Monthly Archives: maj 2010

Børnekulturfestival 2010

31. maj 2010


www.kulturborn.dk

Download projektbeskrivelsen for “Mystik på Hvidkilde Gods”


I år danner Hvidkilde Gods rammen om kommunens Børnekulturfestival for elever i 4. klasse fra seks skoler i kommunen.

Seks kunstnere står for seks værksteder (Dans & Scenografi, Relieffer & Skrivning, Fortælling & Korsang) – i samarbejde med klassernes lærere og et antal frivillige voksne.

Dagene kulminerer med en begivenhed fredag den 4. juni kl. 15.00 – 17.00, hvor alle interesserede børn og voksne er velkomne!

Det er Børnekulturelt netværk Svendborg Kommune, som står bag festivalen som også er støttet af Kunstrådets Huskunstnerordning.
Tak til de deltagende skoler, elever og lærere, de involverede kunstnere og frivillige, til Peder Most samt til Hvidkilde Gods og Hotel Svendborg.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skærp sanserne!

30. maj 2010


www.zten.dk

Download folderen: Latinerkvarterets små oaser
 

Latinerkvarterets små oaser kan nu snart fejre to års fødselsdag. Dette med en ny udgave af folderen “Latinerkvarterets små oaser”, som sætter fokus på “latinerkvarteret” i Svendborg midtby.

Udgiver af “Latinerkvarterets små oaser” Steen Georg fortæller:

“Et Latinerkvarter er jo strengt taget en betegnelse for området omkring et universitet, men på grund af tidernes ugunst er der desværre endnu ikke blevet bygget et universitet i Svendborg. Når vi så alligevel har et Latinerkvarter her i byen, skyldes det et privat initiativ, som efterhånden har to år på bagen.Latinerkvarteret er en løs sammenslutning af butikker med “Latinerkvarters-præg”, altså små, hyggelige ejerdrevne værkstedsbutikker på billige adresser med et unikt vareudvalg og en fælles geografisk beliggenhed. Sammenslutningen udgiver en lille turistfolder med et kort over kvarteret og lidt generel information, samt en fortegnelse over de deltagende virksomheder.Rigtig mange svendborgensere har efterhånden haft glæde af oversigten, og mange udenbys turister bruger den bevidst til en en-dags udflugt med familie, venner eller firmaet, som guide til en rundtur ud over det sædvanlige, gerne afsluttet med en god frokost.

I 2010 omfatter Latinerkvarteret 10 butikker og gallerier, sidste skud på stammen er den erfarne kurvemager Agnete Diemer, som åbner en lille butik på Gåsetorvet med spændende lampedesigns i bl.a. håndgjort papir og flet”.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Cittaslow Svendborg er Frankensteins monster

29. maj 2010


Gå til blogindlægget: Cittaslow Svendborg er Frankensteins monster
Download blogindlægget i en pdf.

Ikke alle er lige begejstrede for Svendborgs håndtering af medlemskabet af Cittaslow bevægelsen – livsformen med fokus på et langsommere tempo, menneskelighed og hvor økologisk levevis vægtes højere end produktivitet og hurtighed. Således har blogger Ivan K. skrevet på sin blog indlægget Cittaslow Svendborg er Frankensteins monster, og hvor Svendborg Kommune får nogle drøje hug for manglende evne til at skabe den folkelige forankring i Cittaslow filosofien. I blogindlægget skriver Ivan K. bla:

“Der er virkeligt blevet arbejdet:
Bag lukkede døre, i lukkede miljøer. Hvor er den folkelige forankring i noget af det ovenstående? Hvor tages der ægte og åbne initiativer til noget som helst? Snak, møder, ekstern forskning, udlandsrejser, messedeltagelser. Intet andet end varm luft for den almindelige borger”.

Læs mere om Cittaslow i Svendborg på Cittaslow bloggenKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fuglenes dag i Nørreskoven på Tåsinge.

29. maj 2010For de morgenfriske er der på søndag den 30. maj mulighed for at opleve en meget flot koncert i Nørreskoven. Nu har også sangfuglene, der har overvintret i Afrika, nemlig sluttet sig til koret af fuglestemmer, der kan høres når Niels Bomholt og Arne Bruun er guider på en 3,5 km. tur rundt i Nørreskoven. Her kan man høre om fuglenes ferie i Afrika, få sat navn på stemmerne og kigge med, når der sluttes af med at se nærmere på de mange vandfugle i søen bag Valdemarsslot. Turen starter kl. 5 ved P-pladsen ved Nørreskovvej 500 meter SV for Valdemarsslot. Kikkert og fodtøj til en gåtur på ca. 3,5 km, er værd at huske, siger Arne Bruun fra Svendborg Kommune, der har arrangeret sammen med Dansk Ornitologisk Forening.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Aktivering af sygemeldte borgere i Svendborg kommune

28. maj 2010

Medierne har i de seneste uger sat fokus på Svendborg Kommunes aktivering af sygemeldte borgere. Det har rejst mediekritik af Svendborg Kommunes måde at håndtere aktiveringen af de sygemeldte borgere på. Tre borgere har stået frem med konkret kritik, og senest har formanden for lægerne i Svendborg, Frederik Kallan, også kritiseret kommunens hårdtering af sagerne.  
Nedenfor følger en redegørelse, der er delt op i fire afsnit. Først en kommentar fra jobcenterchef Birgit Bagge, Jobcenter Svendborg, til kritikken fra Frederik Kallan.
Dernæst en kort gennemgang af de tre sager, hvor borgere har stået frem i medierne med deres kritik. Som tredje punkt en kort gennemgang af samarbejdet med mellem Jobcenter Svendborg og Falck/Quickcare. Og til sidst i redegørelsen findes lovgrundlaget omkring aktivering af sygemeldte borgere.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nationalpark debatten forstætter

28. maj 2010


www.nationalparksydfyn.dk

Facebook grupper:
Ja til Nationalpark Sydfyn
Nej til Nationalpark Sydfyn
(Du skal være logget ind på facebook for at følge linket)

Af: CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com

Bølgerne går højt, og holdningerne er mange i forhold til om Det Sydfynske Øhav skal ansøges som emne for et nationalpark område. Dele af befolkningen frygter, at udlægges området som nationalparkområde vil mulighederne for landbruget blive indskrænket og i værste fald føre til nedlæggelser af landbrug og/eller andre erhverv i området. Tilhængerne af nationalparken ser det som et aktiv i forhold til turisme og tiltrækning af nye målgrupper af naturelskere.

Facebook-grupper markerer sig 
Både modtandere og tilhængere af Nationalpark Det Sydfynske Øhav er yderst aktive på facebook, hvor der nu er oprettet støttesider i begge lejre. Således kan man læse:

Nej siden:
Hvorfor nej tak ??
Fordi vi ikke ønsker turister, der vil ødelægge naturen her!
Der er ved at komme mange ørne-par, som ikke bør forstyrres, og mht fritids-fiskere og jægere vil disse også blive berørt.
Bønderne vil blive pålagt en masse restriktioner, mht sprøjtning mv….
Så derfor NEJ TAK Til Nationalpark På Sydfyn.

Ja siden:
Nationalparken bliver et naturprojekt, men i kølvandet af det, vil parkens realisering også øge turistindtægterne, skabe flere jobs og forbedre økonomien i dette udkantssamfund. Øget fritidsliv og brug af parken er også væsentligt. Et aktivt friluftsliv giver sundere mennesker.Kodeordene for en dansk nationalpark i og ved det Sydfynske Øhav er planlægning, frivillighed og lokal indflydelse.

mitsvendborg.dk har fra dag 1 i hele borgerindragelsesprocessen om nationalparken været samlingspunkt for en lang række artikler, kommentarer og debat. Se dem alle herKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Velkommen til det store ostebord

27. maj 2010


Søren Westh fra Noma, restauranten der netop er kåret til verdens bedste, og den lokale kok fra Torvet Anders Granhøj er med til at bedømme ostene ved Nordisk Ostefestival på lørdag i Svendborg.

Læs også: 12 millioner til branding af dansk gastronomi

Kan du lide ost? Så bør du kigge forbi Nordisk Ostefestival lørdag den 29. maj. Maritimt Center på havnen i Svendborg vil mellem 10.00 og 15.00 være et paradis for alle, der er glade for ost.  
 
– Det er gratis. Man skal bare møde op, og så vil man opleve et højgastronomiske ostemarked. Der kommer så mange spændende og forskellige oste til Svendborg på lørdag, at jeg oprigtigt kan kalde det en unik chance for oste-elskere, fortæller Mikael Hansen, leder af Kulinarisk Sydfyn.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Byvandringer i Svendborg på lørdag

27. maj 2010 
Tag noget godt fodtøj på og kom ud og oplev Svendborg og omegn på lørdag. 

Kan du lide kunstværker? Hvad med små sjove stræder eller historiske bygninger? Dét og meget andet kan du se og høre mere om lørdag den 29. maj i forbindelse med ”Oplev Svendborg – Turismens Dag”, hvor der er gratis byvandringer med forskellige temaer rundt i Svendborg. Der er også andre gratis guidede ture i området denne dag, som man kan deltage i.  

Kunsten i det åbne byrum
Dorte Petersen viser rundt til byens kunstværker – lige fra skulpturer til vægmalerier. På turene fortæller hun om de forskellige kunstnere, deres inspiration, materialevalg og begivenheder i forbindelse med værkernes placering i byrummet. Første tur starter kl. 10 ved Retten i Svendborg og slutter ved Kai Nielsens buste bag Sct. Nicolai Kirke. Herefter vil der være en kort pause, hvor man kan få sig en kop kaffe eller lidt vand inden næste tur.Anden tur starter kl. 12 ved Gåsetorvet og slutter på Centrumpladsen ved Venus med Æblet.
Der er tale om to forskellige byvandringer.
Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Markedsdag ved Rottefældeskoven

27. maj 2010

Lørdag den 29. maj holder plejecenter Caroline Amalie markedsdag.      

– Det bliver som et gammeldags marked med boder, musik, øl, vand og noget at spise. I boderne er der alt fra lokalt bagerbrød, lokalt producerede pølser over tøj og brugsting til blomster, en fodterapeut og en frisør. Vi har fået en god bred sammensætning af boder. Der er virkelig noget for enhver smag. Selv et lille loppemarked har vi fundet plads til, fortæller sektionsleder Annette Søby, Svendborg Kommune.
 
Netop opbakningen fra de lokale butikker er helt afgørende for at arrangementer som dette kan lade sig gøre. Mere end ti forskellige lokale butikker har valgt at støtte op om markedsdagen, og de vil udstille deres ydelser og produkter for gæsterne på dagen.  
 

– Det er en lørdag, som vi har glædet os til længe. Og med den gode opbakning fra lokale butikker, får vi helt sikkert et festligt marked, siger sektionsleder Annette Søby, Svendborg Kommune. 

Det er dog ikke kun folk udefra, der skal skabe markedsdagen, fx optræder Caroline Amalies eget Amaliekor, og huskunstneren Lilian Bindzus udstiller på gallerigangen.

Det er også muligt at få en guidet tur rundt på plejecenter Caroline Amalie.
 

Markedspladsen er åben fra kl. 10.00 til 14.00 den 29. maj 2010 på Plejecenter Caroline Amalie ved Rottefældeskoven.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

1. år med lovlig graffiti i Svendborg

27. maj 2010

Læs også: Svendborgs streetkultur et skridt videre

Begivenhed: Graffiti Getdown i Svendborg
Hvad er det: Grillfest
Starttidspunkt: 11. juni kl. 14:00
Sluttidspunkt: 11. juni kl. 22:00
Hvor: Havnen ved skatearealet og graffitimureneKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php