Monthly Archives: august 2010

Ingen børn på øerne?

31. august 2010

mitsvendborg.dk af:
Anne Kirketerp
Skarø Brovej 2, 5700 Svendborg
Vi er kort før sommer flyttet til Skarø fra Skanderborg. Valget af ø, område og dermed et nyt liv traf vi efter vi havde undersøgt forholdene omkring skole og uddannelsesmuligheder. Og netop fordi det med Byskolen var muligt at bo på Skarø og alligevel give børnene en rimelig skolevej, valgte vi at flytte. Nu føler jeg helt ærlig at jeg bliver fanget i et spil, jeg sandsynligvis ingen indflydelse har på.
Beslutningen om at lukke Byskolen vil give mine 3 børn en håbløs skolevej, og sandsynligvis vil det betyde for den yngste at hun (2. klasse) skal alene rundt i Svendborg. De andre vil sandsynligvis få lange dage, hvor de først kan komme hjem ved 18-tiden. Hvis der fremover ikke skal være en skole i by-midten kan Svendborg kommune ligeså godt melde ud, at de ikke ønsker, at der skal bo børnefamilier på de små øer !!! 
Det betyder også, at alt det, man gør for øge beskæftigelse og gøre øerne erhvervsattraktive er skønne spildte kræfter. For uden et fornuftigt skolevalg for ens børn vil ingen fremover vælge at betragte øerne som et attraktivt alternativ til at bo på fastlandet.
Vi har hen over sommeren talt med mange, som gerne vil bo på øerne, så kære politikere – tænk på børn på øerne inden I lukker skoler i en ren pengeprioritering.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

7 år med sydfynsk møbeldesign

31. august 2010


reflect/team er skabt af psykolog Gitte Nothlev og ingeniør Uffe Nørtoft.
(Foto fra www.reflectteam.dk)

Møbelvirksomheden reflect/team fra Vindeby på Tåsinge kunne den 26. august 2010 fejre sit 7 års forretningsjubilæum. Designerparret Gitte Nothlev og Uffe Nørtoft havde indbudt samarbejdspartnere og forretningsforbindelser til jubilæumsreception i haven på Tåsinge.
   

Jubilæumsreception i haven
De 7 år blev markeret med champagne og godbidder i den smukke have for de indbudte gæster. Samtidig blev sløret løftet for en række nye produkter.  
Betonbordserien Concrete Delight har fået selskab af en sofabordsgruppe samt et ståbord, som nu er klar til lancering.
 
Til lejligheden var haven udsmykket med både nye og ældre produkter fra reflect/team. Også produkter af mere eksperimentel karakter var hevet frem fra gemmerne.
 
Kunstneren Erling Tingkær, der arbejder med skulptur og udsmykning deltog med en række af sine smukke bronzeskulpturer. Han viste hvordan flotte skulpturer kan skabes gennem en frugtbar leg med materialet.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Koncertlamperne blinker igen i Giant Steps

31. august 2010


Nulle & Verdensorkestret byder inden for på Arne B til Frokostjazz.
www.giantsteps.dk


Den lokale musikforening åbner sæsonen
med to koncerter 

Torsdag aften d. 2. september bliver startskuddet for Giant Steps’ mange musikalske efterårstilbud, og allerede et par dage efter lørdag eftermiddag d. 4. september går det løs igen med et frokostjazz-arrangement .
 

Tangoorkestret fyrer op for hele følelsesregistret torsdag aften på Arne B
Svendborgs nye stadsensemble TangoCatz! har om nogen fået sydfynboernes øjne op for  den fascinerende argentinske tango. Nu bliver der lejlighed til at opleve et af landets førende ensembler inden for genren nemlig Tangoorkestret, der som det første rytmiske orkester i Danmark for alvor tog tråden op fra tangoens mester Astor Piazolla.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Byens børn blæser til kamp for Byskolen

30. august 2010


“Byens børn” fra Byskolen fik udfoldet sig kreativt, da der blev lavet bannere til demonstration i morgen mod kommunens spareplan på skoleområdet.
(Foto: mitsvendborg.dk)

Der var flittigt gang i malerpenslerne her til eftermiddag i Byskolens aula. En samling af forældre og elever var mobiliseret for at lave bannere og skilte til brug i morgen ved en demonstration til byrådsmødet kl.16 i Naturama. Byskolen er – hvis nogen skulle være i tvivl, lukningstruet i forbindelse med Svendborg Kommunes spareplan for skoleområdet.

I morgen beslutter Byrådet om de vil lade forvaltningens spareforslag gå videre i en 8 uger lang høringsfase. Kommunens forældre forventes at møde frem i stort tal for at demonstrere deres utilfredshed og for at bombardere byrådet med spørgsmål i spørgetiden.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvor er i andre?

30. august 2010

Læserindlæg indsendt af:
Kasper Keinicke og Nina Hougaard (forældre på Vestre Skole).
 
Vi er i chok og dybt rystede. Hvad er det for et børneliv vores politikere byder børnene i kommunen? Vi bor ved Odensevej og synes der bliver rigtig langt for vores børn til Rantzausminde Skole. Mange dage vil vi vælge at køre vores børn til skolen fx når der er dårligt vejr. Er der tænkt på det pres der kommer på vejene og parkering i Rantzausminde området? Det er rigtig rigtig mange børn, der skal fra fx Jægermarken til Rantzausminde. Etablerer man skolebusser? Der til skal siges, at der ligger rigtig meget “borgeren i centrum” i , at vi kan beholde vores børn på den samme skole fra 0-9. klasse. Personligt skal vi til at aflevere vores børn to steder hver morgen, involvere os i to skoler med lærer og andre elever – dårlige betingelser! Især, hvis man som borger gerne vil involvere sig, men det er måske det, politikerene ikke ønsker, at vi skal?
Vi vil bevare Vestre Skole som en 0.-9. klasses skole og håber at I politikere lytter og ikke kun Jesper Kiel, der kæmper for et godt børneliv i Svendborg – hvor er I andre?Kommentarer: 3 kommentarer

Prisbelønnet arkitektur gennem tre årtier

30. august 2010


Hvad gør Svendborg til et godt sted at bo? Hvad udgør rammerne om det gode liv på Sydfyn? Det kan du få svar på den 5. september på en gratis guidet tur gennem Svendborgs gader.  

– Vi ser på de bygningsværker som er blevet præmieret for god arkitektur gennem de sidste 30 år. Turen vare omkring to timer, og vi vil sætte fokus på Svendborg bymidte. Turen går gennem Bagergade og Møllergade til Centrumpladsen, fortæller arkitekt Jess Heine Andersen, By og Land – Sydfyn, der er guide på turen sammen med arkitekt Erik Krahn fra Svendborg Kommune. 

Svendborg Kommune har gennem næsten 30 år uddelt Svendborg Kommunes Arkitekturpris for indsatser, der gør kommunen til at smukkere sted at bo. Den guidede tur vil nå forbi flere af de prisbelønnede bygninger og anlæg.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps klar med nye musikalske højdepunkter

30. august 2010


Guitarist og sangerinde Trinelise Væring kan bla. opleves i efterårsprogrammet for Giant Steps.

www.giantsteps.dk

Efter et forår med masser af store musikalske oplevelser og hvor Giant Steps’ 10 års jubilæum satte et eftertrykkeligt punktum på hele molevitten, er den aktive musikforening klar med efterårets mange koncerter.

Og arrangørerne har ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene, tværtimod er Giant Steps i fuldt firspring på vej mod nye højder med et sæsonprogram, der kan være svært at komme udenom. For her gemmer sig hver uge det ene mere lokkende tilbud efter det andet.  I alt 21 bliver det til i denne omgang med start torsdag d. 2. september og med en kanonafslutning torsdag d. 16. december. Denne aften sætter publikumsmagneten Giant Steps Dream Jam traditionen tro punktum får årets arrangementer.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Mød rovdyrene – hvis du tør!

29. august 2010

Af: Lars Stubbe Teglbjærg
Formand for Byskolens skolebestyrelse

Æd eller bliv ædt!
Sådan er temaet på særudstillingen på Naturama i Svendborg. 
På tirsdag, d. 31.08.10 kl 16 vil der i disse omgivelser, blandt hvalskeletter og kæmpeedderkopper blive afholdt et brag af et byrådsmøde.Byrådsmødet er flyttet på grund af den enorme interesse for kommunens plan om omfattende skolelukninger.

  • Kan byrådet forklare hvorfor en anlægsudgift på 40 millioner plus det løse kan kaldes en besparelse?
  • Tror man at man kan løse sociale problemer ved at lukke underskolen i byens mest belastede kvarter?
  • Hvorfor skal 1.313 børn i Svendborg kommune flytte skole til næste år uden at man kan opnå besparelser eller sikre kvalitetsforbedringer?
  • Hvorfor vil man bevare 3 skoler i Gudme-området, når der kun er elever til to skoler i skoledistriktet?
  • Var deltagerne i Børn og Ungeudvalget habile? Statsforvaltningen har ikke talt endnu, men hvad siger vælgerne?


Kommunens forældre forventes at møde frem i stort tal for at demonstrere deres utilfredshed og for at bombardere byrådet med spørgsmål i spørgetiden.Kommentarer: 1 kommentar

Nomineringen er i fuld gang – vil du også være med?

29. august 2010


Vær med i nomineringen på www.mit-svendborg.dk

Nomineringen
til den nye Svendborg KANON er i fuld gang. Flere har allerede været inde på siden og givet deres bud på Svendborg indenfor kategorierne:

KULTURLIV
TURISTATTRAKTIONER
ARKITEKTUR
SPORT OG FRITID
ERHVERVSLIV
TRADITIONER
NATUROPLEVELSER

DU kan også være med!

Klik ind på www.mit-svendborg.dk og giv DIT bud på hvad der er bedst ved Svendborg.

Læs også: På jagt efter SvendborgKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Arrangement hos Anders Granhøj på Torvet 23. September

29. august 2010


www.andersgranhoej.dk
www.epicuriales.com


mitsvendborg.dk
af: ANDERS GRANHØJ – TORVET

Les Étoiles d¹ Epicuriales Bordeax 2010
23. september kl. 18.00 hos Anders Granhøj på Torvet
 

Sidst i juni deltog jeg i et gastronomisk stjernekokketræf i Bordeaux.
Min middag var udsolgt med 60 henrykte franskmænd.
Det var samtidigt med stor fornøjelse igen at være ved gryderne med MichelPortos** som jeg stod side om side med, da vi for 10 år siden vandt hans første michelinstjerne i Perpignan. 
Der er denne aften mulighed for at opleve middagen samt vine i en
rekonstruktion.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php