Monthly Archives: februar 2009

Lokalplanforslag for Silvangrunden sendes i høring

28. februar 2009

 
Efter flere års tilpasning af diverse forslag om bebyggelse på den tidligere Silvangrund, har byrådet nu endeligt besluttet at sende et lokalplanforslag i høring. Modellen på billedet er med enkelte ændringer således det der som udgangspunkt arbejdes ud fra.

Download: Forslag til Lokalplan 517 og kommunetillæg 5.19

Svendborg Byråd har på byrådsmødet 24.02. vedtaget at sende forslag til lokalplan 217 og kommuneplantillæg 5.19 for et blandet bolig og erhvervsområde ved Korsgade til offentlig høring  i 8 uger. Området omhandler den tidligere Silvangrund i Svendborg midtby.
Formålet med lokalplanen er at muliggøre opførelse af en ny bolig- og erhvervsbebyggelse beliggende i centrum af Svendborg By.
Den ny bebyggelse er disponeret i to afsnit, dels som en sluttet byhusbebyggelse i 2½ etage langs den nye adgangsvej og dels som en karrébebyggelse i 4 etager omkring en stor fælles grønning. Lokalplanen opdeles i 5 delområder, som fastlægger bebyggelsesprocent på maks. 110 på hver enkelt ejendom og fastlægger retningslinier for bebyggelsens omfang og maksimale højde for hvert enkelt delområde. Det maksimale etageantal er fastsat til 4.
Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Svendborg Rummet

27. februar 2009


Biblioteket på bloggen


www.svendborg-bib.dk

Svendborg Bibliotek lancerer nu et nyt initiativ – ”Svendborg Rummet.”
Biblioteket vil her i foråret gerne give foreninger, institutioner og enkeltpersoner i kommunen mulighed for at komme i dialog med borgerne på Svendborg Bibliotek.
Svendborg Rummet vil eksistere i hele 2009.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dialogmøde i Tved 26.02.

25. februar 2009Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Anerkendt dansk bassist i samspil med unge fynske talenter

25. februar 2009


www.giantsteps.dk

Den danske bassist Jens Jefsen har igennem sin lange glorværdige karriere haft uendelig mange opgaver med herboende og gæstespillende amerikanske musikere. Fra sit domicil i Århus er den efterspurgte musiker bl.a. kendt fra sit mangeårige samarbejde med guitaristen Uffe Steen – men også jazzgiganter som Dexter Gordon, Johnny Griffin, Ben Webster og  Dizzy Gillespie, har han akkompagneret med sit fine basspil.  Det har længe været et stort ønske for musikforeningen Giant Steps at få besøg af den respekterede bassist, og nu er han endelig på vej til Svendborg. Torsdag d. 26. februarkigger han indenfor på Arne B i selskab med et par helt unge talenter pianisten Peter Kohlmetz og trommeslageren Jens Kristian Siqueria, der sammen og hver for sig har spillet jazz i flere år.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Borger efterlyser klare politiske holdninger i færgedebatten Svendborg-Ærø

24. februar 2009

Læserindlæg
I forbindelse med indlægget Skriv din mening på mitsvendborg.dk har redaktionen modtaget dette læserindlæg fra Eva Lauritzen, som opfordrer til debat og klare politiske holdninger i sagen om den fremtidige færgedrift mellem Svendborg og Ærø.


”SAGEN SET FRA TO SIDER”
Jeg har som medlem af bestyrelsen for Egense/Rantzasuminde Beboerforening efterlyst en debat om dette store spørgsmål. Senest overfor Nærdemokratiudvalget i efteråret 2008. Nærdemokratiudvalget kunne ikke udrede trådene, idet de kun var kommet for at høre ”borgernes” mening. 
Jeg efterlyser et møde, hvor både politikere fra Svendborg og Ærø oplyser borgerne om deres holdninger til færgedebatten. Samtidig et møde, hvor også embedsmænd ”må være på banen” og fremlægge de facts, der måtte være.
 
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvordan blev vi til – en gruppes undfangelse og opvækst

23. februar 2009


Download folderen: Vores Svendborg

For knap et år siden inviterede Kultur- og Planlægning, Svendborg Kommune, fire ‘selvkørende’ borgergrupper til på baggrund af hvert sit tema, at komme med indspark til UDVIKLINGEN AF SVENDBORG.
De 4 temaer var: ‘Bosætning, bymiljø og lokalområderne’, ‘Kultur, sundhed og fritid’, ‘Erhverv og uddannelse’, samt ‘Infrastruktur og det åbne land’.
Hermed følger resultatet fra temagruppen: “Kultur , sundhed og fritid” iform af folderen “Vores Svendborg”. Navnet til folderen, som også forventes snart at kunne fåes i trykt form, har ifølge gruppens tovholder Lone Møller, ladet sig inspirere af mitsvendborg – både med navnet og med Visionen, at lave et ’forum for medborgerskab’, så de (uudnyttede?) kræfter og den energi, som er så karakteristisk for Svendborg indgår i en langsigtet og dermed bæredygtig proces. Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Verdensstjerne kommer til Svendborg

22. februar 2009


Cubansk fødte Maida Castaneda giver koncert med sit band
Pasión de Buena Vista 25.04. på Svendborg Erhvervsskole

www.fmkconcert.nu

Når Maida Castaneda kommer til Svendborg i april (25. April på Svendborg Erhvervsskole) med gruppen Pasión de Buena Vista, er det med ønsket om at bringe sit europæiske publikum tættere på den cubanske kultur og livsstil, som det er hendes mission med Pasión de Buena Vista.
Maida Castaneda blev født i 1941 i Guisa, en lille by i bjergkæden Sierra Maestra på Cuba, datter til dirigenten og lederen af det lokale orkester. Gennem sin fader opdagede hun sin passion for musik, og mødte snart den verdensberømte Bennie Morae, Cubas mest berømte komponist.
Morae, der skrev Ernest Hemingways yndlingssang, blev begejstret af det utrolige talent i den unge pige, og støttede hendes professionelle uddannelse i sang i Bayamo. Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jet Z koncert på Hansted

21. februar 2009

 Præsenterer:


Jet Z
et orkester sprudlende spændt af energi, og med en forfriskende reminder om, hvor fedt det er bare at slippe rytmerne løs i kroppen.

www.jetzband.dk

“Play that funky music (white boy)”  –  Jet Z spiller den første af bandets koncerter i år lørdag den 28.februar på Hansted. Det sker samtidig med, at de fem funk-rockere netop er blevet færdige med deres nye demo cd, som bandet har lovet at uddele eksemplarer af i løbet af aftenen, til for eksempel “aftenes mest funkede par på gulvet”.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

John Pilkingtons “One man show” på Hansted

20. februar 2009

 Præsenterer:


www.johnpilkington.dk


Hansted 14.03. kl. 22:00
John Pilkington er en sanger og guitarist med et repertoire, som spænder vidt fra irsk folkemusik og blues til soul og rock – fra Christy Moore og Bob Dylan til Gary Moore og Bob Marley.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skal DU og DIT BAND åbne Høje Bøge Open Air???

19. februar 2009


www.radiodiablo.dk

Hør: Radiospot

Se også: Årets navne på Høje Bøge Open Air 2009 

Så er vi igang med at finde kandidater til band-konkurrencen:
Diablo-lytternes Favorit på Høje Bøge Open Air 2009.
I lighed med tidligere år kan alle sydfynske bands tilmelde sig konkurrencen.
Skriv lidt om jer selv, jeres musik/repertoiere og hvorfor lige netop I er de rette til at åbne Høje Bøge Open Air.
Send også et link til jeres eventuelle materiale på nettet (egen hjemmeside, YouTube, MySpace eller lignende), så lytterne der kan finde mere info om jer og eventuelt lytte til jeres musik, inden de stemmer i konkurrencen.

Send materialet til:
mail@radiodiablo.dk
Deadline for indsendelse af materiale er 28/2 kl. 23.59. Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php