Vores KULTUR

Sydfyns største julefrokostshow er fyldt med hits!

14. november 2016

(Foto: Anine Stuhr Hansen)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

”Gud, det bliver første gang, Rugsted & Kreutzfeldt skal spille i samme show som Shubberne siden den legendariske koncert i Parken i 1978!” Det begejstrede udbrud kommer fra Shu-Bi-Dua-musiker Bosse Hall Christensen, da vi taler med ham om det store koncertshow, der er under opsejling i Den Store Værftshal på Frederiksøen den 25. november. Koncerten, Shubberen mindes, blev – som Shu-Bi-Dua-kendere vil vide – til live-albummet ”Leif i Parken”, som Shu-Bi-Dua udgav i senhalvfjerdserne med sangene om Hvalborg, McArine, Danmark, Nappa og Nylon, Den Røde Tråd og mange flere. Sammen med et andet tidligere Shu-Bi-Dua-medlem, Claus Asmussen, og tre øvrige musikere genopliver de Shu-Bi-Duas største klassikere fra storhedstiden i 70’erne, hvor de to musikere selv spillede vitale roller i det folkekære orkester.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

God musik fornægter sig ikke

12. november 2016

 

AF LENE STRUCK-MADSEN, gæsteskribent BaggårdTeatret

 

En aften i starten af september kunne man se teaterchefen og pr-medarbejderen gå i cirkler omkring et klaver i BaggårdTeatrets teatersal. Den første gik med sin telefon rettet mod tangenterne. Den anden fulgte i hælene på den første, ligeledes med telefonen i hånden.

Salen var henlagt i mørke, og kun en enkelt lampe lyste op. Ud af højtalerne på pr-medarbejderens telefon kunne man ane de sprøde toner til en sang.

 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

BaggårdTeatret skriver verdenshistorie med ny forestilling om Bertolt Brecht

12. november 2016

(Foto: Rico Feldfoss)

 

Bertolt Brechts ’Svendborgdigte’ dramatiseres for første gang nogensinde på BaggårdTeatret

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I et lille hus med stråtag i Skovsbostrand sidder en mand. Året er 1939, og Europa er i opløsning. Nazisternes fremmarch er ustoppelig. Minoriteter bliver forfulgt, fordrevet – myrdet. Alt er på kanten af kaos.
Manden i huset er flygtet fra tyranniet. Han er tysk forfatter, dramatiker, marxist og systemkritiker. Nazisterne har drevet ham på flugt på grund af hans holdninger. Nu sidder han og skriver nogle stærke og betydningsfulde digtsamlinger i huset i Svendborg.
Hans navn er Bertolt Brecht.

 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Steel guitar og røde veloursofaer

12. november 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hvad får en mand til at pakke bilen med sin guitar og gamle rørforstærker, en håndfuld mikrofoner fra engang i 50’erne og tage turen hele vejen til München for at spille en koncert på en halv time på en klub? Svaret er enkelt: kærlighed for gode melodier, originale tekster og den rå lyd fra vintage gear.

Hjemmestudie og systue
Jeg står foran vinduet til Fru Wøldikes Kjolesalon på Glarmestervej i østre bydel. Her skulle ligge et lydstudie, og her har jeg en interviewaftale med en country- og bluegrassmusiker, som netop er ude med en spritny udgivelse, ’Night Light – Slow Grass’. Det meste af albummet skulle være indspillet lige netop her, men det kan umiddelbart være lidt svært at få øje på i butiksvinduet, hvor mannequindukkerne poserer i knaldrøde og petroleumsblå 50’er kjoler mellem de gamle Pfaff-symaskiner i støbejern.
– Kom indenfor, lyder det pludselig fra hjørnet af huset, hvor Nicolai Wøldike Schmith stikker hovedet frem. Det er ham, som er musikeren. Adressen er rigtig nok.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rå rockspade på Kammerateriet

11. november 2016

 

AF DANIEL TOUDAL, Anmelderkorpset

 

Kammerateriet lagde rammerne for en rockaften, jeg sent skulle komme til at glemme! På skiltet stod der Electric Guitars, og den elektriske guitar fik sin renæssance i denne ellers synth-dominerede poptid!

 

Det er Søren Andersen og Mika Vandborg, der står bag projektet, to danske verdensguitarister, med turneer med blandt andre Glen Hughes og Love Shop på CV´et.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvis du har en Colt.45, så tag den med

10. november 2016

 

Den traditionelle julefrokost bliver udfordret på konceptet

 

AF PER VINCENT

 

Stetson på hovedet, spidse støvler på fødderne og et tørklæde om halsen, så er det bare at `round up the honeys` og tage til amerikansk julefrokost i Guldsalen.

Borgerforeningen/ Kulturhus Svendborg går en lidt anden vej den 9. december.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Besat

10. november 2016

Svendborgensere i Gerritsgade under en luftalarm i 1942

 

Lokalhistorie på et sølvfad

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Den 8. november serverer Svendborg Museum en tre-retters menu om besættelsestiden i Svendborg, nemlig et kombineret undervisningsmateriale, en fortællerute og en udstilling, der alle går under navnet Svendborg Besat.

– Svendborg var som andre danske byer besat fra 1940-45. Huse blev sprængt, modstandsgrupper etableret, og der blev bygget bunkers over hele byen – men den historie er i dag usynlig for de fleste, fortæller museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Her ved man, hvad man får

9. november 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

If it ain’t broke, don’t fix it.
Sådan har forretningskonceptet været for Mette Kabell, siden hun for snart 20 år siden åbnede dørene til en helt ny café i Svendborg. Stedet hed dengang Citronen – og det gør det stadig

Hvor er folk henne?
Det var sommer i Svendborg, og Mette Kabell havde brugt foråret på at indrettet den tidligere blomsterhandel i Brogade for grønne planter til en helt ny café med frokostretter og kaffe og kage. Et gammelt klaver var blevet købt på en auktion og kørt i stilling på stedet og skulle bruges af musikere til at spille afdæmpet akustisk musik. Ikke noget med dans og hurlumhej – kun rolige og behagelige toner for det modne publikum.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Musik til de mørke novemberaftener

8. november 2016

 

AF FIN TYGESEN, gæsteskribent Folk for Folk

 

Det er om tirsdagen kl. 20, det sker på Arne B, hvor Folk for Folk præsenterer folkemusik af forskellig art. Der er rabat på entréen til medlemmerne, og hvis du er under 25 år, kommer du ind for en 50´er.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sange ind i sjælen

19. september 2016

 

AF KÅRE WANGEL

 

Endnu et spillested har åbnet sine døre i Svendborg. I et sidehus på Fruerstuevej har musikerparret Anders Ringgaard og Christina Munk Andersen indrettet en lille intim koncertsal med udmærket lyd og en stemning af at være på besøg hos gode venner – med særdeles god musiksmag.

 

Første koncert i VÆRKstedet bestod nemlig i en debutkoncert med det nye svendborgensiske folkorkester THE SONGs, som var blandt de få udvalgte ved dette års Uhørt Festival. Og det er ikke svært at forstå. Heller ikke, at de var udvalgt til at indvie VÆRKstedet – sjældent har intimiteten i rummet og i musikken gået op i en højere enhed.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php