Monthly Archives: april 2012

Svendborg Rabbits blev besejret i finalen

30. april 2012

 

AF ERIK KIRK, Sportschef Radio Diablo

 

Efter en flot og spændende 6.finalekamp vandt Bakken Bears det danske mesterskab da de besejrede Svendborg Rabbits med 79 -76. I perioder blev der vist fremragende basket af begge hold i en tætpakket I Svendborg Idrætshal. Efter kampen havde  Head Coach Graig Pedersen og Adama Darboe fra Rabbits disse kommentarer.

 

Hør interview med Head Coach Graig Pedersen

 

Hør interview med Adama Darboe

 

Hør alle interviews med Svendborg Rabbits hele vejen til finalen herKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dansemusik fra de varme lande

30. april 2012


Dawda Jobarteh tryller på sin kora sammen sit sprudlende orkester i Giant Steps torsdag d. 3. maj kl. 20.30 på Arne B.


Giant Steps inviterer til vuggende dansekoncert store bededagsaften

 

Torsdag d. 3. maj store bededagaften er dansegulvet på Arne B klart, når Giant Steps præsenterer noget af den allerbedste, blødeste og mest vuggende verdensmusik på disse breddegrader med Dawda Jobarteh – en eminent herboende gambiansk koraspiller, der om nogen kan folde sig ud på sit 21 strengede instrument.

 

Efter i adskillige år at have optrådt med danske navne som Pierre Dørge og Moussa Diallo står han nu endelig i spidsen med eget band, egne kompositioner og sange samt det nyligt udgivne album Northern Light Gambian Night, der har høstet stor ros, bl.a. med fem stjerner i det toneangivende engelske worldmagasin Songline. Ikke så sært for kapelmesteren er samtidig omgivet af musikere i topklasse, hvis intensitet og flotte tekniske krumspring giver ekstra kolorit til de både milde samt mere hårdtslående rytmer, hvor Dawda bl.a. bryder ud i en kornfed Hendrix-lignende solo med pedaleffekter på koraen.

Et stort, klangfuldt og dampende musikalsk særtog ankommer til Svendborg – stå på kl. 20.30.

De øvrige musikere er Preben Carlsen: guitar, Nana Osibio: bas, Rasmus Lund: trommer, Salieu Dibba: percussion og Pape Seck: sabar og talkingdrum.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nedtællingen til bluesfestivalen i Svendborg er begyndt

30. april 2012

www.svendborgbluesandroots.dk

Fra på torsdag den 3.maj begynder Svendborg Blues ‘n’ Roots festival. 

Køb billetter til de store koncerter på www.billetten.dk 

Læs omtale af alle orkestrene herKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny pjece om hjerneskade

30. april 2012

Download pjecen: Der er hjælp at hente når hjerneskaden er sket

 

Ny pjece om hjerneskade”Der er hjælp at hente når hjerneskaden er sket”.

 

– Det var et kæmpeløft at komme med i undervisningen og lære, at der er et liv efter skaden – og at man skal lære at leve med skaden. Jeg bliver mere mig selv og kan bedre se muligheder, selvom jeg stadig har dumme dage. Men de bliver færre og færre.

Sådan siger Gunhild Gustenhoff, Svendborg, i en ny pjece – ”Der er hjælp at hente når hjerneskaden er sket”.

Efter en blodprop i hjernen er hun kursist på CSV Sydfyns kompenserende specialundervisning for voksne med en senhjerneskade, og i pjecen fortæller hun sammen med to andre kursister om, hvordan det er at få en hjerneskade, og hvordan de bruger undervisningen.

Målet for undervisningen er at afhjælpe og begrænse virkningen af kursisternes hjerneskade og hjælpe dem til at få den bedst mulige hverdag i og uden for hjemmet.

 

Hvert år får omkring 1500 fynboer en hjerneskade på grund af en blodprop, hjerneblødning, arbejdsskade, trafikulykke eller andet.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

L.O.C. vender tilbage til Borgerforeningen

29. april 2012

Det er kun godt 3 uger siden at L.O.C. gav en succesrig og totalt udsolgt koncert i Borgerforforeningen – Kulturhus Svendborg.

Men allerede nu er L.O.C. klar med sin karrieres mest omfattende landsdækkende turné og med nyt album i bagagen. PRESTIGE PARANOIA TOUR indeholder en sund blanding af byer ’Bangeren’ har spillet før samt en vifte af nye steder. Størrelsesmæssigt rangerer stederne fra 400 til 4000 i kapacitet så det bliver så bredtfavnende som det overhovedet er muligt og er derfor lige i L.O.C.-ånden. Liam O’Connor siger det meget præcist selv: 

– Live går man fuld cirkel med det man har skabt, fordybet sig i og pudset til flere måneder i et mørkt studie. Så min absolut største kærlighed vil altid være at fremføre min musik, og se den blive til noget større i selskab med publikum. For at sige det helt kort; så glæder jeg mig helt fucking sindssygt meget!

 

L.O.C. vender tilbage til Svendborg lørdag d. 10. november og forsalget starter allerede mandag d. 30. april kl. 10:00 hos billetlugen.dk

 

De seneste 5 uger har alle danskere kunne hente L.O.C.s aktuelle album Prestige, Paranoia, Persona Vol. 1. ganske gratis fra TDC’s platforme. Det er der i skrivende stund ikke mindre end 300.000, der har benyttet sig af. Kampagnen har genereret over 350.000 visninger på tdc.dk og er blevet delt mere end 10.000 gange på Facebook. Nu er TDC’s download kampagne slut og den har været en overvældende succes på alle parametre – både for TDC, L.O.C. og ikke mindst de mange fans, der har fået musikken gratis. Turnéen kommer til at favne både det nye album samt hele 13 års album-, demo-, feature- og EPudgivelser. En garanteret setliste af formatKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nedtur for GOG

29. april 2012

AF JØRGEN AUTZEN, Radio Diablo

 

I kvalifikationsspillet til håndboldligaen tabte GOG overraskende til TMS Ringsted på hjemmebane med 23-25.

Det betyder GOG ikke kommer til at spille play off kampe mod Skive om en plads i ligaen.

 

GOG´s spillende direktør Kasper Jørgensen havde denne kommentar.
Hør interview med Kasper Jørgensen

 

GOG´s Lars Hald scorede 7 mål og havde denne mening om kampen.
Hør interview med Lars HaldKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Foredrag om at være 
søskende til en psykisk syg

29. april 2012

Foredrag om at være 
søskende til en psykisk syg

Hvordan er det at være søster til en psykisk syg bror, som tager meget af forældrenes opmærksomhed og tid.
 

Det fortæller Signe Mortensen, 25 år, om i Café Tryk i Jernbanegade 12, Svendborg, mandag aften den 30.april. Hun er tidligere elev og kollegianer på CSV Sydfyns 3-årige ungdomsuddannelse og var 10 år, da hendes storebror blev psykisk syg.
 

– Han fyldte meget i familien, og det gav noget svigt. Jeg forstod ikke rigtig, hvad der foregik, og følte mig meget i klemme, siger Signe Mortensen. – Men heldigvis kom jeg hjemmefra og fik noget hjælp, først på Skårup Husholdningsskole og derefter på CSV Sydfyn, fortæller Signe Mortensen.
– Når jeg fortæller min livshistorie er det dels for at hjælpe andre i samme situation, som jeg var i – dels for min egen skyld, som en bearbejdning af det, jeg har været igennem.

Foredraget er åbent for alle.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Shades of blue i Borgerforeningen til bluesdage i Svendborg

29. april 2012

Koncerten arrangeres i samarbejde med:Shades of Blue spiller inden C. J. Chenier and his Red Hot Louisiana Band i Borgerforeningen den 3.maj
(Foto: Michael Gregers Nielsen)

Torsdag d. 3. maj kl. 20.30 i Borgerforeningen: 

C. J. Chenier and his Red Hot Louisiana Band (US) + Shades of Blue Billetpris kr. 240,- inkl. gebyr – cafeopstilling – dørene åbner ½ time før koncertstart.

Aftenen indledes med en Svendborg premiere på Shades of Blue, der netop har udsendt sit fjerde album med den manende titel ’Do Right By Me’. Pladen afspejler et band, der stadig er tæt på rødderne, men samtidig udfordrer arven fra de gamle mestre. Størstedelen af numrene er af egen produktion, og den dynamiske nerve og autenticitet er som altid bandets varemærke. Udsendelsen af albummet har måttet udskydes et par gange. Til gengæld er sangene blevet afprøvet og blåstemplet af et talstærkt, trofast publikum ved Shades of Blue’s mange koncerter. Man skal være udstyret med et musikhjerte af sten, for ikke at blive revet med af James Loveless’ indlevende vokal og Uffe Steens sublime guitarspil. Læg hertil Danmarks bedste blues-bund leveret af Morten Brauner og Claus Daugaard.

 

www.svendborgbluesandroots.dk

www.strandlyst-svendborg.dk 

www.borgerforeningen.info

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fremtidsvisioner fra udkantsland

28. april 2012

FREMTIDSVISIONER FRA UDKANTSLAND 
- en aften i bæredygtighedens tegn!
+ MIKAEL K & KLONDYKE i koncert…

Mandag d. 30. april 2012 kl. 18.00-23.00
i salen på AOF Center Fyn
 Vestergade 23, 5700 Svendborg

En aften i anledningen af Rio+20, dvs. 20-året for Rio-topmødet om Miljø- og Udvikling og Agenda 21-dagsordenen, og at cykelkaravanen Tour de Future, der cykler for at oplyse om Rio+20, kommer til Svendborg. Rio+20 er det kommende verdenstopmøde for bæredygtig udvikling i Rio i juni 2012. 

Mød under arrangementet nogle af Svendborgs grønne iværksættere og igangsættere, og få input fra bl.a. Go2Green, Visionsgruppen for landdistrikterne
m.fl.

Der er gratis entré til arrangementet, og der er ikke tilmelding på forhånd.

 

Arrangeret og sponsoreret af:
AOF Center Fyn, Nærdemokratiudvalget i Svendborg, Tour de Future v. Mellemfolkeligt Samvirke og Øko-net/Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis

Download program

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skovens dag i Sofienlund Skov

28. april 2012

Skovens dag i Sofienlund Skov søndag d. 29.april 2012 kl. 9.30–13.00

 

Velkommen til en dag fyldt med aktivitet i Sofienlund Skov, ved Ryttervej Svendborg Vest.

Arrangementet finder sted i den sydlige del af skoven, hvor denne grænser op mod Svendborg Idrætscenter. Der er parkering ved Svendborg Idrætscenter, Ryttervej 70, 5700 Svendborg.

Kom og oplev arbejdet i skoven:

– Se hvor effektiv den store skovningsmaskine arbejder med fældning af 35 årige grantræer

– Se skovarbejderen fælde store bøgetræer og hør ham fortælle om hvordan en rigtig skovarbejder fælder træer

– Se hvor fint de store skovhesten trækker træ ud af skoven

– Prøv selv kræfter med saven og vær med til at hjælpe naturen i de fugtige vandhuller i skoven

 

Du kan også prøve kræfter med bl.a. GPS-skattejagt i skoven, pileflet, snitteaktiviteter, pandekager over bål og en masse andre sjove aktiviteter.

 

Tag også med på en tur rundt i skoven og hør om de mange kulturhistoriske spor der gemmer sig i skoven, og hør mere om hvordan kommunen driver skoven med respekt for naturen og af hensyn til publikum.

 

Vel mødt til en hyggelig dag i skoven!Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php