Monthly Archives: september 2011

Koncertfortælling med livemusik i Borgerforeningen

30. september 2011

Koncertfortællingen ”Eventyret om Fjeren og Rosen” i Borgerforeningen, Svendborg, Søndag den 9.oktober 2011 kl.14

 

FundaySunday laver endnu et arrangement for at forsøde en sydfynsk søndag – denne gang er det et familiearrangement i Borgerforeningen.


Søndag den 9. oktober kl.14 i Borgerforeningens Teatersal, Svendborg, er der mulighed for en dejlig familieoplevelse. En af Danmarks mest læste børnebogsforfattere, Josefine Ottesen, opfører sammen med ”Jan Schønemanns Kvartet”  koncertfortællingen ”Eventyret om Fjeren og Rosen”.

Josefine Ottesens bog, der er forlæg for eftermiddagens arrangement, har opnået klassikerstatus i de 25 år, der er gået, siden den udkom første gang i 1986. I 1987 blev den tildelt Kulturministeriets Børnebogspris, og bogen har siden dannet udgangspunkt for både radiofortælling, dramatisering og storytelling.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny forening i Svendborg skal fremme Blues ‘n’ Roots musikken

29. september 2011

 

Svendborg Blues ‘n’ Roots hedder den nye forening i Svendborg, som skal sætte øget fokus på blues og roots musikken.
www.svendborgbluesandroots.dk
 


En ny forening har set dagens lys i Svendborg. Og denne gang handler det om blues musik.


AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er nok de færreste som ikke ved at Svendborg har et rigt og mangfoldigt musikliv. Hver uge året rundt kan man opleve forskellige musikarrangementer, og det være sig lige fra store koncerter med flere hundrede mennesker til små intime optrædender på byens værtshuse og spillesteder. Musiklivet i Svendborg stortrives.

 

Men uden det uopslidelige engagement fra byens ildsjæle indenfor musikken, var betingelserne og vilkårene for de udøvende musikere og deres publikum sandsynligvis ikke hvad det er i dag. Svendborg kan nemlig brøste sig af at have et rigt udbud af musikforeninger, som har gjort en særlig indsats for at fremme forskellige stilarter inden for musikken. Foreningen Giant Steps arrangerer omkring 45-50 koncerter indenfor jazz- og verdensmusik, og har lavet et samarbejde med værtshuset Arne B. Om at afvikle deres arrangementer her. Det samme gør man på værtshuset Hansted, hvor foreningen Folk for Folk har base for en lang række koncerter med fokus på traditionel og eksperimenterende dansk og udenlandsk folkemusik. Spillestedet Harders på toppen af Møllergade præsenterer også en bred vifte af forskellige musikarrangementer, hvor musikkens foreningsliv har gode udfoldelsesmuligheder.

 

Svendborg Blues ‘n’ Roots
Foreningen Svendborg Blues ’n’ Roots
er dannet med det formål at fremme kendskabet til og udbredelsen af blues- og rootsgenren. Foreningen har endvidere til formål at støtte det lokale blues & roots musikmiljø ved at afholde koncerter, jamsessions, seminarer samt at yde støtte til de lokale blues-musikere. 

Initiativet blev taget af Peter Stæhr fra Strandlyst og Jan Aaskov fra Borgerforeningen, som tidligere på året fik søsat ideen, og ved en stiftende generalforsamling i juni 2011 blev foreningen en realitet.
Bestyrelsen består af Peter Stæhr (formand), Arne Larsen-Ledet, Per Vincent, Jan Schøneman og Christian Dan Jensen. Som konsulent er tilknyttet Jan Aaskov fra Borgerforeningen – mangeårig formand for Dansk Blues Union og medstifter af European Blues Union.

Svendborg Blues ’n’ Roots vil have base her på mitsvendborg.dk, hvor du kan følge foreningens aktiviteter, samt de koncerter der vil blive afholdt i foreningsregi.
Tilmeld nyhedsbrev og vær opdateret med blues ’n’n Roots’en i Svendborg.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Booyaka Festival 2011

29. september 2011

Harders den 6.oktoberKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Duft til nye blomster i jazzhaven

28. september 2011


Det prisbelønnede band Girls In Airports gæster Giant Steps på torsdag.

www.giantsteps.dk

Med en pris for bedste crossoverband lander Girls In Airports på Sydfyn i denne uge

 

Hvad sker der i den danske jazzhave i øjeblikket ? Jo, den blomstrer, spirer og gror i alskens flotte farver. Det skyldes bl.a. Girls In Airports’ fem spændende musikere, som da også ganske veltjent løb med prisen for årets bedste crossover-udgivelse ved den seneste Danish Music Award-uddeling, der fandt sted i 2010.

 

I en original blanding af afrojazz, indie- og postrock samt ny nordisk jazz kaster det unge hold sig bramfrit ud  i svedende rytmer og messende saxofoner. Musikken bare lever og flyder legelysten af sted – og er så indtagende, at man overgiver sig fra første sekund. Kompositionerne består af simple opbygninger med saxofonisterne Martin Stender og Lars Greves fine indbyrdes samspil, der støtter og supplerer hinanden, hvortil Mathias Holm bag tangenterne lister sine ukrukkede, velfungerende kommentarerer ind i musikken, mens Mads Forsby og Victor Dybbroe på henholdvis trommer og percussion koger varmt, afdæmpet og tilbagelænet.

 

Hvis det er lyden af ung dansk jazz lige nu, er der kun én vej at gå – ind i haven i en fart og duft til denne blomst. Musikforeningen Giant Steps tager imod. Det sker torsdag aften d. 29. september kl. 20:00Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Årets arkitekturpris afsløres på fredag

28. september 2011


Græskæmnervej 6 blev tildelt Svendborg Kommunes arkitekturpris i 2010.


(Foto: Erik Krahn)

 

Årets arkitekturpris – spændingen udløses fredag den 30. september kl. 11.30

 

Svendborg Kommune har i år nomineret 5 projekter til årets arkitekturpris. Ét eller flere af dem ender med at blive præmieret, og det sker ved en prisuddeling på fredag kl. 11.30 i byrådssalen.

 

– Vi har fået mange fine forslag i år, og vi glæder os rigtig meget til at offentliggøre resultatet, fortæller Flemming Madsen, formand for Udvalget for Miljø og Teknik i Svendborg Kommune.

 

– Med arkitekturprisen sætter vi fokus på de gode og smukke bygninger i kommunen. Vi vil gerne anerkende godt og smukt byggeri – og for den sags skyld også andre anlæg – der bidrager til kommunens forskønnelse, Arkitekturprisen er således med til at gøre vores kommune til et godt sted at bo, fortsætter Flemming Madsen.

 

– Ved prisuddelingen modtager ejeren af den præmierede bygning eller anlægget en plakette til indmuring. Kvalitetsstemplet skulle jo gerne have en lang holdbarhed, slutter Flemming Madsen.

 

Der er offentlig adgang til prisuddelelingen.

 

Præmieringsudvalget består af uvildige, sagkyndige arkitekter sammensat af Danske Arkitekters Landsforbund, et medlem af Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur for Sydfyn samt fomanden for Svendborg Kommunes Udvalg for Miljø og Teknik.

Læs mere om Svendborg Kommunes ArkitekturprisKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bardatræf var en succes 


28. september 2011


Bardatræf på Valdemars Slot den 11.september blev en succes.
(Foto: Anders Jung)

Søndag den 11. september var græsplænerne ved Valdemars Slot hjemsted for Bardatræf. Solen skinnede fra en blå himmel og træffet blev rigtig godt besøgt.

Bardatræf lagde ud i stor stil i Sorø den første weekend i september. Succesen fortsatte heldigvis i Svendborg, hvor vejrguderne også tilsmilede alle deltagere. Da dagen var omme, havde man konstateret ca. 2000 besøgende. Heraf var et stort antal billetter solgt i forsalg.

Specielt blandt det yngre publikum faldt træffet i alles smag. Der blev fægtet og kæmpet mod onde væsner, og mange formåede at leve sig ind i Barda-verdenen med al dens magi og trolddom. Alle omgivelser og effekter var opstillet med henblik på at fange den helt rigtige stemning.  

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvem skal have årets kulturpriser ?

27. september 2011

Hvem skal have årets kulturpriser ?

Borgerne kan være med til at indstille kandidater

Lørdag d. 3. december uddeler Udvalget for Kultur og Planlægning to priser: Årets kulturpris og en helt ny Ungdomstalentpris. Men hvem skal modtage priserne? 


 – Vi vil gerne involvere borgerne, og give dem mulighed for at pege på personer eller grupper der fortjener en anerkendelse og en opmuntring, fortæller kulturkonsulent Birgitte Skriver, Svendborg Kommune.

 

Kulturprisen skal uddeles til en person eller gruppe af personer, der har ydet en ekstraordinær indsats for at sætte Svendborg på det kulturelle landkort. Det kan både være kunstnere eller kulturpersoner bosiddende i Svendborg Kommune.

 

Ungdomstalentprisen uddeles for første gang i år, til en ung eller gruppe af unge mellem 15 og 25 år, der har vist et ekstraordinært talent inden for musik, billedkunst, litteratur, teater, dans eller film. Prismodtageren skal have boet størstedelen af sit liv i Svendborg Kommune.

 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Landet holder åbent hus

26. september 2011


Susanne Gregersen fra Tåsinge er intiativtager til ÅbentHusEvent i Landet her i week-enden.

 

9 villaer til salg inviterer indenfor i weekenden.

 

Der er mange huse til salg! Og det har en del hussælgere i Landet på Tåsinge valgt at vende til en fordel. 9 villaejere er gået sammen om en ÅbenHusEvent i weekenden den 1. og 2. oktober. Disse 2 dage vil interesserede købere kunne se alle 9 villaer i tidsrummet  fra kl. 13 til 16. Der er kaffe på kanden og tid til en hussnak. Kort til adresserne vil ligge i husene, så alle de medvirkende huse nemt kan findes. Husene ligger i gåafstand til hinanden og til Dagli’Brugsen, hvor der er p-pladser. 

 

Initiativtager Susanne Gregersen fik ideen da hun til et møde med en ejendomsmægler, fik af vide at det var svært at sælge huse, når der var så mange til salg i samme by.

– Det er en udfordring jeg gerne tager op, siger Susanne Gregersen, og derfor kontaktede hun de andre husejere, og fik ÅbenHusEventen op at stå.
– Vi håber på mange interesserede gæster, siger hun, og opfordrer huskøberne til at tage sig tid til se mange af husene, når muligheden nu byder sig.

 

Landet er en hyggelig by med kort afstand til skole, indkøb og offentlig transport, kun 10 minutters kørsel fra Svendborg centrum. Priserne på husene ligger fra en lille million og  til lidt over 2 millioner, og der er alt fra hyggelige bindingsværkhuse, murmestervillaer og paracelhuse.

Hvis man vil læse om husene inden besøget så er alle repræsenteres på hjemmesiden www.boliga.dk med salgsopstillinger og billeder med reference til ejendomsmæglerne.

 

Adresserne er: Skovballevej 28, 32, 33 og 61, Tinghavevej 5, Sangdrosselvej 4, Biblioteksvej 2 og 8 og Elvira Madigansvej 14A .

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Stor interesse for Socialpsykiatriens Kulturdag

26. september 2011

Socialpsykiatrien i Svendborg har valgt at gentage forårets Kulturdagssucces.

Oplæg skal sætte fokus på fælles viden og erfaringsudveksling mellem borgere og medarbejdere – alle tilknyttet socialpsykiatrien i Svendborg Kommune.

120 borgere og medarbejdere med tilknytning til socialpsykiatrien i Svendborg Kommune er på onsdag den 28.9. inviteret til at høre et oplæg af antropolog og journalist Pernille Jensen. Pernille Jensen sætter fokus på, hvilke faktorer, der har betydning for at mennesker, som er psykisk sårbare, kan blive raske.

Mennesker med psykiske lidelser kan komme sig helt eller delvist. Det er en viden, vi har haft længe – og det er samtidig en viden, som ikke er særlig udbredt. Vigtige faktorer der understøtter den helbredende proces er: Håb, netværk, beskæftigelse, inklusion i fællesskaber, anerkendelse af borgerens ønsker og drømme – og viden.

– Vi har i Svendborg Kommunes socialpsykiatri valgt at sætte fokus på begreberne recovery og psykosocial rehabilitering. Vi har derfor inviteret Pernille Jensen, som er en af landets fremmeste indenfor forskning og praksis på dette felt. Hun skal inspirere medarbejdere og borgere i fællesskab, så vi får et udbytterigt samvær med spændende erfaringsudvekslinger og dialoger om vore fremtidsønsker, fortæller centerleder Ellen Christensen.

Der er lagt op til, at borgere og medarbejdere sammen sætter fokus på den kommunale socialpsykiatris udvikling. Mellem oplæggene fra Pernille Jensen skal borgere og medarbejdere nemlig tale om, hvad de forstår ved begrebet recovery – at komme sig – dele erfaringer og sætte fokus på, hvad de gerne vil gøre på nye måder fremover.

– Borgerens stemme er vigtig, og vi skal lytte til den, så borgerens ønsker og drømme kommer i fokus i det konkrete individuelle samarbejde og i tilrettelæggelsen af vores tilbud. Fælles vidensdeling er en vigtig forudsætning for dette samarbejde. Kulturdagen er Socialpsykiatriens 2. arrangement med det formål, slutter Ellen Christensen.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kæmpe aktion på Egeskov Marked

25. september 2011

Kæmpe aktion på Egeskov Marked

 

De slog til med den store indsats på Egeskov Marked. I en fælles koordineret aktion lagde repræsentanter for Svendborg, Faaborg-Midtfyn og Nyborg Kommune sammen med medarbejdere fra Skat, Fødevaredirektoratet, Pensionstyrelsen og politiet vejen forbi Egeskov Marked den 21. september.

 

Formålet var i en samlet aktion at afsløre om nogle af de mange hundrede udstillere på de 400 boder på Egeskov og deres medarbejdere havde noget udestående med myndighederne.

 

Og resultatet blev en række sager, som de forskellige myndigheder nu skal hjem og arbejde videre med. Det samlede udbytte i kroner og øre af aktionen kan ikke umiddelbart gøres op. Men der er tale om tusindvis af kroner, som de offentlige pengekasser bliver beriget med.

 

I alt 114 personers forhold skal myndighederne nu i gang med at kigge nærmere på.

Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php