Monthly Archives: januar 2012

Uddannelse er vejen frem

31. januar 2012

Uddannelse er vejen frem

 

Svendborg Kommunes Integrationsråd og UU Center Sydfyn afholdt onsdag 25.januar et informationsmøde på Nymarkskolen for forældre og unge med anden etnisk baggrund end dansk.

 

Unge mænd og kvinder fra Vietnam, Sri Lanka, Tyrkiet og  Iran “optrådte” som rollemodeller. De fortalte om deres erfaringer fra erhvervsuddannelser og arbejdsliv og de gav forældre og unge klar besked –

 

UDDANNELSES NYTTER – VÆLG DET DU BRÆNDER FOR – BAK JERES BØRN OP – STØT JERES BØRN I DERES ØNSKER !!!!    

 

Deres budskaber blev understøttet af lokale erhvervslivsrepræsentanter, som fortalte om det lokale og globale jobmarked, og om det nødvendige i at uddanne sig!

 

Forældre, deres børn og unge fra Tyrkiet, Iran, Kosovo, Vietnam, Marokko, Sri Lanka m fl. var mødt op til arrangementet.

 

Der var oplæg fra formanden for Integrationsrådet Siham Christensen, UU vejledere, paneldeltagere og rollemodeller, og en vældig ivrig dialog og spørgelyst udspandt sig   mellem forældre, unge, paneldeltagere og erhvervslivets repræsentanter, hvor der blev tolket på de respektive sprog efter behov.  

 

– En model for et vellykket arrangement, som kan udvikles og yderligere kvalificeres, så vi derigennem kan vi nå endnu længere ud til de unge og deres forældre, som har brug for denne dialog, viden og kontakt,  siger formanden for integrationsrådet Sihan ChristensenKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Amerikanske roots på Strandlyst

30. januar 2012

I samarbejde med:


Crap Pot Pete

Feat. Rasmus Dall & Henrik Vester

Strandlyst lørdag d. 18 feb. kl. 22:30

Crap Pot Pete består af de to spillemænd Rasmus Dall og Henrik “Lazy” Vester. Lazy Vester har de sidste 20 år spillet mundharpe for en lang række af de bedste akustiske bluesfortolkere herhjemme. Rasmus Dall er sanger og guitarist i folk/rock bandet One-Eyed Mule. Siden 2003 har de to fortolket den amerikanske roots tradition på en skramlet, umiddelbar og energifyldt måde med masser af fodstamp, shout og rytmisk overskud. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

JazzKamikaze lander i Svendborg under Vinterjazz

30. januar 2012


JazzKamikaze i en stille stund inden de fem musikere sætter kursen mod Svendborg torsdag d. 2. Februar

www.giantsteps.dk


Powerjazzens stjerner er tilbage på sporet

 

Buldrende frem fra exil vender mangasuperheltene fra JazzKamikaze tilbage torsdag d. 2. februar i deres luftskib parat til at tæppebombe Svendborg med højoktane energiudladninger. Bandet, der besøgte Giant Steps for fulde huse første gang i 2006 og siden blev nærmest verdensberømt med koncerter kloden rundt, er for alvor tilbage på jazzstien. Efter et par turbulente år, hvor kvintetten tog en smuttur omkring rockscenen, er det igen de funky-finurlige og fusionsjazzede kompositioner, som dominerer repertoiret. Og de fem fortræffelige instrumentalister kan stadig imponere, og det i en sådan grad at publikum fluks må lette på hatten.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Endnu en GOG sejr her i week-enden

29. januar 2012

AF JØRGEN AUTZEN, Radio Diablo

 

I 1. division i håndbold besejrede HC Fyn lørdag Fredericia med cifrene 33-23.

 

Træner Jakob Larsen havde følgende kommentar efter kampen:


Hør interview herKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Har du en korsanger i maven?

29. januar 2012

Har du en korsanger i maven?

– eller er du bare glad for at opleve kormusik, så er der mulighed for at opleve nogle af korene i Svendborg til KORTRÆF den 5. februar i Det Boglige Hus på Svendborg Gymnasium.

Denne søndag stiller et bredt udvalg af Svendborgs mange kor op og giver en prøve på deres kunnen. Overvejer du at synge i kor, er her en enestående mulighed for at ‘tjekke korene ud’ – de er alle interesserede i at optage nye medlemmer.

Alle genrer er repræsenteret: Moderne rytmisk, Herrekor, Gospel, Traditionel klassik der spænder lige fra Dansk sang til de store klassiske værker, så her er noget for enhver smag.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Designersalg i S.G.Hallen den 4.marts

28. januar 2012

Bliv medlem af Designersalg Svendborg på facebook
Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

DOWNLOAD mitsvendborg.dk – MAGASIN, februar 2012

27. januar 2012

Download magasinet her

Årets første mitsvendborg.dk – MAGASIN er netop på gaden. Det bliver det første af i alt seks udgivelser i år, og gratis-magasinet kan fra mandag 30.februar fåes centrale steder, som på cafeer og i butikker i Svendborg midtby.


I dette første magasin tar’ mitsvendborg.dk læserne med på kulturhistorisk værtshusvandring i Svendborg, og fortæller om miljøet fra slutningen af 1800-tallet og op til i dag. Du kan også læse et portræt af Rabbits spiller Mikkel Plannthin, som fortæller om hvad han synes at street-basket betyder for basketkulturen. Vi skal høre om ‘skrøbelige kniplinger og voldsom erotik’ i BaggårdTeatrets nye forestilling ‘Taasinge’, og du kan læse om unge akademikeres vej ind på arbejdsmarkedet. Magasinet taler også Svendborg-visioner i et eksklusiv interview med borgmester Curt Sørensen, og så kan du læse om hvorfor DanPilot, med i alt 261 medarbejdere – og en omsætning sidste år på 335 mio. kroner, har valgt at samle al firmaets administration i lige netop Svendborg. Og som altid i mitsvendborg.dk – MAGASIN finder du de ‘krøllede’ historier. Denne gang om kruseduller – på den fede måde.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Foredrag: I begyndelsen var Afrika..

27. januar 2012

www.naturama.dk

Foredrag med Afrika-eksperten Søren Rasmussen

Grundlæggeren af rejsebureauet Albatros Travel gæster Naturama torsdag d. 2. februar kl. 19-21. Her fortæller Søren Rasmussen om dyr, planter, Masai-folket og evolutionens mange aspekter med relation til Afrika.

 

Foredraget tager udgangspunkt i bogen ”I begyndelsen var Afrika”, som Søren Rasmussen udgav i april 2011. Titlen er på ingen måde en tilfældighed. I evolutionens sammenhæng er Afrika ifølge Søren Rasmussen stedet, hvor rigtig mange former for liv begyndte. Herunder mennesket. Søren er optaget af livets udvikling set gennem natur og mennesker i Afrika og hvad biologien kan sige eller ikke sige om situationen. Tag med på en interessant rejse blandt de mange former for liv, der udsprang i Afrika for millioner af år siden. Hør om dyr og planters fascinerende udvikling og naturens sammenhænge. Søren Rasmussen stiller også spørgsmålet om hvor grænsen går mellem tro og videnskab.

 

Afrika-ekspert

Søren Rasmussen er oprindelig uddannet folkeskolelærer. En brændende interesse for naturen og specielt Afrika førte ham ind i rejsebranchen, og i 1986 grundlagde han Albatros Travel. Sideløbende med bureauets opstart læste han biologi og geografi på universitetet og afsluttede med en Cand. scient-grad i biologi. Han har rejst mere end 100 gange i Afrika som rejseguide og har et indgående kendskab til Masai-folkets nomadekultur.

 

Billetpriser

Prisen er 75 kr. pr. person inkl. kaffe og kage. Rabat til klubmedlemmer. Billetter til foredraget sælges i Naturamas billetsalg tirsdag-søndag kl. 10-16. Billetter kan også reserveres på T 6221 0650.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Holdning, handling, held og håndører

26. januar 2012


Det tidligere tømrerværksted på Frederiksøen lagde i aftes hus til borgermøde om fremtidens havn i Svendborg

(Foto: mitsvendborg.dk)


Stemningen og omgivelserne var meget autentiske, da Svendborg Kommune i aftes indledte det første af i alt seks temamøder om udviklingen af Svendborg Havn og Frederiksøen.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Svendborg Kommune tog i aftes fat på at fastlægge retningen for Svendborg Havns, og herunder Frederiksøens udvikling og fremtidige anvendelse. I tæt dialog med erhvervsliv, organisationer og borgere har kommunen således nu givet startskuddet til en proces, som henover vinteren/foråret 2012 i form af en række temamøder, skal udmunde i en række bærende principper, som skal ligge til grund for den endelige udarbejdelse af en udviklingsplan for havnen.

Læs mereKommentarer: 5 kommentarer

En hyldelst til guitaren i et ungt miljø

26. januar 2012

Poul Halberg og hans Powertrio spiller på Ollerup Efterskole – onsdag den 1. februar kl. 19.30.

Ollerup Efterskole indbyder nu til en storslået rockkoncert med en af landets bedste guitarister, Poul Halberg og hans powertrio. Ensemblet, der blev dannet i 2004 spiller triomusik af allerbedste rock-karakter. Det musikalske udtryk er stort og ligger i naturlig forlængelse af både Jimi Hendrix og Cream/Clapton.
– Poul Halberg er måske den guitarist i Danmark, der kommer tættest på disse legendariske guitarister, siger forstander Jesper Vognsgaard.

Poul Halberg er en kendt og særdeles værdsat guitarist gennem mere end 25 år. Han har komponeret over 200 sange til dansk pop og rockmusik gennem alle årene. Han har således komponeret størstedelen af sangene til Halberg/Larsen og Ray-Dee Ohh og skrevet meget til bl.a. Lis Sørensen. Også som producer og sideman er han meget anerkendt. Han har arbejdet for bl.a. Bdr. Olsen, Lis Sørensen, Andrew Strong, Maggie Reilly, Bo Stief, Moonjam, Hanne Boel og mange, mange flere.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php