Monthly Archives: oktober 2012

Varme vuggende rytmer fra en anden verden

31. oktober 2012


Deodato Siquir slår fra sig torsdag aften d. 1. november i Giant Steps på spillestedet Arne B.

www.giantsteps.dk

Den mozambikanske trommeslager og sanger Deodato gæster Giant Steps

 

Sensitive og fløjlsbløde ørehængere spækket med sammensatte, vuggende rytmer fra Afrika og Brasilien smelter på tungen. Kort sagt Deodato Siquir er tilbage i Svendborg torsdag d. 1. november kl. 20, og så er det bare om at få lettet rumpetten i en vis fart, hvis man længes efter lune aftener tilsat inciterende musik fra en anden verden.

 

På ronga, portugisisk og engelsk synger Deodato med sin varme, blide stemme til trommerne, der hvirvler af sted, og gør det svært at sidde stille. Den charmerende trommeslager og sanger leverer forførende rytmer med en sofistikeret sound fuld af overskud og energi. Som en ægte verdensborger er Deodato vokset op i Mozambique, bor i Sverige, spiller med danske musikere og turnerer i det meste af Europa. Nu er turen kommet til Danmark nærmere bestemt Giant Steps, og med på holdet er de musikalske venner – tre fremragende instrumentalister – som tilsammen med lethed formår at sparke temperaturen yderligere i vejret.     

Og de er Søren Heller: guitar, Anders Bast: sax og Isildo Novela: bas.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Mobiltelefoner til de morgenfriske

30. oktober 2012


Butikschef Helle Kastrupsen ønsker Annemarie tillykke med indkøbet.

(Foto: SEF)

Fem morgenduelige køtilbuds-entusiaster blev de nye ejere af en Iphone 4S. Sydfyns Elforsyning fejrede åbningen af det nye domicil med et stærkt åbningstilbud på de populære mobiltelefoner.  

I går, mandag, slog Sydfyns Elforsyning dørene op til det nye domicil på Fåborgvej 44 – og i dag var dag eet i en lang række af specielle åbningstilbud, som vil fortsætte et par måneder ind i det nye år.

Iphone som første tilbud
Allerede kl. 01.00 natten til tirsdag ankom de første kunder til hovedindgangen i det nye domicil for at sikre sig en god plads i køen og dermed muligheden for at købe én af de fem Iphones, der indgik i køtilbuddet. De var iklædt skitøj eller pakket ind i tæpper, og en ung pige var kørt derud af sin mor og holdt varmen i en militær sovepose.

Da de første SEF-medarbejde mødte på arbejde tidligt tirsdag morgen, var det ikke computeren, der blev tændt, men derimod kaffemaskinen – og herefter blev der serveret varm kaffe i termokrus til de ventende kunder.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Gratis øl, live musik og live tv på RASMUS

30. oktober 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Gratis øl, live tv, live musik og nissepiger på RASMUS, Frederiksgade 19


RASMUS tager forskud for J-dag, fredag 02.november 2012 og deler gratis øl ud mellem klokken 19.30 og 20.30.

Kl. 19.00 går Ugl & Fugl på scenen for fuld udblæsning.

TV2 sender 40 minutters direkte tv fra RASMUS – med fokus på J-dag.

Carlsbergs nissepiger kommer og uddeler gratis juleøl.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Festlig aften med mad og dans til levende musik

30. oktober 2012

16. november invitereres igen til Balaftener i den flotte nyrenoverede Guldsal i Svendborg. Borgerforeningens populære Kulturcafé står for buffeten og danseorkestret Christian Søgaard Trio Grande spiller op til dans.

 

Succesen fra de sidste par års balaftener bliver nu fulgt op. Det har været svært at finde en dato hvor både orkestret og Guldsalen har været ledig, så det bliver eneste chance i dette efterår.

Fynboer vil gerne ud og danse, spise og more sig til levende musik, men da der kun plads til højst 60 par i salen, er det nødvendigt at bestille plads.

Man bestiller plads til spisning og dans på mogens.dyhr@privat.dk . Vil man hellere ringe kan det ske på tlf. 23 35 68 01.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Åben scene på Hansted med Øyvind Ougaard

29. oktober 2012

Åben scene – med Øyvind Ougaard
Tirsdag den 30.10 på Hansted

 

Så er der en ”ping” i ledersædet ved Åben Scene -
 Øyvind Ougaard – kendt fra diverse sammenhænge med sit energiske og virtuose harmonikaspil – vil styre aftenen. Scenen er som vanligt åben og der vil bl.a være prøver fra en sammenspilssession, som afholdes mandag den 29.10. kl. 16 – 21
på CSV i Jernbanegade 10
Tag en sang eller et instrument med eller støt op om en garanteret sjov og festlig aften.
Fri EntreKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Brug biblioteket – udenfor den normale åbningstid

29. oktober 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Svendborg Bibliotek arbejder netop nu på en model, som på længere sigt skal skabe mulighed for, at bibliotekerne kan bruges af lokalbefolkningen under en eller anden form – uden for den normale åbningstid.


AF CHRISTIAN DAN JENSEN


– Svendborg Bibliotek har den politik, at vi vil arbejde sammen med borgerne i alle større projekter, som vi gennemfører, lyder det fra Jens Christian Horn Andersen. Han er markedsføringschef på Svendborg Bibliotek, og han keder sig ikke. Svendborg Bibliotek har nemlig masser af aktiviteter hele året rundt. En af dem handler om tæt dialog med borgerne.

Gudme Lokalråd har i foråret fået 400.000 kroner fra den kommunale pulje til lokale initiativer til at kunne åbne Gudme Bibliotek uden for den normale åbningstid. Pengene skal bruges i et samarbejde med Svendborg Bibliotek på en teknisk løsning, som gør, at borgerne selv kan lukke sig ind på biblioteket uden for åbningstiden med deres sygesikringsbevis.
– Vi regner med, at biblioteket er klar til at holde åbent kl. 7–21 på alle dage, siger Jens Christian Horn Andersen og håber, at denne løsning også kan bruges i de andre lokalbiblioteker i kommunen, som nu kun har åbent 8 timer om ugen.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kristian og Annette i Ollerup er nu grønne…

28. oktober 2012

(Foto: GO2Green)

AF NIELS CHRISTIAN NIELSEN, Projektleder GO2Green.

 

Kristian og Annette bor i et dejligt rødstenshus på Skolebakken 3 i Ollerup, der er oprindelig er bygget i 1976. Der er siden bygget til, så huset nu er på 156 m². Fra haven og terrassen, er der en pragtfuld udsigt ud over Ollerup by, marker og søer.

Kristian er folkepensionist, og Annette er stadig i fuld vigør på arbejdsmarkedet. Huset og haven er super velplejet og vedligeholdt, så det var en stor fornøjelse, at besøge Kristian på en torsdag formiddag i september, hvor Annette desværre var på arbejde.

 

Denne historie er ikke en boligannonce, men en historie om hvordan, en familie på to voksne har energirenoveret og optimeret deres hus, så de i dag er næsten selvforsynede med vedvarende energi.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rabbits har stadig føringen

28. oktober 2012

AF ERIK KIRK, Sportschef Radio Diablo

 

Svendborg Rabbits er stadig ubesejret efter lørdagens hjemmekampe mod Hørsholm. Det blev en sejr på 90 – 72 i sæsonens 8 runde. 

Rabbitsspilleren Claus Magaard havde denne kommentar efter kampen.

Hør interview med Claus Magaard

 

Efter Hørsholmkampen talte vi også med Rabbits Coach Craig Pedersen. Han er meget tilfreds med sejren , men ville helst ikke snakke så meget om torsdagens storkamp: Svendborg Rabbits mod Bakken Bears.

Hør interview med Coach Craig Pedersen

 

Hør interviewet fra Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn – Bemærk! uredigeret udgave.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sange fra Landskabet

27. oktober 2012

 

Erik Grip kommer til Egense Forsamlingshus den 2. november kl. 20 og synger sine velkendte og afholdte viser. Erik Grip har tidligere været i Egense og samlede fulde huse, og nu ser vi frem til endnu en koncert med nye og velkendte numre.

Erik Grip er især kendt for sine fortolkninger af danske digte, sange og viser. Han kan fortolke gamle Grundtvigs digte, Sigfred Pedersen tekster og vores allesammens Halfdan Rasmussen.

Erik Grip debuterede i Tivolis Visevershus i 60’erne og har siden turneret rundt til de fleste festivaler, kirker og forsamlingshuse i Danmark. Vi kender ham fra ”Rose skal vi danse”, ”Åbent Landskab” og ”Velkommen i den grønne lund”, sange mange kan synge med på.

Billetter, kr 110 i forsalg/120 på døren, kan bestille hos: evaagger@hotmail.comKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nye filmoplevelser i Baggårdsbiffen

26. oktober 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Du kan se nye kvalitetsfilm fra hele verden i Baggårdsbiffen tirsdag aften i ulige uger. Det er endda blevet billigere.

 

AF JENS SCHNABEL
jensschnabel@hotmail.com

 

Baggårdsbiffen holder til hos AOF i Vestergade. Konceptet er at vise nye film fra hele verden. Det resulterer typisk i smalle film, men der sigtes ikke mod nogen fast genre, blot kvalitetsfilm, så længe de ikke har været vist i biografen før. Faktisk er filmene så nye, at den norske ”Oslo 31. august” måtte skubbes, fordi den var for ny.

Baggårdsbiffen konkurrerer således ikke med Scala, men har et samarbejde, hvor det aftales, hvem der viser hvad.

Baggårdsbiffen er organiseret som en filmklub og må ikke forveksles med Baggårdsteatret. Filmklubben har sin oprindelse i 70’erne, hvor den holdt til ved Kloster Moster. På den baggrund er den også traditionsbundet med besøgende lidt oppe i årene.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php