Monthly Archives: juni 2009

11 eksempler på nærdemokrati i de danske kommuner

30. juni 2009


Download: Statusrapport
Download: Nærdemokrati – 11 eksempler på nærdemokrati i de danske kommuner

I Juli 2008 modtog samtlige kommunalbestyrelser et spørgeskema med en række spørgsmål omhandlende regeringens redegørelse til Folketinget om nærdemokrati fra 2005. Disse besvarelser ligger i dag til grund for den statusrapport som kan downloades her på mitsvendborg.dk

Hovedkonklusionen i statusrapporten er, at der arbejdes engageret med nærdemokrati i rigtig mange kommuner, herunder også Svendborg. Samtidig viser rapporten ikke overraskende, at der er forskel på, hvordan kommunerne har valgt at tilrettelægge arbejdet med nærdemokrati. Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Byrådet skal turde sætte dagsordenen

30. juni 2009Den nye motorvej mellem Svendborg og Odense er en gave for Svendborg, men man skal ikke forvente, at den får virksomheder til at strømme til. Til gengæld kan den få betydning i forhold til bosætning og dermed på sigt føre erhverv med sig. Det mener flere eksperter.
(Foto: mitsvendborg.dk)

Hvad kan Svendborg egentlig gøre for at tiltrække og fastholde virksomheder? Det har mitsvendborg.dk talt med en række eksperter om. Budene lyder bl.a. på god bosætningspolitik, tæt dialog mellem virksomheder og kommune, en generel erhvervsvenlig indstilling, sikring af arbejdskraft, fokusering på lokale kompetencer, men først og fremmest et modigt og ambitiøst byråd, der tør sætte dagsordenen for erhvervsudviklingen

AF DORTHE KIRKGAARD NIELSEN

Hvis Svendborg skal højere op på Børsens rangliste af erhvervskommuner end den nuværende placering som nr. 65, skal byrådet vise mod og handlekraft. For erhvervspolitik og udviklingspolitik er byrådets ansvar. Det pointerer Johan Bramsen, chefkonsulent med speciale i erhvervsudvikling fra konsulentfirmaet Pluss Leadership A/S, der har afdelinger i både Århus og København. Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Guidede naturoplevelser i den kommende uge

29. juni 2009


Klintholm
(Foto: Terkel Broe Christensen)

I den kommende uge inviterer Svendborg Kommune på ikke mindre end to store oplevelser i naturen ved Ørkild Voldsted og til kalkgravene ved Klintholm.

Ørkild Voldsted
Den første tur foregår onsdag den 1. juli fra 14 til 16 på et af Danmarks største voldsteder ved Ørkild. Her vil Per O. Thomsen fra Svendborg Museum fortælle den dramatiske og spændende historie om voldstedet og den tidligere borg, der lå på stedet.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kulinariske fristelser for 8. gang

29. juni 2009


Godt 15.000 mennesker besøgte
Kulinarisk Sydfyns fødevaremarked her i week-enden
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.kulinarisksydfyn.dk

Se billedserie fra Kulinarisk Sydfyn 2009


For 8. gang bød Kulinarisk Sydfyn velkommen til Nordens største fødevaremarked i Svendborg. Omkring 140 lokale, nationale og internationale udstillere bød på gastronomiske fristelser i alle afskygninger. Hele arrangementet var i år flyttet fra de trange kår på Havnepladsen til de større og mere rummelige områder ved Nordre Havnevej. Dermed fik Svendborg Kommune for første gang taget de områder i brug som nu er gjort byggemodne og klar til investorer. Og det er i fin balance med byudviklingen netop at bruge disse områder til midlertidige løsninger, som det store fødevaremarked i week-enden. Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dinner Crawling – en anderledes gastronomisk oplevelse

29. juni 2009


Tre retter i tre forskellige restaurationsmiljøer præsenteres nu i Svendborg.
(Foto: mitsvendborg.dk)
Restaurant 5
Hotel Ærø
Anders Granhøj No.13


Download menukort for alle tre Dinner Crawling arrangementer

Fjordrejer fra Fjellebroen, sommerbuk fra Langeland og hjemmelavet tykmælk med øko- jordbær fra Skiftekær. Sådanne nydelser blev præsenteret ved den første “Dinner Crawling” oplevelse, som tre af byens restauratører er gået sammen om at lave.
Restaurant 5, Hotel Ærø og Anders Granhøj No.13 bød indenfor for første gang torsdag aften med det nye koncept Dinner Crawling – en anderledes sanseoplevelse hvor gæsterne besøger de tre restauranter, og nyder en ret hvert sted.
mitsvendborg.dk var med, og giver her læserne en anmeldelse af aftenen. Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Snoren klippet

28. juni 2009


Trafikminister Lars Barfoed (K) klipper snoren til motorvejen til Svendborg
(Foto: mitsvendborg.dk)

I høj sol og blæsevejr kunne svendborgenserne fredag middag hilse den nye motorvejsforbindelse Odense – Svendborg velkommen. Det skete ved et festligt arrangement med musik, taler og gratis økologiske is fra Skarø, samt en flot afslutning med fremvisning af miljøvenlige biler.
Snoren blev klippet af Trafikminister Lars Barfoed (K) som i sin tale lagde vægt på, at motorvejsprojektet er blevet gennemført med særlig hensynstagen til miljø og omgivelser. Trafikministeren nævnte i den forbindelse de særlige hensyn der er taget til hasselmusens stadige eksistens i området.  Den nye motorvej har kostet 1,7 millarder kroner.

Se billeder fra motorvejsåbningenKommentarer: Ingen kommentarer endnu

“People, Pots and Birds” i Odense

28. juni 2009


Bramgæs, grafik på akvarel, Tilde Louise Carlsen

Fra 7.-19. Juli er de tre sydfynske kunstnere, Line Carlsen, Tilde Carlsen og Søren Baun på Filosofgangen med skulpturer, maleri, grafik og keramik
To søstre og den enes mand. Og vidt forskellige udtryk. Det er, hvad der venter publikum i 14 dage på Filosofgangen 30 i Odense, en udstillingsbygning tegnet af Hanne Kjærholm. Det er Line Carlsen, Tilde Carlsen og sidstnævntes mand, keramiker Søren Baun, der er gået sammen om hver at vise deres arbejder gennem de seneste år i samme rum. Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyheder fra LAG Svendborg

27. juni 2009


Gode oplevelser på landet med LAG Svendborg
LAG Svendborg har i forbindelse med årets sommermøde været en på en tur for at besigtige et projekt, som har modtaget tilskud og fået en kulinarisk oplevelse ud af et andet projekt, som også har modtaget tilskud igennem Landdistriktsprogrammet igennem LAG Svendborg. “Vejrguderne var desværre ikke med os den 11. juni” fortæller formand Kurt Sorknæs, “men bestyrelsen havde en dejlig oplevelse.”

Tips- og lotto til friluftslivet deadline 1. juli
Så nærmer tiden sig at der er deadline til at søge tilskud til friluftslivet igennem Friluftsrådet.

Støtte til rollespillere igennem Lokale- og Anlægsfonden
Lokale- og Anlægsfonden har givet støtte til rollespillere på Voergaard Slot. Middelalderen vækkes til live på Voergaard Slot, hvor foreningerne Voergaard Levende Historier og Rødder og Vinger bl.a. bruger det historiske område nær Dronninglund i Nordjylland til rollespil med udgangspunkt i middelalderens univers.

Liv på landet langtidssikret
Regeringen har med aftalen om Grøn Vækst sikret penge til landdistriktsprogrammet de næste fire år. Pengene skal bl.a. give de lokale aktionsgrupper gode vilkår for at skabe mere liv på landet.

Med venlig hilsen
LAG Svendborg
Den Lokale AktionsGruppe

Merethe Juul Thysen
Koordinator

LAG Svendborgs Sekretariat
c/o Landdistrikternes Hus
Jacob Gades Allé 5
6600 Vejen

Tlf. 76 34 03 53
Mobil 20 28 56 68
mjt@lag-svendborg.dk
www.lag-svendborg.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sommerferie aktiviteter 2009

27. juni 2009

Download Sommerferie aktiviteter 2009
Nu er det snart sommerferie. Svendborg Kommune har derfor sammen med klubber, foreninger og andre arrangeret nogle aktiviteter for børn, som kommunen håber, du har lyst til at deltage i. I programmet, som kan downloades øverst på siden, kan du læse mere om hvilke aktiviteter, der er i sommerferien.

Yderligere information om sommerferie aktiviteterne kan fåes ved henvendelse til:
Kultur, Plan & Erhverv
Kultur- & fritidsafdelingen
Telefon 62 23 30 16 / 30 17 45 41 / 62 23 30 13Kommentarer: 2 kommentarer

Syddjurs rykkede 49 pladser

26. juni 2009Syddjurs Kommune er en sammenlægning af de tidligere kommuner Ebeltoft, Midtdjurs, Rosenholm og Rønde.
Den nye storkommune har bl.a. de smukke Mols Bjerge at byde på.
 
www.syddjurs.dk

Syddjurs var årets højdespringer i Børsens undersøgelse af Årets Erhvervskommune 2009. I 2008 lå Syddjurs Kommune nr. 77, i år var kommunen rykket op på plads nr. 28. Det gevaldige spring opad skyldes i høj grad et større fokus på erhverv og en række nye initiativer på erhvervsområdet i kommunen det seneste godt halvandet år.

AF DORTHE KIRKGAARD NIELSEN 

Svendborg flyttede 7 pladser højere op på Børsens rangliste over landets erhvervskommuner til nr. 65, men at tage et spring op ad listen på hele 49 pladser er lidt af en bedrift. Ikke desto mindre er det, hvad Syddjurs Kommune præsterede fra 2008 til 2009. Det flotte resultat skyldes flere ting. Indvielsen af motorvejen helt ud på Djursland i september 2008, nærheden til Århus og ikke mindst en kraftig omstrukturering, øget fokus og en række nye initiativer på erhvervsområdet i kommunen det seneste godt halvandet år. Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php