Monthly Archives: marts 2010

Egense Forsamlingshus åbner dørene for øko-vegetar køkken

31. marts 2010


inspiration til vegetarmad af økologiske råvarer ? 

Så skulle du komme når Hanne Maria Bruun Hansen instruerer i håndtering og tilberedning.
 

17. april kl. 10-18  i  Egense forsamlingshus
 

Inspiration til brød og forskellige hjemmelavede vegetariske smørepålæg, og en
vegetarisk buffet/middag hvor der indgår grove grøntsager og bladgrønt, korn og kerner og andet godt. Lidt til den søde tand, bliver det sikkert også til! 


Klokken 18.30 slås dørene op til fællesspisning for alle


Pris: 300 kr.incl spisning. Gæstespisning :75 kr. børn under 15 gratis
Tilmelding: Butik Jalfe i Kattesundet og Sydfyns Specialfoder, Skovsbovej eller evaagger@hotmail.com  
Tilmelding senest 30 marts.(kursus) 12 april (gæstefællesspisning)Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Glassamling for feinschmeckere under hammeren

30. marts 2010


Antikke vinglas, portvinsglas, Frimurerglas, champagnefløjter, lommelærker og karafler er blot nogle af de glastyper, der kommer under hammeren hos Svendborg Auktionerne, når en specialauktion i særklasse løber af stablen.

Svendborg Auktionerne afholder særauktion over Børge Olesens glassamling Langfredag den 2.April kl.13:00

Antikke vinglas, portvinsglas, Frimurerglas, champagnefløjter, lommelærker og karafler er blot nogle af de glastyper, der kommer under hammeren hos Svendborg Auktionerne, når en specialauktion i særklasse løber af stablen.
 
Gennem mere end 40 år har sydfynske Børge Olesen opbygget en privat samling af alverdens glas fra fortrinsvis Holmegaard, Mylenberg og Aalborg Glasværk. Samlingen er én af de største og mest unikke i Danmark og dermed på størrelse med eksempelvis Holmegaard Glasværks og Peter F. Heerings egne samlinger.
 
– Jeg har hørt glaseksperter sige, at auktionen er den største glasbegivenhed, der har fundet sted de seneste 30 år. Og dedikerede samlere er da også parat til både at droppe påskefrokoster og tage lån i huset for at kunne erhverve sig nogle af de flotte, sjældne og antikke glas. Så det er uden tvivl et helt særligt arrangement, fortæller auktionsleder Jan Helmer.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Historien om parcelhuset og haven på Svendborg Bibliotek

30. marts 2010

Foredrag med Peter Dragsbo og Helle Ravn 
“Historien om parcelhuset og haven”

Torsdag d. 8.  april,  Kl. 19.30,  Svendborg Bibliotek
Entre:  50,- kr, billetter kan købes på Svendborg Bibliotek eller på 62235000

Læs også: ARKITEKTUR 2010 Svendborg

Torsdag aften d. 8. April er der spændende foredrag på Svendborg Bibliotek om parcelhuset og haven. Det sker når museumsinspektørerne Helle Ravn og Peter Dragsbo kommer forbi og fortæller en  historie som vedkommer alle med interesse for hus, have og arkitektur. 
Peter Dragsbo har som museumsinspektør, i bl.a. Esbjerg og Sønderborg gennem mange år, arbejdet med by- og bebyggelseshistorie.  Er bl.a. medforfatter til flere bøger om  byhistoriske emner, byggeskik og arkitektur.  Nævnes skal  ”Hvem opfandt parcelhuskvarteret?: forstaden har en historie”,  om plan og boligbyggeri i danske forstadskvarterer 1900-1960.
Læs mereKommentarer: 1 kommentar

SHAKE – ny eksplosiv rock-trio i byen

29. marts 2010

 Præsenterer:


SHAKE – ny rock-trio i byen præsenterer orkestret ved en debutkoncert på værtshuset Kahytten Langfredag.
”Back to Basics” – bas, trommer og guitar uden så mange dikkedarer
. Det er hvad den helt nye rock ´n roll trio SHAKE Langfredag den 2.april præsenterer ved sin debutkoncert på værtshuset Kahytten i Svendborg.
Trioen, som består af tre gamle kendinge fra musiklivet i byen, henholdsvis Ole Dorf på bas/vokal, Per Vincent på trommer og Christian Jensen på guitar og vokal, har dykket i de gamle rock-gemmer, og fundet det bedste frem fra det store rock `n roll varekatalog gennem de sidste 40 år. Stilen er ikke overraskende, når man kender blot en smule til de tre musikeres fortid på scenerne ude omkring, den rene, runde og rapkæftede rockmusik, tonet og modelleret i en tilpas fremadrettet attitude, som uden tvivl vil give en på opleveren i både lyd og billede.
SHAKE bevæger sig bredt omkring i rock-universet og kommer rundt om kunstnere som: Tottas Bluesband, Little Richard, ZZ Top, John Hiatt, Huey Lewis and the News, Bryan Adams og Steppenwolf.
Trioen garanterer, at en aften i selskab med SHAKE ikke bliver kedelig, og lover publikum rock ´n roll i ordets absolut breddeste forstand.
Debutkoncerten med SHAKE starter kl.23:30 og der er fri entre´.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Happy Hour på Kahytten hver dag

28. marts 2010

 
HUSK: Happy Hour på Kahytten HVER DAG fra klokken 16:00 – 17:00Følg også med i Kahyttens Musikkalender 

Næste week-end:

02.04. 2010 (Langfredag)
kl.23:00
Fri entre´

SHAKE
– bas, trommer og guitar uden så mange dikkedarer. Det er hvad den helt nye rock ´n roll trio præsenterer ved deres debutkoncert på Kahytten denne aften.

Rock-trioen bevæger sig bredt omkring i rock-universet og kommer rundt om kunstnere som: Tottas Bluesband, Little Richard, ZZ Top, John Hiatt, Huey Lewis and the News, Bryan Adams og Steppenwolf.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

“Nowruz” iransk nytårsfest på Svendborg Bibliotek

28. marts 2010


Biblioteket på bloggen


“Nowruz”  iransk nytårsfest på Svendborg Bibliotek Tid og sted:  fredag d. 9. april,  kl. 18-22.30, på Svendborg Bibliotek
Gratis adgang


Fredag aften d. 9 april er der iransk Nytårsfest, også kaldet “Nowruz”,  på Svendborg Bibliotek. Et arrangement som også fandt sted sidste på biblioteket  med bragende succes og mange mennesker.  Nytårsfesten som er arrangeret og udtænkt af Banafsheh og flere iranske kvinder byder på mange spændende oplevelser for sanserne. Der vil bl.a. være smagsprøver på forskellige iranske retter kreeret af  8 iranske familier og alle får muligheden for at smage på den eksotiske mad.  Desuden vil et band fra København, som hedder Tanin, optræde med deres traditionelle iranske musik og der skal danses “Bandari,  en dans fra det sydlige Iran.  Farima, som er en ung iransk pige,  vil fortælle om historien bag iransk nytår. En iransk mand,  som hedder Vahid, fortæller om de 13 dage omkring iransk nytår hvor folk har fri og om den sidste dag hvor festen eller  Nowruz finder sted.
Det er gratis at deltage og alle er velkomne.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Investorgruppe dropper Svendborg Hallerne

27. marts 2010


– Vi beklager politikernes beslutning men tager den naturligvis til efterretning, og det er grunden til, at vi nu tager skridt til at opløse investorgruppen, siger Steffen Larsen, direktør for UDSYN og talsmand for den samlede investorgruppe.

Private investorer har længe stået klar med 20 millioner kroner. Nu vælger investor-gruppen at opløse ”multiarena”-puljen.
 

Gruppen af private investorer bag Svendborg Hallerne vælger at opløse investeringspuljen på ca. kr. 20 millioner kroner til byggeriet.
 
Det sker efter at et enigt Kultur- og Planlægningsudvalg den 16. marts 2010 besluttede at udskyde planerne om en ny opvisningshal på Ryttervej på ubestemt tid.

– Vi har som private investorer stået klar længe, og vi har ikke – som det har været nævnt i medierne – bedt om 3-4 års tænkepause, fastslår Steffen Larsen, direktør for UDSYN og talsmand for den samlede investorgruppe.
 

– Vi er ikke sprunget fra det løfte, vi gav i 2007. Hverken finanskrisen eller GOG Svendborg TGIs konkurs har rystet vores vilje til at støtte projektet, som efter vores opfattelse havde gode perspektiver, siger han.
 
Helt frem til politikernes beslutning i sidste uge har investorgruppen været klar til at løfte sin del af projektet, men nu ser de private investorer ikke længe nogen grund til at opretholde investeringspuljen.
 

– Vi beklager politikernes beslutning men tager den naturligvis til efterretning, og det er grunden til, at vi nu tager skridt til at opløse investorgruppen, siger Steffen Larsen.
 


FAKTA
En gruppe private investorer har siden 2007 givet tilsagn om en samlet investering på ca. 20 mio. kr. i Svendborg Hallernes etablering. Investorerne var Bowl’n’Fun, Fionia Fond, Hotel Svendborg, Fonden for Svendborg Sparekasse, UDSYN, Mac Baren Tobacco, Hotel Ærø, Nybolig, Tryk Team, Købmand Johan Bille Wiggers, Sydbank, Nordane Shipping, Bakkekildegård Tagdækning, SH Group, Andelskassen Oure – Vejstrup og O.V. Engstrøm.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Foredrag: Flagermus – verdens mest højrøstede dyr

27. marts 2010www.naturama.dk

Ved Annemarie Surlykke, Lektor ved Syddansk Universitet
Torsdag d. 8. april kl. 19-21 på Naturama i Svendborg

Flagermus orienterer sig ved hjælp af et ekkolodsystem: De sender korte skrig ud i luften og lytter efter de ekkoer, der kommer tilbage fra omgivelser og insekter. Deres skrig er så høje toner, at mennesker ikke kan høre dem. Annemarie Surlykke har i sin forskning afsløret, at flagermusen blæser lyden ud med en så ekstrem høj lydstyrke, at den overgår selv den mest øredøvende rockkoncert.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Young Fashion for konfirmander

26. marts 2010


www.guldsmed-lauridsen.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Praktik-ambassadører sættes ind for flere praktikpladser

25. marts 2010


Praktik-Ambassadørerne hos Tina Vinther / Noa Noa.
Yderst fra venstre Tina Vinther, elev Nazdar Schmidt, daglig leder Natasa Elezovic, Tom Pelle, Allan Mariager, Stig Bøgh. Bagerst borgmester Curt Sørensen.
(Fotograf: Martin T. Davidsen.)

Stor mangel på elevpladser. Praktik-Ambassadører skal sætte fokus på problemet
  

– Problemet er stort i øjeblikket. Mange elever får ikke det optimale ud af deres uddannelse, når de ikke kan få elevpladser. Elevpladserne skaber netværk og giver erfaring. Elevpladser og uddannelse er vejen frem, for at vi knækker kurven med krise og stigende ledighed, understreger borgmester Curt Sørensen, Svendborg Kommune.
 
En stor del af løsningen bliver det nyetablerede Praktik-Ambassadørkorps. Her skal tre ambassadører fra Svendborg i tæt samarbejde med Erhvervsskolerne skabe det nødvendige fokus på problemet med manglende elevpladser.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php