Monthly Archives: februar 2010

Guldsmed Lauridsen – 100 år i Møllergade

28. februar 2010

www.guldsmed-lauridsen.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Støt børnene – byd på en Buk

27. februar 2010

Læs også: Svendborgs borgere valgte børnene

5000 kr. direkte til Børns Voksenvenner i Svendborg. Det beløb er de nu garanteret. Spørgsmålet er, hvad auktionen ender på, når sidste bud er tikket ind.  

Under årets Nytårskur malede Per Buk et maleri, hvor stemningen, gæsterne og musikken inspirerede kunstneren til værket. Og hvem er det så, der har højeste bud i øjeblikket? Ja det er borgmester Curt Sørensen.  

– Det er et smukt billede og en god sag. Desuden indeholder maleriet en personlig historie for mig, da det er malet under min første nytårskur som borgmester i Svendborg, siger borgmester Curt Sørensen, Svendborg Kommune. Han har budt på billedet som privatperson.  

Du kan se maleriet i Borgerservice på rådhuset. Her er det også muligt at overbyde borgmesteren. Du kan også sende dit bud på mail til dirmtd@svendborg.dk   

Auktionen udløber 1. marts, hvorefter pengene for maleriet bliver overdraget til Børns Voksenvenner.  

Børns Voksenvenner skaber kontakt mellem voksne og børn. Voksne der gerne vil give lidt af deres tid, og børn der mangler en voksen ven. Den voksne bliver en støtte for barnet og et supplement til barnets egen familie. Foreningen mangler især mandlige voksenvenner. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Risiko for sne-regning på over 10 mio. kr.

26. februar 2010

Vinteren kommer til at koste dobbelt så meget, som der er afsat på kommunens budget.  

En regning på over 10 mio. kr. Det er det scenarie som politikerne i Svendborg Kommune kommer til at forholde sig til, når sneen på et tidspunkt slipper sit frostkolde jerngreb om Danmark.

Siden den første sne dalede ned over Sydfyn midt i december har den kostet op mod ni millioner kroner i Svendborg Kommune.  

Alene i december sidste år brugte lød regningen på omkring tre millioner kroner. Siden nytår, hvor det nye regnskabsår begyndte, og til nu, er der sendt yderligere omkring seks millioner kroner af sted til snerydning og saltning af veje og fortorve.  Det skal ses i sammenhæng med, at der i år  er afsat 4,5 millioner kroner i alt til hele vintertjenesten.

Så allerede nu er budgettet overskredet.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Varm verdensmusik med Basiru Suso & Mikkel Nordsø

25. februar 2010


Basiru Suso og Mikkel Nordsø optræder sammen i aften ved Giant Steps arrangement.
www.giantsteps.dk

Skal vinterferien stå på musikalske aktiviteter, så lokker musikforeningen Giant Steps med et spændende tilbud torsdag d. 25. februar på Arne B. Her kan man beruse sig i masser af varme og farverige toner fra en af landets bedste koraspillere herboende Basiru Suso. Når han griber sit
21- strengede instrument, åbner der sig straks et smukt eksotisk klangunivers – og publikum bliver let og elegant ført på vej ledsaget af mesterens virtuose spil.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvem kan sove i Berlin?

24. februar 2010


Biblioteket på bloggenBrandenburger Tor er den mest imponerende af de 3 bevarede byporte i Berlin.
(Foto fra www.svendborg-bib.dk)


Tirsdag d. 2. marts kl. 19.30 kan du på Svendborg Bibliotek opleve en aften om Berlin – byen der syder af dynamik, historie, oplevelser og nærhed.

Jens Nagel, der bor i Svendborg, er dybt fascineret af Berlin og har gennem 40 år besøgt byen næsten 30 gange. Hør om byens historie og udvikling og få nyttige tips til seværdigheder og gode spisesteder. Nagel vil bl.a. fortælle om Berlinmurens betydning for hans liv og kommer, via billeder og videoklip, både omkring de kendte steder og de mere ydmyge og ukendte områder. Få også gode bog- og filmanbefalinger om Berlin.

Skal du til Berlin for første gang, eller har du ”snuset” lidt til byen, så kan denne aften være noget for dig. Er du også meget optaget af denne storby, så kom og deltag i samtalen omkring Berlin.

Nogle mennesker samler på frimærker – Jens samler på Berlin!

Billetter á kr. 20,- kan købes på Svendborg Bibliotek.Kommentarer: 1 kommentar

Svendborg Senioridræt 60+

23. februar 2010

Livslang idræt – idræt hele livet

Senioridrætten har i efteråret startet to nye Kom i Form Lunte hold, hver der stadig er ledige pladser.

Tirsdag kl. 14.45 – 16.30 
i mødelokalerne i Svømmeland på Ryttervej 70

Fredag kl. 13.30 – 15.45 i gymnastiksalen på Rantzausminde Skole

Der er Kom i Form Lunte hold 10 forskellige steder i Svendborg Kommune.

Kom i Form Lunte hold er for dig som vil opleve glad motion i et roligt tempo og på små hold. Vi træner og holder os i form, samtidig med, vi har det sjovt. Vi slutter med en kop kaffe.

Er du interesseret, kontakt Birthe Bergmann på tlf. 62233019

Læs mere om Svendborg SenioridrætKommentarer: 3 kommentarer

Det sker for børn og unge på biblioteket i marts

22. februar 2010


Biblioteket på bloggenBabulja (duo) udfordrer børnene i medrivende dansetrin og skøn fællessang, tramp og klap. Det og meget mere kan du opleve på biblioteket i marts.

Udskriv program for børn og ungeaktiviteter i marts


Så er det tid til en oversigt over vore aktiviteter for børn og unge på Svendborg Bibliotek i marts måned.
 

1.3.
DM i oplæsning kl. 9-12.30 på Svendborg Teater (tolv 6. klasser dyster) -prisoverrækkelse ca. kl. 12.15. (lukket arrangement, men pressen er velkommen)
 
3.3. Børneuniversitet – forskerskole for begyndere  
3.3. Absurd teater for de små  
4.3. Mød den tyske ungdomsbogsforfatter Arne Sommer  
7.3. Børnekoncert med Babulja  
18.3. Chick-litt og Modeshow!   

NB: arrangementet den 4.3. med Arne Sommer er både for unge og voksne.
 

I næste uge / vinterferie er der stadig ledige pladser på Manga-workshoppen, tirsdag, onsdag og torsdag – gratis billetter fås på biblioteket.
 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Familien Ulv på Naturama

20. februar 2010


(Foto: Thomas B. Berg)
www.naturama.dk

Torsdag d. 25. februar kl. 19-21


Ved Thomas Bjørneboe Berg, Forsker, Naturama

Ulve hører til blandt de mest succesfulde rovdyr blandt pattedyrene. Dette rovdyr rummer historier lige fra flokke til den enlige ulv. Ulven har samme stamform som tamhunden og er således beslægtet med alt lige fra en lille chiwawa til en irsk ulvehund. I foredraget fortælles om ulvens biologi, adfærd og jagtteknik, ligesom der krydres med historier fra Thomas’ møder med polarulve i Grønland.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Peter Aalbæk serverer ‘En med det hele’

19. februar 2010


Filmbossen Peter Aalbæk er særdeles glad for den succes det er at sende film over Internettet ud til de mange tusinde folk på Sydfyn.
www.sef.dk

Sydfyns Elforsyning er traditionen tro med på årets messe i SG-hallen og i år har Susanne Bøjen en rigtig god nyhed med til de sydfynske boligejere. Det er nu muligt for boligejere, der skal renovere deres bolig, at få en hjælpende hånd. For hver kWh der spares i forbrug i energi udløser et tilskud på 25 øre fra Sydfyns Elforsyning. For at komme i betragtning, skal forbedringen give en årlig besparelse forbruget af energi på min. kr. 500,- kan komme i betragtning.
 
Sydfyns Intranet deltager også i år – og har en sand nyhed med til alle lokale filmelskere: Film online.  I samarbejde med Movieurope tilbyder vi nu alle vore kunder online film – film direkte fra filmmagerne – direkte fra hjertet.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

SUS i det sydfynske

19. februar 2010


12,7 millioner kroner venter på at få arbejde. Turistforeninger i det sydfynske samt VisitSouthDenmark Convention øger indsatsen for flere erhvervsturister.
(Foto: mitsvendborg.dk)

Foråret er lige om hjørnet. Med foråret begynder alting at spire igen.
Derfor er det nu, du skal springe op af stolen, hvis du har adresse på det sydfynske Danmarkskort.12.7 millioner gode, danske kroner vil godt springe ud sammen med dig. Så beskæftiger du dig med industri, uddannelse og sundhed her i det sydfynske, så spring ud sammen med dem. 
SUS, Sydfyns UdviklingsSamarbejde I/S
, arbejder tæt sammen med Turistforeningen for Sydfyn, Turistforeningen for Faaborg – Midtfyn og VisitSouthDenmark Convention.
 
Alle fire instanser vil gerne have flere erhvervsturister til regionen.
De 12,7 mio. kroner der ligger og venter hos VisitSouthDenmark Convention skal bruges til markedsføring af de tilbud Region Syddanmark kan tilbyde udenlandske erhvervsturister via såkaldte Technical Visits.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php