Monthly Archives: juli 2009

Fokus på det lokale erhvervsliv i ny artikelserie

30. juli 2009


mitsvendborg.dk – ERHVERV er nu tilbage efter en måneds sommerferie. Du vil således allerede på søndag den 2.august, her på bloggen, kunne læse første artikel i en ny artikelserie, hvor mitsvendborg.dk stiller skarpt på erhvervslivets udviklingspotentialer på Sydfyn.

Der blev i den første artikelserie sat fokus på hvordan Svendborg Kommune klarer sig i forhold til andre kommuner i Danmark i at skabe vækstgrundlag for erhvervslivet. Konklusionen af referencerne og ikke mindst den feedback der har været på erhvervsartiklerne, har givet anledning til en øget interesse for det nye erhvervsportal på mitsvendborg.dk, og bloggen byder de mange tilmeldinger af nyhedsmailen velkommen.
 

I den nye artikelserie
stiller bloggen skarpt på det lokale erhvervsliv. Dette med en række virksomhedsprofiler, hvor erhvervsledere på Sydfyn bla. giver deres bud på hvad der gør Svendborg attraktiv, hvis en virksomhed skal vælge at etablere sig her i byen. Hvilke parametre skal være opfyldt, og hvad kan gøres bedre?
I den kommende artikelserie vil også Svendborgs igangværende og fremadrettede byudviklings-
processer blive sat i relation til erhvervslivets incitament til at ekspandere.
Hvilken betydning har en god infrastruktur for erhvervslivet i Svendborg, og hvordan bygges der bro og skabes balance mellem byens udviklingsmønstre og erhvervslivets vækstpotentialer? 

Tilmeld dig nyhedsmailen
på mitsvendborg.dk, og vær opdateret med dybdegående erhvervsjournalistik med fokus på erhvervslivet på Sydfyn.

Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.comKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Første spadestik for renoveringen af Lundby Skole

30. juli 2009


Invitation
Første Spadestik

Nu begynder 2. etape af renoveringen af Lundby skole.
 Begivenheden markeres onsdag d. 5. august kl. 10.00 på Lundby skole, hvor formanden for Udvalget for Børn og Unge Lise-Lotte Tilsted og børn fra Lundby skole sammen tager det første spadestik til den nye tilbygning, der skal rumme mellemtrinnet. 
Foruden det traditionelle første spadestik byder dagens program på taler og sange, og der afsluttes med en forfriskning.
 
Det er Dahlgaards Tegnestue, der har tegnet indretningen af hovedbygningen og tilbygningen, og
renoveringen af hovedbygningen og bygningen af tilbygningen forestås af Tømrer & Snedkerfirmaet Carsten Knudsen A/S i hovedentreprise. 
2. etape af renoveringen af Lundby skole ventes at være afsluttet ultimo 2010.
 
For yderligere informationer kontakt:
 Bygningskonstruktør
Steffen Bruun Andresen
Miljø og Teknik62 23 33 43Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

100 året for etablering af fast bådpostfart mellem Hjortø og Fyn

29. juli 2009


Omstigning i Højestene-løbet mellem Hjortø og M/F Ærøsund. Billedet er taget omkring 1960
I forbindelse med 100 års dagen for kontraktaftalen mellem Det kgl. Danske Post- og Telegrafvæsen og postfører Niels Hansen Rasmussen, vil postbådens bådelaug genskabe oplevelsen af omstigningen i Højestene-løbet lørdag den 1. august kl.15:00 i havnebassinet over for Maritimt Centers pakhus.
www.hjortø.com

Læs alle artikler om Hjortø på mitsvendborg.dk


Den 1. august 1909 blev der indgået en kontrakt om bådpostfart mellem postfører Niels Hansen Rasmussen og Det kgl. Danske Post- og Telegrafvæsen. Postførerens opgave var at få kontakt med Ærø-damperen i Højestene-løbet for der at udveksle post, passagerer, købmandsvarer m.m.
Fra 1909 til 1921 anvendtes en smakkejolle til formålet. Fra 1921 til 1954 en motorjolle.
I 1954 overtog Niels Hansen Rasmussens søn, Jørgen Greve Rasmussen opgaven som postfører. Samme år fik han bygget postbåden ”Hjortø”, som i dag ejes af Svendborg Museum og drives af postbåden ”Hjortøs” bådelaug. Postbåden var i aktiv tjeneste i 22 år. Fra 1954 til 1969 gik ruten ud til Højestene-løbet, hvor postbåden sejlede op på siden af bl.a. ”Ærøsund” for at udveksle post, mælk, passagerer m.m.
Motorfærgen ”Ærøsund” ligger fortsat i Svendborg Havn. Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tilbage til Tåsinge

28. juli 2009


Klik på Cittaslow-sneglen og læs meget mere om Cittaslow
Læs også: Er vi klar til Cittaslow i Svendborg?

”Det langsomme liv består ikke blot i at gå ned i tempo, men også i at fremme livskvalitet, økologi, menneskelighed, fordybelse og drage omsorg for naturen og byens og egnens historiske særpræg og værdier”.

Sådan skriver lektor ved Århus Universitet, cand.mag. Michael Böss i en blog-kronik på berlingske.dk søndag. 4 dages ophold på Tåsinge, indlogeret på Hotel Troense, fik historikeren og samfundsforskeren til at fatte pennen og i smukke filosofiske vendinger, at beskrive de helt unikke stemningsbilleder enhver må føle sig draget af, i mødet med Tåsinge og især Troenses historiske fortællinger.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Graphic Poetry Trail i Svendborg Festdage

28. juli 2009

Graphic Poetry Trail i Svendborg Festdage
Åbning 1. aug. kl. 15.00 i Kunstbygningen SAK i Svendborg og efterfølgende i byrummet. 
I Svendborg Festdage , 1.- 9. august , vil man se en ny type kunstudstilling i byrummet. Som guldgraverne i sin tid fulgte ”the golden trail” i jagten på små guldklumper , vil kunstinteresserede i  Svendborg nu kunne ”traile” rundt efter små grafiske og lyriske værker ophængt i byrummet. I 2008 opnåede Svendborg som  første danske by at få lov til at kalde sig   ”Cittaslow” – en by , hvor man lægger vægt på , at livet leves kvalitativt i stedet for kvantitativt og ikke mindst holder fast i en provinsbys egenart. Kommunen har med en række af tiltag  forsøgt at udbrede  ideen i Cittaslow – langsom by – konceptet.  Grafic poetry trail  er et  af dem.
Gå til Cittaslow siden på mitsvendborg.dk
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Et musikalsk pust fra de varme lande

27. juli 2009


Svendborg Stadsensemble Jakadaba Project kan opleves under Svendborg Festdage den 4. august i Maritimt Center, havnepladsen ved Ærøfærgen.
Under overskriften DANCEhALL THE NIGHT kan Svendborg Festdage-publikummet tirsdag aften d. 4. august opleve et musikalsk pust fra de varme lande på kanten af havnebassinet. Sydfyns hovedstad smelter for en aften sammen med musik af den anden verden, når de to spændende lokale bands Bjørn Woldby Brazilian Group og Svendborg Stadsensemble Jakadaba Project sætter kursen mod det sydfynske øhav for at ende i en rundtur på de syv verdenshave.
Svendborgensere og turister opfordres til at rejse med og ikke mindst slå sig løs på dansegulvet denne aften i Maritimt Centers pakhus, hvor Svendborg Festdage sætter fokus på verdensmusikken. Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Maritime kulturværdier uden sidestykke

26. juli 2009


(Foto: mitsvendborg.dk)

www.fyn-rundt.dk

Læs også: Fyn Rundt 2009 for bevaringsværdige træskibe

Sidst på eftermiddagen fredag den 24. juli begyndte de første af godt 40 gamle bevaringsværdige træskibe at anløbe Svendborg havn efter distancekapsejladsen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe 2009. Skibene lagde til ved Den gamle Sejlskibsbro, Honnørkajen og på appeteringskajen på Frederiksøen, og vanen tro var der afsluttende skippermøde i pakhuset, samt festmiddag med taler, og om aftenen dans og højt humør i et stort telt på Havnepladsen.

mitsvendborg.dk var en tur rundt med kameraet for at forevige de skønne maritime kulturværdier, som fredag kunne opleves på havnen i Svendborg.

Se billederne her


Resultater fra kapsejladsen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe 2009:
I den store klasse:
Maja, Aron, Madonna, Bessie Ellen, Martha, Lilla Dan, Ingo, Fylla.
I mellemklassen:
Anna Møller, Mira, Elsa Margrethe, W. Klitgard, Hjalm, Yukon, Adventure, Grønne Erna.
I den lille klasse:
Vega, Havgassen, Palnatoke, Metha, Betty.
I Specialklassen:
Elba No.5, Rollo, Valkyrien, Muller, Viking.
Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kultour til søs

25. juli 2009


Biblioteket på bloggen

Catrine K blev bygget som M/S Sundet på Ring Andersens Træskibsværft i Svendborg i 1950.
Skibet blev bygget til Sydfynske Dampskibsselskabs rutetrafik på Svendborgsund.
Læs mere om Catrine K her

Se også: www.svendborgnet.dk

Oplev en søndag til søs med Catrine K og hør Ø-havets historier. Søndag d. 9. august inviterer Bjarne Bekker og Svendborg Bibliotek til en søndag til søs. Det gode skib Catrine K vil sejle os rundt i det Sydfynske Ø-hav.Undervejs vil Bjarne Bekker fortælle historier, som knytter sig til øerne og havet omkring os. Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Elevudstilling fra Sydfyns Kunstskole på Svendborg Bibliotek

24. juli 2009


Biblioteket på bloggen

En række elever fra Sydfyns Kunstskole udstiller deres kunst på Svendborg Bibliotek den 03.-28. august. Kunstskolen, som nu hører under AOF, underviser i maleriet, tegning og grafik. Der er også tilknyttet en børnebilledskole.
Kunst kræver overskud, tid og ro, men når man som her giver sig tid til fordybelse og inspiration er belønningen til gengæld stor..Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ungdomskulturdag i Svendborg den 1.august

23. juli 2009


 
Svendborg Ungdomsråd på myspace Den 1. august går det ned!
Sidste år fik Svendborg Ungdomsråd i samarbejde med Svendborg Festdage muligheden for at arrangere vores egen dag – en “mini-festival” placeret i midten af Svendborg, og det blev en kæmpe succes! Derfor gentager vi succesen igen i år – denne gang bliver det bare endnu vildere!
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php