Branding

Desperation eller dedikation?

11. december 2016

 

Se kampagnefilmen her

 

Hvad tænker du, når du ser billederne til denne artikel? Kig godt på dem. Føler du dig provokeret? Rammer de noget følelsesmæssigt i dig, som rykker ved dine fordomme?
Du er i hvert fald blevet nysgerrig efter at vide mere.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der er løbet en del vand gennem åen siden OTA Solgryn i 1950’erne blev markedsført med den folkekære skuespiller Helge Kjærulff-Schmidt i rollen som professor Vitalius Sørensen der prædiker: “Spis OTA Solgryn og bliv sund og stærk”. Vi hopper ikke på den længere. I dag skal reklamer have et noget andet blikfang og en kraftigere signalværdi for at opnå synlighed og gennemslagskraft.
Når en virksomhed, sportsklub, organisation eller for dens sags skyld en kommune skal markedsføre sig, så er vilkårene de samme, uanset hvilket budskab der skal sælges. Det handler om at skille sig ud. Gør man ikke det, så kan man være helt sikker på, at blive overhalet af konkurrenten. Heri er der ikke noget nyt siden professor Vitalius Sørensen.
I dag er der blot mange flere platforme at markedsføre sig på. Mange flere muligheder og mange flere konkurrenter. Det gælder altså om at vælge rigtigt fra starten.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vær med i debatten om branding af Svendborg

13. oktober 2013

 

mitsvendborg.dk stiller skarpt på branding af Sydfyn og Svendborg i en artikelserie, som netop har været bragt her på bloggen.
Læs artikelserien og deltag i debatten. DIN mening er Svendborgs mening!Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det er attituden der gør det

13. oktober 2013


– Stop klynkeriet, det er dårlig branding, siger iværksætter og erhvervsmanden Steffen Larsen
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

– Hvis du kan sige, at ”jeg fik mere, end jeg forventede i Svendborg”, hvad enten det er hos kommunen eller i forretningslivet, så er det den bedste branding.

 

AF PER VINCENT

 

For Steffen Larsen drejer det sig meget om attitude, når det kommer til branding af Svendborg. Han kalder sig selv iværksætter, og på Frederiksøen sidder han og personalet og arbejder med ejendomme og store byggeprojekter. Steffen Larsen vil gerne dyrke borgmesteren.

 

Meget mere borgmester
– Borgmesteren som institution er et meget vigtigt brand, og han eller hun skal profileres højt. Jeg mener, at en borgmester først og fremmest skal have en repræsentativ funktion, og så skal vedkommende have plads til at kunne træffe hurtige beslutninger. På et tidspunkt skulle vi bygge et Legeland i Vejle og i Svendborg. I Vejle var borgmesteren med fra dag et, der blev truffet beslutninger samme dag, og nogle uger senere var vi klar. I Svendborg tog det ni måneder, men sådan er det heldigvis ikke mere, vores nuværende borgmester Curt Sørensen er i den grad med på ideerne og gør alt, hvad han kan. Han skulle have en dygtig spindoktor. Vi burde måske have to borgmestre, en til det administrative og en til det repræsentative, smiler Steffen Larsen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Maritim oplevelsesøkonomi har vind i sejlene

13. oktober 2013


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Maritimt Center ser positivt på flere erhvervsarrangementer, efterhånden som økonomien tegner sig lidt lysere.

 

AF JENS SCHNABEL

 

Bestseller, der sælger og designer tøj, stod sammen med Maritimt Center bag et arrangement i den sidste weekend i august, hvor godt 100 ansatte i Bestseller en hel dag sejlede med skonnerterne Fylla, Fionia og Meta fra det gamle pakhus på havnen.

– Der var ingen, der anede, hvad der skulle ske, og at de skulle ud at sejle. Så der var jo lagt op til lidt kapsejlads og tilråb. Det er jo kolleger, som måske ikke ser hinanden hver dag, men hvor der på denne måde blev skabt noget sammenhold, siger Jay Jensen, daglig leder i Maritimt Center.

Han forklarer, hvordan turen derefter gik til Skarø, hvor der var arrangeret middag på Café Sommersild, mens der i pakhuset blev pyntet op til en fest, der varede til den lyse morgen.

– Jeg kunne se, at det havde været rigtig hyggeligt, da vi kom og skulle rydde op, siger Jay Jensen.

 

Heldagsarrangement omsætter for 200.000
Maritimt Center udlejer jævnligt pakhuset på omtrent samme vis som et forsamlingshus. Men erhvervsarrangementer for virksomheder med oplevelser til havs er knap så hyppige. Sidste år var der blot et arrangement af den type, men der har været fire i år, og Jay Jensen venter mindst seks i 2014.

Den stigende interesse hænger ifølge Jay Jensen sammen med, at sejlturene har været for dyre og for problematiske under en lavkonjunktur.

– Det er noget af det første, man sparer på. Det er helt klart vores oplevelse. Der har været nogle rigtigt sløje år. Det er lige præcis her, de har sparet under den her finanskrise, siger Jay Jensen.

Han peger på, at det også sender et kedeligt signal, hvis man lejer et stort sejlskib og holder fest, lige efter man har afskediget folk.

– Det gør man jo ikke. Men det har branchen virkelig lidt under, vurderer han i dag.

Et erhvervsarrangement med tre skonnerter og fest i pakhuset er selvfølgelig også en pæn udgift, og Jay Jensen vurderer, at Bestseller betaler omkring 200.000 kr. for det.

– Det omsætter for et par hundrede tusinde. Men der er også det i det for os, at det er sjovt og interessant at være med til at vise mennesker udefra en oplevelse af Sydfyn, forklarer han.

 

Lokale oplevelser i Cittaslow-ånden
Hele idéen omkring den lokale oplevelse taler til det lokale særpræg, og Maritimt Center er da også Cittaslow-certificeret, mens Jay Jensen selv sidder i rådet.

Cittaslow handler kort sagt om et mere enkelt liv med fokus på kvalitet, bæredygtighed og lokale produkter. Det er dog ikke alle virksomheder, der ser potentiale i at promovere sig gennem Cittaslow, og Jay Jensen har sit eget gæt på, hvad det skyldes.

– Vi vil gerne være vækstkommune og et sted, hvor der sker noget med innovative og kreative folk. Jeg tror, det hænger sammen med, at man er lidt bange for, hvis man siger, det skal gå langsomt – altså Cittaslow. Jeg tror, folk ikke rigtig er klar over, hvad det står for. For mig står Cittaslow for ‘det gode liv’, for eksempel med at sejle samt bevare de gamle sejlskibe og miljøet hernede på havnen, lyder vurderingen.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skønhed, skov og strand sælger Sydfyn

12. oktober 2013


Øhavet er smukt, men man skal tænke sig godt om, inden man udpeger det som det vigtigste brand.
(Privatfoto)

 

Svendborg og omegn har flere ting at byde på, som kan trække folk til Sydfyn, lyder det fra ejendomsmægler Søren Holst.

 

AF JENS SCHNABEL

 

Kulturliv, Svendborgsund, stemningen af gammel handelsby i Svendborg og den smukke natur er blandt de ting, der gør Sydfyn attraktivt for potentielle tilflyttere, vurderer ejendomsmægler Søren Holst fra RealMæglerne Sydfyn i Vestergade 30A.

– Noget, der trækker, er den hygge og stemning, der er i det gamle Svendborg. Det kan jeg høre på folk, fortæller Søren Holst.

Han ser det som en styrke, at Svendborg hverken er storby eller udkantsdanmark, men har holdt fast i miljøet fra den gamle by, mens der samtidig er et rigt kulturliv med muligheder for svømning, idræt og meget andet.

Af samme årsag er risikoen for at komme til at hænge fast på en bolig, hvis tingene ikke udvikler sig ideelt, ikke nær så stor i Svendborg og omegn som i det såkaldte udkantsdanmark. Derfor bliver mange tilflyttere også boende, hvis jobbet tillader det.

– Det er rigtig rart at kunne sælge en vare til folk uden at oversælge den, men virkelig at kunne fortælle dem, at de køber noget, som de på sigt kan nyde godt af, siger Søren Holst.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Branding er også politik

12. oktober 2013


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Om ikke så længe bliver branding en helt personlig sag for de lokale politikere. Vi skal i stemmeboksen tirsdag den 19. november for at vælge et nyt byråd, og mitvendborg.dk har stillet fire sandsynlige borgmesterkandidater fem konkrete spørgsmål.

 
AF PER VINCENT

 

 

FIRE POLITIKERE – FEM SPØRGSMÅL

1: Nævn de tre bedste brands.

2: Hvornår ser vi byggekraner på havnen?

3: Hvornår får vi et p-hus i bymidten?

4: Hvad er din absolutte topprioritet?

5: Hvilken type kultur foretrækker du?

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Søger børnefamilier til Svendborg?

11. oktober 2013


 

Hvordan skal Svendborg brande sig for at tiltrække nye borgere, og er det overhovedet tiltrækkende for familier at flytte til byen? Måske finder jeg svaret, men først nogle overvejelser.

 

AF SUSANNE RIBER

 

Er vi ikke ved at være trætte af den evige melodi: Svendborg ligger så smukt ved sund, mark og skov? Vi har i årevis bildt os ind, at det er nok for at få folk til at flytte hertil. Så skidt med, at arbejdspladser nedlægges, langsom behandling på diverse kommunekontorer, og at visioner har det med at ”snegle” sig i mål. Svendborg Kommune har ikke længere en bundplacering som dårligste erhvervskommune, nej, vi ligger på en 73. plads. Flot, ja, men vi skulle selvfølgelig ligge i en top 10. Hvordan kan det gå så skidt, før vi virkelig tager skeen i den anden hånd?

For nogle år siden blev Svendborg en Cittaslow-by, hvilket betyder, at vi sætter fokus på kvalitet og udvikling med omtanke. Men vi har en fortsat diskussion om begrebet, og om sneglen er et ”heldigt” logo. Samtidig ønsker mange, at vi også brander os som det Maritime Svendborg, andre mener, at vi skal satse på kulturen, og sidst var det ”Sydfyn Style”, der satte Svendborg på landkortet.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Citybranding er det sværeste

11. oktober 2013


co-creation betyder, at det er borgerne, der bestemmer, hvad de vil lægge i brandet og hvordan.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Der skal være frit slag under et fælles brand

 

AF PER VINCENT

 

Vi er ikke i tvivl, når vi render ind i noget, som er ”ægte københavnsk”, ”ægte aarhusiansk” eller ”ægte sydfynsk”. Det er branding i al sin enkelhed. Vi samler indtryk hele tiden, fordi vi ikke kan lade være, vi ser, hvad der er godt og dårligt, hvad der virker og ikke virker.

 

Det er svært
At finde det rigtig gode brand til Svendborg er ikke noget, man bare lige gør. Det er komplekst, fordi der er så mange interesser at tage hensyn til.

– Citybranding, som det hedder, er strategisk meget svært. Når en virksomhed skal brande sig selv, er det nemmere at gå til, for her er det én vare eller firmaets navn, det handler om, og det kan man ikke bare overføre til en by. Mange har prøvet og fejlet, fordi de troede, man kunne samle en by under ét begreb eller symbol, fortæller professor Finn Frandsen, Institut for Erhvervskommunikation ved Aarhus Universitet. Han har forsket og undervist i branding i 15 år.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Man kan godt krumme tæer i sandaler

10. oktober 2013


Er det sådan Svendborg skal brandes?
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Svendborg er meget mere end stokroser, frilandsgrise og bølgeskvulp

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Sydfyn kom på landkortet i april måned, da Fremtidsfabrikken lancerede filmen ’Sydfyns Style’, hvor fire fynske borgmestre danser og synger om, hvor herligt her er på Sydfyn.
Filmen var egentlig blot en velkomstfilm til en event i Fremtidsfabrikkens Boost-uddannelsesforløb, men gik lynhurtigt viralt, og i løbet af et døgn havde den fået 130.000 visninger på YouTube.

I august måned kom så 2’eren til den meget omdiskuterede film fra det sydfynske – Sydfyns Style 2. Men til forskel fra 1’eren var nummer to film tænkt som en branding-film om Sydfyn, der skal sætte Sydfyn på Danmarkskortet.

Fremtidsfabrikkens hensigt med Sydfyn Style 2 er at sætte nye standarder for, hvordan man arbejder med branding af et område.

“I dag er det ingen sag at få omtale – kunsten er at håndtere omtalen og styre den i den rigtige retning”.

 

‘Dårlig omtale er bedre end ingen omtale’, lød en af rejsekongen Simon Spies’ talemåder. Og dem havde han mange af. Det er svært at lægge arm med Simon Spies, for han havde det format og den karakter, som skulle til for at kunne ‘tillade’ sig at slå ud med armene, som han gjorde. Man skal altså kunne stå inde for indholdet i sine armbevægelser, ellers bliver man ikke taget seriøst.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php