Monthly Archives: oktober 2009

Skumringstime på Svendborg Bibliotek

31. oktober 2009


Biblioteket på bloggen

www.svendborg-bib.dk
www.foreningen-norden.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Uddeling af Svendborg Kommunes Handicappris 2009

31. oktober 2009

Handicaprådet har besluttet, at der hvert år skal uddeles en Handicappris på FN´s internationale handicapdag den 3. december.

Handicapprisen har til formål at sætte fokus på handicapområdet samt at virke anerkendende og motiverende for yderligere initiativer.

Prisen består af en skulptur udført af en lokal kunstner samt et dokument og overrækkes ved en lille højtidelighed i Byrådssalen.

Handicapprisen kan tildeles enkeltpersoner, foreninger, private firmaer, offentlige institutioner eller ansatte, som har ydet en ekstraordinær indsats på handicapområdet, fremmet handicappedes vilkår eller har udvist kreative og anderledes initiativer til gavn for handicappede i Svendborg Kommune.

Alle har mulighed for at pege på en kandidat til Handicapprisen ved at indsende en skriftlig begrundet indstilling til: 
Handicaprådet
Social og Sundhed
Svinget 14
5700 Svendborg 
eller på mail til social@svendborg.dk  

Indstillinger skal være Handicaprådet i hænde senest mandag den 16. november kl. 12.00.Kommentarer: 1 kommentar

Lysbilledforedrag med rejsebilleder i Tved Forsamlingshus

30. oktober 2009


www.tvedborgerforening.dk

Tved Borgerforening afholder foredrag med Mads Hammer.
Tirsdag den 24.11.2009 kl. 18.30 i Tved forsamlingshus.
Tema: At rejse er at leve…. 

Et lysbilledforedrag gennem flere kontinenter fra USA over New Zealand til Nepal og slutteligt Argentina. Foredraget vil vise billeder fra rejser fra ovennævnte destinationer, krydret med personlige oplevelser og erfaringer, der kan og vil sætte vort liv herhjemme i perspektiv.  

Pris kr. 30.00 (ikke medlemmer kr.60,-) incl. foredrag – kaffe og brød
Tilmelding på tlf. 2299 1545 senest den 15.11.2009

Se også Tveds lokalside på svendborgbloggen.dk  Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvad sker der med mit TV-signal?

30. oktober 2009


www.sef.dk

Hvad sker der med mit tv-signal?
I forbindelse med slukning af det analoge signal, d. 1. november 2009, vil vores tv-kunder ikke vil opleve nogen ændringer – med mindre kunden ønsker det. Kunder kan fortsætte med at modtage det analoge signal – og/eller modtage digitalt tv.

Få meget mere at vide herKommentarer: Ingen kommentarer endnu

En attraktiv bymidte er altafgørende

30. oktober 2009Sammenkoblingen af by og havn er en af mærkesagerne hos formand for Kultur og Planlægning i Svendborg Kommune, Morten S. Petersen.
(Foto: mitsvendborg.dk)
   

Skal Svendborg for alvor kunne klare konkurrencen fra Odenses store indkøbscentre, kræver det først og fremmest en attraktiv bymidte. Parkeringshus i Voldgade og sammenkobling mellem havn og by har højeste prioriteter hos Morten S. Petersen, venstrepolitiker og formand for Kultur og Planlægning i Svendborg Kommune. Dette er sidste artikel i serien om detailhandlens udviklingsmuligheder.

AF DORTHE KIRKGAARD NIELSEN

Svendborgs detailhandel ligger i stigende konkurrence med Odense, og skal vi klare dén konkurrence, skal Svendborgs bymidte i den grad gøres attraktiv. Det mener venstrepolitiker og formand for Udvalget for Kultur og Planlægning i Svendborg Kommune, Morten S. Petersen.
– De to vigtigste spørgsmål i den henseende er; hvor skal bilerne holde, og hvordan får vi bundet havn og bymidte sammen, mener Morten S. Petersen.
Derfor skal der så hurtigt som muligt sættes punktum for den mangeårige parkeringsdiskussion med et parkeringshus i Voldgade.
Læs mereKommentarer: 11 kommentarer

Svendborgs IT-udstyr bliver grønnere

29. oktober 2009


Kommunens nye pc’ere sparer strøm og er langt mere miljøvenlige end de gamle.
(Foto: mitsvendborg.dk)

– Der var ingen vej uden om. Der skulle ske noget. Dels var serverkapaciteten for lille, dels var en stor del af vores maskinpark reelt udtjent og kassabel. Valget blev en løsning hvor vi outsourcer vores IT-udstyr og samtidig giver det en grøn bæredygtig profil, siger kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf, Svendborg Kommune.    
 

Svendborg Kommune vil gerne gå foran og vise, at det er økonomisk forsvarligt at tænke grønt. De 2600 gamle pc’ere der skal udskiftes i begyndelsen af 2010 med nye strømbesparende pc’er, vil give kommunen en besparelse på næsten en million kroner over fire år på elregningen.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Børn og unge arrangementer i november på biblioteket

29. oktober 2009


Biblioteket på bloggen
BØRN OG UNGE ARRANGEMENTER /NOVEMBER 2009 / SVENDBORG BIBLIOTEK
Download: Børn og unge arr. november 2009 Svendborg BibliotekOplev bla: 

BØRNEUNIVERSITET
Dato: Onsdag den 4.11. 2009
Tidspunkt: Kl. 16-17
Målgruppe: Børn fra 9-12 år
Indhold: Børneuniversitet: Filosofi– Er det kun de voksne, der tænker sig om?
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Stadig ledige pladser til “Food-Fight” på lørdag

28. oktober 2009


www.restaurant5.dk

Vi har stadig ledige pladser til kampen mellem Restaurant 5 og Sushinu på lørdag. Ring og bestil bord på tlf. 72185555.

Cocktailaften fra kl. 23:30 efter “Food Fite Nite”. Her vil der være live musik med “Instant Mojo”, som spiller laid back Rock´n Roll.  

Alle er velkomne og vi garanterer for at det bliver en helt igennem sjov og hyggelig aften. 

Se også vores Cocktailkort på www.restaurant5.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vælgermøde i Egense Forsamlingshus den 3.november

28. oktober 2009

Vælgermøde i Egense forsamlingshus tirsdag d. 3. november kl. 19.30 – 21.30.

Egense-Rantzausminde beboerforening inviterer igen til vælgermøde i Egense Forsamlingshus. Op til sidste kommunevalg inviterede Beboerforeningen til en livlig og oplysende valgaften. Mange borgere mødte op og politikerne fik mulighed for at lufte deres mening om især kommunalreformen, og om hvordan man i Svendborg ville sikre at demokratiet ikke druknede men styrkedes.

Vi følger op, bidder os fast og inviterer igen repræsentanter for alle de opstillede partierne til at deltage i en både uformel og livlig dialog med borgerne om nogle af de aktuelle politiske emner.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Analyse af tre sydfynske medier

28. oktober 2009


-Bloggen mitsvendborg.dk har dels rollen som en journalistisk nyhedsblog,
dels som en politisk aktør i lokalsamfundet i og med, at den faciliterer en
deltagelsesdemokratisk debat.
mitsvendborg.dk er med til at skubbe den
politiske kommunikation i en retning, der øger borgernes deltagelse i processen
så meget som muligt – et centralt perspektiv i deltagelsesteorien.
(Citat fra opgaven)

Download:
Analyse af tre sydfynske medier


“Kan brugergenereret journalistik virke som et alternativ eller som supplement til den professionelle presse og journalistik?”

Det kan det ifølge sydkoreaneren Oh Yeon Ho, som for 5 år siden skabte internetavisen ohmynews.com med det mål at revolutionere måden at tænke og producere journalistik på. Nyhedsformidlingen skulle bringes tilbage til borgerne. Som i en landsby, hvor alle ved alt om, hvad de andre laver. ohmynews.com arbejder efter en metode som kombinerer brugergenereret journalistik med professionelle redaktører. Internetavisen har 500.000 besøgende om dagen, 54 journalister ansat – og 40.000 borgerreportere. (Læs mere her)

mitsvendborg.dk som universitetsopgave

Maria Antonsen, BA studerende, på film- og medievidenskab ved Københavns Universitet, har skrevet bachelorprojekt om brugergenereret journalistik, gennem en analyse af mitsvendborg.dk og to udvalgte professionelle avisers hjemmesider, henholdsvis Fyns Amts Avis og UgeAvisen Svendborg. I opgaven er det undersøgt, hvad der er karakteristisk for den journalistik og debat, der udøves i det brugergenererede forum. Analysen vil danne grundlag for en diskussion af den brugergenererede journalistiks kvaliteter og dens rolle i den demokratiske debat.

For at belyse brugergenereret journalistiks svagheder og styrker er 22 dages artikler fra mitsvendborg.dk blevet analyseret. De indsamlede artikler fra mitsvendborg.dk er således blevet sammenlignet med artikler hentet fra UgeAvisen Svendborgs hjemmeside, der bliver udgivet af Fyens Stiftidende, samt Fyns Amts Avis’ Svendborgafdeling på avisens hjemmeside. Disse to aviser er af Maria Antonsen valgt, da de udgør det umiddelbare modstykke til mitsvendborg.dk. De to aviser repræsenterer således professionelle medier, der dækker samme geografiske område som mitsvendborg.dk. Artiklerne er indsamlet fra ultimo marts til medio april 2009.

mitsvendborg.dk har med tilladelse fra Maria Antonsen fået lov til at publicere hele analysen og bacheloropgaven, som indbragte hende et 10 tal ved Københavns Universitet.

Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com


Se også: www.kuro5hin.org, et andet eksempel på en hjemmeside med brugergenereret journalistik, hvor indholdet skrives og redigeres fuldstændigt af læserne. Hjemmesiden inddrager i så høj grad sine læsere, at det er muligt at kommentere på reklamerne på siden.
Kommentarer: 11 kommentarer

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php