Monthly Archives: juli 2012

Café Aroma forkæler folket med fødselsdagsfest

31. juli 2012

Fredag d. 3. august fejrer Café Aroma sin 17-års fødselsdag med et flot musikprogram fra kl. 13-23 og gratis entré hele dagen!

Det bliver en festlig dag med ægte aromastemning, hvor der traditionen tro i tidsrummet kl. 13-16 bydes på kaffe fra eget kafferisteri samt hjemmebag, mens der kan købes vin, øl og sodavand dagen igennem. Dagens menu består som altid af cafeens berømte Chili con Carne, som fra kl. ca. 17.00 kan købes til en rimelig penge.

Glæd dig til en forrygende festlig dag, og Café Aroma glæder sig til endnu en gang at kunne byde VELKOMMEN til fødselsdagsfest!

 

PROGRAM

Kl. 13: Trolle og Olle byder velkommen

Kl. 13.15: Åben Scene, nyt indslag hvor nye ansigter dukker op!

Kl. 14.15: Bjørn Woldby/bas,guitar  & Luna Stærke/vokal med jazz & blues.

Kl. 15.15: Svendborg Herrekor, sprudlende selskab af drenge i deres bedste alder – institution i sydfyensk folklore! 

Kl. 16.15: Trolle & Olle

Kl. 17.15: Billy Cross & Aske Jacoby – begge atleter på deres strenge. En feinscmekerstund for guitarelskere og alle andre!

Kl. 19.00: Troels Bernheim/tenor  & Irina Strange/klaver med bl.a. italienske arier.

Kl. 20.00: Per Røboe & Henning Kaae, akustisk delta-blues.

Kl. 21.15: Wang Dang Doodle Band spiller op til dans – knivskarp rock og pop fra 60´er, 70´er & 80´erne !

 

Yderligere oplysninger på www.cafearoma.dk og www.svendborgkultur.dkKommentarer: 1 kommentar

Engelsk ‘fighting spirit’

31. juli 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Han er udlært kok på en trestjernet Michelin-restaurant i London. Gift med en dansk pige. Far til tre og ukuelig Manchester United fan. Og så er han født med en sej britisk ’fighting spirit’. mitsvendborg.dk går tæt på Jeff Scott Foster.

 

– Er der sørget for kaffe til redaktøren, lyder det fra køkkenet. Den typiske selvironiske engelske attitude skinner varmt og tydeligt igennem, da jeg møder Jeff Scott Foster i receptionen på Hotel Ærø. Og udover at han netop sammen med hustruen Nina er blevet bestyrer af Svendborgs ældste hotel, så er Jeff Scott Foster også en personlighed med et drive, som vel nok må få de fleste til ydmygt at kapitulere.

 

Jeff Scott Foster er født i 1973 i Torquay i Sydengland. Han kommer fra en arbejderfamilie og har prøvet, hvad det vil sige at kæmpe for tingene. I England får man nemlig ingenting foræret.

– Selvfølgelig savner jeg England ind imellem. Men jeg savner ikke den engelske livsstil. Der er meget store sociale skel i England. Her i Danmark behøver man ikke at kæmpe så hårdt, og vi passer meget mere på hinanden. Jeg mener faktisk, at danskerne burde sætte mere pris på, hvor godt vi har det i Danmark. Og ind imellem kunne jeg måske godt savne lidt mere ’fighting spirit’ i danskerne, siger Jeff Scott Foster med et glimt i øjet og får også lige indskudt, at han heller ikke savner hverken det engelske landshold eller heltene fra Manchester United lige for tiden.
– Nej, de er for sløje. Jeg havde ellers planlagt, at Union Jack skulle hænge i alle vinduerne på Hotel Ærø, når England vandt EM i fodbold. Men sådan skulle det altså ikke gå, siger den engelske fodbold-entusiast.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Besejret af udviklingen

30. juli 2012


(Foto: Jes Hansen)

LEDER mitsvendborg.dk – MAGASIN, august 2012 
AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, mitsvendborg.dk

’Du kan ikke sidde der. Det er Pouls plads, og der har han siddet de sidste 14 år.’

Det er den første dag på min nye arbejdsplads, og jeg kender ikke et øje bortset fra værkføreren, som jeg havde været til samtale hos en uges tid inden. Han var kørt hjem til frokost – ligesom han altid gjorde det præcis ti minutter i tolv hver dag.

Lidt usikker på forholdene og rutinerne finder jeg en anden plads i frokoststuen, hvor jeg kan spise madpakken. Der bliver snakket rundt om bordet. Erik skal have klippet hækken her i weekenden. – Det skal jo gøres inden pinsen, siger han og understøttes hele vejen rundt.

Senere på dagen er jeg på min første opgave ude i byen med Finn. Han har ligesom Poul og Erik været på arbejdspladsen i rigtig mange år og har også sin faste plads i frokoststuen. 

Vi skal ud til fru Petersen, som ifølge Finn er en lidt vanskelig kunde.

– Hun vil som regel have os til at lave mere, end der står på arbejdssedlen, men vi holder os altid kun til det, vi skal – og ikke mere, siger Finn bestemt.

 

– Og så længe vi ikke får nogen klager, så må det jo være, fordi vi gør arbejdet godt nok, tilføjer han.


Årene går deres vante gang i virksomheden. Jeg har fået min faste plads i frokoststuen og sørger for, at hækken er klippet inden pinsen – hvert år.
Men pludselig en dag så sker der noget!
Tiderne gør, at virksomheden bliver nødt til at tilpasse sig for at kunne være konkurrencedygtig. Ledelsen omstrukturerer, medarbejderne kommer på efteruddannelseskurser, og nye arbejdsgange indføres.

Panikken sætter ind!
Medarbejderne er slet ikke klar til forandringer – og da slet ikke nu, hvor det hele jo gik så godt med de sikre faste rutiner og daglige arbejdsmønstre.
Hvorfor nu alt det her nye og usikre?

Den lille virksomhed blev hurtigt agterudsejlet af konkurrenterne. Arbejdspladsen havde bevæget sig ind i en blindgyde og måtte se sig besejret af udviklingen. Den ville ikke følge med.


Havde Poul rykket en plads i frokoststuen for den nye medarbejder, var hækken blevet klippet uden for det faste tidsmønster, eller var fru Petersen ikke blevet betragtet som en vanskelig kunde, så kunne arbejdspladsen måske have været her i dag.


Download mitsvendborg.dk – MAGASIN i venstre side her på bloggenKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN på gaden

28. juli 2012

DOWNLOAD mitsvendborg.dk – MAGASIN, august

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – mitsvendborg.dk

 

Det nye mitsvendborg.dk – MAGASIN er nu på gaden. Og i denne udgave får du 40 sider med sprællevende historier fra hele Svendborg.
Vi tager denne gang læseren med på ø-cruise i Det Sydfynske Øhav, og op og flyve med ‘Danmarks mindste luffartsselskab’, som ligger på Tåsinge. Vi besøger også et af Sydfyns ældste firmaer – hvor medarbejderne er bomstærke.

Du kan også komme med til landets største filmfest i Svendborg, og læse om Baggård Teatrets helt nye og spændende teater-program – og det er ikke for tøsedrenge!
Vi skal også ud og sejle havkajak, vi skal til opera i gulvhøjde, og så tegner vi et portræt af en kendt kok i Svendborg med en sej engelsk ‘fighting spirit’.

Som en ekstra bonus får du denne gang et otte siders tillæg lige til at rive ud af bladet, hvor mitsvendborg.dk sætter fokus på det nye store byfornyelsesprojekt, som skal binde havnen og bymidten sammen.

 

Rigtig god fornøjelse.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Falkeshow på Naturlegepladsen ved Naturama

27. juli 2012

En fantastik falk – Falkeshow på Naturlegepladsen ved Naturama

 

Gik du glip af sommerens første falkeshow, er der nu en ny chance for at se, hvordan en falk jager. 
Søndag d. 29. juli kl. 13 kommer falkoner Rasmus Nielsen og hans Lannerfalk igen til Naturlegepladsen ved Naturama, hvor de giver en opvisning på 45 minutter. Her kan du på nærmeste hold opleve rovfuglens fantastiske flyveevner. Det er en fascinerende oplevelse med indbygget gys. Under hele falkeshowet fortæller Rasmus på humoristisk vis om falken, forholdet mellem hanner og hunner, dens historie og kulturelle betydning. Lannerfalken er nært beslægtet med vandrefalken i størrelse og farve. Lannerfalken er en hurtig rovfugl med en exceptionel timing og koordination. Den jager små og mellemstore fugle. 

Arrangementet er gratis.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rock´n roll på Rasmus på lørdag

26. juli 2012


Der bliver masser af rock ´n roll tråd, når SHAKE spiller på Rasmus på lørdag

SHAKE på Rasmus, lørdag den 28.juli kl.22.30

Bas, guitar og trommer og uden så mange dikkedarer. Rocktrioen SHAKE har efterhånden fået naglet helt fast i svendborgensernes bevidsthed, at rock ´n roll skal spilles helt ind til benet i dens mest enkle og autentiske form. Og det er lige præcis hvad de vil gøre, når trioen går på scenen på det lille musik-værtshus Rasmus på lørdag.
Christian Dan Jensen på guitar og vokal. Ole Dorf, bas og vokal, og Per Vincent på trommer vil tage publikum med ind i rock-land i selskab med kunstnere som Elvis Presley, Tottas Bluesband, ZZ Top, Georgia Sattelittes og Creedence Clearwater Revival.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyheder fra Guldsmed Lauridsen

26. juli 2012

www.guldsmed-lauridsen.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Safari på det lave vand

25. juli 2012

Safari på det lave vand

Torsdag den 26. juli inviterer Svendborg Kommune igen på safari på det lave vand. 

– Vi udstyrer deltagerne med net, ketsjere og krabbeklemmer og kigger nærmere på, hvad der gemmer sig under overfladen. Og vi vil fange farlige rovdyr og fredelige planteædere, som både må røres og smages, hvis man tør. Safarien starter kl. 10 ved det Blå Flag ved Christiansminde og vi vil fortælle, hvad de spændende dyr hedder, og hvad de svømmer rundt og laver mellem fødderne på os. Der skal jo vades på det lave vand, så vil man med ud at finde dyrene, skal man være klar til gummistøvler eller bare ben, fortæller turleder Arne Bruun fra Svendborg Kommune.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hylende hyæner på Naturama

25. juli 2012

www.naturama.dk

Familiekoncert med Jeppe & Jazzhyænerne

Der bliver svedende samba, swingende jazz og melankolske børneballader, når Jeppe Vig, kendt fra Lille Nørd og SommerSummarum, og de fire hylende hyæner lægger vejen forbi Naturama. Jeppe & Jazzhyænerne kan hurtigt få børn til at danse, synge og grine, når Jeppe hopper i søsterens røde kjole, bager kiksekager og giver den gas på scenen.

Torsdag d. 26. juli kl. 14 kommer hyænerne til Naturama og spiller en masse gode numre fra deres nye CD “Jeg vil ud”. De har samtidig en mission. De vil lukke børnene ind i jazzens toner og skæve univers. Sangene handler om en helt almindelig dreng og hans hemmeligheder, følelser og skøre tanker. Numrene er i øjenhøjde og børnevenlige, og alt kan ske, når musikken spiller. Det er underholdning i særklasse med cremen af dansk jazz. Glæd jer til en fest med flødeskum på toppen. Foruden Jeppe Vig består bandet af Martin Stender på saxofon, Bjørn Heebøl bag tromme, Mathias Holm på piano og Morten Mandel på bas. 

Koncerten er gratis, når entréen er betalt. Børn (0-17 år) har gratis entré.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Havnefest på lørdag med masser af livemusik

24. juli 2012

Havnefest i Svendborg
Krøyers Pakhus, Jessens Mole

Lørdag den 28.juli fra klokken 18.00
Entre´ 40 kroner

 

Program

kl.18.00 Toulouse Blues Band

kl.20.30 SHAKE

kl.22.00 Den Syngende Kok

 

TOULOUSE BLUES BAND
Bluesorkestret er igen på banen og klar til at skyde havnefesten igang.
Et genhør med Keld Andersen: guitar/vokal, Søren Bøje guitar/vokal, Peter Nyholm, trommer/vokal og Ole Dorf: bas/vokal.

Repetoiret er hentet fra bl.a.Peter Green & Fleetwood Mac, Cream, Free og Freddie King, The Blues Band o.m.fl.

Med andre ord: elektrisk bluesrock for fuld skrue…

 

SHAKE
Bas, guitar og trommer og uden så mange dikkedarer. Rocktrioen SHAKE har efterhånden fået naglet helt fast i svendborgensernes bevidsthed, at rock ´n roll skal spilles helt ind til benet i dens mest enkle og autentiske form. Og det er lige præcis hvad de vil gøre, når trioen går på scenen som havnefestens andet band.
Christian Dan Jensen på guitar og vokal. Ole Dorf, bas og vokal, og Per Vincent på trommer vil tage publikum med ind i rock-land i selskab med kunstnere som Elvis Presley, Tottas Bluesband, ZZ Top, Georgia Sattelittes og Creedence Clearwater Revival.


DEN SYNGENDE KOK
Man tager en forsanger, Kren Milling, en trommeslager, Bjarke Dalager,  en guitarist, Søren Møller  og en bassist, Ricko Hougård og anbringer bandet på scenen, tilsætter 220 volt i to gange 50 min. og værsgo´ så har man den musikalske ret, vi serverer ved årets havnefest i form af en god gang sydfynsk Kim Larsen kopi før under og efter Gasolin. Og det hele kan efter temperament krydres med kolde øl og fællessang.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php