Monthly Archives: september 2010

Er politikerne trætte?

30. september 2010

Læserindlæg

mitsvendborg.dk
af:
Trine Kirketerp Struve
Erhvervsdrivende i Svendborg
og mor til 2 

Jeg deltog i går d. 29.september i borgermødet i Borgerforeningen – og sikke en parodi.
 
Politikerne i panelet virkede trætte af debat, uvillige til faktisk at lytte til de følelser, der fik frit løb i salen. Der var en tydelig mangel på visioner og evne til at tænke “ud af boksen”. Man fornemmede som borger at beslutningen om skolestrukturændringerne stort set er vedtaget og selvom I på overfladen – jo helt i tråd med den demokratiske tanke – sagde at I var villige til at lytte. Det virkede mere, som om I havde mere travlt med at forsvare jeres helt igennem uigennemtænkte projekt og debatten blev smal og unuanceret.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Cafémøde for unge på Svendborg Bibliotek

30. september 2010


Dialogmøde for unge om fremtidens Bibliotek
TORSDAG DEN 14. OKTOBER KL. 19.30-22.00. 
Svendborg Bibliotek
ønsker en dialog med unge 15-25-årige og inviterer til cafémøde torsdag den 14. oktober kl. 19.30.  
Biblioteket vil gerne have de unges bud på, hvordan vi får lavet biblioteket til et sted, hvor de unge har lyst til at komme for at være sammen med andre – eller være alene, for at finde informationer, for at opleve noget – kort sagt være det åbne, frie sted for unge. Det hele foregår i en sjov og seriøs workshop, hvor alle kan være med. Målet er at få et bedre, sjovere og helt uimodståeligt bibliotek. Vi sørger for pizza og sodavand og trækker lod om 4 biografbilletter blandt deltagerne.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rum for trivsel og mennesker

30. september 2010


Byudviklingsretningen af Møllergade blev i aftes hovedtemaet da ARKITEKTUR 2010 holdt panel-debatmøde i Borgerforeningen.
(Foto: mitsvendborg.dk)

Læs også: Peter Olesen: “Svendborg har potentialerne”.

“Vi er alle med til at skabe arkitektur, når vi færdes i den”.
Således indledte Søren Thomsen, indehaver af arkitektfirmaet Arne Birk, sit debatindlæg da han sammen med henholdsvis Turistchef Carsten V. Nielsen og Cittaslow koordinator ved Svendborg Kommune Karen Terp i onsdags udgjorde debatpanelet i den “nye” spejlsal i Borgerforeningen. Temaet var “Hvad betyder arkitekturen for Svendborg”, og debatten var en opfølgning på et foredrag med journalist og arkitekturkritiker Peter Olesen i sidste uge. Aftenens debatmøde var arrangeret af initiativgruppen ARKITEKTUR 2010.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dans på farten

29. september 2010


Når dans opføres i det offentlige rum opnås en mere impulsiv karakter. Arkitekturen og omgivelserne fungerer som dansernes scene og scenografi.
(Foto: mitsvendborg.dk)


En fynsk danseturné, der præsenterer dans på nye og overraskende måder rammer Svendborg lørdag den 2. oktober 2010.
 

Oplev dansens pulserende og magiske energi, når ”Dans på farten” besøger Svendborg lørdag den 2. oktober 2010 kl. 11 og 13 på pladsen foran Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg.

Svendborg får besøg af U-Kompagniet, der er et dansekompagni specielt for unge mellem 13 og 21 år, der arbejder på at få udbredt kendskabet til dans og sikre et udbud af moderne dans af høj kvalitet.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vær med i projektet: “Hvor skal vi hen du?”

28. september 2010


www.lag-svendborg.dk
Download folder om projektet

I starten af september måned afholdte LAG Svendborg opstartsmøde omkring udarbejdelse af visionsplaner i de enkelte lokalsamfund i Svendborg Kommune. Et projekt, som er et initiativ fra LAG Svendborgs bestyrelse og som alle borgere i Svendborg Kommune kan deltage i. Som LAG Svendborgs formand ytrede det ifm. opstarten af mødet – så er det vigtigt at huske at ”Fremtiden kommer af sig selv – det gør fremskridtet ikke” citat af Poul Henningsen. 

I forbindelse med gennemførelsen af projektet ”Udviklingsplaner for lokalsamfund i Svendborg Kommune” – (i daglig tale kaldet ”visionsplaner”) er det LAG Svendborgs ambition at at borgerne i de enkelte lokalsamfund må få ejerskab til den udvikling og det fremskridt, der skal ske og at LAG Svendborg kan få konkretiseret de energier og ideer, der er i de enkelte lokalsamfund. Alle lokalsamfund er en del af en større helhed – nemlig Svendborg Kommune, som har det overordnede ansvar for udviklingen – men med vores initiativ, ønsker vi at vende planlægningen på hovedet, således at den overordnede kommunale planlægning i fremtiden bliver et resultat af de planer, som borgerne har. Et eksperiment. LAG Svendborg ved, at også kommunens Nærdemokratiudvalg og kommunens planafdeling har store forventninger til.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Film Fyn samler forfattere på Ærø

28. september 2010


www.filmfyn.dk
www.northseascreen.eu

Alle sejl er sat for at skabe optimal inspiration til manuskriptforfattere ved en to dages intensiv workshop i Ærøskøbing den 2.-3. oktober. 

Film Fyn har nu for første gang taget initiativ til at samle forfattere og manuskript-forfattere i ønsket om at stimulere og udvikle flere filmprojekter i den fynske filmsucces. Og der er gjort alt for at gøre dette intensive manuskriptskrivningskursus til et helt lille eventyr i sig selv. Med den prisvindende, engelske manuskriptforfatter Brendan Foley ved roret, er kurset nemlig rykket til Ærø, hvor det i to dage konkret skal handle om manuskriptskrivning og adaptation af romaner til film for de op til 20 heldige skriverkarle og kreative formidlere, der får chancen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps åbner musikalsk legestue

27. september 2010


Guitaristen Jan Schønemann er vært ved Giant Steps’ jamarrangementpå torsdag den 30.september.
www.giantsteps.dk

Lokale musikere inviteres til efterårsjam 
Nu er der atter bud efter alle byens legesyge musikere, når Giant Steps åbner dørene på Arne B til sæsonens første jam-arrangement torsdag aften d. 30. september.  

Der plejer at være trængsel omkring scenen på disse aftener, hvor enhver helt uforpligtende kan møde frem med sit instrument og spille sammen med gode kollegaer. Ingen indviklede regler og snævre genre-grænser bestemmer her – alt er tilladt – bare man brænder for musikken og har lyst til at møde et forhåbentligt veloplagt publikum. 

To lokale musikere den erfarne guitarist Jan Schønemann samt den unge trommeslager Peter Ebsen er værter og vil styre løjerne på bedste vis. De har allerede en lang række spændende musikalske venner på gæstelisten, så mon ikke jamaftenen denne gang, bliver én af de særdeles heftige. Der er bl.a. mulighed for at møde Xiame Degas: klaver, Pete Gunner: guitar, Claus Trohl: harpe, Chris Cornaby: trompet: Jesper Vognsgaard: sax og Bjarke Dalager: trommer.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Arkitektur i børnehøjde

27. september 2010
Svendborg Bibliotek
sætter spot på arkitekturen – også set med børns og unges øjne.
 
Fra den 27. september vil der være en udstilling af en gruppe børns og unges billeder af bygninger og steder i Svendborg By, som de har lagt mærke særligt til.
En jury bestående af gymnasieelever med design som fag – fra Svendborg Gymnasium vil fredag den 1. oktober kl. 15 – på Arkitekturens Dag – præmiere de skarpeste skud. Udstillingen varer til den 10. oktober. 
Søndag den 3. oktober er der på børnebiblioteket mulighed for, at børn på 5-7 år kan bygge eller tegne et legerum eller en bolig til deres kæledyr. De 8-12-årige kan tegne eller bygge et godt læserum, og endelig opfordres de 13-16-årige til at tegne et bibliotek eller en by for unge. Produkterne vil blive udstillet i Borgerforeningen, Kulturhus Svendborg fra den 4. – 8. oktober.
 
Der er gratis billetter til alle arrangementer – på Svendborg Bibliotek.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvem får årets arkitekturpris i Svendborg Kommune?

27. september 2010


De seks nominerede bygninger til Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2010
Download Arkitekturpris 2010 – Nominering
Se også: ARKITEKTUR 2010 på mitsvendborg.dk

Hvem får årets arkitekturpris i Svendborg Kommune?
 
Det kan du få svar på den 1. oktober kl. 11.30-12.30 i Byrådssalen, når årets uddeling af Svendborg Kommunes arkitekturpris finder sted.


– Vi har i år fået mange spændende forslag ind fra både borgere og rådgivere. Et bedømmelsesudvalg har besigtiget de nominerede og den 1. oktober på Arkitekturens Dag offentliggør vi, hvilke projekter, som skal have dette års arkitekturpris, udtaler Flemming Madsen, formand for  Miljø og Teknik.


  En bygningspræmiering er kommunernes “Arkitekturens Oscar Award”. Arkitekturprisen giver os en anledning til at sætte fokus på alle de gode og kvalitative projekter, der i løbet af året har gjort kommunen til at bedre og smukkere sted for borgerne, fortsætter han.
I Svendborg Kommune blev Arkitekturprisen oprettet i 1974, og den er blevet uddelt årligt med det formål at værdsætte de mennesker, der medvirker til at skabe god arkitektur og tilsvarende forskønnelse af kommunen. Uddelingen af arkitekturprisen er åben for alle, der er interesserede.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bred aftale indgået om kommunens økonomi de næste 4 år

26. september 2010


Med 26 ud af 29 stemmer er der netop indgået forlig om kommunens budgetter over de næste fire år.
(Foto: mitsvendborg.dk)

Download Budgetforlig 2011-14 forligsteksten

Download Budgetforlig 2011-14 i tal 

Her er week-enden er der opnået et bredt forlig om en flerårig aftale om de næste års økonomi for Svendborg Kommune.

Aftalen indeholder dels et budgetforlig for budgetåret 2011 og nogle rammer for budget­lægningen i de efterfølgende 3 år.

Aftalen afspejler en fælles erkendelse af, at der er behov for en langsigtet konsolidering af kommunens økonomi. Forligspartierne har derfor – udover indgåelse af budgetforliget – lagt vægt på, at tilvejebringe et langsigtet grundlag, der kan sikre en balance i kommunens budget.

Forliget, som kan downloades her på mitsvendborg i tekst og tal, er indgået mellem:

Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Tværsocialistisk Liste, Venstre, Det Konservative Folkeparti og Masoum Moradi (løsgænger). Således er der skabt et bredt flertal på 26 ud af byrådets 29 stemmer.Kommentarer: 2 kommentarer

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php