens af manglende annonceomsætning på printmedier, ikke længere at udgive THURINEREN. Hvad der kommer til at ske fremadrettet vides ikke. THURINEREN er ejet af Thurø Boldklub, så bolden ligger hos dem, om man så må sige.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Gamle historier kan godt læses igen

25. september 2019


Download THURINEREN, sept. 2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – THURINEREN

 

Det sker ofte at jeg får henvendelser fra thurinere, om ikke vi kan bringe tidligere artikler fra THURINEREN igen. Bladet har 29 år på bagen, så dykker vi helt ned i arkiverne, så har vi rigtig mange gode historier fra Thurø, som vist godt kan tåle at blive fortalt en gang til. Så det gør vi. De første historier får du her i denne udgivelse.

Den ene artikel bragte vi i april 2013, og fortæller historien om dengang i 1922 at Kong Christian X og dronning Alexandrine aflagde besøg på Thurø. Dengang var der ingen biler på øen, da dæmningen først stod færdig i 1934, så kongens åbne Mercedes blev forsigtigt sejlet over skillelinjen mellem Skårupøresund og Svendborgsund med den elektriske trækfærge, som dengang forbandt Thurø med fastlandet.

Den anden artikel, som du kan genlæse, bragte vi første gang i august 2013. Den går tilbage tll 1930’erne da man byggede Thurødæmningen og således skabte et fast forbindelsesled mellem Thurø og Fyn – et projekt som skulle ændre thurinernes måde at leve på.

Ligesom de øvrige artikler i THURINEREN bliver de to ’artikler fra arkivet’ denne gang også bragt på mitsvendborg.dk – og man må gerne dele ..

Du kan også i denne udgivelse læse om hvordan 3.årgang på Thurø Skole har inviteret skolens 1. klasser til at afprøve øvelser, hvor de skal lære dansk, imens de cykler.
Lone Holm Jacobsen, som er formand for Foreningen Bergmannhus, præsenterer efterårets arrangementer i huset, hvor her allerede har været gratis fællesspisning for børnefamilier, og hvor der i starten af oktober er sangaften med pianist, komponist og organist Kirsten Lockhart – og så benytter Lone lejligheden til igen at takke de gode sponsorer – ikke mindst de lokale – for deres sponsorater i 2019.
Thurøhus er blevet certificeret Senioridrætscenter, hvilket betyder, at frivillige tre gange ugentligt tilbyder de ældre en times fysiske og sociale aktiviteter. Det er da en god historie – ligesom de mange andre om livet på Thurø, som du kan læse her i THURINEREN.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vrinsk over Thurø

13. juli 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Thurø Ridelaug vil etablere stisystemer i skovene på Thurø til gavn for både heste og vandrere

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

7,3 kilometer stier gennem skovene på Thurø med god plads til både heste og vandrere, det er hvad Thurø Ridelaug lige nu arbejder på at rejse midler til. ’Ud i naturen til hest og til fods’, hedder projektet, hvor tanken er at skabe et samfærdselskodeks så både de som går tur i skovene kan færdes der sammen med ryttere til hest.

I dag er stierne i skovene mange steder i så dårlig stand, at de sikkerhedsmæssigt udgår en risiko at færdes på. Mange steder ligger der sten og brokker, og træernes rødder stikker op af jorden lige midt på stierne. Men nu vil Thurø Ridelaug forbedre forholdene og rejse 1,3 mio. kroner til etablering i af nye stisystemer, bord- og bænkesæt, bedre skiltning og i det hele taget give skovens stier et tiltrængt løft. Pengene skal primært findes via fondsansøgninger.
– Vi er kommet rigtig godt fra start med et tilsagn om 350.000 kr. fra Friluftrådet og herudover har vi fået midler fra LAG SØM og Nordea Fonden, så vi p.t. har 700.000 kr. Når vi har 1,3 mio. kroner, så slår vi i gang, siger Jonna Stripp der er formand for Thurø Ridelaug.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

’Vi har én næse, én mund og to øjne’ – ligesom i 112’

12. juli 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

’Man skal ringe 112 eller finde en voksen’, siger Lauritz som går i 4.klasse. Han er en af de mange glade børn som efter skole kommer i Knasten på Thurø. I dag skinner solen og han er sammen med sine venner til førstehjælpskursus på græsplænen ved Værestedet Knasten, som er et fritidstilbud for børn i 3. til 6. klasse.
– Udover at børnene kommer her efter skole og leger og udfolder sig kreativt, så vil vi også gerne give dem noget læring. Det gør vi bla. med det her førstehjælpskursus, så de får et indblik i hvor vigtigt det er er at kunne hjælpe andre mennesker i en nødsituation, siger Claus Bang som er daglig leder af Knasten.

Det er første gang at Knasten giver et tilbud om førstehjælpskursus for børnene, som er helt frivilligt at deltage i. Og der er helt fyldt på græsplænen med børn, som gerne vil vide mere om hvordan man yder førstehjælp.

– Vi har fået Ingrid Simonsen fra Dansk Røde Kors til at komme og undervise i førstehjælp, og man kan tydeligt mærke, at det ikke er første gang hun er i børnehøjde med så vigtigt et emne, siger Claus Bang.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Der skal altid være god tid til kunderne

11. juli 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I princippet er der godt 3.500 hoveder på Thurø som på et eller andet tidspunkt skal en tur forbi frisøren. Og selvom de alle nok ikke bliver klippet samme sted, så er det ikke kunder som mangler hos Frisør Pjusk og Strit på Bøgeløkken lige først på Thurø.
– Jeg har aldrig haft så travlt som de sidste halvanden år, siger Britt Ebbesen, som nu på 9. år har drevet sin frisørsalon fra privatadressen på Thurø.
Det kunne ellers være fristende at udvide salonen og ansætte medarbejdere, når nu det er så populært at blive klippet hos Pjusk & Strit, men det er der slet ikke noget der tyder på.
– Da jeg startede Pjusk & Strit i november 2010 var det min helt klare målsætning – og er det stadig, at der altid skal være god tid til kunderne. Derfor har jeg som udgangspunkt altid kun én kunde i salonen ad gangen, siger Britt Ebbesen som på den måde får roen og tiden til den enkelte.
Udover den helt særlige service for den enkelte kunde, så har Britt Ebbesen også en anden tanke i forhold til ikke at klippe på samlebånd.
– Jeg oplever rigtig mange af mine kollegaer i frisørbranchen slide sig selv op. Ikke mindst håndled og arme. Det er jeg heldigvis gået fri af, og det tror jeg skyldes, at jeg fra den første dag har valgt, som jeg har gjort, siger hun.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php