Monthly Archives: juni 2010

Stor efterspørgsel på byggegrunde i Tankefuld

30. juni 2010


Fotoillustration fra http://www.svendborg.dk/tankefuld

Læs artiklen:“Nu bliver tanke til handling”
Læs meget mere på: Tankefuld på mitsvendborg.dk

Søndag den 20. juni 2010 bragte Fynske Medier i deres tillæg BoGodt to sider om Tankefuld.
Projektleder Poul H. Mathiesen fortæller i artiklen blandt andet, at de første 50 byggegrunde bliver sat til salg omkring jul. Svendborg Kommune får hver uge forespørgsler fra folk der vil høre, hvornår og hvor det bliver muligt at købe byggegrund i Tankefuld. 

Download artiklen her på mitsvendborg.dk, og læs meget mere om hele Tankefuld-processen fra linket herover.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Havnevandring på Svendborg Havn

29. juni 2010


Industrikulturen i samspil med den maritime kulturarv udgør en væsentlig faktor på Svendborg Havn.
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.svendborgmuseum.dk

Læs også: Kulturarvsforum som tænketank for Svendborg Havn

På en Havnevandring fra Bendixens Fiskehandel i den nordlige ende af Jessens Mole til Det Gule Pakhus ved Handelspladsen fortæller cand.mag Hans Kaae om den gamle industrihavns forskellige funktioner ud fra de bygninger, der stadig findes på den velbevarede havn. 

Mødested:
Onsdag den 30.06. kl.14:00
Bendixens Fiskehandel
Jessens Mole 2
Svendborg 

Voksne: 30 kr.
Medlemmer af museumsforeningen: gratis. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Biblioteket lægger op til debat om fremtidens bibliotek

29. juni 2010Kan dette blive indgangsportalen til et nyt bibliotek på havnen?
(Foto: mitsvendborg.dk)

Svendborg Bibliotek lægger op til debat om nyt bibliotek på Svendborg Havn.
 
Selv om kommunens økonomi ikke er til at bygge et nyt bibliotek på havnen, er der måske alligevel en mulighed. En ny plan åbner op for at bygge på enkelt-områder inden der foreligger en forkromet plan for hele havneområdet. Det areal, der nu er i spil, er område 8, som er det grønne område på hjørnet, hvor Jessens Mole bliver til Nordre Kaj.
Tanken er den, at et udviklingsselskab kan bygge på området og at kommunen på forhånd kan leje sig ind i bygningen.

Bruno Hansen (SF), formand for Kultur- og Planudvalget ser positivt på oplægget, og udtaler iflg. Fyns Amts Avis: ”Vi får biblioteket bedre placeret i et område med mere plads til så stor en institution og med plads til andre tilbud, der kan være med til at trække byen i den rigtige retning”, og han noterer sig, at en sådan publikumsmagnet i inderhavnen samtidig vil være med til at gøre Møllergade mere attraktiv.
 

Men hvad mener du? Skal vi have et nyt bibliotek på havnen og hvad skal det indeholde?

Biblioteket vil gerne have reaktioner på mulighederne for at bygge på område 8, men også gode ideer til indretning og faciliteter.
Har du nogle gode ideer, så skriv dem her på bloggen.

Med venlig hilsen
Svendborg BibliotekKommentarer: 6 kommentarer

Ægte Cittaslow stemning på havnen i week-enden

28. juni 2010


Turistchef Carsten V. Nielsen melder om ca.12.ooo besøgende til Kulinarisk Fødevaremarked her i week-enden.
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.kulinarisksydfyn.dk


Se billedserie fra Kulinarisk Fødevaremarked 2010


AF: CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com

Igen i år kunne Kulinarisk Sydfyn melde om stor tilslutning til det tilbagevendende Kulinarisk Fødevaremarked, som her i week-enden for 9. gang blev afviklet på Svendborg Havn.

-Vi har nu fået talt kasserne op, og kan melde at vi nåede lidt færre besøgende end sidste år. Vi har haft ca. 12.000 gæster i løbet af de to dage, hvilket er et lille fald i forhold til sidste år.
Fortæller Turistchef Carsten V. Nielsen til mitsvendborg.dk

Fødevaremarkedet var i år befolket af omkring 150 lokale, nationale og internationale udstillere som var med til at synliggøre og markedsføre fødevarer af høj kvalitet. De mange forskellige producenter og formidlere af kulinariske kvalitetsprodukter er således medvirkende til at skærpe fokus på ”mad med holdninger”. Man kunne blandt andet i år konstatere, at udvalget af økologiske produkter blev rekordstort, hvilket giver et fingerpeg om, at der er en øget tendens i retning af bæredygtig produktion og forarbejdning, og dermed en større  bevidsthed om hvad det er vi spiser.

Næste år kan Kulinarisk Fødevaremarked holde 10 års jubilæum i Svendborg. Den tilbagevendende begivenhed er dermed blevet fast forankret i det sydfynske som en del af hele områdets brand som værende et kulinarisk oplevelsesrigt besøg værd.

-Masser af positive kommentarer fra besøgende og udstillere giver os blod på tanden, – så mon ikke vi kan se frem til et jubilæumsmarked næste år. Siger Carsten V Nielsen.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

”Mig og min båd” ved den nye Christiansmindebro

28. juni 2010


Historiker fra Svendborg Museum Sarah Smed Vestergaard har stået for projektet “Mig og min båd”.
(Foto: mitsvendborg.dk)

Download undersøgelsen: “Mig og min båd”
Udskriv FLYER


Svendborg Museum har i samarbejde med Svendborg Havn skabt en nytænkende åben udstilling med titlen ”Mig og min båd”.
 
Udstillingen viser i ord og billeder det gode liv for fritidssejlere ved Christiansmindebroen.
 
”Mig og min båd” blev åbnet d. 23. juni kl. 13.00, hvor Svendborg Museum og Svendborg Havn var værter ved et arrangement, hvor den nyopførte Christiansmindebro samtidig blev fejret og indviet.


Udstillingen byder på interessante overraskelser! fortæller historiker og formidler fra Svendborg Museum Sarah Smed Vestergaard.
-Både fordi vi sætter en del af den direkte i vandet, men også fordi ”Mig og min båd” i tekst og billeder giver et tankevækkende indblik i, hvad det gode liv er for fritidssejlerne!

Den utraditionelle udstilling er blevet til på baggrund af den etnologiske undersøgelse, som Svendborg Museum gennemførte sidste år med støtte fra Kulturarvsstyrelsen, hvis formål var at tegne et øjebliksbillede af Svendborgs fritidssejlads som et kulturelt fænomen.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Chokerende fredagsoplevelse og tanker der deraf fulgte.

27. juni 2010

Læserindlæg indsendt af:
Trine Kirketerp Struve
Valdemarsgade 25
5700 Svendborg

I går da Byskolens børn netop var sendt på sommerferie og hele Skolegade, Bagergade, Krøyers Have og Teatergade myldrede med børn der var kåde over sommerferiens start, så kommer en slags Pick Up kørende med ca. 60-65 km/t fra Centrumpladsen forbi Byskolen. En anden bil er på vej i adstadigt tempo ud fra Bagergade. Et sammenstød er uundgåeligt og PickUp’en rammes og vender rundt på taget og rammer lygtepælen der adskiller kørebanerne.
Rigtigt mange børn blev vidne til denne ulykke der gudskelov vist nok kun kostede føreren lidt skrammer? Alle var selvfølgelig meget chokerede. 
Jeg har tænkt hele aftenen på den oplevelse. Der burde være en eller to TYDELIGE forgængerovergange foran Byskolen og ovre ved Bycentret/Hotel Svendborg/Sparekassen krydset. Her ved ingen hvem der skal holde for hvem og fodgængere i alle aldre er meget udsatte.
Hele området er en trafikal katastrofe og sikkerheden er i bund, hvilket fredagens episode er et tydeligt bevis på. Det var et rent lykketræf at ingen børn blev ramt bilen fra Centrumpladsen.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Slut med ekstraordinær rabat på kvikkort til busserne i Svendborg

27. juni 2010

Ekstraordinær rabatordning på kvikkort i Svendborg Kommune ophører

Fra 1. juli 2010 er det slut med at rabat på Kvikkort til busserne for borgerne i Svendborg Kommune. Som en del af besparelserne i Svendborg Kommune forsvinder rabatten.

Du kan læse mere om Fynbus’ almindelig takstpolitik omkring Kvikkort på www.fynbus.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny kommunal tandplejeklink på Toldbodvej

26. juni 2010


Her kommer en ny kommunal tandplejeklinik til at ligge om halvanden år. Billedet viser området på Toldbodvej hvor der tidligere lå en Shell servicetation.
(Foto: mitsvendborg.dk)


Om halvandet år står en ny kommunal tandpleje færdig.
Sådan ser fremtidsudsigten ud efter at borgmester Curt Sørensen, Svendborg og direktør Preben Møller underskrev en lejeaftale for nye lokaler til den kommunale tandpleje på Toldbodvej i Svendborg.  
Planen er, at Preben Møller, der ejer arealet på Toldbodvej – hvor der tidligere lå en Shell servicestation – opfører en bygning, hvor Svendborg Kommune lejer sig ind i minimum 10 år.
 

– Det er god dag for den kommunale tandpleje. Med den aftale vi har indgået om et lejemål, har vi sikret gode og tidssvarende forhold for kommunens børn, når de skal til tandlæge, siger Curt Sørensen, og tilføjer, at det også for personalet betyder, at de får nogle rammer, hvor de har mulighed for en god faglig udvikling.
 

Det er håbet, at byggeriet kan gå i gang hurtigst muligt, således at tandplejen kan flytte fra de nuværende lokaler i Tinghusgade omkring jul 2011.
 

Medarbejderne og ledelsen fra Svendborg Kommunes tandpleje har været med i arbejdet med at tilrettelægge hvordan bygningen skal indrettes optimalt til at huse en tandlægeklinik.
 

– Det har været en god og konstruktiv proces. Vi får en rigtig god klinik, som lever op til de krav der er til moderne tandklinikker. Derfor glæder vi os rigtig meget til at tage de nye lokaler i brug, siger overtandlæge Eva Hasholt, Svendborg Kommunes Tandpleje.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Natur- og kulturtur til Ørkild Voldsted

26. juni 2010

Den 30. juni 2010 har Svendborg Kommune og Svendborg Museum arrangeret en spændende tur til Ørkild Voldsted.

Her kan man komme med på guidet tur til et af Danmarks største voldsteder, Ørkild Borgbanke, og hvor spændende kultur- og naturoplevelser kombineres.
Ørkild Borgbanke ligger tæt op af den smukke Caroline Amalielund, hvor den snoede Trappebæk løber igennem.
På turen vil museumsinspektør Per O. Thomsen fra Svendborg Museum fortælle den dramatiske og spændende historie om voldstedet og den tidligere borg, der lå på stedet.
Kommunens biolog Henriette Mørck vil undervejs fortælle om naturplejen på området og sætte fokus på spændende natur og sjove planter, hvor børn også kan gå på jagt efter kriblekrabledyr.
Svendborg Kommune og Svendborg Museum afholder dette arrangement sammen, og det giver de besøgende en unik mulighed for at opleve området med både kulturens og naturens briller.

Det er vigtigt med praktisk fodtøj og beklædning samt lidt at drikke på turen, der starter kl. 14 på P-pladsen ved Rottefælden på Caroline Amalievej.

Henriette Mørck fra Svendborg Kommune kan fortælle mere om turen på 62 23 34 16.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Gorilla Park Svendborg i Stenstrup parat til at slå dørene op

25. juni 2010www.gorillapark.dk
www.lag-svendborg.dk


Den 2. trætopsbane i Danmark er parat til at åbne dørene for publikum den 10. juli 2010. Med de nødvendige tilladelser fra Skov- og Naturstyrelsen samt Svendborg Kommune, er Anders og Lars Ulrich fra Skjoldemose i Stenstrup nu parate med banen, som kan bidrage til mange spændende timer i trætoppene i skoven for børnefamilier og også det voksne publikum.

LAG Svendborgs bestyrelse har imødekommet projektet med næsten en halv million fra Landdistriktsprogrammet.

-Det er et nytænkende og anderledes projekt, som LAG Svendborg har indstillet til at modtage tilskud fra Landdistriktsprogrammet, siger formanden for LAG Svendborg, Kurt Sorknæs –
-et projekt, som vi forventer både vil skabe arbejdspladser men også vil være et attraktivt tilbud til såvel turister som egnens beboere.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php