Monthly Archives: december 2009

Cafe´workshop om udvikling af børnekulturfestival

30. december 2009


Download program for cafe´workshop 14.01.2010

INVITATION TIL CAFE´WORKSHOP
Torsdag den 14.januar 2010 kl.16:30-19:00

Svendborg Rådhus, Ramsherred 5, udvalgsværelse 5
Arbejdsgruppen for kommunens børnekulturelle netværk inviterer til cafe´workshop for voksne om udviklingen af en børnekulturfestival 2.-4. juni 2010 – med afsæt i det netop afviklede huskunstnerprojekt SkarpSans for 135 elever og lærere i 6.klasse

Børnekulturfestivalen i 2010 bliver for elever og lærere i 4.klasse, og på denne cafe´workshop vil vi starte en ideúdvikling af festivalen med afsæt i de erfaringer vi og kunstnerne har gjort under SkarpSans!Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nytårsmenu fra Restaurant 5

29. december 2009

Vi håber at i har haft en rigtig dejlig og stressfri jul.

Nu står Nytårsaften for døren, så gå ind på vores hjemmeside og se Nytårsmenuen fra Restaurant 5.

Vi kan tilbyde en menu i samarbejde med Sushinu, men også en menu lavet kun af Restaurant 5 for dem der ikke er til sushi.
 
Godt Nytår….Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Projekt-ideer efterlyses om Nationalpark Det Sydfynske Øhav

29. december 2009


www.nationalparksydfyn.dk

Har du en god ide til et projekt, som vil passe rigtig godt ind i en eventuel nationalpark i Det Sydfynske Øhav?

Styregruppen for nationalpark-undersøgelsen har cirka tre millioner kroner til at støtte projekter, som kan iværksættes her og nu og afsluttes i løbet af 2010.

Ansøgere skal opfylde en række betingelser, bl.a. skal projektet ligge inden for det såkaldte undersøgelses-område, som du kan se på www.nationalparksydfyn.dk


Her ligger også støttekriterierne og et ansøgningsskema, som nationalparksekretariatet skal have i hænde senest 1. februar kl. 12.

Flere informationer: Sekretariatschef Rico Boye Jensen 3017 4452 eller kommunikationskonsulent Jette Purup 3017 4746

Hent undersøgelsesområde og støttekriterier
Nationalparksydfyn på mitsvendborg.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Arrangementer for børn og unge januar 2010

28. december 2009


Biblioteket på bloggenSvendborg Bibliotek er nu klar med en oversigt over arrangementer for børn og unge på børnebiblioteket i januar 2010
Download program
 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Forårsprogram med Vinterjazz og 10 års fødselsdagskoncerter

27. december 2009

 
Musikforeningen Giant Steps præsenterer sit forårsprogram med vinterjazz, hvor du bla. kan opleve Band Ane og Mads Vinding (billede)
www.giantsteps.dk


Download forårsprogram


Tro det eller ej men i 2010 kan Giant Steps fejre 10 års fødselsdag, og selvfølgelig vil det nye forårsprogram, der netop er udkommet, bære præg af denne begivenhed. Foreningen har nemlig taget nogle store skridt og er klar med masser af flotte musikalske tilbud, der tydeligt signalerer, at nu skal 10 året fejres for fulde omdrejninger.
 
Med det nye koncertprogram i hånden er man ikke i tvivl om, at Giant Steps fortsat er frisk fræk og frodig. Den aktive rytmiske musikforening, der er en af landets markante og velrenommerede, forstår om nogen at skubbe Svendborg helt op i den musikalske superliga. Her er alt hvad et musikhjerte kan begære, og kortene er som altid blandet med omhu – fra jazzens mangfoldige udtryk til verdensmusikkens inciterende toner og rytmer udført af både regionale, nationale samt internationale navne. I flæng kan nævnes Mads Vinding, Anders og Benjamin Koppel, Mikkel Nordsø, Basiru Suso, Josefine Cronholm, Sidsel Storm, Nikolaj Hess og mange mange flere.
 
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tak for i år!

24. december 2009mitsvendborg.dk
ønsker alle sine læsere en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Tak til alle som i 2009 har bidraget med gode kommentarer på bloggen, og dermed har været medvirkende til at fremme dialogen mellem os borgere i Svendborg. Også tak til alle som gennem året har brugt bloggen til nyhedsinformation, debatforum og ikke mindst som et stadig mere brugt medie i det sydfynske.mitsvendborg.dk
Redaktør
Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.comKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Early Warning

23. december 2009

Early Warning – gratis og fortrolig rådgivning til virksomheder når indtjeningen svigter

Early Warning har nu snart eksisteret i 2 år, og med udgangen af 2009 har der været kontakt til ca. 1.000 virksomheder over hele landet.
 
Det er endnu for tidligt med en endelig vurdering af indsatsen, men der tegner sig et billede af, at Early Warning gør en positiv forskel. Man har bl.a. undersøgt, hvordan det er gået de virksomheder, der har modtaget rådgivning. Af disse, er 53 % fortsat i drift, 25 % er lukket, mens 22 % står i en uafklaret situation (opgjort pr. 5/10).
 
Erfaringen viser, at mange af virksomhederne populært sagt henvender sig “fem minutter i tolv”, hvilket ikke gør opgaven nemmere. Men med det stigende kendskab til Early Warning, må det forventes, at flere virksomhedsejere vil henvende sig på et tidligere stadie i krisen, og dermed give sig selv en bedre mulighed for overlevelse.

Læs mere om Early WarningKommentarer: Ingen kommentarer endnu

”Rantzaus sorte bande” – Nogle af Danmarks sejeste quizzere!

22. december 2009


7.a fra Rantzausminde Skole får ’sølv’ i DM i den litterære quiz ”Smart-parat-svar”.
www.smartparatsvar.dk

”Smart-parat-svar” er en quiz for alle landets 7. klasser, som afholdes af Svendborg Bibliotek. Der dystes i kategorier som” Fremmedord”, Harry Potter” ”Helte og heltinder” og mange andre kategorier, hvor man har en klar fordel, hvis man er bogbruger i det daglige.  

7.a´s hold ”Rantzaus sorte bande”: Malika, Lau, Andreas, Kristoffer og holdkaptajnen Jens deltog i den indledende runde arrangeret af Svendborg Bibliotek i Idrætshallen i Svendborg – sammen med klassens lærer Preben Hansen. Her deltog også 7.b fra Rantzausminde Skole sammen med syv andre 7. klasser fra Svendborg Kommune. ”Rantzaus sorte bande” var dygtigt og heldigt nok til at vinde den indledende runde og finalen og dermed en stak fribilletter til Scala og ret til at deltage i kampen om FYN!

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Røde pølser og kolde håndbajere til rejsegilde i det nye Kulturhus Svendborg

21. december 2009


Kransen vejer nu over det nye Kulturhus Svendborg og vidner om, at Svendborg til sommer kan åbne dørene til et helt nyt multikulturelt hus for byens borgere.
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.kulturhussvendborg.dk


Læs også: Hele byens forsamlingshus
Borgerforeningen – “Kulturhus Svendborg” afholdt i dag den 21.12. rejsegilde med røde pølser og iskolde håndværker bajere, som det hører sig. Endnu engang måtte formand for Borgerforeningen Jørgen Andersen på talerstolen, og fortælle om “sit barns” næste stadie i opvæksten, nu med dette rejsegilde. Jørgen Andersen kunne således orientere om, at byggeriet skrider fremad helt som planlagt, og at det endelige Kulturhus Svendborg forventes færdigt den 19.juni 2010 med officiel åbning til Svendborg Festdage 31.juli 2010.
Udover Jørgen Andersen var også projektchef ved M.T.Højgård Kim Birkerød, samt Mads Bjørn Hansen fra Praksis Arkitekter på talerstolen. Alle uddelte store roser for det professionelle stykke håndværk, som byggepladsens mange håndværkere udfører. De fleste håndværkere var nu allerede gået på juleferie, men det blev af Kim Birkerød fra M.T.Højgård betragtet som et positivt signal om, at byggeriet holder tidsplanen.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Udkast til Masterplan for Maritime Potentialer

21. december 2009


www.maritimepotentialer.dk

Download:

Afslutningsrapport for Forprojektet Maritime Potentialer 2009
Udkast til Masterplan for Maritime PotentialerGennem 2009 er har mere end 50 virksomheder og organisationer på Sydfyn og øerne – med tilknytning til ”det maritime” – åbnet døren for dialog om aktiviteter og perspektiver.

Dette har givet kraftigt grundmateriale til videre proces.

Afslutningsrapport og udkast til Masterplan er nu udarbejdet og kan ses på www.maritimepotentialer.dk
,samt downloades her på mitsvendborg.dk 
Potentialerne for udvikling og vækst er tilstede! – og udkastet til Masterplan er et bud på hvordan kompetencer til udvikling, innovation og videndeling kan løftes til gavn for den enkelte og for det sydfynske område.

Kommentarer er velkomne og vil indgå i det videre arbejde for at udnytte de maritime potentialer.

Yderligere oplysninger:
Esben Schøler
Greennovation
www.greennovation.dk

Tlf.: 70 26 14 41Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php