Thurineren

Nyt THURINEREN ude nu!

20. september 2017

Download THURINEREN, september 2017


AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Redaktør, THURINEREN


I september måned sker der noget ganske særligt på Thurø. Her er der nemlig premiere på den 20. udgave af Thurø Revyen. 20 år er det siden at Hanne Skaalum og Claus Bastrup fik ideen, at Thurø skulle have sin helt egen revy. Selvfølgelig skulle der være det på Thurø – hvor ellers.

I dag er Thurø Revyen et tilløbsstykke som hvert eneste år trækker thurinerne mod Thurøhallen til fulde huse i de dage, hvor revyen bliver spillet. Ja, man kan vel nærmest sige, at Thurø Revyen er blevet en del af Thurøs DNA.
Udover at revyen primært spilles af lokale skuespillere – og musikken leveres af øens egne spillemænd, så bakkes den op af Thurøs erhvervsdrivende, som hvert år annoncerer i revy-programmet. Enkelte virksomheder udefra har også doneret penge, men det er først og fremmest den lokale opbakning, som sikrer revyens overlevelse. Og det er præcis den ånd, som gør hele forskellen. Den lokale forankring er uden sidestykke det vigtige fundament i ethvert lokalsamfund. Man bakker op om fodboldklubben og sejlklubben, køber sit brød hos bageren – og sine dagligvarer hos købmanden på øen. Man annoncerer i THURINEREN og i Thurø Revyens program, og når børn og børnebørn kommer hjem og holder jul, og det kniber med pladsen til alle, så overnatter man på kroerne eller Thurø Bed & Breakfast.
Det er sådan man gør på Thurø.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

THURINEREN tilbage til thurinerne

9. december 2016Download THURINEREN – december 2016

 

Årets sidste udgivelse af THURINEREN er ude nu?

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, THURINEREN

 

Vi er utroligt glade ved de mange gode historier, store som små, som kommer til os fra jer thurinere. Det er sandt, når vi siger, at vi faktisk aldrig har problemer med at finde den gode historie fra Thurø. Så hvorfor ikke lade en del af de gode historier være fortalt af thurinerne selv. Det er vi begyndt på, og det betyder, at I denne gang vil kunne læse nyt fra Thurø Boldklub, Thurø Sømandsforening, Bergmannhus samt forfatter og kunstner Nana Grønbech, som alle er gode lokalforankrede drivkræfter, og som kender Thurø bedre end nogen andre.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Mini-golf, basketball og masser af glade børn

21. juni 2016


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

I Knasten er der altid plads til kreativ udfoldelse

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der sker næsten altid noget nyt i værestedet Knasten i Kirkestræde på Thurø. Sidste år fik de udvidet vognparken med en freestyler, så nu kan der køres ræs i flere af Knastens skægge køretøjer. Der blev også etableret en shelter i haven i forbindelse med bålstedet og det er allerede blevet afprøvet af nogle forældre, som har overnattet i shelteren sammen med deres børn. Og så har Knasten nu fået sin egen seks hullers mini-golfbane.
– Den er helt klart et hit, siger Knastens daglige leder, Claus Bang, og tilføjer med et glimt i øjet, at det naturligvis på ingen måde er en konkurrent til Smørmosens mini-golf.

Læs mereKommentarer: 2 kommentarer

THURINEREN ude nu!

20. juni 2016

 

Download THURINEREN juni 2016

 

Det er thurinerne der tegner THURINEREN

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, THURINEREN.

 

Sommer på Thurø. Så bliver det ikke meget bedre. Gang i den på boldbanerne, vind i sejlene og fart på vandskiene, mini-golf og isvafler, duft af nyslået græs og antændte grillkul, hygge over hækken og glade sommergæster som kommer på besøg.
Thurø er og bliver et eldorado for store som små.

 

Som jeg på denne plads har skrevet før, så er vi meget taknemmelige for alle de henvendelse vi får om gode historier fra hele øen. Det er med til at give THURINEREN den gode lokale forankring. For selvom det er os på redaktionen der fører pennen, så er det i høj grad jer thurinere, som tegner det samlede billede af Thurøs eget lokalmagasin. Og nu ved jeg godt, at der sidder nogle stykker og slår sig i tøjret over, at redaktøren igen kalder alle for ’thurinere’, når vi jo godt ved, at det først er ude i tredje (eller er det fjerde ..?) generation, som må kalde sig ægte thurinere. Jeg håber, at alle bærer over med mig.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Alderen spiller ingen rolle

11. april 2016


Fra venstre er det Rigmnor Jørgine Hansen (100), Betty Katrine larsen (102), Ellen Hansine Hansen (100) og Geo Bechmann (100).
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

På Thurøhus har fire beboere rundet de 100 år

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er en ganske almindelig onsdag formiddag i marts, at jeg besøger Aktivitetscentret ved Thurøhus. Jeg har fået en særlig invitation, da her er ikke mindre end fire beboere som inden for de sidste par år, har rundet 100 års fødselsdagen.
I aktivitetscentret er der gang i både Ludo og andre brætspil. Der er kaffe og tulipaner på bordet og rolatorerne står pænt parkeret i overskuelig afstand til ejermanden. Faktisk er her ret så hyggeligt og stemningsfuldt denne ganske almindelige onsdag i marts.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Gammel forening forener fortid og fremtid på Thurø

9. april 2016


Formand for Thurø Sømandsforening, Henning Møllebæk, ser gerne flere thurinske ansigter i medlemsflokken.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Thurø Sømandsforening startede i 1858 på en lidt barsk baggrund. I dag er foreningen mødested for næsten 500 thurinere, der mødes og forener øens fortid og fremtid.

 

AF HENNING MØLLEBÆK, gæsteskribent – Thurø Sømandsforening

 

Kun få vil være uenige i, at der er smukt på Thurø. Det har der altid været, men det har også været en barsk bopæl, fordi ægtemand og forsørgere i stort tal havde havet som arbejdsplads. ”Mange af Thurøs sømænd blev derude i den våde grav, og der gik ofte mange måneder, før underretningen om deres skæbne nåede dem derhjemme…”, skriver jeg som foreningens formand, i forordet til jubilæumsskriftet fra 2008. Hermed forklares også baggrunden for Thurø Sømandsforening, der indtil 1892 hed ”Thurø Enkekasse” og blev etableret af tre lokale skibsredere som hjælp til de efterladte.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Thurø har fået sit eget lokalbibliotek

8. april 2016


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det har været en kæmpe succes i Stenstrup, hvor de har har deres eget lokalbibliotek. Faktisk er udlånet steget med 70 procent fra januar 2015 til januar 2016.

Nu får thurinerne også sit eget lokalbibliotek, efter at Svendborg Bibliotek i samarbejde med skolebiblioteket rykkede ind på Thurø Skole de 1.april.

 

Åbent alle dage
To bibliotikarer fra Svendborg Biblitek, Tina Mortensen og Per Stavnsbjerg, får deres faste gang to dage om ugen i lokalbiblioteket på Thurø. Resten af dagene i ugen vil biblioteket være selvbetjent. De to bibliotekarer vil komme til at arbejde sammen med skolebiblioteket på Thurø Skole, når folkebiblioteket og skolebiblioteket skal dele reoler sammen. Og det kan der være flere fordele ved, mener Søren Lind, som er udviklingschef på Svendborg Bibliotek.

- Vi får et langt bedre anvendelse af ressourcerne, ved at have det hele i samme hus. Biblioteket skal have åbent, når folk har fri, og derfor vil thurinerne nu kunne låne bøger helt lokalt på Thurø alle ugens dage fra klokken 7-22, siger Søren Lind.

Modellen på Thurø er første gang man i Svendborg Kommune laver en samarbejdsmodel med at slå skole- og folkebibliotek sammen. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

THURINEREN er på gaden

30. marts 2016

Download THURINEREN – marts 2016

 

Årets første THURINEREN er nu på gaden med gode lokale historier fra hele Thurø.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Årets sidste THURINEREN er på gaden

14. december 2015Download THURINEREN dec. 2015

 

THURINEREN er til for alle

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, THURINEREN

 

 

Kære Læser

Vi startede året med at fortælle, at det i år er 25 år siden at THURINEREN første gang så dagens lys på Thurø. Det var dengang Thurø Boldklub som stod for indholdet, og først op gennem 90érne, hvor journalist Erik Jørgensen blev tilknyttet bladet, ændrede indholdet sig fra at være et medlemsblad for boldklubben til også at omhandle historier fra hele Thurø.
I 2001 overtog Ib Lyhne Petersen rorpinden, og han var manden som med Svendborg Skilte & Reklame fik givet THURINEREN et grafisk løft og et nyt flot layout. Dog stadig med Thurø Boldklub som udgiver. Dette samarbejde kørte frem til 2009, hvor Ib Lyhne Petersen og hans firma overtog rettighederne som udgiver, og hvor bladet fik endnu et løft med 4-farvet tryk på glittet papir. Redaktionen blev varetaget af journalist Steen Ahonen, som i to år frem førte pennen i bladet.

I dag udgives THURINEREN af mitsvendborg.dk, der samtidig udgør den ansvarshavende redaktion. Dette skifte fandt sted i december 2011 og har kørt siden.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Mette masserer musklerne

21. oktober 2015


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Er du øm i musklerne, så tag en tur på briksen på Tuborgvænge

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er vel de færreste, som ikke har prøvet at have muskelinfiltrationer, ømhed eller ligefrem smerter steder på kroppen, hvor vi ikke anede vi havde muskler. En meget hyppig form for muskelsmerter er træningsømhed, som opstår dagen eller andendagen efter kraftigt eller uvant muskelarbejde. Smerten og ømheden forsvinder af sig selv i løbet af nogle dage, men det kan være nogle barske dage at gå igennem.

Det kan være yderst ubehageligt at have muskelsmerter. Og heldigvis er der råd at hente, hvis man slet ikke kan være til efter håndboldkampen eller ømheden i nakken efter for mange timer foran computeren.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

ERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php