Monthly Archives: maj 2012

mitsvendborg.dk – MAGASIN på gaden med sommerudgivelsen

31. maj 2012

DOWNLOAD mitsvendborg.dk – MAGASIN juni 2012Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Maleworkshop med Per Buk på Naturama

31. maj 2012


Billede fra sidste års maleworkshop malet af Sylvester.

Maleworkshop med Per Buk

Søndag d. 3. juni kl. 11-15 på Naturama

Børns Voksenvenner arrangerer i samarbejde med kunstmaler Per Buk en maleworkshop på Naturama søndag d. 3. juni kl. 11-15. Børn og voksne inviteres til at male deres eget billede. Der er masser af inspiration at hente på den aktuelle børnekunstudstilling “ARTFRICA”, hvor mere end 550 børn fra børnehaver, skoler og SFO’er i Svendborg Kommune udstiller deres fantastiske og finurlige kunstværker.

 

Der vil være lærreder og farver til rådighed, ligesom kunstneren Per Buk guider og giver gode råd undervejs. Temaet er Afrikanske Fugle og er inspireret af de to aktuelle udstillinger på Naturama om Karen Blixens Afrika og ARTFRICA. Desuden har Per Buk i samarbejde med kunstneren Hans Kjær kørt et projekt i Afrika med børn, som har malet fugle. Vi gør opmærksom på, at børnene ikke får deres maleri med hjem samme dag. Alle malerier fra maleeventen udstilles i juni måned på Kulturtorvet i Borgerforeningen, hvor det bedste billede kåres. Arrangementet er gratis, når entréen til Naturama er betalt. Børn og unge (0-17 år) har gratis entré.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Kommune har sporet alt sit vejinventar

31. maj 2012

Svendborg Kommune har sporet alt sit vejinventar

 

Affaldsspande, affaldsspande, hvor er I? Det spørgsmål stiller Svendborg Kommune ikke længere sig selv, efter kantpæle, vejbrønde, hegn, rabatter, græsplæner, planter, busskure – og affaldsspande – er blevet registreret med GPS. På sigt kommer det til at betyde større besparelser for vedligeholdelsen af veje og grønne områder.

 

– Vi har brugt moderne teknologi til at få registreret alt vores vejinventar. Så vidt jeg ved, at vi de eneste i Danmark, der har benyttet os af metoden til alle elementer, fortæller ingeniør Bo Benedictsen-Nislev fra Miljø og Teknik i Svendborg Kommune.

 

– Det får en kæmpe betydning for vores daglige arbejde. Én ting er at fortælle vores entreprenører, at de skal klippe vores hegn. Noget andet – og meget vigtigere – er at kunne fortælle præcis hvor hegnet ligger, hvor langt det er osv. Dvs. vi kan nu beskrive opgaven meget mere præcist – og det har stor betydning for prisen. Vi vil jo som udgangspunkt gerne have lavet arbejdet så billigt som muligt, slutter Bo Benedictsen-Nislev.

 

GPS-registreringen startede i 2009, og næste trin i projektet er nu at få registreret drænledningerne.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bliv voksenven, og gør små smil større

30. maj 2012

Børns voksenvenner i Svendborg har det formål at etablere venskaber mellem børn med et spinkelt socialt voksennetværk og voksne resourcestærke frivillige.

Som voksenven kan du komme til at spille en vigtig rolle i et barns liv, og du vil medvirke til at styrke dets selvtillid og ikke mindst dets selvværd blot ved at vise, at du har lyst og overskud til at beskæftige dig med barnet.

På Facebook og hjemmesiden www.voksenven.dk kan du læse meget mere om børns voksenvenner, og om muligheden for at blive voksensven. 

Vi har brug for voksenvenner – både mænd og kvinder, ældre som yngre. Du vil hurtigt kunne mærke at du gør en forskel, samtidlig med at du får glæden og fornøjelsen af være sammen med et barn som nyder at have en voksenven. 

Børns voksenvenner Svendborg afholder flere aktiviteter for børn og deres voksenven. 

Malerworkshop på naturama  søndag den 3.juni kl.11-15 hvor kunstner Per Buk guider og giver gode råd med farver og lærreder til rådighed. Arrangementet er gratis børn ifl. med voksne.

Lisbeth Thorning Andersen, som er formand for børnerådet, kommer til Svendborg  den 10. okt. for at holde foredrag om børns vilkår. Arrangementet er offenligt. Tid og sted vil senere blive offenliggjort .

Børns voksenvenner Svendborg kan kontaktes på svendborg@voksenven.dk  eller tlf: 3032 3082 mellem 17.00 og 19.00Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Plejecentre holder markedsdag den 10.juni

30. maj 2012Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jamparty i Giant Steps

29. maj 2012


Jamvært Rasmus Grønborg byder alle musikere indenfor i Giant Steps torsdag aften d. 31.maj. 

www.giantsteps.dk

Lokale musikere inviteres og sød musik opstår

 

Nu er der atter bud efter alle byens legesyge musikere, når Giant Steps åbner dørene på Arne B til et vildt og inderligt jam-arrangement torsdag aften d. 31. maj kl. 20.

 

Der plejer at være trængsel omkring scenen på disse aftener, hvor enhver helt uforpligtende kan møde frem med sit instrument og spille sammen med gode kollegaer.

Ingen indviklede regler og snævre genre-grænser bestemmer her – alt er tilladt – bare man brænder for musikken og har lyst til at møde et forhåbentligt veloplagt publikum.

 

Den lokale pianist Rasmus Grønborg, der også spiller Hammondorgel, er vært ved denne forårs-jam,  og flere musikalske gæster har allerede meldt sig på banen. Det drejer sig bl.a. om Jacob Holm: guitar, Gert William: sax, Rune Reffstrup: bas og Radek Wosko: trommer.

 

Inden det hele går løs, afholder musikforeningen Giant Steps kl. 18 samme sted sin årlig generalforsamling, hvor alle medlemmer er velkomne.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nattilbud.. hele dagen hos Guldsmed Lauridsen på fredag

29. maj 2012

www.guldsmed-lauridsen.dk

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jet Z skyder live-video på Harders – kom og vær med!

26. maj 2012

Live-videooptagelse med Jet Z på Harders lørdag den 2. juni kl. 23:00

 

Danseskoene på fødderne og munden op til ørene.


Party- og rock-funkbandet Jet Z skal indspille en video på spillestedet Harders i Møllergade lørdag den 2. juni, og du er hermed inviteret.

Jet Z lægger op til en festlig aften med hele udtrækket og spiller vel-swingende dansemusik i forskellige stilarter: rock, funk, soul og pop – plus det løse.

Og bandet lever op til sit motto: Jet Z – enjoyed by dancing people.

 

Alle er mere end velkomne på Harders denne aften, jo flere dansende og festende mennesker, jo bedre spiller bandet, og jo bedre bliver video´en.

Så kom og giv Jet Z et bifald der kan mærkes, så kvitterer bandet med et repertoire, der giver danseglæde.

Koncerten med Jet Z starter kl.23.00 og kameraerne ruller umiddelbart fra starten af.

 

The ToneBones varmer op fra kl.21.00 med noget herligt, livsbekræftende, akustisk roots i en times tid, og derefter overtager Jet Z scenen for at trykke den af.

Der er selvfølgelig fri entre og meget rimelige priser i baren.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kom ned i Kvickly og få et unikt familiefoto – ganske gratis

25. maj 2012

Kvickly har fødselsdag, og det fejrer varehuskæden med unikke foto-events over hele landet. Kom ned i dit lokale varehus og få taget et sjovt foto af hele familien! Professionelle fotografer og grafikere står klar til at sørge for, at det bliver et billede i verdensklasse!


Ville det ikke være fantastisk at kunne sende en hilsen til venner og bekendte med et unikt foto af hele familien, hvor I svæver i en luftballon over pyramiderne i Egypten, den kinesiske mur eller pragtfulde Paris? Selvom budgettet ikke tillader en tur til én af de eksotiske destinationer, skal I faktisk ikke længere end til Kvickly, for her kan I den 26.maj få taget et skørt, sjovt og helt specielt foto af familien i en Kvickly luftballon over én af de fantastiske rejsemål! Så kan I på jeres helt egen måde sige tillykke ved en særlig lejlighed – fra fødselsdag til konfirmation eller måske en lille ny. Billedet vil blive sendt direkte til jeres mail, så I kan sende det digitalt til alle vennerne eller nemt få det printet, så mormor kan få det med posten.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dobbeltkoncert på Mañanabar på fredag

24. maj 2012

Klubstemning på Mañanabar på fredag med to koncerter

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Når festlighederne på toppen af Møllergade ebber ud efter Verdens Flinkeste Fest i dagtimerne på fredag, lukker Mañanabar dørene op for intet mindre end en dobbeltkoncert. Det sker fra klokken 22 hvor funk-rock orkestret Jet Z tænder op for festen med deres velkendte party-maskine og et killer-repertoiere, som kan få selv den største lyseslukker til at smide hæmningerne på dansegulvet.

Umiddelbart efter Jet Z koncerten kan man opleve East London bandet The Great Malarkey, som er et helt fantastisk orkester med forkærlighed for det teatralske, skæve og meget udtryksfulde. Stilen kalder de selv for folk-pop-gypsy-punk n’ roll. Traditionel Gypsy instrumentering. De leverer et sceneshow med knald på, der sætter tankerne i forbindelse med det legendariske Moulin Rouge, der fik fornyet opmærksomhed efter at filmen af samme navn blev vist i biograferne. The Great Malarkey er en blanding af “French Can-Can”, cirkus og show, og bestemt en oplevelse værd.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php