Monthly Archives: september 2012

Blues Jam på RASMUS på tirsdag

30. september 2012Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

FC Svendbog tabte til Næsby

30. september 2012

AF JØRGEN AUTZEN, Radio Diablo

 

I 2. division i fodbold tabte F.C. Svendborg med 2-4 på udebane mod Næsby efter en flot kamp.

 

Træner Carsten Mikkelsen havde følgende kommentar efter kampen.

Hør interview med Carsten Mikkelsen

 

Svendborgs Casper Kruse havde karantæne og havde god tid til at se kampen på en anden måde end når han er på banen.

Hør interview med Casper Kruse

        

 

Bemærk: interviewet fra Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn er i uredigeret udgave.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Snaps på Bib

29. september 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Niels Stærup om kryddersnaps på Svendborg Bibliotek

Mandag den 1. oktober 2012
 kl. 19.30 
  

 

Mandag aften d. 1 oktober er der snapse foredrag på Svendborg Bibliotek.  Niels Stærup, som er aftenens foredragsholder, er en af Danmarks mest anerkendte snapse eksperter og bl.a. forfatter til bogen “Kryddersnaps”, og har i øvrigt en omfattende og flot hjemmeside kryddersnapse.dk, som bør ses.  I løbet af aftenen vil der være smagsprøver på Stærups egne snapse og Niels Stærup fortæller om hvordan man laver gode kryddersnapse, bl.a.  fra ting i køkkenet.  Endvidere får man noget af vide om snapsens historie og gamle lægplanter. 

Billetter kan købes via svendborgbibliotek.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Åbent hus på Skårupskolen – Skårup Fri Fagskole

29. september 2012


Lærer Mette Toft og elev Sanne Ramsgaard rider hestene hjem fra Økologisk Høstmarked, hvor Skårupskolen var medarrangør

 

Skårupskolen åbner dørerne for interessede den 30. september 2012.

Samme dag hvor efterskolerne også holder åbne huse. Den tidligere husholdningsskole er nu under skoleformen De Frie Fagskoler, som er et relevant 10. klasses tilbud under kostskoleformen. Tilbuddet er for normaltbegavede unge mennesker, som har brug for et alternativ til de store efterskoler. På Skårupskolen er der max 50 elever og det giver mulighed for at opleve fælleskab og nærvær på en anden måde end på de store skoler. Man skal være fyldt 16 år eller have afsluttet 9. klasse og da der ingen øvre aldersgrænse er, er eleverne typisk mellem 16 og 19 år.

 

På Skårupskolen kan man afslutte skoleåret med prøver på FS10 og FSA-niveau, og som det eneste sted i landet, kan man tage De Frie Fagskolers Basisprøve, FSB, som er en prøve i dansk, engelsk og matematik som tager udgangspunkt i de faglige krav som erhvervsskolerne stiller. Det vil sige, at de matematiske færdigheder er praktiske og de danskfaglige sigter primært efter rutine i faglig læsning og analyse. Ca. 15 % vælger denne prøveform, mens 75% sigter mod en af folkeskolens afgangsprøver.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nephew giver koncert i Borgerforeningen til marts

28. september 2012

Nephew giver koncert i Borgerforeningen torsdag den 14. marts kl. 20.00

Nephew er klar til et nyt kapitel i karrieren 2. november, hvor de udsender det længeventede album ”Hjertestarter”. 

Det fejres bla. ved 2 udsolgte release koncerter i November på Bremen Teater, hvor “Hjertestarter” fremføres i sin helhed.

Titelnummeret fra ”Hjertestarter”, som er Nephew´s hyldest til Vesterhavet, hærger allerede de danske radiostationer og indtager en solid 1. plads på airplay-charten.

Nephew forsætter hyldesten til Vesterhavet, når de indleder deres forårs-tour i det nordlige Jylland i Tversted på Tannishus og Museums-bunkeren i Hanstholm, forsættende til Harboøre Hotel og Brændingen i Søndervig for at slutte det såkaldte “Vesterhavsben” af “Hjertestarter” Tour på Realen på Fanø. Efter besøgene langs Vesterhavet forsætter touren rundt på Danmarks klubber.

Fans som abonnerer på Nephews nyhedsbrev kan allerede Onsdag d. 26. September kl 10:00 købe billetter til alle shows.

Det officielle billetsalg til koncerten i Borgerforeningen starter Fredag d. 28. September kl. 10:00 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvor bliver målene af?

28. september 2012

AF ERIK KIRK, Sportschef Radio Diablo

Som optakt til lørdagens lokalopgør i 2.divisionsfodbold, hvor FC Svendborg skal spille mod Næsby, har vi talt med angriberen Jesper Rasmussen fra FC Svendborg. Han kæmper med skader, og scorer ikke mange mål i denne sæson. Hør hvad han siger om det i interviewet herunder.

 

Hør interviewet fra Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn – Bemærk! uredigeret udgave.

 

Hør interview med Jesper RasmussenKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Verdens nordligste jægere

27. september 2012

Se dokumentarfilmen af Staffan Svedberg

Torsdag d. 4. oktober kl. 19-21 på Naturama

Naturama viser Staffan Svedbergs film om jægerne i Siorapaluk på Grønland. Staffan Svedberg er filmfotograf og har gennem 30 år besøgt byen Siorapaluk af seks omgange, hvor han har levet sammen med jægerbefolkningen og filmet deres hverdag. Filmen viser spændende jagter på sæl, hvalros, isbjørn og moskusokser, men har også fokus på klima- og kulturændringer i jægersamfundet. Hvad sker der med dyrene, når polarisen smelter? Hvad sker der med jægersamfundet, når der kommer TV, telefon og Internet?

 

Bygd med 65 indbyggere
Siorapaluk er den nordligst liggende naturlige bygd i Grønland med 65 indbyggere, som primært lever af jagt og sælfangst. Bygden har egen skole, kapel, butik, varme- og elektricitetsværk. I 2011 fik bygden fint besøg, da Regentparret kom til kaffemik. Vejret har drillet de tre andre gange, hvor et besøg har været programsat. Efter dokumentarfilmen vil der være et oplæg om fangerkulturen. Grundet sygdom kan Staffan Svedberg desværre ikke selv være til stede.

 

Billetpriser
Prisen er 75 kr. pr. person inkl. kaffe og kage. Billetter til foredraget sælges i Naturamas billetsalg tirsdag-søndag kl. 10-16. Billetter kan også reserveres på T 6221 0650

 

www.naturama.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lun aften i Svendborg

26. september 2012


Den cubanske rytmemaskine Calixto Oviedo gæster Giant Steps med sit The Syndicate Latin Band torsdag d. 27. september på Arne B.

www.giantsteps.dk

Cubanske musikere tænder op under rytmegryderne i Giant Steps

Det er atter lykkedes at få den cubanske verdensstjerne Calixto Oviedo til at aflægge visit i Giant Steps. Og det vil helt sikkert slå gnister, når den sprudlende slagtøjsspiller kaster sig over trommerne, ikke mindst fordi Calixto denne gang er i følgeskab med sin nye kvartet bestående af fremtrædende musikalske personligheder, som alle forstår at tænde op under den varme jazzede latin og de saftige afrocubanske rytmer.

 

Calixto Oviedo har opnået sin internationale berømmelse gennem samarbejdet med det højt profilerede orkester NG la Banda, der af mange betegnes som grundlægger af den energifyldte stilart kaldet timba. Men nu kan aftenens ankermand præsentere sine egne helt specielt udvalgte sidemen: italienske Paolo Russo med sit betagende bandoneón- og klaverspil samt landsmændene bassisten Yasser Morejon Pino og percussionisten Eliel Lazo – to stærke musikere som begge kaster glans over denne eksotiske  superaften i Svendborg.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kun skibsfører? Eller skibsfører og ”sundhedsleder”?

26. september 2012

Download folder til seminar

 

Gratis seminar for studerende og sejlende på SIMAC i SvendborgHvordan løfter vi skibsførerens kompetencer, så han eller hun klædes på til at blive en moderne ”sundhedsleder”?


Det er gratis at deltage, og seminaret er for studerende på de maritime uddannelser samt sejlende skibsførere og sætteskippere m.fl.. Målet er at klæde nuværende og kommende skibsførere på til jobbet som ”sundhedsledere” ved at sætte lys på udfordringerne og kortlægge skibsførerens ansvarsområde, når det gælder sundhed om bord. På programmet er der oplægsholdere fra søfarts- og/eller sundhedssektoren, der giver deres indspark til debatten om ”sundhedsledelse” til søs.

Fordi skibsførerens uddannelse har spot på ledelse, er det svært at komme uden om rollen som forbillede. Men er det ensbetydende med at skibsføreren også skal gå foran inden for sundhed? Sundhedsledelse er et værktøj til at klargøre roller og sætte indsatsen i system, så alle kan finde sine ben at stå på, når skibsfarten skal føres ind i et sundere spor.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

FC Svendborg gør status

25. september 2012

AF ERIK KIRK, Sportschef Radio Diablo

 

FC. Svendborg ligger efter 9 spillerunder på en 11. plads i 2. division. Forud for lokalopgøret mod Næsby lørdag på udebane har vi gjort lidt status med Svendborgs løbestærke midtbanespiller Anders Staldgaard.

 

Hør interviewet fra Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn – Bemærk! uredigeret udgave.

 

Hør interview med Anders Staldgaard

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php