Monthly Archives: december 2011

Tankevækkende udstilling på Kulturtorvet i Borgerforeningen

31. december 2011

 

Tankevækkende udstilling på Kulturtorvet i Borgerforeningen – om et Danmark set fra sidelinjen.

 

Unge flygtninge fortæller gennem ord og billeder om livet på et asylcenter.

Det, der for 30 uledsagede, unge asylansøgere begyndte som tre ugers fotoworkshop er nu endt som en fotoudstilling, der giver et unikt indblik i et liv som asylansøger i Danmark.

– De fleste har hørt om de unge uledsagede asylansøgere fra medierne, hvor de ofte bliver reduceret til ofre eller udråbes som problem. ‘ROUTEless?’ blev deres mulighed for at få ordet og dele deres liv med alt, hvad det indebærer, siger initiativtager Marie Kock Nielsen fra DFUNK – Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk. Projektet er lavet i tæt samarbejde med Dansk Røde Kors.

Udstillingen vidner om en gruppe ressourcestærke individer, der er fulde af visioner, drømme og håb. Udover beretninger om fællesskabet ved måltiderne, fodbold og drageflyvning har de unge åbenhjertet fortalt om følelser af både sorg, angst, glæde og frustration.

Navnet ’ROUTEless?’ er tænkt som en blanding af at være ’rootless’ (rodløs) og mangle en ’ROUTE’ (rute) i livet. Navnet afspejler således, at projektet inddrager unge asylansøgere, som kan siges at være midlertidigt ’rodløse’ og derudover ikke kender deres videre ’rute’ i livet, imens de afventer svar på deres asylsag

Svendborg er foreløbig sidste stop for udstillingen, der har fået massiv opmærksomhed overalt hvor den har været.

Udstillingen åbnes onsdag den 11. januar kl. 17 og kan ses indtil 18. februar i Borgerforeningens åbningstider Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Årets gang i Svendborg Byråd

29. december 2011


Den nye skolestruktur gav anledning til en del debat i året der gik i byrådssalen.

(Foto: mitsvendborg.dk)

13 byrådsmøder med 215 punkter blev det til i 2011 for de 29 byrødder i Svendborg Kommune.

Men det er ikke kun i byrådet, at politikken udfoldes. Også i de ni stående udvalg har 2011 budt på arbejde for byrådsmedlemmerne. I alt 1.564 sager har byrådet og de ni udvalg haft på deres dagordener i løbet af 2011.

Økonomiudvalgets ni medlemmer har haft flest sager på deres 18 møder, nemlig 271 sager. Mens medlemmerne af Udvalget for Miljø og Teknik på sine 11 møder har behandlet 267 sager. Også Udvalget for Kultur og Plan samt Børn og Ungeudvalget nåede over 200 sager med henholdsvis 233 og 208 sager til behandling og beslutning.

Som udgangspunkt er alle sager i et udvalg vigtige, men nogle sager sætter selvfølgelig et mere varigt aftryk end andre. Sådan har det også været tilfældet i 2011.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvad er det gode fotografi?

28. december 2011


(Foto: Søren Skarby)

Onsdag d. 18. Januar kl. 19.30 stiller fotojournalist Søren Skarby spørgsmålet på Svendborg Bibliotek – hvad er det gode fotografi?

Vi fotograferer mere og mere med alt fra mobiltelefoner til store tunge kameraer. Mængden af billeder, der passerer gennem vores linser har aldrig været større, og man ser ikke bare et billede – man læser det.

Søren Skarby vil tage os på en tur gennem fotografiets historie og de store billedfortællingers mestre – fra Rembrandt til Robert Sapa til Sebastio Salgado. Hør de spændende historier bag ved billederne. Nogle af dem har ligefrem ændret historiens gang. Til sidst kommer historierne bag nogle af Søren Skarbys egne fotografier.

Samtidig kan man i januar på Svendborg Bibliotek se en udstilling af Søren Skarbys fotografier.

Der er salg af billetter til kr. 30.- fra onsdag d. 4. Januar.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Rabbits kamplan 2012

25. december 2011


 Følg Svendborg Rabbits på mitsvendborg.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Parker for 183 kroner om måneden i Voldgade

24. december 2011

Fra den 2. januar 2012 kan borgerne og virksomheder i området omkring Voldgade købe et parkeringskort, som giver mulighed for at parkere ubegrænset på offentlige parkeringspladser med totimers parkering i området i Svendborg bymidte og på den store parkeringsplads i Voldgade.

 

– Borgere og virksomheder i området har længe efterspurgt muligheden, fortæller trafiksikkerhedsmedarbejder Jan Brinkler fra Miljø og Teknik i Svendborg Kommune.

– Virksomheder og ansatte disse steder får dog kun lov til at benytte den stor parkeringsplads i Voldgade, fortsætter Jan Brinkler

 

Prisen for et kort, der gælder i én måned, bliver 300 kr., et kvartal kommer til at koste 750 kroner, og et halvt år kommer til at koste 1100 kroner. Det bliver dog også muligt for borgere at købe et kort, som kun gælder på parkeringspladser med totimers parkering. Dette kort kommer til at koste 100 kr. for en måned, 250 kr. for et kvartal og 400 kr. for et halvt år.

 

Parkeringskortet kan købes i Borgerservice fra den 2. januar 2012 og kommer til at gælde for den bil og ejer/bruger det bliver udstedt til. Det vil selvfølgeligt være et krav, at det kan dokumenteres, at ansøgeren enten arbejder eller bor i bymidten.

 

Afgrænsningen af bymidten er arealet indenfor: Dronningemaen – Viebæltet – Vestergade – Valdemarsgade – Jernbanegade – Kloster Plads – Toldbodvej – Dronningemaen.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nu kan vandværkerne indberette vandindvinding digitalt

23. december 2011

Nu kan vandværkerne indberette vandindvinding digitalt

 

Vandværkerne og andre med tilladelse til at indvinde vand i Svendborg Kommune kan fra januar 2012 indberette via kommunens hjemmeside, hvor meget vand de har oppumpet sidste år. Det samme gælder resultaterne af sidste års pejlinger af vandstanden i boringerne.

– Med det nye system taster kommunens cirka 50 indvindere alle oplysningerne direkte ind i kommunens database. Vandindvinderne får adgang via et brugernavn og en kode, og de kan se indberetningerne for de seneste år. Desuden er det nu muligt at rette i indberetningen, hvis man efterfølgende opdager, at man har tastet forkert, fortæller geolog Jakob Nørby, Miljø og Teknik i Svendborg Kommune.

Indtil nu har indberetningen kørt på den måde, at Svendborg Kommune hvert år i december måned sendte indberetningsskemaer ud med posten til alle indvinderne. Indvinderne skulle derefter udfylde skemaerne og sende dem tilbage til kommunen inden den 1. februar. Derefter skulle oplysningerne så tastes ind i en database af kommunens folk.

Den nye ordning er en af de tre seneste digitale løsninger, som Miljø og Teknik stiller til rådighed for borgere og erhversliv i kommunen. Vognmændene i kommunen har således fået mulighed for at få en sms, når de har fået godkendelse til at flytte jord, mens ejendomsmæglere kan finde endnu flere oplysninger om olietanke i BBR – oplysninger, som de skal bruge i handel med ejendomme.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Mads Graves fortsat chef for Udvikling Fyn A/S

22. december 2011

 


Posten som direktør for Udvikling Fyn vil også fremover være besat af 39-årige Mads Graves Larsen, som blev konstitueret i stillingen 18. maj i år.
 

– Mads er den rette i jobbet. Vi har haft en grundig evaluering af det arbejde, han har præsteret foreløbigt, og i kredsen af kommuner er vi enige om, at Mads kan løfte opgaven også fremover, siger stadsdirektør i Odense, Jørgen Clausen, som er formand for styregruppen bag etableringen af Udvikling Fyn.

– Han er god til at kommunikere og meget optaget af at nå resultater. Begge dele er nødvendige både i en fusionsproces og fremover, hvor der skal indfries en række meget konkrete mål, som kommunerne og bestyrelsen har sat for Udvikling Fyn, tilføjer Jørgen Clausen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nytårskur 2012

22. december 2011

Tilmelding på erhverv@svendborg.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Julegavehit fra Guldsmed Lauridsen

21. december 2011


www.guldsmed-lauridsen.dk Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Erhvervskontoret bliver en del af Udvikling Fyn A/S

20. december 2011

Nyt fra Erhvervskontoret:

 

For at fremme udviklingen af erhverv og turisme på Fyn er foreløbig 5 fynske kommuner indgået i et samarbejde under organisationen Udviklingen Fyn A/S – heriblandt Svendborg.

Det betyder, at pr. 1. januar 2012 fusioneres Erhvervskontoret og Turistkontoret, herunder Maritimt Center, i en lokal afdeling af Udvikling Fyn.

Erhvervschef Helge Padegaard er i den forbindelse udnævnt til områdechef og får ansvaret for erhvervs- og turismeservice i Svendborg.

 

Udvikling Fyns Svendborg afdeling får adresse på Centrumpladsen 4, Svendborg. 

Udvikling Fyns hovedtelefonnummer bliver 6375 9500. Lokale afdelingsnumre meldes ud i løbet af kort tid.

 

Erhvervskontoret ønsker det svendborgensiske erhvervsliv en rigtig glædelig jul og et godt og initiativrigt nytår.

Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde i 2012.

Læs mere om Udvikling Fyn A/S

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php