Monthly Archives: februar 2011

Grønt samarbejde på tværs af traditionelle skel

28. februar 2011Direktør for GO2Green, Per Schorling, forklarede i dag erhvervslivet om mulighederne i at indgå et partnerskab i GO2Green samarbejdet.
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.go2green.dk

Læs flere artikler om GO2Green


Vækst med omtanke og global ansvarlighed hos virksomheder, institutioner og familier i Svendborg, var budskabet da det nye klimainitiativ GO2Green i dag havde inviteret erhvervslivet til informationsmøde og hvervekampagne i Borgerforeningen.

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com

-Spar på olien, de sidste dråber skal nok bruges i gearkasserne på vindmøllerne. Således indledte næstformand i GO2Green Carl Aage Jensen, sit indlæg i Borgerforeningens spejlsal mandag, da det nye klimainitiativ havde inviteret erhvervslivet til informationsmøde. Carl Aage Jensen, som siden 1976 har siddet i direktørstolen hos C.C. Jensen A/S, forklarede, med stærk overbevisning, de godt 80 tilmeldte der var tilstede fra det sydfynske erhvervsliv, hvorfor det i følge GO2Green er nødvendigt med en øget indsats i miljø-aktiviteter med Co2 reduceringer til følge.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hårdtpumpende violintoner sprøjter ud over scenekanten

28. februar 2011


Den danske jazzviolinist Line Kruse filer løs torsdag aften i Giant Steps
www.giantsteps.dk


Jazzviolinisten Line Kruse tager turen fra Paris til Svendborg
 

Den i Paris bosiddende danske violinist Line Kruse har gennem en årrække turneret og markeret sig i den banebrydende og meget populære tango-gruppe Gotan Project, der er blevet fast inventar på mange scener verden over og har solgt plader i millionoplag. Men Kruse går også andre veje. Hun optræder nemlig tillige i eget navn godt hjulpet af en række af Danmarks suveræne jazzmusikere, hvor orkesterlederen fordomsfrit springer ud i eget materiale inspireret af jazz, latin, salsa og tango og sætter det ind i en moderne sammenhæng med et friskt pust af elektroniske beats og sprælsk overskud.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Download program for ‘Ord over Svendborg’

28. februar 2011


www.ordoversvendborg.dk
Download Program

I dagene den 10. – 12. marts fyldes hele Svendborg med ord, når litteraturfestivalen ’Ord over Svendborg’ løber af stabelen.
Tre sprudlende litterære festdage hvor der stilles skarpt på litteraturen og dens mange spændende forgreninger. 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com  

Programmet for litteraturfestivalen ’Ord over Svendborg’ er netop blevet færdigt, og der er lagt op til tre dage med masser af spændende litterære oplevelser rundt i byen. Festivalen starter på Svendborg Bibliotek torsdag den 1.marts med et åbningsarrangement, hvor
den altid eksperimenterende beatpoet Peter Laugesen læser op til lyden af duoen Øberg/Lundgaard. Endvidere vil de to poetryslammere Kristina Hansen og Lasse Nyholm give eksempler på den poetry slam genre som internationale poetry slammere vil fremføre til afslutningsaftenen på Harders lørdag. Der vil også være musikalsk underholdning med Saxofonisten Morten Øberg og pianisten Bent Lundgaard.
Efter åbningen på biblioteket går turen til Giant Steps, der denne aften inviterer til Jam på Arne B. i Vestergade. Her kan man komme på en musikalsk ORDomrejse, og opleve lokale musikere i samspil med lokale digtere.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tidligere Runrig forsanger gæster Borgerforeningen

28. februar 2011


Den tidligere forsanger i det skotske folk-rockband Runrig, Donnie Munro, giver koncert i Borgerforeningen onsdag den 3. marts.
Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg i uge 9: 

Onsdag d. 2. marts kl. 20.00

Donnie Munro (ex – Runrig)
Billetpris kr. 195,- inkl. gebyr – siddepladser
Dørene åbner ½ time før koncertstart.
Arr.: Borgerforeningen.
 

Donnie Munro var i næsten 25 år forsanger i det skotske folk-rockband Runrig, der med ham ved mikrofonen oplevede hele turen fra de lokale dance-halls på Isle of Skye til internationale turnéer med udsolgte koncerter overalt. Skotsk tradition og identitet er en hjertesag for Donnie Munro, der i sit hjemland er kendt for sit engagement i den skotske selvstændighedsbevægelse og de skotske og gæliske rødder står centralt i musikken, der blander følsomme ballader med kraftfuld rock.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Salsaparty med danseundervisning på Harmonien

27. februar 2011


Kongorilla og Caramello i Afrika.
www.vikingos.dk


Salsaparty med danseundervisning på Harmonien
Torsdag d. 3. marts kl. 18.30


Harmonien i Møllergade 36, Svendborg, forvandles til en palmeklædt tropeø.
DJ Kongorilla og Caramello underviser, laver danse-event og  spiller hotte latinamerikanske hits. En glad aften i den latinamerikanske smeltedigel med tropebar. Smag på stemningen og tjek om salsa er noget for dig. Der er hver torsdag, det er olie til hofterne og gløder under danseskoene…………… 

Salsa betyder sovs på spansk, men det er også betegnelsen for den caribiske smitsomme dansevirus. Salsafeberen giver gløder under danseskoene og smyger sig ind i hofteledene på den varmest tænkelige måde.
 


VIVA SALSA  Michael RosenørnKommentarer: Ingen kommentarer endnu

mitsvendborg.dk går tættere på Tåsinge

27. februar 2011Den første marts udkommer lokalbladet TØSINGEN på Tåsinge.
(Foto: mitsvendborg.dk)

Fra på tirsdag den 1.marts vil du kunne læse helt lokalt stof fra Tåsinge her på mitsvendborg.dk. Det sker når det nye blad TØSINGEN kommer på gaden med den ‘gode historie’ fra alle hjørner af øen. Bladet kommer ud i alle postkasser på Tåsinge, og samtlige artikler vil samtidig kunne læses her på bloggen.
mitsvendborg.dk glæder sig til at sætte Tåsinge mere på det sydfynske landkort fra på tirsdag.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Foredrag: Kærlighed, molekyler, hash og virkeligheden

27. februar 2011
Johan Olsen
, ph.d., kemiker, forsanger i Magtens Korridorer og Birger Brodin, lektor, lic. scient og geni kommer til Svendborg Bibliotek torsdag 24. Marts, kl. 19.30. Billetter á kr. 75,- kan købes fra 1. marts eller bestilles på tlf. 6223 5000.

Gå ikke glip af de to herrer der i en stand up-performance vil berette om, at levende ting består af små og store molekyler som vekselvirker med hinanden. Måden de gør det på er så kompliceret at vi mennesker ikke kan forstå det. Johan og Birger løfter dog alligevel en flig af figenbladet og ser på nogle af de molekyler, der påvirker os, blandt andet når det gælder kærlighed, afføring og rusmidler. Samtidig øger de forvirringen ved at argumentere for at der i virkeligheden ikke findes en virkelighed, samt at ikke alle processer er styret af årsag-virkningssammenhænge. Hvis de får tid beviser de at gud eksisterer uden vi nødvendigvis tror på det. Mød op med åbent sind og bliv beriget af de to herrer, der vil levere et show langt udover det virkelige…Kommentarer: 1 kommentar

Guldsmed Lauridsen – i nye smukke klæder

26. februar 2011


www.guldsmed-lauridsen.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

LAG Svendborg uddeler mere end 600.000 kr. til projekter i landdistrikterne

26. februar 2011


www.lag-svendborg.dk


LAG Svendborgs bestyrelse har ved den første ansøgningsrunde i 2011 har LAG Svendborg uddelt mere end 600.000 kr. til projekter i landdistrikterne i Svendborg Kommune. Læs mere om projekterne nedenfor. I dette nyhedsbrev kan du også læse om hvor langt vi er med projektet omkring udarbejdelse af udviklings- og handleplaner i de enkelte lokalsamfund under navnet ”Hvor skal vi hen, du?”. Du kan også læse om næste ansøgningsfrist; generalforsamlingen, om det nye konsulenthus, som er etableret med fokus på landdistriktsudvikling. Derudover kan du læse om invitationer til Landdistrikternes Dag den 1. marts 2011, en tur til EU i slutningen af maj måned og lidt nyt om projektet Wellcome.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dialogmøde i Gudme torsdag den 10.marts

25. februar 2011


www.svendborgbloggen.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php