Monthly Archives: januar 2010

Svendborg Kommune vil gerne vide hvordan du har det

31. januar 2010

Hvordan har du det? 
Det spørgsmål får 2500 tilfældigt udvalgte borgere i Svendborg Kommune mulighed for at svare på, når den første nationale sundhedsundersøgelse nogensinde bliver skudt i gang 4. februar 2010.
 
Spørgeskemaet indeholder 60 spørgsmål om alt fra højde, vægt, motion og madvaner til liv og trivsel generelt. Fra torsdag den 4. feb. og et par dage frem vil de tilfældigt udvalgte modtage undersøgelsen med posten.
 
– For os politikere bliver undersøgelsen et effektivt redskab, når vi skal prioritere og planlægge indsatsen på sundhedsområdet, fortæller Masoum Moradi (F), formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Svendborg Kommune.
Læs mereKommentarer: 4 kommentarer

Fotoudstilling i februar på biblioteket

30. januar 2010


Biblioteket på bloggenwww.peterbaastrup.dk
(Fotograf: Peter Baastrup)

Peter Baastrup som til daglig arbejder som fotograf og grafiker, udstiller i februar sine fotografier på Svendborg Bibliotek. Når der er mulighed for det arbejder han med at udforske fotografiets muligheder og afprøver nye ideer.
Det er specielt cykelbilleder, som er det gennemgående tema i udstillingen, men han viser også andre sider af sine talenter.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tag en kop klimakaffe

29. januar 2010


Ganges Delta – James P. Blair/Getty Images – www.100places.com
www.netoplysning.dk

Udnyt din kaffepause til at tage over, hvor politikerne svigtede på klimatopmødet. Gør dineegne overvejelser omkring klimaudfordringerne og diskuter med dine medkursister. Vi harlagt nogle servietter frem – servietter med tre centrale spørgsmål:

1. Hvordan har du selv oplevet klimaforandringerne?
2. Hvad gør du selv for at hjælpe klimaet?
3. Hvem har ansvaret for vores klima?

Overvej, diskuter og skriv dine svar ind på hjemmesiden www.fnv.se Så deltager du ilodtrækningen om 10 fotobøger ”100 steder at huske – før de forsvinder”.
Sidste frist for
svar er 1. marts. Herefter udpeges vindere, og svarene fra hele Norden samles sammen ogpræsenteres på en stor konference ”100 dage efter klimatopmødet” i København til marts.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborgensisk teaterchef repræsenterer branchen i Dansk Erhvervs oplevelsesudvalg

28. januar 2010


Teaterchef på BaggårdTeatret Lasse Bo Handberg har overtaget pladsen som FAST’s (foreningen af små teatre) repræsentant i Dansk Erhvervs oplevelsesudvalg.
(Foto: mitsvendborg.dk)

Læs også mitsvendborg.dk artiklen: Teater og videnvirksomhed

Oplevelsesmarkedet omfatter brancher og virksomheder, der har oplevelser som deres primære produkt – blandt andet indenfor turisme, attraktioner, forlystelser, sport, rejser og kulturinstitutioner.
 
Oplevelsesudvalgets hovedopgave er at komme med anbefalinger til Dansk Erhvervs erhvervspolitiske holdninger, og komme med anbefalinger til konkrete løsninger og politiske reaktioner i Dansk Erhverv-regi. 
 

Oplevelsesmarkedet opprioriteres af Dansk Erhverv – i erkendelse af at de dele af erhvervslivet som leverer tjenester og varer med en høj grad af oplevelse og som appellerer til følelser og sanser har den højeste vækst.
 
Lasse Bo Handberg erstatter Peter Jans i udvalget, som blandt andet også tæller SF-film og kunstmuseet Louisiana.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vinterjazz byder på kendt dansk bassist

27. januar 2010

Bassist Mads Winding og pianist Jakob Karlzon kan opleves på den årlige vinterjazzfestival på torsdag den 28.januar.
www.giantsteps.dk


Download forårsprogram


Musikforeningen Giant Steps er fortsat i fuld gang med den årlige Vinterjazzfestival, og i denne uge kan publikum så glæde sig til en hel speciel oplevelse, når den kendte
bassist Mads Vinding gæster Svendborg torsdag d. 28. januar. Han har efter over 45 års virke på den danske og udenlandske musikscene etableret sig som en af verdens bedste bassister.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fastelavn på biblioteket

27. januar 2010


Biblioteket på bloggen
Svendborg Biblioteks Anmelderklub ”De flyvende bøger” anmelder bøger, musik,
film og spil for børn og unge i alderen 10-15 år. Mød op og lad dig inspirere – og måske har du selv noget du vil anmelde – og du kan også blive medlem af anmelderklubben!

Tidspunkt:
Kl. 15:30-16:30
Varighed: Ca. 45 min.
Sted: Svendborg Bibliotek (børnebiblioteket)
Entre: Gratis adgang.
Målgruppe: Børn og unge fra 10-15 år.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

GOG er gået konkurs

27. januar 2010GOG er her til eftermiddag blevet erklæret konkurs.

Det skete efter et møde i skifteretten i Svendborg, hvor man ikke havde kunne præsentere en aftale om at alle spillere gik ned i løn.
GOG har passiver for 15½ millioner kroner og aktiver for bare 1,1 millioner kroner.

Der blev i går indkaldt til et informationsmøde i Gudmehallerne i eftermiddag kl. 17.30, hvor klubben vil redegøre nærmere om situationen for alle interesserede og med relationer til GOG.

(Kildemateriale: www.radiodiablo.dk)Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rage Against The Machine jam på Harders

26. januar 2010


Township Rebellions er blevet gendannet – så hvis du har lyst til en aften i Rage Against The Machine´s ånd, med den fede rap og det onde groove – så kom og oplev Danmarks bedste Rage Against The Machine jam.

Lyt til bandet her: http://www.myspace.com/townshiprebellions


Township Rebellions
Spillestedet Harders den 6.februar kl.20:00

”Township Rebellions” er et såkaldt cover band af det amerikanske og nu opløste rock band ”Rage Against The Machine”.

På ægte RATM manér, kommer Township Rebellions langt ud over scenekanten under deres meget intense og energi fyldte koncerter, hvor den socialistiske undergrund for lov at spire til lyden af ”Zack de la Rocha’s” energiske og oprørske anti amerikanske tekster.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt site fortæller om byrådsmedlemmerne

25. januar 2010

I et velfungerende demokrati er nogle af de bærende elementer information og dialog. Det gælder også i Svendborg Kommune, hvor borgerne også skal kunne komme i hurtig kontakt med både politikere og medarbejdere i kommunen.
Svendborg Kommunes hjemmeside har et nyt site netop sit dagens lys.

Det nye site giver borgerne mulighed for at stifte bekendtskab med medlemmerne af det nye byråd.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tango Catz! – Svendborgs nye stadsensemble 2010/2011

24. januar 2010


Svendborgs nye stadsensemble “Tango Catz”
www.svendborg-musikraad.dk
www.svendborgmusikskole.dk


Så er byens nye stadsensemble udvalgt, og styregruppen bag ordningen glæder sig over, at man nu har fundet det orkester, der de næste to år frem skal virke som musik- og kulturrepræsentant for Svendborg. Ud af i alt 15 ansøgninger, hvoraf mange var yderst kvalificerede, faldt valget fra en enig styregruppe på Tango Catz!. En lokal kvartet, som består af fire hamrende musikalske kvinder, hvis hjerte banker vildt og inderligt for den argentinske tango.
Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php