Monthly Archives: september 2009

Den politiske debat kører på svendborgbloggen.dk

30. september 2009


Er politikerne klar til den direkte dialog med borgerne på nettet?
www.svendborgbloggen.dk

I disse dage kører den politiske debat med borgerne på svendborgbloggen.dk – det interaktive forum, hvor du kan ytre dig, og gå i åben dialog med byrådspolitkerne på nettet. Især budgetforhandlingerne for Svendborg Kommune 2010 har været anledning til at flere borgere har brugt mediet til dialogen med politikerne. Men det er stadig langt fra alle af de 29 byrådsmedlemmer som benytter sig af muligheden for den direkte dialog med borgerne på bloggen. Og mulighederne for at fremme sine politiske synspunkter er ellers rigeligt til stede på siden.
Læs mereKommentarer: 2 kommentarer

Nominerede til Arkitekturpris 2009

30. september 2009


Hvilke af de syv nomineringer skal modtage Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2009?

Se mere om de nominerede til Arkitekturprisen 2009
Læs også: Arkitekturpris 2009

Hvert år præmierer en lang række danske kommuner projekter, der har vist sig særligt arkitektonisk vellykkede.
En bygningspræmiering er kommunernes “Arkitekturens Oscar Award”.

Det er en anledning til at sætte fokus på alle de gode og kvalitative projekter, der i løbet af året har gjort kommunen til at bedre og smukkere sted for borgerne.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Euforisk balkan-rock-show med Tako Lako

29. september 2009


www.giantsteps.dk

Energisk og rytmisk avanceret. Dybt originalt og en lille smule vanvittigt. Verdensmusik, jovist, men påmonteret en god del hiphop, rock, pop og balkan – tilført humor og nerve. Det er selvfølgelig det københavnske band Tako Lako der her er tale om, og som nu er på vej til Svendborg for at møde de mange sydfynske fan ved en koncert i Giant Steps torsdag d. 1. oktober på Arne B.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Erhvervspolitisk dialogmøde den 8.oktober

29. september 2009


www.svendborg-hif.dk

Erhvervspolitisk dialogmøde med Svendborg Kommune
Svendborg Håndværker- og Industriforening følger op på vores løbende dialog med Svendborg Kommune. Dagens program kan have betydning for dig og din virksomhed. Se programmet herunder! 

Tid:Torsdag den 8. oktober 2009 kl. 16.00 

Sted:
Svendborg Rådhus, Ramsherred 5, byrådssalen, indgang B, 1 sal, Svendborg.  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Kommune sender forslag til Frivilligpolitik i høring

29. september 2009

Svendborg Kommune information. 

Socialudvalgsformand Ulla Larsen udtaler:

– Det er min opfattelse at Frivilligpolitikken vil kunne udgøre et solidt og stærkt fundament, som fremtidens samarbejde mellem de frivillige sociale foreninger og organisationer og kommunen kan bygge på.

Svendborg Kommune har i samarbejde med de frivilliges paraplyorganisation Frivilligrådet udarbejdet forslag til Svendborg Kommunes kommende Frivilligpolitik.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Budgetforslag 2010

28. september 2009

Budget 2010 orientering:

Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Sydfyns Borgerliste har med tilslutning fra Radikale Venstre indgået budgetforlig.

Du kan her på bloggen læse indholdet i budgetforliget samt det alternative budgetforslag som vil blive fremlagt af Socialdemokratiet, SF, Tværsocialistisk Liste og Enhedslisten.

Download:
Budgetforlig 2010
Alternativt budgetforslagKommentarer: Ingen kommentarer endnu

2000 m² stort legeland åbner den 3.oktober i Svendborg

28. september 2009


Fyns største legeland åbner i Svendborg på lørdag den 3.oktober
www.bowlnfun.dk


Se flere illustrationer her


Lørdag den 3. oktober åbner Bowl´n´Fun Svendborgs nye 2000 kvm. legeland. Det bliver Fyns største legeland med aktiviteter som trampoliner, cykelbane, boldbassin, klatretårn, svævebane og meget mere, udtaler centerchef John Eggert.
-Vi har længe ønsket os et legeland i Svendborg, da vi synes, det passer helt perfekt ind til vores andre forlystelser, bowling, gokart og laser zone. Vi har nu en bred vifte af god underholdning for alle aldersgrupper og en familierestaurant, som på det kulinariske henvender sig til både børn og voksne.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Valgmøde om kulturpolitikken i Svendborg

28. september 2009


www.svendborg-bib.dk

Fra søndag d. 4. oktober holder Svendborg Bibliotek igen åbent om søndagen. Der vil være åbent hver søndag kl. 10-14 indtil den 1. april.

Biblioteket indleder sæsonen med et nyt koncept, som hedder ”Det´ SØNDAG – og der´noget til kaffen”, som har den fællesnævner, at der skal være noget for hele familien. Biblioteket indleder søndag d. 4. oktober med koret Q-notes, hvor nøgleordene er rytmisk kormusik og glæden ved at synge sammen. Q-notes underholder kl. 14.15-15.15.

Kl. 15.30 byder Kulturelt Samråd velkommen til valgmøde på biblioteket og spørger ”Hva’ mæ’ kulturen?” Alle politiske partier er inviteret til at svare på spørgsmål om kulturen i Svendborg. Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Odense trækker flere detailkunder til

27. september 2009Er Svendborgs detailhandel rustet godt nok i konkurrencen med Odense om kunderne?

(Foto: mitsvendborg.dk)

mitsvendborg.dk sætter i de kommende uger fokus på Svendborgs detailhandel. Første artikel tager udgangspunkt i ”Detailhandelsanalyse Svendborg Kommune 2008” og ”Detailhandelsanalyse Fyn 2008” – begge udarbejdet af COWI A/S, og i dem kan man bl.a. læse, at Svendborg skal lægge sig i selen for at klare den stigende konkurrence med Odense om detailkunderne.

AF DORTHE KIRKGAARD NIELSEN 

Motorvejen mellem Odense og Svendborg, Rosengårdcentret med sine i dag 152 butikker på 96.000 m2 og indvielsen af Danmarks største IKEA til november. Tre faktorer, der taler for, at Odense i stigende grad vil trække detailkunder væk fra Svendborg. Og tre faktorer, der samtidig taler for, at detailorganisationer og politikere i Svendborg Kommune skal stå sammen og tænke sig gevaldigt godt om for at bibeholde så stor en detailomsætning i byen, som tilfældet er i dag.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Invitation til SkarpSans!

26. september 2009

 
www.kulturborn.dk

137 elever fra seks skoler i Svendborg Kommune skaber kunst ud fra KLIMA som vores vilkår – og problem. 

SkarpSans! er et børnekulturelt projekt arrangeret af Børnekulturelt Netværk Svendborg Kommune. Det stiller skarpt på alle sanser og er en del af indsatsområdet Cittaslow i Børnehøjde.
SkarpSans! foregår den 1.-3. oktober på Svendborg Ungdomsskole i samarbejde med disse lokale kunstnere:
 

Forfatter JESPER WUNG-SUNG, Musiker POVL CHR. BALSLEV, Danser TINE DAMBORG, Scenograf LUISE MIDTGAARD, Billedkunstner HANS KJÆR og Fortæller ANETTE WILHJELM JAHN

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php