Monthly Archives: november 2011

Rapkæftet rocktrio på RASMUS

30. november 2011


SHAKE er rock ‘n roll – uden så mange dikkedarer! 

(Foto: mitsvendborg.dk)

Rock ’n roll aften lige i kernen af nattepulsen i Svendborg

 

Lørdag den 3. december skyder værtshuset RASMUS for alvor julen i gang, når rock-trioen SHAKE indtager det lille værtshus ved jernbanen. Og der bliver knald på, garantere såvel restauratøren som bandet selv. SHAKE har nemlig ry for at give publikum en på opleveren i både lyd og billede.

Med en rytmegruppe så tight som et par jeans i 1975, og en håndfuld rapkæftede guitar-riff som kasteskyts, kan du opleve den tætbarberede rock-trio ekspedere dig direkte ind i en verden af boogie, blues og real rock ´n roll. 

Fra ”the early years” med Elvis Presley, Little Richard og Bill Hayley over 60érne og 70érnes Creedence Clearwater, ZZ Top og Thin Lizzy, til 80érne og 90érnes U2, Georgia Satellites og Bryan Adams, bevæger bandet sig gennem rockhistorien over de sidste 50 år.

 

Koncerten med SHAKE starter kl.22:30, og der er fri entre’.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Købmandsgården Baagøe & Riber gennem 265 år

30. november 2011


Forsiden af den nye bog om Købmandsgården Baagøe & Riber gennem 265 år.

På rækværket ind til Baagøe & Ribers havneplads, ses et lille hul i plankeværket og en taleboble med ordene Kig Ind. Historiker Jacob Knage Rasmussen, Svendborg Museum har med bogen Østers og Havregrød – Købmandsgården Baagøe & Riber i med- og modgang gennem 265 år fulgt opfordringen, og det er der kommet et spændende resultat ud af.

 

I dag kender de fleste håndværkere og erhvervsdrivende Baagøe & Riber for dens tid som byggemarked og tømmerhandel på Svendborg Havn. Her kunne man med professionel vejledning foretage sine indkøb i en traditionsrig og stemningsmættet atmosfære, men det er langt fra hele historien. Bogen følger virksomheden i storhedstiden som kornhandel i 1800-tallet, gennem den lange og desperate kamp for overlevelse og frem til d. 1. april 2009, hvor Baagøe & Riber til sidst måtte kapitulere.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Drikkevandet helt i top i Svendborg

30. november 2011

Svendborg Kommunes vandværker sørger for godt drikkevand til borgerne


Det årlige tilsyn med vandværkerne i Svendborg Kommune er netop overstået. Og som altid er alt i skønneste orden.

– Det er en fornøjelse at opleve, at vandværkerne bliver drevet med så stor omhu. Der er pænt og rent, når jeg kommer ud, og det tekniske udstyr er bare i orden, siger Hans Peter Birk Hansen, som fører tilsyn med vandværkerne i Svendborg Kommune.

– Langt de fleste vandværker bliver drevet af frivillige bestyrelser, der udfører et stort – og ofte ulønnet – arbejde. Deres store indsats sikrer rent drikkevand leveret ved døren til de fleste borgere i Svendborg Kommune. Det vidner om et stort engagement, slutter han.

Der er i alt femten almene vandværker i Svendborg Kommune. De fjorten er private andelsselskaber eller IS’er. Det sidste er Svendborg Vand og Affald, der er et kommunalt ejet aktieselskab. Svendborg Kommune fører tilsyn med dem alle. Vandværkerne bliver besøgt en gang om året, mens vandkvaliteten bliver undersøgt løbende.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ollerup Efterskole succesen med musikforestillinger

29. november 2011


Folk-gruppen Morild fra Jelling spiller onsdag på Ollerup Efterskole.

Efter 6 fantastiske og udsolgte musikteaterforestillinger, hvor efterskolens elever præsterede en ganske fantastisk forestilling, fortsætter Ollerup Efterskole med at præsentere musik af allerhøjeste karat.

Onsdag den 30. november kl. 19.30 præsenterer Ollerup Efterskole det fine ensemble, Morild i skolens sal, kaldet Ouverturen. Morild begynder bandets efterårsturne netop denne aften – på Ollerup Efterskole.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Pecha Kucha Night 20 x 20

29. november 2011


(Foto: mitsvendborg.dk)

Se You Tube klip fra Pecha Kucha night i Svendborg den 27.oktober

 

Hvad er nu det for en sushifisk der er landet i Svendborg?

 

AF KRISTINE KARLSHØJ

 

For at være ærlig. Jeg har ingen idé om hvordan man udtaler Pecha Kucha på Japansk. Men dét jeg ved, er at det kan oversættes til noget i retning af ”snik-snak” eller ”small talk”. Altså en ramme for at fremfører et kort og præcist oplæg.

 

Baggrunden for Pecha Kucha Night (PKN)
PKN er startet i Japan af arkitekterne Klein Dytham i 2003, og har siden udviklet sig til et verdensomspændende koncept for formidling af kreative ideer og viden. Arkitektfirmaet Klein Dytham savnede et forum hvor unge, idérige og kreative mennesker kunne fortælle om nye skøre ideer, kreative tanker, et nyt projekt, en undren i livet og lignende. Samtidig var det vigtigt for Klein Dytham at skabe et rum for netværk, hvor mennesker kunne mødes over en øl, og få mere viden om de nye tanker. Klein Dytham skabte derfor rammen 20 x 20 som basis for alle performances. PKN bliver afviklet i 426 byer over hele verden. Svendborg er den femte by i Danmark ud over København, Ålborg, Århus og Kolding.

 

Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Erhvervsklimaet i Svendborg skal have et løft

29. november 2011

Oplæg skal sikre et bedre erhvervsklima i Svendborg Kommune.

 

Økonomiudvalget godkendte på et møde den 16. august 2011, at 11CityDesign v. Steffen Gulmann udarbejdede et oplæg til en proces der skal forbedre samarbejdet og dermed erhvervsklimaet i Svendborg Kommune.  

Formålet med at sætte fokus på erhvervssamarbejdet er:

                Fælles forståelse mellem Byråd og erhvervsliv for, at et godt samarbejde er afgørende for udviklingen af Svendborg Kommune

                Konkrete redskaber til at forbedre samarbejdet mellem Byråd og erhvervsliv

                Identifikation af kommende samarbejdsprojekter, der bidrager til vækst og udvikling i Svendborg 

Aftale om, hvordan der løbende følges op på samarbejdet mellem Byråd og erhvervsliv.

Læs oplægget fra 11CityDesign her  

Det er ikke første gang af konsulentfirmaet 11CityDesign er på banen i Svendborg. Læs mere herKommentarer: 1 kommentar

Fire stærke by-night tilbud fra Guldsmed Lauridsen

29. november 2011

www.guldsmed-lauridsen.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Josefine Ottesen som årets taler ved Adventsmøde i Ollerup

28. november 2011


Forfatter Josefine Ottesen bliver årets taler ved Adventsmødet på Ollerup Efterskole.

Adventsmøde i Ollerup, torsdag den 1. december kl. 19.30.

Årets taler ved det traditionsrige adventsmøde torsdag den 1. december kl. 19.30 bliver Josefine Ottesen.
– Vi er meget glade for, at Josefine har takket ja til at være årets taler, fortæller forstander på Ollerup Efterskole Jesper Vognsgaard. Efterskolens elever har allerede mødt Josefine Ottesen med band i en helt forrygende fortælling, hendes egen Fjeren og Rosen.

Adventsmødet er en årlig tilbagevendende begivenhed, som er arrangeret i fællesskab mellem Ollerup Efterskole, Ollerup Gymnastikhøjskole og Ollerup Menighedsråd. Det plejer at være et tilløbsstykke, hvor den store spisesal bliver fyldt til bristepunktet. På programmet står, ud over adventstalen, også premiere for Ollerup Efterskoles store og imponerende fælleskor – årgang 2011/12. Det er selvsagt spændende, at skulle optræde for første gang og lægge kimen til de kommende ca. 14 store kirkekoncerter, fortsætter Jesper Vognsgaard.

Aftenen byder endvidere på en række fællessange, et stort kaffebord og ikke mindst et smukt Luciaoptrin med mange piger fra efter- og højskolen. Spisesalens flotte opbygning med trapper og balkon er nærmest en perfekt ramme om det store Lucia optrin. Der er sædvanligvis ikke et øje tørt når aftenen slutter. Det anbefales at man kommer i god tid.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hæder til sydfynsk kultur

28. november 2011


Litteraturfestivalen Ord over Svendborg, samt BaggårdTeatrets forestilling Forsamlingshuset blev begge hædret i forbindelse med uddelingen af Den Fynske Kulturpris 2011


To sydfynske kulturbegivenheder placerede sig helt i top da Den Fynske Kulturpris 2011 forleden blev uddelt i Arena Assens.

 

– Vi er i Svendborg stolte over, at to sydfynske kulturbegivenheder var på scenen og blev kåret i kapløbet om årets fynske kulturpris, udtaler formand for Udvalget for Kultur og Planlægning Bruno Hansen.

 

BaggårdTeatrets forestilling “Forsamlingshuset” og Litteraturfestivalen “Ord over Svendborg” blev kåret som henholdsvis nummer to og tre ved prisfesten. Kulturprisen og de 75.000 kr. gik til Grimmerhus udstillingen ”Lyset og Leret”.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale julemærker i Borgerforeningen

28. november 2011

Lokale julemærker i Borgerforeningen

Julen nærmer sig. Og det er tid til at sende julekort. Og selv om mange i dag bruger de elektroniske muligheder er et julekort eller et julebrev stadigvæk også en mulighed. Og til det hører også julemærker.

Siden 1980 har Y-Mens Club i Svendborg sendt et lokalt julemærke på gaden. Så i år er det 31. år i træk, at julemærket er på gaden. For at fejre det har tegneren bag julemærket Knud Albertsen, Thurø, doneret et eksemplar af alle årets julemærker til Svendborg Kommune.

De 31 smukke julemærke-ark med lokale motiverer nu blevet rammet ind, og kan i hele december måned ses i Borgerforeningen, Ramsherred, Svendborg.

Udstillingen af julemærkerne åbnes den 29. november kl.13.00 i Borgerforeningen. Her vil borgmester Curt Sørensen og Knud Albertsen præsentere de 31 julemærkerark på rad og række.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php