Monthly Archives: november 2008

Respektløshed i Troense

28. november 2008


www.byogland-sydfyn.dk

Afsender; Rudi Rusfort Kragh på vegne af bestyrelsen i Foreningen Bygnings- og Landskabskultur for Sydfyn.

Respektløshed i Troense
Skipperbyen Troense er landskendt for sine historiske og miljømæssige kvaliteter, – og med rette. Fredede og bevaringsværdige huse i en imponerende helhed, – men nu er et af de mest centralt placerede 1800-tals huse under nedrivning. Kan det dog være rigtigt? Desværre ja.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Spot på film på Fyn – Kulturel fredagsbar 28.november

27. november 2008


www.svendborg-bib.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Borgerindragelse som omdrejningspunkt for nationalpark

27. november 2008


The New Forest National Park i Syd-England – et område på 57.000 hektar med
spændende natur og kulturmiljøer.

Download:
Studietur til The New Forest National Park 2008

Download projektoplægget: Nationalpark Det Sydfynske Øhav?


I dagene den 22. til 25. oktober tog en delegation af i alt 30 personer med tilknytning til styre- og følgegruppen i forbindelse med den kommende nationalparkundersøgelse i Det Sydfynske Øhav, på tur til The New Forest Nationalpark i Syd-England. Formålet med turen var, at få viden om hvad en nationalpark er, hvordan den fungerer, og hvilken forskel The New Forest Nationalpark har gjort for lokalbefolkningen, erhvervslivet, turismen mv..

Initiativet var taget af bestyrelsen i Naturturisme I/S som består af otte valgte politiske repræsentanter fra de fire kommuner: Ærø, Fåborg-Midtfyn, Langeland og Svendborg samt repræsentanter fra turisterhvervet, land- og skovbruget, Friluftrådet og Danmarks Naturfredningsforening.
Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Giant Steps viser vej til Odessa

25. november 2008


Kapelmester Stefan Pasborg er dobbelt vinder ved Danish Music Awards 2004 og står 
spidsen for Odessa 5 som kan opleves på Arne B torsdag 27.11.

www.giantsteps.dk

Torsdag 27.11. kl.20:00 på Arne B.
Tag en håndfuld original-kompositioner og tilsæt en knivspids Duke Ellington. Tilføj én teskefuld danske folkeviser, et drys balkan samt en spiseskefuld New Orleans, og pift det hele op med elementer fra afro, avantgarde og hed swing. Det er denne smeltedigel af forskellige musikkulturer sammensat af nogle af Danmarks fremtrædende unge jazzmusikere, som gør Giant Steps’ ugentlige koncertnavn Odessa 5 til en oplevelse ud over det sædvanlige.   Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ændring af Planloven kan ødelægge bymidtens butiksliv

25. november 2008


Vil lempelser af planloven give de store indkøbscentre bedre betingelser og dermed
ødelægge butikslivet i byerne?


mitsvendborg.dk
bragte den 03.november indlægget Detailhandelsanalyse giver Svendborg udfordringer som gav læserne mulighed for et grundigt indblik i detailhandlens udfordringer i de kommende år. Dette på baggrund af en netop udarbejdet analyse, som skal forsøge at skabe klarhed over hvilke behov der er for nye arealer til butiksformål. I analysen vurderes Svendborg by som værende i regional konkurrence med Odense inden for udvalgsvarehandlen.

Regeringen og DF har netop udsendt et forslag om at ændre planloven, så der lempes på de regler som hidtil har forhindret flere nye storcentre. Dette møder skarp kritik fra Økonom i Håndværksrådet Mads Engberg, som mener at det vil skade handelslivet i specialforretningerne i byerne. Læs mereKommentarer: 4 kommentarer

Folkemusik fra Shetlandsøerne på Hansted

24. november 2008

 Præsenterer:


Jenna Reid – ungt folkemusiktalent fra Shetlandsøerne
Arrangeret af:

www.folkforfolk.dk

Jenna Reid på You Tube


25.11. på Hansted
Jenna Reid

Denne unge violinist og sanger fra Shetlandsøerne er et af Skotlands helt store talenter indenfor folkemusikken. Hun startede som 9 årig på violinen og var allerede som 13 årig vinder af den Shetlandske “
Young Fiddler of the Year” konkurrence. Siden har hun spillet en masse vidunderlig musik, senest med to soloalbums, og har været med til at markere Shetlands øerne som et af de helt centrale steder for nordisk folkemusik.Jenna Reid: vokal, violin. Bethany Reid: piano, violin, vokal. Kevin Mackenzie: guitar Duncan Lyall: kontrabas. James Thomson: fløjte. Iain Sandilands: percussion. Entré 60/90 kr.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Medhat Khattab (Y) lægger op til ny vindmølledebat

23. november 2008


Visualisering af vindmølleplaceringer på Tåsinge set fra den vestlige del af Vårø.
Afstanden til den nærmeste nye mølle er ca. 550 meter.
(Visualisering fra Lokalplan 511)

Liberal Alliances medlem af Svendborg Byråd Medhat Khattab ønsker at Svendborg Byråd på byrådsmødet tirsdag 25.november genoptager/genvurderer vedtagelse af lokalplan 511 og kommunens plantillæg nr.5.07 for et område til vindmøller på Tåsinge.
Dette vil formentlig skabe en del debat, da lokalplanen for området blev vedtaget på byrådsmødet 26.november 2007, og hvor kun Morten S. Petersen (V) og Jeppe Ottesen (V) stemte imod. Medhat Khattab (Y) undlod på daværende tidpunkt at stemme.

Medhat Khattab opfordrer på svendborgbloggen til gensidig dialog om emnet, for at byrådet dermed træffer de helt rigtige beslutninger.
Vindmølle placeringerne på Tåsinge har også været debatteret på Lars Erik Hornemanns blog og på Jørgen Lundsgårds blog sidstnævnte er dog i skrivende stund ikke gået med ind i debatten på bloggen.

Læs mereKommentarer: 4 kommentarer

eyedeas.dk NEWS ude nu

22. november 2008

Download eyedeas NEWS her
www.eyedeas.dk

eyedeas.dk – grafisk designbureau, Møllergade 68 er nu ude med det 3. nyhedsbrev rettet til erhvervsbranchen. Eyedeas.dk udgiver eyedeas et nyhedsblad jævnligt, hvor grafisk design og nyskabelse mødes, og giver muligheder for nye ideer.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Få Nytårsmenuen leveret fra Restaurant No.5

21. november 2008


Havnepladsen 3A, Svendborg
tlf: 72 18 55 55

Nytår 2008

Slip for stress og al besværet med madlavning og indkøb til nytårsaften, og lad Restaurant 5 levere menu og vine i særklasse til en pris der er til at forstå.

Som noget særligt har vi i år valgt at slå os sammen med “Sushinu” hvis speciale er sushi af højeste kvalitet.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dialogmøde med Nærdemokratiudvalget på Nordre skole

20. november 2008


Svendborg Kommunes Nærdemokratiudvalg tager nu hul på de næste i rækken af dialogmøder ude i lokalområderne.
Torsdag 27.November kl. 19:00 inviteres borgere i Nordre bydel til dialogmøde på Nordre skole.

Se mere på www.svendborgbloggen.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php