Blues ‘n’ Roots

På fredag går Svendborg i blues – ‘mode’

2. maj 2013

Billetsalg på www.sydfynsbilletten.dk

Læs mere om Svendborg Blues ´n´Roots på: www.svendborgbluesandroots.dk

Læs om de optrædende orkestre på årets bluesfestival Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nedtælling til bluesfestival næste week-end

26. april 2013

Billetsalg på www.sydfynsbilletten.dk

Læs mere om Svendborg Blues ´n´Roots på: www.svendborgbluesandroots.dk

Læs om de optrædende orkestre på årets bluesfestival Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Blues Festival slutter af på Strandlyst med eftermiddagskoncert

26. april 2013

Koncerten arrangeres i samarbejde med:


Per Røboe & Nils Ole Poulin
Strandlyst, søndag d. 5. maj kl. 15.00

 

Blues-rock veteranen Nils Ole Poulin har en af de fedeste vokaler på den danske bluesscene. I hvert fald ifølge en artikel i tidsskriftet Jazz Special.
Nils Poulin er vel nok mest kendt for sit mangeårige samarbejde med blueslegenden Peter Thorup ( de lavede sammen den anmelderroste plade “Under Horisonten” tilbage i 1989 ) – sidst har Poulin gjort sig bemærket i band´et No Shoes, hvor også Fuzzy Samuel ( fra det gamle Crosby,Stills,Nash & Young ) Kenn Lending, Wili Jönsson og John Lee Hookers mexicanske slide-guitarist Shawn Gonzalez spiller med.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

CPH Slim på Strandlyst

24. april 2013

Koncerten arrangeres i samarbejde med:


 

Svendborg Blues ‘n’ Roots – Blues Festival 2013 Præsenterer:

CPH Slim – feat. Nisse Thorbjørn

Strandlyst, fredag d. 3. maj kl. 23.00

Med afsæt i stor kærlighed til Delta og Chicago blues’en springer kvartetten “CPH Slim”, med “Årets Danske Bluesnavn 2009” aka Nisse Thorbjørn i front, ind i et univers af soul, blues og jazz. Kvartettens store originalitet og evne til genfortolkning af de ellers godt kendte genrer skaber en intens og fortættet atmosfære. 
 


– For ti år siden vågnede jeg op på en bænk i Chicago. Efter 3 måneder rækkede pengene ikke længere. Tre måneder med Jam sessions på Buddy Guys legends efterfulgt af invitationer til at sidde ind med mange af de folk hvis plader jeg havde hørt så mange gange. Som eneste blegansigt sad jeg i toget på vej ud mod Chicagos Southside, hvor jeg sad ind med Billy Branch. Jeg spillede med Lurrie Bell på Kingston Mines og var gæst med John Primer der plejede at spille Leadguitar for Muddy Waters, fortæller blues-manden Nisse Thorbjørn med kælenavnet Copenhagen Slim.

Copenhagen Slim og Peter Thorup


– Peter Thorup bad mig om at holde det simpelt: “Ikke for mange toner.” Jeg var 18 år og havde fået lov at spille med en af mine største helte indenfor blues overhovedet. Måske var det det der gav modet til senere at stå på en bluesbar i Chicago med en Jamcrowd der efter flere forsøg på at sige “Nisse Thorbjørn” gav “den unge mand fra København” tilnavnet “Copenhagen Slim”, lyder det fra Nisse Thorbjørn.Pladen


– Peter Thorup gik bort 3. august 2007. Jeg havde kort tid forinden været i studiet med ham, og vi havde indspillet hans vokal på sangen “Goin down to Gainesville” som jeg havde skrevet i Chicago. “Jeg tror sgu vi har fat i noget rigtig godt her”, havde Thorup sagt, og det var underligt at stå der så kort tid senere med hans sidste indspilning i hånden. Pladen fik ros, og jeg var selv stolt af især duetten med Kira skov på Leadbelly-nummeret “Where did you sleep last night”. Cd’en kom ud i 2009 på Cope Records og fik P4 airplay og fire Hjerter i Politiken. 


Billet fra Blues Festival kan bruges som adgang til koncerten.
For øvrige gæster vil der være en mindre entré i døren.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bluesmusik fra rødderne på Strandlyst

23. april 2013

Koncerten arrangeres i samarbejde med:Svendborg Blues ‘n’ Roots – Blues Festival 2013 Præsenterer:

 

HP Lange & The Delta Connection
Strandlyst, lørdag d. 4 maj kl. 23.00

 

H.P. Lange er en af Danmarks få dedikerede bluesmen. Som en af de få fortolkere af den akustiske bluestradition, har han siden mid-80’erne spillet mere end 100 koncerter om året i europa og USA – lige fra små klubber til de store blues & jazz festivaler.

 

I 1994 tilbragte han et halvt år i New Orleans. I Louisiana og i Mississippi gravede han sig endnu dybere ned i bluestraditionen. Han spillede fast på flere klubber i New Orleans og mødte og lærte bla. fra delta blues mesteren, John Mooney. Han spillede jobs i Memphis og i Mississippi Deltaet med guitaristen Kenny Brown, som introducerede ham til den specielle bluestradition i de bakkede områder i det nordlige Mississippi. Her mødte og spillede han desuden med blues legender som  Junior Kimbrough og R.L. Burnside.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Stort amerikansk bluesband gæster bluesfestival i Svendborg

22. april 2013

Koncerten arrangeres i samarbejde med:


 

 

Svendborg Blues `n` Roots Festival og Borgerforeningen præsenterer:

DELTA MOON (US)
Fredag den 3. maj 2013, Kl. 20.30 

Guldsalen, Ståpladser
Dørene åbner 1 time før koncertstart.
Arrangør: Borgerforeningen i samarbejde med Svendborg Blues ‘n’ Roots.

Billetsalg på www.sydfynsbilletten.dk

 

Delta Moon er det hotteste swamp blues rock band, der i de seneste år kommet frem på den amerikanske bluesscene og kan for første gang opleves på en dansk scene. Bandet startede da Tom Gray og Mark Johnson mødte hinanden på en parkeringsplads i deres hjemby, Atlanta, Georgia. De begyndte at jamme: Tom spillede lapsteel og Mark spillede bottleneck slideguitar – og da Mark så David Lindley og Ry Cooder sammen på New Orleans jazz Festival fødtes tanken om at danne et band med to slideguitarer i front. Ideen var at skabe et band i stil med Rolling Stones, Allmann Brothers og tidlig Fleetwood Mac, der alle var båret af samspillet mellem to fremragende guitarister, der mestrede slide-guitar.Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Blues over Svendborg

15. april 2013

(Foto: mitsvendborg.dk)


Byen fyldes med blues, når den anden bluesfestival afvikles i Svendborg til maj

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Svendborg pakkes ind i blå, skæve toner, når den anden Blues and Roots-festival afholdes i dagene fra den 3. til den 5. maj. Og ligesom sidste år præsenterer Foreningen Svendborg Blues ’n’ Roots, som arrangerer festivalen, et program sammensat af spændende udenlandske blueskunstnere, landskendte danske bluesbands samt de helt lokale bluesmusikere. Og sidstnævnte er bestemt ikke at komme udenom, skulle jeg hilse at sige.

 

Ildsjæle står bag
Foreningen Svendborg Blues ’n’ Roots blev stiftet i juni 2011 af en lille gruppe lokale ildsjæle med et hjerte bankende for blues og roots-musikken. 

Formand for foreningen Arne Larsen-Ledet, som driver pladeforretningen Vinylen i Møllergade, forklarer det således:

 

– Vi havde en ide om at fremme kendskabet til og udbredelsen af blues- og roots-genren i Svendborg. Derfor satte vi os sammen, drak en hulens masse kaffe og trak i de kanaler og forbindelser til blues-miljøerne, som vi hver især havde, fortæller Arne Larsen-Ledet.
Og det kom der så en forening ud af, som siden har arrangeret en lang række blues og roots-koncerter i Svendborg. Og ikke mindst en blues-festival, som sidste år blev afholdt på samme dage som i år fra den 3. til den 5. maj.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Blues festival i Svendborg til maj

11. april 2013

Billetsalg på www.sydfynsbilletten.dk

Læs mere om Svendborg Blues ´n´Roots på: www.svendborgbluesandroots.dk Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Blues over Svendborg

13. marts 2013

(Foto: Jesper Pedersen)

Byen fyldes med blues, når den anden bluesfestival afvikles i Svendborg til maj

 

Svendborgs egen bluesfestival er igen i år klar til at blive rullet ud. Det er foreningen Svendborg Blues ‘n’ Roots som står bag arrangementet, hvor de, ligesom sidste år, fylder byen med blå blues-toner fra den 3.-5. maj.

Programmet for blues-festivalen ligger nu klart, og der bliver masser at opleve for det blues-elskende publikum.
– Vi præsenterer igen et spændende program med såvel udenlandske bluesorkestre og bluesmusikere fra den danske blues ‘n’ roots scene, siger formand for foreningen Arne Larsen- Ledet.

 

Koncerterne kommer ligesom sidste år til at foregå i Borgerforeningen og på Strandlyst.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Thorbjørn Risager & Emil Balsgaard Duo på Strandlyst

9. februar 2013

 Koncerten arrangeres i samarbejde med:


Thorbjørn Risager & Emil Balsgaard Duo
Strandlyst lørdasg den 23.februar kl.23:00

 

Thorbjørn Risager & Emil Balsgaard Duo spiller New Orleans Boogie Blues – egne numre og fortolkninger af gamle klassikere.

I nu 12 år har de dannet musikalsk makkerpar, og har sammen fundet en ærlig og autentisk blues-stil med et stærkt udtryk.
Sammen har de spillet utallige koncerter rundt omkring i Danmark og Skandinavien, og er i 2006 booket på festivaler i 7 europæiske lande.

Thorbjørn Risager & Emil Balsgaard Duo er gennem årene blevet en sammenspillet og energisk duo, der balancerer mellem Risagers kraftfulde bluesvokal og Balsgaards rullende boogieklaver.

 

Årets Danske Blues Navn 2005
Sangeren, guitaristen og sangskriveren Thorbjørn Risager blev årets modtager af Copenhagen Blues Festivals bluespris ’Årets Danske Blues Navn 2005’. 

I priskomitéens begrundelse stod bl.a.:
‘Thorbjørn Risager må betragtes som en af danmarks og skandinaviens bedste unge bluessangere, og som en af tidens ypperste traditionsbærere af dansk bluesmusik.
Thorbjørn Risager & Emil Balsgaard har netop udgivet CD’en ’From the Heart’ med Thorbjørn Risagers
 syv-mands rhythm & blues orkester.

Se mere og hør musikken på: www.risager.info  Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php