Monthly Archives: april 2010

Dan & The Dominos på Hansted

30. april 2010

 Præsenterer:
Lørdag den 1.maj kl.23.30
blir svedigt for baller, ører og fødder , når Dan & The dominos kommer forbi den hyggelige øl-kælder og gir en rock-og popcocktail fra dengang mor var ung og frem til engang i halvfemserne…!
Dan & The Dominos lover absolut ingen politiske slagsange og paroler, derimod er der garanti for uslebne fortolkninger af folk som Elvis, Stones, Pink Floyd, Zididada, John Mogensen, Little Richard, Shubidua, James Brown, Gasolin, Boney M, TV -2 m.fl.I front for forårets første musikalske midnatsseance på Hansted i maj er det oratoriske spektakel, far til fire Dan The Man og den benhårde trio i instrumentparken er Mads Rønbjerg/ trommer – Jesper Petersen/guitar & Ole Dorf/bas.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rabbits tog guldet

30. april 2010

Svendborg Rabbits slog i aftes Bakken Bears med 76-51 og rendte dermed med guldet og titlen som danmarksmester i basketball for herrer 2010. 

Det er første gang at Svendborg Rabbits kan brøste sig af at hæfte danmarksmester titlen på sig.

mitsvendborg.dk ønsker tillykke med guldetKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Handicap og job – det kan lade sig gøre

30. april 2010


Download brochuren

Svendborg Kommune vil fra april 2010 til og med september 2011 medvirke i et initiativ for førtidspensionister, der ønsker at arbejde. Initiativet er en del af regeringens handicapstrategi ’Handicap & job – det kan lade sig gøre’. Projektet er finansieret af Arbejdsmarkedsstyrelsen og foregår i samarbejde med 14 andre kommuner.

Information og klippekort til førtidspensionister under 50 år

I Svendborg kommune vil førtidspensionister under 50 år modtage målrettet information om muligheden for at arbejde ved siden af pensionen samt et tilbud om støtte til afklaring og jobsøgning. I første omgang modtager alle førtidspensionister under 40 år
·         Målrettet information om muligheden for job ved siden af pensionen
·         Et klippekort med tilbud om afklaring og jobsøgningsstøtte hos en jobkonsulent i jobcentret.
Senere på året udvides informationen og tilbuddet til førtidspensionister op til 50 år.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bog om Cittaslow i Svendborg ude nu

29. april 2010

Cittaslow på mitsvendborg.dk 


Hvad er det gode liv? Hvad er en god by? Hvordan kan vi bidrage til at præge og udvikle den gode by? Det diskuterer 12 by- og kulturforskere i bogen: Cittaslow –
Byudvikling med udsyn og omtanke? Bogen, som netop er kommet på gaden, bliver udgivet af Syddansk Universitetsforlag og er baseret på indlæg ved et symposium om Cittaslow, Svendborg, provinsbyer, byudvikling, bykvalitet og livskvalitet. 
Svendborg blev som den første by i Danmark i 2008 optaget som medlem af det internationale Cittaslownetværk af mindre og mellemstore byer, hvor man forsøger at skabe og fastholde byudviklingen i en retning, hvor livet kan leves med kvalitet.
 
Cittaslow –
Byudvikling med udsyn og omtanke? kan købes for 200,- kroner.
Forfatterne: Bo Vagnby, Bue Nielsen, Claus Julius Holm, Dominique Bouchet, Esben Hedegaard, Gunnar Lind Laase Svendsen, Helle Juul Kristensen, Jens Tonboe, Johan Bramsen, Johs. Nørregaard Frandsen, Jørgen Møller, Karen Hvidtfeldt Madsen, Lene Bak, Ole B. Jensen, og Søren Møller Christensen.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Maritim Velkomst 2010 på gaden – og på nettet!

29. april 2010


www.susannemagelund.dk
Se 2010 web-udgaven på: http://maritimvelkomst.dk/
Læs også artiklen: www.maritimvelkomst.dk

Maritim Velkomst
, magasinet som siden 1988 gratis har været tilbudt byens sejlende gæster, er nu
klar i 2010 udgaven 
Da Maritim Velkomst i år lægges ud i Sønderjyske og Nordtyske lystbådehavne + turistbureauer uden for det sydfynske område, har det været relevant at krydre alle de praktiske informationer, med beskrivelser af herlighederne i området. Turistbureauet har velvilligt leveret fotos til brug i bladet.
 
Havnekontoret m. havnemester Hans Søby i spidsen, har været med i et nært samarbejde omkring markedsføring af den nyrenoverede Inderhavn og i det hele taget med udviklingen af det nye blad. Maritim Velkomst er Svendborg Kommunes havne´s vigtigste informationsmateriale til de sejlende turister.
 
Bjarne Bekker har leveret uddrag og billeder fra hans bøger “Øhavets Historier” og “Frederiks Øen”.
 

Ligesom sidste år, er årets udgivelse lagt på nettet, og linkes naturligvis her fra mitsvendborg.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny byanalyse giver dig mere viden om din by

28. april 2010Download folderen: Byanalyse Region Syddanmark

Hvis du vælger at bo i Marstal eller Rødekro, er det sandsynligvis, fordi du vægter familielivet højt. Hvis du bor i Odense er det måske på grund af mulighederne for uddannelse, og så er Odense med de gode trafikforbindelser let at komme til og fra.


Region Syddanmark har lavet en omfattende analyse af de 29 største byer i regionen, herunder Svendborg.

Undersøgelsen giver et billede af Svendborgs styrker og udfordringer, og der er set nærmere på livsstile, demografi og flyttemønster, samt de forskellige erhvervsmuligheder.
Byanalysen er netop blevet præsenteret for politikere og embedsmænd fra regionens kommuner på en konference i Fredericia.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

120 nye arbejdspladser på Sydfyn

28. april 2010

Vinden blæser igen i den rigtige retning på Sydfyn.
Den nyetablerede virksomhed i Svendborg, WindPowerTree ApS, har netop fået 2,7 mio. kr. fra EU og 0,4 mio. kr. fra Vækstforum Syddanmark til udvikling af nye husstandsvindmøller. Parterne bag projektet forventer, at der bliver skabt op til 120 nye arbejdspladser i løbet af en 5 årig periode.


Et stort til lykke til partnerne i projektet, som er: A/S Kurt Hansen,VIND & SOL s.m.b.a., Hønsehaven’s Smede og Maskinværksted, DEIF A/S, Syddansk Universitet og Svendborg Kommune.

Læs mere herKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dans til super saftig salsa

27. april 2010www.giantsteps.dk
Giant Steps er klar med årets dansekoncert på Dansens Dag.
 

Musikforeningen Giant Steps lokker med en dansekoncert Store Bededagsaften torsdag d. 29. april på Arne B, hvor Danmarks nye rendyrkede salsaorkester Coco Son er på besøg. Og så kan det nok være, at saftige, inciterende rytmer som mambo, cha-cha-cha, rumba, afro-cubano, timba, bolero og bembé hurtigt får ben at gå på.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Musikken kalder – kom og bland dig

27. april 2010


www.svendborg-musikraad.dk

Brænder man for musikken i Svendborg, eller er man blot nysgerrig efter at høre, hvordan det står til lige nu på musikområdet, så kan det være en god idé at tage imod Svendborg Musikråds opfordring om at kigge forbi Rådhusets Kantine onsdag d. 28. april kl. 16.30.

Her vil Musikrådet i forbindelse med det årlige repræsentantskabsmøde fortælle om sine mange aktiviteter, ligesom der bliver rig mulighed for at diskutere musikpolitik. Og der er
alvorlige sager at tale om. Svendborg Kommune foreslår nemlig besparelser på musikområdet i årene frem. Men hvorfor nu det, når netop musikken står så stærkt i Svendborg og har gjort byen kendt ude i det ganske land. Er politikerne mon gået fra snøvsen?  

Musikrådet består i øjeblikket af:
Michael Schlamovitz, Kirsten Nedergaard, Jørgen Klausen, Erik Jakobsen, Palle Rhode og Pia Blohm. I rådet sidder endvidere de to repræsentanter Marie Wärme og Morten S. Pedersen fra henholdsvis Svendborg Musikskole samt Udvalget for Kultur og Planlægning.  

Fakta om Svendborg Musikråd
 
Svendborg Musikråd er en selvstændig organisation, der repræsenterer musiklivet i Svendborg Kommune. 

Det er Musikrådets formål:

Ÿ  at fremme alsidighed, kvalitet og fornyelse i musiklivet i Svendborg Kommune
Ÿ  at rådgive og informere foreninger/organisationer/enkeltpersoner om musikpolitiske spørgsmål
Ÿ  at rådgive kommunen i udformningen af kommunens musikpolitik
Ÿ  at rådgive og inspirere politikerne vedr. musikpolitiske spørgsmål 
Det er Musikrådets opgave:
Ÿ  at yde økonomisk støtte til musikformål
Ÿ  at bane vejen for nye initiativer indenfor musikområdet
Ÿ  at virke som igangsætter af nye aktiviteter
Ÿ  at virke som koordinator mellem musiklivets forskellige parter
Ÿ  at synliggøre Musikrådets arbejde
Ÿ  at orientere om sit arbejde på et repræsentantskabsmøde i aprilKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Chr.Søgaard Trio i Aktivhuset i Lundeborg den 21.maj

27. april 2010


Chr.Søgaard Trio spiller i Aktivhuset i Lundeborg fredag den 21.maj

Fre. d. 21. maj 2010, kl. 20.

Aktivhuset Lundeborg, Havnevej 5, Hesselager

Jazz,Viser & Verdensmusik. Siden 2005 har Chr. Søgaard Trio spillet over hele landet med deres uimodståelige blanding af forskellige musikalske genre. Bl.a. i flere jazzklubber hvor de er blevet modtaget med udelt begejstring. Arrangeret af Lundeborg Musik Forening.


Christian Søgaard ‘s harmonikaspil blev landskendt i hans 12 år lange samarbejde med Povl Dissing. Derudover har han i årenes løb spillet med folk som Benny Andersen, Jesper Klein, Rune T. Kidde, Peter Bastian, Chr. Sievert, Rasmus Lyberth og mange flere fra toppen af dansk musikliv.


Jens Holgersen er en flittigt benyttet bassist inden for jazz og folkemusik.


Morten Nordal er trioens originale guitarist, der tidligere har spillet i diverse kendte bandsKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php