Monthly Archives: juni 2011

Svendborg Fotoklub udstiller i Borgerforeningen

30. juni 2011Fra den 2. juli udstiller Svendborg Fotoklub på Kulturtorvet og i Gallerigangen i Borgerforeningen på Ramsherred i Svendborg.

Udstillingen indeholder billeder, der er lavet af klubbens nuværende medlemmer gennem de seneste år. Det er således et bredt udsnit af de temaer vi fotograferer.
Svendborg Fotoklub er den ældste fotoklub i kommunen og har for tiden 26 aktive medlemmer. Vi arbejder med mange forskellige tilgange til mediet fotografering. Nogle arbejder med traditionelle emner som natur og landskab mens andre bruger mere eksperimenterende udtryk. Der arbejdes i såvel farve som i sort/hvid, hvilket der vil være eksempler på i udstillingen.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

59 dræbte og kvæstede i spritulykker i Svendborg Kommune

30. juni 2011Spritulykker koster hvert år menneskeliv og millioner af kroner. Alene i Svendborg Kommune er 59 personer blevet dræbt eller kvæstet i en spritulykke i løbet af de seneste 5 år.
Kampagnen ”Rigtige venner hjælper hinanden sikkert hjem” skal derfor sende danskerne godt hjem fra sommerens fester ved hjælp af humor, konkrete råd og spændende drinks uden alkohol.
Spritulykker er en af de største dræbere i trafikken, især om sommeren, fordi de lyse, varme aftener indbyder til socialt samvær, fester og hygge med god mad og drikke. Så der er god grund til at være ekstra opmærksom på potentielle spritbilister i sommerperioden.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

En fantastisk falk

29. juni 2011


www.naturama.dk

Falkeshow søndag d. 3. juli kl. 13  

Kom og se, hvordan en falk jager. Det er en fascinerende oplevelse med indbygget gys. Falkoner Rasmus Nielsen og hans Lannerfalk giver en opvisning på 45 minutter, hvor du på nærmeste hold oplever rovfuglens fantastiske flyveevner. Samtidig fortæller Rasmus om falkens historie og kulturelle betydning. Hvad kan vi bruge falken til, og hvad er dens fremtidsperspektiv? Lannerfalken er nært beslægtet med vandrefalken i størrelse og farve. Lannerfalken er en hurtig rovfugl med en exceptionel timing og koordination. Den jager små og mellemstore fugle. Bemærk – arrangementet er gratis og finder sted på Naturlegepladsen på Dronningemaen, tæt ved Naturama.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Stor donation til Hospice Sydfyn

29. juni 2011


www.hospicesydfyn.dk

Hospice Sydfyn kan med stor glæde meddele, at A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers  Fond til almene Formaal har doneret 4.500.000 kr. inkl. moms til vinterhave og udendørsanlæg, herunder en sansehave.
 

Med donationen er det muligt at opfylde ønskerne om et parklignende anlæg i tæt tilknytning til den omgivende natur, hvor patienter og pårørende kan opholde sig ugenert i en del af det, mens der i den øvrige del vil være adgang for offentligheden. Sansehaven tænkes anlagt med højbede, så patienter i kørestole og senge kan komme tæt på beplantningen og opleve smag, dufte og farver.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

mitsvendborg.dk – MAGASIN, sommer på gaden

28. juni 2011


Glæd dig til week-enden, hvor mitsvendborg.dk – MAGASIN, sommer kommer på gaden.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Masser af aktiviteter i Værestedet i Hømarken

28. juni 2011

Masser af aktiviteter for Svendborgs unge mellem 9 og 18 år i Værestedet i Hømarken.

Værestedet i Hømarken er åbent alle hverdage i sommerferien 27. juni til 12. august fra kl. 10.00 – 16.00.
 

Leder af Værestedet Karin Jørgensen fortæller:
– Værestedet er en klub der ligger i Byparken ved sportspladserne til skolen. 
Værestedet er for alle Svendborgs unge fra 9 til 18 år. Det er gratis at være med.  
Store og små, børn og unge er ligeligt fordelt, der er plads til alle.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Radio på sommertur i Det Sydfynske Ø-hav!

27. juni 2011

Radio Diablo sender radio fra søsiden denne sommer.

Ikke siden Radio Mercur i 1958 er der så vidt vides nogen danske radiostationer, der har sendt fra en båd.
Det vil sydfynske Radio Diablo lave om på denne sommer.
Med hovedsæde i Svendborg og dækningsområde i de sydfynske kommuner er det naturligt for radioen at drage til søs i det sydfynske øhav henover sommeren.


En 27 fods sejlbåd er blevet omdannet til sejlende radiostudie, og i ugerne 26, 27, 28 og 29 står radioen til søs og sender fra Svendborg Havn, Rudkøbing Skudehavn, Ærøskøbing Havn og Faaborg Havn.

Der sendes hver dag en 4 timers udsendelse fra båden, og her vil lytterne komme meget tættere på de sjove og spændende gæster, som lægger vejen forbi.
Lytterne vil også blive underholdt på bedste vis med skæve indslag og gode konkurrencer.

– Der er masser af liv på havnene og ved vandet om sommeren, og den autentiske live-stemning fra havnefronten bliver fantastisk at bringe ud til lytterne, siger radioens Direktør Martin Larsen.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg bymidte bestod prøven

26. juni 2011


Kulinariske oplevelser, solskin og tusindevis af glade mennesker valfartede her i week-enden til Svendborg Bymidte til det 10. Kulinariske Fødevaremarked.
(Foto: mitsvendborg.dk)

Se stor billedreportage
Læs også: Meget mere end et fødevaremarked

Svendborg Bykerne bestod prøven med glans, da der her i week-enden for første gang blev afviklet Kulinarisk Fødevaremarked mod tidligere år på havnen. Et vellykket arrangement, hvor det generelle indtryk fra folk var, at placeringen i bymidten er bedre.

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com

For 10. år i træk blev der her i week-enden lukket op for dørene til nordens største fødevaremarked i Svendborg. 13500 besøgende lagde vejen forbi det sydfynske, og gik gennem billetlugerne til Svendborg bymidte, som for første gang udgjorde de fysiske rammer for det populære marked. Og netop placeringen af et stort arrangement som fødevaremarkedet i bykernen beviste, at Svendborg bymidte er særdeles velegnet til sådanne store begivenheder.
mitsvendborg.dk spurgte flere af de besøgende om hvad de synes om at fødevaremarkedet er flyttet fra havnen til bymidten, og her var svaret klart og entydigt, at placeringen i bykernen er bedre.
Læs mereKommentarer: 3 kommentarer

RASMUS byder på live-musik til åbningsreception 1.juli

26. juni 2011Crap Pot Pete kan blandt andet opleves når værtshuset RASMUS holder åbningsreception fredag den 1.juli

Åbningsreception med live-musik
RASMUS (tidl. Hong Kong), Frederiksgade 19
Fredag den 1.juli kl.17-19 (live-musik fra kl.20:00)

RASMUS kl. 20:00
FOLKEKLUBBEN spiller folk-poppet beatmusik på dansk. Det er folket i klubben. Det er klubben til folket, til tiden, til festen, til gaden og vejen, til tømmermændene, til de vilde og de værste og til dem, der har brug for en kærlig hånd. Det er FOLKEKLUBBEN! 

RASMUS Kl. 21:00
Crap Pot Pete består af de to spillemænd Rasmus Dall og Henrik “Lazy” Vester. LazyVester har de sidste 20 år spillet mundharpe for en lang række af de bedste akustiskebluesfortolkere herhjemme. Rasmus Dall er sanger og guitarist i folk/rock bandet One-Eyed Mule. Siden 2003 har de to fortolket den amerikanske roots tradition på en skramlet,umiddelbar og energifyldt måde med masser af fodstamp, shout og rytmisk overskud. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Anerkendt maler udstiller i Borgerfore​ningen

25. juni 2011


Kunstneren Lars Dan udstiller i Borgerforeningen.
Lars Dan: Oil Paintings i Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg 24. juni til 8. august.
 

Det kommer til at buldre af insisterende farvepragt i galleriet på Borgerforeningens første sal, når det lyse rum indtages af Lars Dans sitrende og reliefagtige billeder. Lars Dan (f. 1960) brød igennem på kunstscenen allerede inden han som ganske ung blev optaget på Kunstakademiet. Han deltog i flere af 1980’ernes mest banebrydende gruppeudstillinger men begyndte tidligt at gå sine egne veje, og fordybede sig i figurmaleri med rødder i ekspressionismen. Figurerne er gradvist blevet opløst i de seneste år, og de nye malerier kan betegnes som abstrakt romantiske eller abstrakt ekspressionistiske.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php