Monthly Archives: august 2012

Energirenovering af de private boliger behøver økonomiske incitamenter

31. august 2012

SYNSPUNKT til forslag til Finanslov 2013

Indsendt af:

Niels Christian Nielsen, projektleder GO2Green

Jesper Lund-Larsen miljøpolitiskkonsulent   – 3F Fælles Fagligt Forbund

Peter Rathje adm. direktør – ProjectZero

 

Uden et direkte økonomisk incitament for boligejerne risikerer den positive udvikling i energirenovering af de private boliger at blive sat i stå. Både Svendborgs GO2Green og Sønderborgs ProjectZero, begge fokuseret på at skabe beskæftigelse i den hårdt trængte byggebranche, er bekymret for planerne om at fjerne den planlagte energirenoveringspulje fra Finansloven 2013. 


 

Det var et vigtigt element i energiforliget fra marts 2012 at oprette en energirenoveringspulje på 500 mio. kroner i 2013 og tilsvarende beløb i 2014 målrettet den private boligejer. Puljen var allerede en del af sidste års finanslovsforhandlinger mellem regeringen og Enhedslisten. Den ordning skulle erstatte den nuværende håndværkerfradragsordning. Imidlertid er energirenoveringspuljen skrottet i forslaget til Finansloven 2013.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kender du historien om Tåsinge Forsamlingshus?

31. august 2012


Tåsinge Forsamlingshus, som det ligger smukt i landskabet sammen med Landet Kirke

(Foto: mitsvendborg.dk)

Det hele startede som en protest-reaktion. I dag – 125 år efter, har huset fået en pris.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I år kan Tåsinge Forsamlingshus fejre sin 125 års fødselsdag.
Forsamlingshuset, der er Danmarks eneste nyklassicistiske forsamlingshus, er nærmeste nabo til øens ældste kirke i Landet, og det er en del af øens og Danmarks historie i de 125 år, det har eksisteret.

Forsamlingshuset blev oprindeligt skabt som en reaktion mod datidens Højre-regering, der forbød, at skolerne måtte bruges til politiske møder. En kreds af øens borgere med Gymnastikforeningen, Ungdomsforeningen og Riffelforeningen i spidsen tog derfor initiativet til stiftelsen af A/S Thorseng Forsamlingshus og den 31.juli 1887 kunne forsamlingshuset indvies. Det havde kostet ca. 3500 kr. til håndværkerudgifter og forsamlingshuset kom til at ligge i Landet, fordi Lundby-mølleren var den eneste, der ville stille jord til rådighed. Baronen på Valdemars Slot ejede resten af øen og holdt med Estrup og Højre-regeringen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

THURINEREN – september udgivelsen er på gaden

30. august 2012

mitsvendborg.dk lokal-magasinet THURINEREN er nu på gaden på Thurø med september udgivelsen.

Download THURINEREN herKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Stjernedrys over Svendborg Havn

30. august 2012


Nikolaj Lie Kaas kunne tage hjem med hele to priser, henholdsvis som Årets bedste mandlige skuespiller og Årets replik – begge for filmen Dirch.

(Foto: mitsvendborg.dk)

Se film fra festlighederne 

Se alle billederne

 

For syvende år i træk blev den røde løber rullet ud i Svendborg, da der i aftes blev uddelt Svend-priser på havnen i Svendborg.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hvidsten Gruppen blev ikke overraskende aftenens midtpunkt, da publikums pris til filmen SVEND blev uddelt i aftes i Svendborg.

En rørt Anne-Grethe Bjarup Riis modtog SVEND-prisen på en fyldt havn i Svendborg, hvor publikummer var stimlet sammen for at være med til at fejre filmen.

Også Bodil Jørgensen kom på scenen og blev hyldet som Årets kvindelige skuespiller.

Nikolaj Lie Kaas fik ligeledes en af de eftertragtede statuetter – og kan nu retteligt kalde sig Årets mandlige skuespiller for sin rolle I Dirch.

 

Når Svend-prisen  hvert år uddeles til årets bedste film og skuespillere, så er det biografgængerne, der har bestemt, hvem vinderne er. Filmprisen Svend er Danmarks største publikumspris med 34.000 afgivne stemmer.

Prisuddelingen er en del af Svendborg Filmdage, der arrangeres af Svendborg Kommune i samarbejde med FAFID (Foreningen af Filmudlejere i Danmark), Producentforeningen og FilmFyn.

 

Og vinderne af Årets SVEND 2012

Årets kvindelige skuespiller –  Bodil Jørgensen

Årets mandlige skuespiller – Nikolaj Lie Kaas

Årets danske film – Hvidsten Gruppen

Årets udenlandske film – Niceville

Årets danske børnefilm – Gummi T

Årets udenlandske børnefilm – Tintin

Årets danske håb – Mikkel Boe Følsgaard

Årets danske dokumentar – Svend

Årets replik – Dirch / Nikolaj Lie KaasKommentarer: Ingen kommentarer endnu

De ka´bare spille fodbold på Tåsinge

30. august 2012

(FOTO: mitsvendborg.dk)

En solstrålehistorie fra Tåsinge

AF VAGN HANSEN

Der var høj sol og masser af glade børn og voksne, da børneudvalgets formand i DBU  Fyn, Louise Bøjden overrakte præmierne som Årets Børnefodboldklub på Fyn 2012til Tåsinge Forenede Boldklubbers

– Fodboldklubben TFB gør et kæmpe arbejde for at børnefodbolden har optimale forhold på Tåsinge. De har bl.a. stor fokus på, at trænerne har de rette kompetencer, så børnene får de bedste vilkår, og det har været medvirkende til, at klubben er et samlingspunkt for rigtig mange børn. Der er tilmeldt hold i samtlige børnerækker, ligesom man afvikler diverse børneaktiviteter hen over året, sagde Louise Bøjden. Med prisen følger diplom, 5 bolde samt et ungdomstrænerkursus fra DBU til en værdi af 3.500 kr.

Formand Jesper Thomsen udtalte, at han var stolt af hæderen for det fantastiske ungdomsarbejde. Jesper Thomsen udtalte endvidere, at med 250 medlemmer under 15 år er klubben et enestående samlingspunkt for øens børn og unge.

– Med et nyt klubhus med flere omklædningsrum kan vi fremadrettet have plads til endnu flere og samtidig tilbyde nye faciliteter til både træning og kamp. Alt dette kunne selvfølgelig ikke lade sig gøre uden den store skare af frivillige trænere, som på imponerende vis formår at motivere den enkelte spiller til at blive en bedre fodboldspiller uden dog at glemme det sociale bånd. De formår at få det sportslige og det sociale til at gå hånd i hånd, som er så vigtigt for et lille lokalsamfund, hvor tilbuddene om fysisk aktivitet ikke længere hænger på træerne, fortæller Jesper Thomsen.

TØSINGEN kan fortælle, at klubben har tilmeldt 18 hold og er dermed repræsenteret i alle ungdomsrækker. Der skal bruges minimum 18 trænere alene til at løse denne opgave og der er naturligvis brug for bred forældreopbakning.

Klubben efterfølger Årslev, som også fik den landsdækkende titel i 2011 og DBU Fyn håber at Tåsinge kan forsvare de fynske farver, når den endelige vinder kåres i september.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Open by night hos Guldsmed Lauridsen

29. august 2012

www.guldsmed-lauridsen.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tramp i pedalerne gav 55.000 kroner

29. august 2012


På fotoet ser vi den tidligere TFB-spiller og topscorer, Christian Madsen, der bidrager aktivt med at tjene penge hjem til klubkassen i sin gamle klub.

(Foto: Bo Hansen)

En varm dag med liv og energi og høj aktivitet gav 55.000 kroner til TFB´S nye klubhus


AF VAGN HANSEN


Fredag den 29. og lørdag den 30. Juni summede det af aktivitet i og omkring Fodboldklubben Tåsinge Forenede Boldklubber (TFB). Her blev nemlig cyklet ind til fordel for TFB`s nye klubhus byggeri, som går i gang meget snart. Det nuværende klubhus er overdraget til Centerafdelingen, som har bygget på det grønne område mellem klubhuset og Eskærvej.

Der var arrangeret et Le Mans 24 timers sponsorcykelløb fra fredag den 29. Juni kl. 14.00 til lørdag den 30. Juni kl. 14.00, hvor to hold af seniorspillere fra TFB mødtes til en hård dyst, og sveden sprang døgnet rundt fra de aktive ryttere, som kørte på ”rullefelter” indendørs. Cyklerne skal holdes i gang i 24 timer og formålet med løbet er, at rytterne skal finde sponsorer, som vil støtte med et fast beløb eller med et beløb pr.km. Begge hold kørte ”som gale” og gennemsnitsfarten for begge hold var over 32 kilometer. Team Olle Kolle (de gamle) kørte 777 kilometer og Team Youngsters (de unge) kørte 783 kilometer. Le mans cykelløbet gav i alt 44.817 kr.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Blues af og for voksne mænd på Strandlyst

29. august 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

The Raiders
Strandlyst lørdag d. 15 Sept. kl. 23.00

Raiders er bluesmusik spillet af voksne mænd – med indædt kærlighed til genren.

 

Raiders har rødder i Svendborgs legendariske bluesmiljø fra forrige århundrede, og besætningen er igen den originale fra starten, for en halv snes år siden, idet Ole Dorf er på bassen igen. Den anden halvdel af maskinrummet/”the engineer room”, er Per Vincent, trommer.

I front er det Keld Andersen og Henning Kaae, som begge er blandt landets bedste bluesguitarister; samtidig leverer Keld Andersen den ultimative danske bluesvokal.

Se flere billeder af Raiders

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg får en maritim byhavn

28. august 2012


Svendborg Havn som vi kender den i dag. Enkelte af billederne vil nok se anderledes ud i fremtiden, efter at byrådet i dag besluttede at udvikle havnen til en maritim byhavn.

(Foto: mitsvendborg.dk)


Retningen er klar for Svendborg Havn

 

Svendborg Byråd traf her til aften en principbeslutning om havnens fremtid. Byrådet besluttede, at man i fremtiden vil arbejde på at udvikle en såkaldt maritim byhavn. Beslutningen er blevet truffet på baggrund af analyser, en omfattende debat med borgere og interessenter, ekspertvurderinger og fremskrivninger af udviklingen indenfor havne, erhverv og boliger.

 

– Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan se fremad i Svendborg, siger borgmester Curt Sørensen, og han understreger, at Byrådet, med beslutningen, ikke har lavet en færdig plan for havnen, men blot taget en beslutning om, hvilken retning, man ønsker, at havnen skal udvikle sig.

– Det er vigtigt at sende et klart signal til omverdenen i stedet for at lade stå til. Investorer, og andre med interesse for havneområdets potentialer, har længe efterlyst, at byrådet melder tydeligt ud. Med denne beslutning har vi fastlagt en tydelig kurs. Et skib uden kurs risikerer at sejle i rundkreds uden mål. Kursen er nu sat og den peger mod udvikling, mere erhverv og flere arbejdspladser, lyder det fra Svendborgs borgmester.

Læs mereKommentarer: 7 kommentarer

Giant Steps åbner med fuld musik

28. august 2012


Marilyn Mazur er på stikkerne torsdag d. 30. august i Giant Steps

www.giantsteps.dk

Marilyn Mazur Group og Daimi & Louisiana Jazzband byder koncertpublikummet velkommen til en ny sæson

 

Giant Steps åbner efterårssæsonen med et brag af en koncert, når Danmarks ukronede slagtøjsdronning indtager scenen torsdag d. 30. august kl. 20 på Arne B sammen med sine musikalske venner: den energiladede svenske guitarist Krister Jonsson, Klavs Hovman – hendes baspartner gennem mere end 30 år, der samler gruppen med sit sikre groove, og Fredrik Lundin, en af landets eftertragtede og kreative saxofonister. Lige siden at Miles Davis ringede en sen nattetime midt i 80erne og spurgte, om hun ville med på turné, har Marilyn Mazur’s musikalske karriere været en perlerække af internationale højdepunkter. Også denne aften, der byder på en poetisk og mangefarvet koncert fuld af dramatik. Telepatisk smuk og følsom, voldsom og kraftfuld. Intens, nærværende og melodisk musik, hvor kommunikationen og øjeblikkets inspiration er afgørende for, ad hvilken vej kvartetten går.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php