Monthly Archives: december 2012

Tak for i år

31. december 2012

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Redaktør, mitsvendborg.dk

 

Kære læser

Jeg ønsker alle et godt og lykkebringende nytår, med tak for et 2012 med mange gode input og saglig debat her på mitsvendborg.dk.

 

2012 har været det til dato travleste år her på redaktionen. Dette skyldes ikke mindst de tre magasiner THURINEREN, TØSINGEN og mitsvendborg.dk – MAGASIN, som tilsammen udkommer 14 gange om året på henholdsvis Thurø, Tåsinge og i Svendborg midtby, samt hvor alle historier kan læses her på bloggen. Tre magasiner som alle tager afsæt i ’den gode historie’ som det helt centrale omdrejningspunkt i og omkring vores sydfynske område. Og de gode historier er der i massevis, skulle vi hilse og sige her på redaktionen. Vi er derude – så vi ved det.

 

2013 bliver et mindst lige så spændende år for læserne. Det kan jeg garantere. Allerede i februar vil du opdage, at mitsvendborg.dk vil mere, kan mere og gør mere for at skabe mere positiv fokus på Svendborg. Endnu engang gør vi op med myterne om hvor elendigt det står til, og bruger i stedet kræfterne på at vise læserne det sande billede af Svendborg.

 

Det er sagt før og siges gerne igen: vi gør alt hvad vi kan for at spænde ben for middelmådigheden.

 

mitsvendborg.dk har nu været en del af mediebilledet på Sydfyn i fem år. Bloggen opstod som følge af en utilfredshed med et uæstetisk boligbyggeri i Svendborg bymidte, og blev talerøret på nettet for borgerne til byens lokalpolitikere og embedsværk. Og ret hurtigt blev bloggen den naturlige platform for den gode saglige debat i byen, med det klare formål, at skabe mere synlighed om aktuelle byudviklingsrelaterede temaer. Den offentlige debat blev kvalificeret med mitsvendborg.dk.

I dag er mitsvendborg.dk det naturlige valg, når nye spændende ting opstår i Svendborg. Når nye ideer og tanker møder dagens lys for første gang. Og når store emner kræver åben debat, for at kunne blive realiseret i samhørighed med de mennesker som bor og lever her.
Og så er der naturligvis alt kulturen i Svendborg – som du kan holde dig ajourført og opdateret med på mitsvendborg.dk.

 

Rigtig godt nytår Svendborg.Kommentarer: 1 kommentar

Jura i øjenhøjde

28. december 2012

(Foto: mitsvendborg.dk)


mitsvendborg.dk giver læserne kvalificerede svar på jura-spørgsmål i samarbejde med advokat Claus Olsen, Advokathuset Svendborg. 

 

Ugifte samlevende arver ikke hinanden – husk testamente!

Min samlever og jeg har boet sammen i ca. 17 år. Vi har et barn sammen, og derudover har min samlever 2 børn fra et tidligere forhold.
Hvordan er vi stillet, når den ene af os til sin tid dør?

 

De Ugifte

 

Kære Ugifte

Lad os først slå fast: Ugifte samlevende arver ikke efter hinanden, med mindre der er oprettet testamente om dette. Dette er fortsat retstilstanden efter den arvelov, som trådte i kraft den 1. januar 2008.

Efter Arvelovens § 87 kan der oprettes et såkaldt udvidet samlevertestamente, hvorefter 2 personer ved testamente kan bestemme, at de helt eller delvist vil arve hinanden og arves, som var de ægtefæller. Det kan dog ikke i et testamente bestemmes, at lovens regler om arv vedrørende fælleseje, herunder reglerne om uskiftet bo, skal finde anvendelse.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Finanslov uden grøn energirenoveringspulje

28. december 2012


GO2Green skal være de første til at beklage, at der ikke blev afsat en grøn energirenoveringspulje til de private boligejere, eller at håndværkerfradragsordningen blev videreført i finansloven for 2013

AF NIELS CHRISTIAN NIELSEN, Projektleder i GO2Green

  

Uden et direkte økonomisk incitament for boligejerne risikerer den positive udvikling i energirenovering af de private boliger at gå i stå.
Det var et vigtigt element i energiforliget fra marts 2012 at oprette en energirenoveringspulje på 500 mio. kroner i 2013 og tilsvarende beløb i 2014 målrettet den private boligejer. Puljen var allerede en del af sidste års finanslovsforhandlinger mellem regeringen og Enhedslisten. Denne ordning skulle erstatte den nuværende håndværkerfradragsordning. Imidlertid er energirenoveringspuljen nu også skrottet i den vedtagne finanslov for 2013.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Polkageist på Hansted

27. december 2012

Polkageist
Fredag den 28. december på Hansted

 

Polkageist er et af de mere sprælske og uforudsigelige indslag på den danske musikscene. Musikken er en slags power-polka med inspiration fra salsa, calypso, funk, rock, balkanmusik m.m.m. Blandt komponisterne findes navne som H.C.Lumbye, Jimi Hendrix og Duke Ellington. I hænderne på disse fire fremragende musikerebliver det en forrygende cocktail, der ikke lyder som noget andet man har hørt før! Polkageist spiller power polka fra H.C. Lumbye til Hendrix, fra Weather Report til Lørdagspigerne. De kommer kloden rundt på mest swingende og charmerende vis, med deres ekvilibristiske musikalitet og en smittende glæde.

 

Øyvind Ougaard – harmonika
Anne Eltard – violin
Thommy Andersson – bas
Klaus Menzer – trommerKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Galleri Q vokser

26. december 2012

Otte Qvinder i kreativt hus på havnen i Svendborg

 

AF MALENE KLINT NIELSEN, Galleri Q

 

Det sidste halvandet år har Galleri Q ligget i Bagergade. Da behovet for større lokaler meldte sig, og da der samtidigt blev et skønt lejemål ledigt på Havnen i Svendborg, valgte galleriet at udvide kunstnergruppen med fire nye medlemmer, så vi nu er otte Qvinder.

Vores værker spænder fra akvarel, akryl og grafik til smykker, tekstil, flet, keramik og skulptur. Med denne mangfoldighed af kunst og kunsthåndværk håber vi at vække folks nysgerrighed.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Virksomheders idéer i ja-hatten

25. december 2012

Virksomheders idéer i ja-hatten

 

En ønskeseddel fra lokale virksomheder til Miljø og Teknik i Svendborg Kommune er nu blevet opfyldt – procedurer er blevet ændret og nye projekter sat i søen som direkte følge af to dialogmøder med ledere fra lokale virksomheder.

 

Gode erfaringer med startmøder
Ved større byggeprojekter har virksomhederne anbefalet, at Svendborg Kommune holder et startmøde med alle involverede ude på det sted, hvor arbejdet skal udføres. Det har kommunen sat i værk, og både medarbejdere og virksomheder har gode erfaringer med den metode. Der bliver nemlig skabt en samarbejde om sagsbehandlingen helt fra starten af, og det giver et smidigere sagsforløb.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi ønsker dig en glædelig grøn jul

24. december 2012


Finanskrise eller ej – når det er jul, så skal vi forkæle og forkæles. Men det er ikke al julehygge, der er lige godt for klima, energi og pengepung. Her er en kort guide til en grøn jul.

 

AF METTE THILLERUP, Energitjenesten

 

Højteknologi
De fleste hjem har allerede nu et stort fladskærms-tv i stuen, så nu er det børneværelserne, soveværelset, køkkenet og måske badeværelset, der skal ”ha´ en flad”. De flade TV bruger mindre strøm end de gamle billedrørs-tv, men tendensen er jo, at vi køber flere og større TV, og så er den strømbesparelse væk. Jo større skærm, jo højere elforbrug. Vælg LED frem for LCD og undgå helst plasmaskærme.

 

Køkkenet
Køkkenet hiver en suveræn førsteplads hjem, når det drejer sig om elektriske hjælpemidler. Kogende vandhaner er, trods producenternes reklamer, sjældent energibesparende. Tests fra Teknologisk Institut påpeger, at vandhanens standby-forbrug er højt og koster dig 200 kr. om året.

Kaffemaskiner er en hel videnskab – de går imod alle tendenser og bliver større og større. De kan kværne, dampe, brygge og holde en tilpas temperatur … og så kan den flå din pengepung for over 4.000 kr. årligt for elforbruget alene for 4-5 kopper kaffe om dagen. Tak for kaffe, sir´ jeg bare.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

1300 m2 solceller på Ollerup Efterskole!

24. december 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Ollerup Efterskole foretager en kæmpeinvestering i et 1300 m2 solcelleanlæg, der skal finansiere skolens samlede forbrug af elektricitet. Og det er ret meget!

 

Selv om det er mørkt og vinter derude. Og selv om spurven sidder stum bag kvist – satser Ollerup Efterskole på solen. Solen bliver snart den primære energikilde på Ollerup Efterskole, der nu investerer i et kæmpe solcelleanlæg, der fremover skal producere al strøm til hele skolen, til 114 elever, tre medarbejderboliger, storkøkken og pedelafdeling, scenelys og instrumentforstærkere osv.
– I løbet af foråret bliver vi altså CO2 neutrale hvad angår strøm, fortæller forstander Jesper Vognsgaard!
Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Svendborg søger nyt stadsensemble

23. december 2012

 

Musikrådet er klar med spændende udfordringer til lokale musikere i det nye år

 

Når det nuværende stadsensemble TangoCatz! takker af lørdag d. 5. januar, er Svendborg Musikråd sammen med musikskolen og Svendborg Kommune for alvor i gang med at lede efter afløserne.  Den helt unikke stadsensembleordning, som er den eneste af sin art i Danmark, har et grundbeløb på kr. 55.000 at gøre godt med i et år, og der søges om et ensemble med tilknytning til Svendborg Kommune  – enten i form af en veletableret duo eller en erfaren kapelmester med et større musikalsk netværk.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nytårs-blues på Strandlyst

22. december 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Raiders på Strandlyst
Lørdag d. 29. december kl 23

 

Det er ved at være sidste udkald for bluesfans i året 2012, og det får bluesbandet Raiders til at lægge vejen forbi Strandlyst to dage før det nye år skydes igang.

Raiders, som ses på billedet ved en koncert i Krøyers Have i sommer, spiller rå og uforfalsket guitarblues med to af landets bedste på banen: Henning Kaae og Keld Andersen – sidstnævnte med en af rigets mest autentiske og uforfalskede bluesvokal.
Krumtappen i bluesmaskinen Raiders udgøres af rytmegruppen Per Vincent på trommer og Ole Dorf, bas.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php