Monthly Archives: marts 2011

Forårsfornemmelser hos Guldsmed Lauridsen

31. marts 2011


www.guldsmed-lauridsen.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Go2Green partner opstiller solcelleanlæg på Sydfyn

31. marts 2011


Louise Halgaard Gotfredsen fra Svendborg virksomheden Grøn Sol, og Peter Larsen fra JKEL i Ringe, på taget af AutismeCenter Holmehøj i Kværndrup, hvor et nyt solcelleanlæg skal supplere elforbruget.
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.grønsol.dk
www.jkel.dk
www.go2green.dk

Det nye klimainitiativ i Svendborg, Go2Green, vis formål er at skabe grønne arbejdspladser på Sydfyn, og reducere
CO2, begynder nu at vise resultater. I Kværndrup og på Tåsinge er Svendborg virksomhed, og partner i Go2Green, Grøn Sol, netop i gang med at opsætte solcelleanlæg på samlet 22 KW.  

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com  

Svendborg virksomheden Grøn Sol, som sælger solcelleanlæg til energibevidste husejere i hele landet, er netop i gang med at montere et solcelleanlæg på
et nyt bolig- og aktivitetstilbud for autister, som  bliver en del af AutismeCenter Holmehøj, der er beliggende i Kværndrup. AutismeCenter Holmehøj, som hører ind under Region Syddanmark, er et bo- og beskæftigelsestilbud til voksne med autisme. AutismeCenter Holmehøj består af selvstændige boenheder i Ringe og Humlehaven i Ebberup ved Assens, hvor der er tilknyttet dagtilbud til hver af stederne.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Stor interesse for Socialpsykiatriens Kulturdag

30. marts 2011

Stor interesse for Socialpsykiatriens Kulturdag  

Svendborg sætter fokus på fælles viden og erfaringsudveksling mellem borgere og medarbejdere – alle tilknyttet socialpsykiatrien i Svendborg Kommune.

120 borgere og medarbejdere med tilknytning til socialpsykiatrien i Svendborg Kommune er den 31. marts inviteret til at høre et oplæg af antropolog og journalist Pernille Jensen. Pernille Jensen sætter fokus på, hvilke faktorer, der har betydning for at mennesker, som er psykisk sårbare, kan blive raske.
Mennesker med psykiske lidelser kan komme sig helt eller delvist. Det er en viden, man har haft længe – og det er samtidig en viden, som ikke er særlig udbredt. Vigtige faktorer, der understøtter den helbredende proces er: Håb, netværk, beskæftigelse, inklusion i fællesskaber, anerkendelse af borgerens ønsker og drømme – og viden.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Børnearrangementer på Svendborg Bibliotek

29. marts 2011


Børnearrangementer på Svendborg Bibliotek
Facebook siden Walkie Talkie

Lørdag den 2. april kl. 11-13 er der spot på børns og unges sundhed – kom og hør om kost og motion og få testet din sundhed af kyndigt personale.
 Onsdag den 6. april kl. 16-17 er der Børneuniversitet for de 9-12-årige – om billeder med oplæg ved billedkunstlærer og billedkunstner Vibe.Kom og hør om billeder og billedkunst – og bliv klogere på det – at se på billeder 
Ungearrangementer på Svendborg Bibliotek
Walkie Talkie
Onsdag den 30. marts kl. 19.30 er der EFTERKLANG – arrangement for unge, hvor bl.a. koncertfilmen An Island vises! Hent gratis billetter på Svendborg Bibliotek. 

Walkie Talkie
Onsdag den 6. april kl. 19.30 er der ungeaften med oplæg ved Christian Bordinggaard, sekretær for U21-landsholdet.

Kom og hør om unge, ambitioner, fodbold – og om talentudvikling. Måske der også skal ses fodbold på tv…Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Borgerforeningen i uge 13

29. marts 2011


Lokale Lyriske tilbøjeligheder kan opleves i Borgerforeningen lørdag den 2.april.

Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg kan i uge 13 byde på nedenstående arrangementer:
  

Onsdag 30. marts kl. 19.30
Svendborg Kammermusikforening præsentererer Edsberg Strygeorkester.
Billetpris kr. 150,- – dørene åbner ½ time før koncertstart.
 

Edsberg Strygeorkester består af meget talentfulde unge musikere, som studerer på Edsberg Slot i Sollentuna lige udenfor Stockholm. Skolen blev startet i 1958 og har plads til 25 studerende i alderen 16-25 år på instrumenterne violin, bratsch, cello og piano. Uddannelsen her regnes af mange for den fornemste man kan få i Skandinavien, og mange forskellige nationaliteter er repræsenteret.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

By og Land- Sydfyn: ‘Byen er nødt til at ville og turde skabe bykultur!’

29. marts 2011


“Kommunen turde i Tankefuld. Hvorfor ikke på havnen?”, spørger By og Land- Sydfyn i et brev til Svendborg Kommune, Kultur, Plan og Erhverv. 
(Foto: mitsvendborg.dk)

www.byogland-sydfyn.dk

www.fremtidenshavn.dk

Læs også: Hvem ved hvad der er bedst, hvis der ikke er noget at vælge imellem?

Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur for Sydfyn, ønsker politisk handling med en helhedsplan for havnens udvikling. Således har foreningen netop skrevet til Svendborg Kommune, Kultur, Plan og Erhverv
 med en opfordring om, at det nu bør være den overordnede planlægning der fører dirigentstokken.

AF: RUDI RUSFORT KRAGH
Formand, By og Land- Sydfyn

Vedr. ’Kvarteret Jessens Mole og Trafikterminalen.’
Med byrådets vedtagelse af projektforslaget til Trafikterminalen er den lidt nølende og trinvise udvikling af havnearealerne skudt i gang. Men det er bekymrende, at der fortsat mangler en visualiserende helhedsplan for havnens udvikling, og at der kun er fremsat ret vage ideer om hvad der skal ske på de kommende, disponible arealer.
 

Den usikkerhed og manglende stillingtagen kan blive afgørende for Svendborg bys positive omdømme, og følgelige beskæftigelsesmæssige fremtid. Der skabes ikke interesse og vilje til at etablere sig, investere og deltage i udviklingen, når det fortsat er tabu at tale helhed og sammenhæng. Det er den overordnede planlægning, der bør føre dirigentstokken.
En stykkevis og delt udvikling, præget af skiftende holdninger, investorer, politiske flertal etc vil næsten med sikkerhed efterlade et uafklaret og usikkert resultat. Og uden en en bredt orienteret masterplan, vil pragmatisk trafikteknologi f.eks få let spil overfor de såkaldt blødere værdier. Svendborg er nødt til at vægte de arkitektoniske, æstetiske og funktionelle kvaliteter for at udnytte sine styrke. Byen er nødt til at ville og turde skabe bykultur!
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kulturens Topmøde i Svendborg

29. marts 2011


Forfatter til bogen “Kulturens skjulte styrker”, Peter Hanke, sætter kulturen til debat i Svendborg.
Udvalget for Kultur og Plan, Billedkunstrådet og Kulturelt Samråd, ønsker at fremme dialogen mellem politikerne og kulturlivet og mellem kulturinstitutionerne på tværs, og har derfor i samarbejde inviteret til Kulturens Topmøde 2011.
 

Politikere, institutionsledere og kunstnere vil den 4. april samles på en ny måde, og vil gerne tage nogle vigtige skridt for at finde en retning for kommunens kulturliv i årene fremover.
Forfatter til bogen Kulturens skjulte styrker, Peter Hanke, vil sætter en ny slags debat i gang, der tager udgangspunkt i forestillingen om, at kulturlivet besidder en række skjulte styrker og dybere fællesskaber, som måske er kommet til at stå i skyggen af de gængse opdelinger i institutioner, foreninger og forskellige kunstgenrer. De mange små reservater, som kulturen er opdelt i, har rigtig meget til fælles, som ikke altid udfoldes på en klar og entydig måde.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

The Lame Band på Arne B.

29. marts 2011The Lame Band
er et coverband med base i Svendborg, som spiller energisk rockmusik fra kunstnere som AC/DC, U2, Anouk, Beth Hart, Sanne, Celena Ree, Kings of Leon, Carpark Noth m.fl.
Bandet blev dannet i 2007 af Kim og Ulrik, Kamilla kom til kort efter, Søren og Dennis er de 2 sidst ankomne og er lige blevet skiftet ind for 4 mdr siden. Lamebandet har brugt 4 mdr intenst i øvelokalet med at få spillet de 2 nye drenge ind og skifte 2/3 af de gamle numre ud med rock, rock og mere fed rock. Nu er de virkelig klar til at komme ud og indtage landets spillesteder, barer og løfte taget til enhver fest der ikke er bange for en musikalsk energibombe der ryger lige i danseskoene.
The Lame Band består af: Kim Thomsen, Kamilla Jørgensen, Ulrik Olsen, Søren Olesen og Dennis Wardburg.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jazz møder flamenco i Giant Steps

28. marts 2011


Torsdag aften d. 31. marts bliver der også noget for øjnene, når Giant Steps giver plads til flamencodanserinden Selene Munoz.
www.giantsteps.dk


Det dansk-spanske band Club Del Rincón giver koncert i selskab med flamencodanserinde.

Den nye dansk-spanske supergruppe Club Del Rincón, som her i foråret for første gang drager på turné, lægger vejen forbi Giant Steps torsdag d. 31. marts. Et enestående projekt der er skabt i mødet mellem spansk flamenco, international jazz samt latinamerikansk musik, og som involverer en håndfuld højt respekterede kunstnere. Initiativet er taget af den kendte danske trommeslager Jonas Johansen og en af de virkelige  store flamencobassister Pablo Martín-Caminero.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

RANGER-udstillingen på Naturama

28. marts 2011


www.naturama.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php