Monthly Archives: oktober 2011

TØSINGEN ude med vinternummer

31. oktober 2011

Tåsinge-lokalbladet TØSINGEN er nu ude med vinterudgivelsen. Det er dermed det sidste blad som i år kommer i alle postkasser på øen. Næste udgivelse er til februar 2012.

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

De fire udgivelser, der har været af bladet på Tåsinge i år, betegnes som en succes af såvel udgiveren Svendborg Skilte & Reklame Aps. mitsvendborg.dk – lokalredaktionen, samt af lokalbefolkningen på øen. 

TØSINGEN så dagens lys første gang i marts i år, og har siden været udgivet i juni, september og nu til november. Ret hurtigt tog tøsingerne bladet til sig, og mitsvendborg.dk – lokalredaktionen har fået mange positive tilkendegivelser undervejs – tak for det.

I det nye nummer af TØSINGEN kan man denne gang blandt andet læse om et nyt netværk af lokale ildsjæle, som vil sætte Tåsinge mere på danmarkskortet. Der vil også være et portræt af Mai-Britt Schultz og Kragekær Kunstskole, samt om deltagerrekorden til årets Senior OL på Tåsinge plejecenter. Og så har TØSINGEN været til Horrornights på Valdemars Slot, hvor man kan opleve gruopvækkende billeder indeni bladet.

Alle historier fra TØSINGEN vil være at læse her på mitsvendborg.dk i de kommende dage.

Download TØSINGEN her.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kim Larsen giver eneste koncert på Fyn i Borgerforeningen

31. oktober 2011


Eksklusiv koncert med Lim Larsen og Kjukken i Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg – eneste koncert på Fyn.

Kim Larsen og Kjukken tager på en mini-turne i Danmark til foråret. 11 gode danske spillesteder får besøg af det utrættelige orkester. Koncertstederne er denne gang valgt til ikke at være store haller og koncertsale, men derimod gedigne spillesteder, hvor publikum har mulighed for at opleve bandet i mere intime rammer end normalt.

Som eneste sted på Fyn spiller de lørdag d. 10. marts kl. 20.30 i Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg.

Kim Larsen og Kjukken vil gennem vinteren arbejde i øvelokalet med en stribe nye sange. Og måske vil en eller flere af disse sange være med på repertoiret til foråret. Men der vil som altid blive spillet sange fra hele Kim Larsens 40 år lange karriere, så vi tror på en god fest.

Kjukken, som Kim Larsen samlede i Odense i 1995, består af sidemanden Karsten Skovgaard på guitar, Jesper Haugaard på bas og Jesper Rosenqvist på trommer. Et tæt sammenspillet band med et enormt antal koncerter på samvittigheden.

Som afslutning på den relativt lille danmarksturné spiller bandet 17. marts 2012 i London på legendariske Shepherds Bush Empire. Det er tredie besøg på selvsamme spillested; sidste gang var i 2008.

 

Billetsalget starter mandag d. 31.oktober kl. 10.00Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Er du til fuld power på en spinningcykel?

31. oktober 2011

www.danskfitness.dk 

Er du til fuld power på en spinningcykel?

Så har du nu chancen for at blive blæst igennem og få sveden til at drive af kroppen.

Danske Fitness i Vestergade i Svendborg stater et nyt power-spinningshold. Hver fredag fra kl. 16.00 til 17.30 vil de to instruktører Thomas Findt og Jan Olsen på skift sørger for, at pulsen bliver banket helt i top..

– Det bliver en form for hometræning som kendes af mange cykelryttere. Blot med den forskel, at det i stedet for en racercykel, der normalt bruges, så er det en spinningcykel der bruges, fortæller Lars Christoffersen, indehaver af Dansk Fitness i Svendborg.

Selve træningen bliver tilrettelagt, så der startes ud i et jævnt niveau, hvorefter der henover vinteren vil blive lagt mere power på træningen med en højere intensitet med længere og længere intervaller. Især i starten vil de to instruktører, der begge har mange års erfaring som cykelryttere, lægge vægt på en del ”tung træning”, d.v.s. styrketræning på cykel samt teknik. Senere vil der også komme en del aerob træning. Ligesom der vil blive orienteret om væske, kost og hvordan den hårde træning kan påvirke kroppen.

Som en anden nyhed – åbner centret på alle hverdage allerede kl. 06.00 om morgenen, så de morgenfriske kan starte dagen med en omgang motion. Ligeledes er der også startet en nyt cykelhold om morgenen. Det bliver familiecykling fra kl. 06.45 og 45 minutter hver torsdag morgen.

 

– Vi håber, at både vores mange nuværende medlemmer og forhåbentlig mange nye medlemmer vil tage positivt mod vores nye tiltag. Vi ved jo af erfaring, at mange mennesker vælger at starte træning indendørs, nu hvor efteråret har vist sig, siger Lars Christoffersen.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jazz og verdensmusik i skøn forening

31. oktober 2011

Den herboende togolesiske guitarist Alain Apaloo gæster Giant Steps på spillestedet Arne B med sit store verdensmusik-orkester torsdag d. 3. november kl. 20.
www.giantsteps.dk

Det gynger og sitrer, når den mesterlige herboende vestafrikanske guitarist Alain Apaloo går på scenen med hans 7-mand store band.

 

At den herboende togolesiske Alain Apaloo er en eminent musiker på den danske blues- jazz- og verdensmusikscene har mange i de senere år kunnet konstatere. Han har nemlig medvirket i en række interessante konstellationer og været nærmest fast inventar på bluesbaren Mojo i København. Men få nu oplevet ham live mens han er her, for verden står åben for det vestafrikanske multitalent. Det er Giant Steps der kommer med denne opfordring, inden guitaristen  og sangeren Apaloo gæster musikforeningen torsdag d. 3. november kl. 20. Han kan nemlig hurtigt søge andre græsgange. Blandt andet har Alain Apaloo indledt et samarbejde med den anerkendte amerikanske guitarist Kurt Rosenwinkel, som også gæsteoptræder på orkesterlederens seneste og meget roste album Flood Gate.

 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

149 ulovligheder afsløret på Egeskov Marked

30. oktober 2011

149 ulovligheder afsløret på Egeskov Marked

En lille måneds tid efter at de sidste kræmmere forlod Egeskov Marked har Svendborg Kommune nu et overblik over den aktion, som kommunen foretog sammen med andre myndigheder.

149 sager er det foreløbige resultat. Det er sager, der dækker over et bredt spekter af forskellige overtrædelser af lovgivningen, hvor udstillere og deres medarbejdere kan have udestående med myndighederne.

De mange sager dækker over flere områder. Topscoren blandt lovovertrædelserne er folk der er på førtidspension, men som alligevel arbejdede på Egeskov Marked for udstillerne eller selv havde en stand. Her blev 33 sager afsløret, som nu undersøges nærmere af myndighederne. Mens 16 personer på kontanthjælp og 16 andre personer på dagpenge ligeledes arbejdede på markedet, selv om de reelt ikke må arbejde, når de modtager dagpenge eller kontanthjælp.

Herudover fik myndighederne også kontakt med en række andre folk, der f.eks. var på efterløn, barselsdagpenge, sygedagpenge eller revalidering, men som alligevel hjalp til på nogle af de mange stande på Egeskov Marked.

Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Filmkonkurrence for børn og unge på hele Fyn

30. oktober 2011

 www.edit24.dk

 

EDIT24 er et unikt koncept, der giver børn og unge på Fyn en enestående mulighed for at lave deres egen film på mobil og internet – fra idé til færdigklippet film.

Kulturregion Fyns børne- og ungekulturelle netværk BUNF og FilmFyn har i samarbejde med de fynske hovedbiblioteker med EDIT24 skabt et nyt og anderledes filmkoncept. Børn og unge i de fynske kommuner kan i efteråret 2011 deltage i en online filmkonkurrence på deres skole og folkebibliotek. Projektet blev afprøvet som pilotprojekt i 2010, og er nu justeret og udvidet til at foregå i alle fynske kommuner.

Det er formålet med EDIT24 som filmindsats på Fyn – at få filmmediet ud til børn og unge – og øge deres forståelse af film. Film er børns og unges foretrukne medie. Hands on filmerfaring er afgørende for virkelig at forstå filmens sprog – filmens fortælletekniske og stilmæssige muligheder. EDIT24 kan så at sige hjælpe børn og unge med at ’knække filmkoden’. Mobiltelefonen er her det kreative redskab, der kan fange børn og unge, og konkurrencemomentet motiverer også.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Bibliotek inviterer unge til åbent bibliotek

29. oktober 2011


WALKIE TALKIE

Svendborg Bibliotek inviterer unge til åbent bibliotek en onsdag aften om måneden kl. 19.30 – 22.00.
 Det starter onsdag den 2. november, hvor der er reception i nyindrettet område i musikbiblioteket. 
Mød op denne aften og hør Maliha, Julie, Mette-Marie og Victoria fortælle om mulighederne for unge på 
Svendborg Bibliotek. Måske har du selv lyst til at være med til at arrangere events o.l. så er det en mulighed!


Mød op til hygge og mulighed for indflydelse!

WALKIE TALKIE er Lounge, Musik, Café, Materialer, hvor unge kan Hygge,  Snakke,  Lytte, Låne

Den 6. december er der spot på MAD! 


Den 11. januar er der Wordshop med PS Fyn

Tjek fansiden på Facebook og www.svendborgbibliotek.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jul på Restaurant 5

28. oktober 2011

Jul på Restaurant 5

Julen starter på 5 den sidste weekend i november.

Vi tilbyder en lækker a la carte julemenu, klassisk med det sædvanlige twist.

Man kan også vælge “HELE JULE PAKKEN”. 6 retter inkl. aperitif, vin, kaffe og avec. Her skal i bare læne jer tilbage og nyde denne fantastiske juleoplevelse.
Se menuerne på 
www.restaurant5.dk

Vi laver også Julebuffet ud af huset:

Forret:
“HÅNDLAVET SILD”
Svesker – Rødløg – Rugbrød – Æblefedt

“DILD LAKS”

Aqua Vitæ – Sennep – Smørristede Mandler


“PARFAIT/POSTEJ”

Unghanelever – Tyttebær – Surkål – Kløbenbrød – Bacon 

 

Hovedret:
Nakkekam med Sprød Svær
Andelår Confit
Rødkål med Ribs
Grønkålsalat
Bagt Pigeonæble
Rosmarin Kartofler
Æbleflæsk
Sovs 

Dessert:
Oste fra Gundestrup Mejeri

Knækbrød – Timiansyltet Æble 

“JULENS SMÅKAGER”
Valrhona Chokolade – Kvæder – Mandler – Brunkager – Is

eller

“RIS A LA MANDE”
Mandler – Fløde – Kirsebær Sauce 

Pris pr. couvert ud af huset:    350,-

 

I er velkomne til at ringe på 72185555 for yderligere info.

 

Vi ses på 5….. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Foredrag: Danmarks Ekspeditionen på Naturama

27. oktober 2011


John Andersen fotograferet foran stort isbjerg.

www.naturama.dk
 


Mød polarforsker, forfatter og eventyrer John Andersen

Torsdag d. 3. november kl. 19-21 på Naturama

Danmarks Ekspeditionen 1906-08 var den mest omfattende videnskabelige ekspedition, som nogensinde er gennemført i dansk regi. I efteråret 1907 omkom Mylius-Erichsen, kartograf Niels Peter Høeg Hagen og præst Jørgen Brønlund under en slæderejse. Hvorfor nåede de tre mænd ikke frem til hovedbasen i Danmarks Havn?

 

John Andersen har rejst i deres fodspor og fortæller her om ekspeditionen og sine kajakeventyr, hvor han har mærket den storslåede natur på egen krop. Bl.a. høj søgang med drivis og stærk tidevandsstrøm. John Andersen er forfatter til adskillige bøger, senest bogen ”Rundt om Grønland”. Gå ikke glip af et foredrag om spændende natur, vilde dyr, små bygder og fantastiske islandskaber i store mængder fra en eminent fortæller.

 

Billetsalg

Billetter koster 60 kr. pr. person inkl. kaffe og kage. Billetter kan købes i billetsalget eller reserveres på telefon 6221 0650. Foredragene afholdes i Store Sal, hvor fotoudstillingen ARKTIS: En verden af krystal også kan opleves.

 

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Masser af aktiviteter for børn og unge på biblioteket

26. oktober 2011


 VIL DU VÆRE NYHEDSREPORTER FOR RAMASJANG/PALLESGAVEBOD?

Svendborg Bibliotek laver i november og december et mini nyhedsstudie til dig, som vil være reporter for Ramasjang/Palles Gavebod! Kom op på biblioteket og få et pressekort og skriv så løs på artikler, optag nyhedsindslag med et webcam og tag fotos med din mobil.

Artiklerne vil være synlige på Pallesgavebod.dk i hele perioden. Ramasjang Live vælger de sjoveste, vigtigste, mærkeligste osv. historier og bruger dem i deres Live nyhedsudsendelse den 2. December. Det er for dig på 8-12 år – og det er selvfølgelig gratis!


WALKIE TALKIE – Kom og vær med!

Onsdag den 2. november kl. 19.30 – 22.00 inviterer Walkie Talkie til reception i nyindrettet område i musikbiblioteket. Mød op denne aften og hør Maliha, Julie, Mette-Marie og Victoria fortælle om mulighederne for unge på Svendborg Bibliotek.
Måske har du selv lyst til at være med til at arrangere events o.l. så er det en mulighed!
Walkie Talkie er åbent bibliotek kun for unge om aftenen med lounge og hygge, mulighed for at snakke og lytte til musik, 
købe lidt godt i caféen og låne materialer i selvbetjeningsautomaten.

SPILLEVENDE SØNDAG
Kom og leg på biblioteket denne søndag den 6. november kl. 11.00 – 13.00.
Vi tager forskud på den store Nordiske Spildag og forvandler børnebiblioteket til et sanseligt legeunivers.
 Der vil være alt fra skak – en leg for hjernen, spændende brætspil, kæmpe gulvmikado, og du må også bokse din far og mor eller bibliotekar – på Nintendo WII.
De yngste kan prøve vores to KidSmart computere med sjove og læringsrige spil eller bygge et kryds&bolle spil af Duploklodser.
Kom og lad fantasien få frit spil! Alle interesserede er velkomne!Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php