Monthly Archives: januar 2013

Flere fe’e fisk på Sy´fyn

31. januar 2013

Flere fe’e fisk på Sy´fyn – Kobberbækken og Trappebækken undersøges med henblik på åbning

 

Flere havørreder på Sydfyn. Og endnu mere omsætning inden for lystfiskerturismen. Det kan blive følgen af de undersøgelser, som finder sted i disse uger ved Trappebækken og Kobberbækken, hvor det undersøges, om der kan åbnes for vandløbet fra det sted, hvor de to løb løber sammen midt i Svendborg, og ud mod kysten.

 

– Vi har netop fået 257.000 kroner af Havørred Fyn, til at fra undersøgt hvilke muligheder der er for at åbne for udløbet af Trappebækken og Kobberbækken samt fjerne spærringer og dermed skabe passage for havørreden. Vandløbene er i forvejen nogle af de rigtig fine fiskevandløb i kommunen, men bare uden fisk. Hvis vi får åbnet for den sidste del af løbet, giver det kanongode gydemuligheder for havørreden – og det er der altså rigtig god mening i, fortæller Lene Strøm Pedersen fra Miljø og Teknik, Svendborg Kommune.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Årets første mitsvendborg.dk – MAGASIN er på gaden

30. januar 2013

Så er årets første mitsvendborg.dk – MAGASIN til download her på bloggen. Det trykte magasin er på gaden de kommende dage. 

Glæd dig til 40 sider med spændende Svendborg-historier, hvor du også kan stifte bekendskab med nye klummeskribenter, og for første gang se det nye ‘look’ vi her i år præsentere.

Og så er der 12 sider med temaet VÆKST i Svendborg, som vi stiller skarpt i denne udgivelse. Vi har ovenikøbet valgt at husstandsomdele dette tillæg i hele Svendborg Kommune.

DOWNLOAD mitsvendborg.dk – MAGASIN februar 2013Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jagten på det gode liv

30. januar 2013

Omkring 23 unge og voksne fra de nordiske Cittaslowbyer besøger Svendborg i perioden fra den 31. januar til den 3. februar.

De unge mennesker i alderen fra 16 til 18 år skal være med til at beskrive ’Det  gode liv’ for unge mennesker.
I den sammen hæng skal de besøge Oure Gymnasie, Ollerup Efterskole, snakke med repræsentanter fra politiske ungdomsafdelinger, besøge Forsorgsmuseet, overvære en bokseturnering og sidste men ikke mindst lave mad sammen.

Med disse ingredienser i tankerne skal de unge mennesker ’koge en ret sammen’ og prøve at give deres opskrift på ’hvad det gode liv er’ når man er ung og bor i en Cittaslowby.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kunsten at elske sig selv – og dermed andre

30. januar 2013

Valentinsdag torsdag d. 14.02. med med Joan Ørting, Galleri Storm & Hotel Troense

 

 

Joan Ørting, Galleri Storm og Hotel Troense samarbejder om en  sanselig Valentinsdag med kunst, foredrag og gastronomi. Arrangementet er for både par og singler, der har lyst til at opleve varmen og livsglæden i en kold vintertid.

 

Ægte kærlighed kommer indefra. Hele livet skal du være sammen med dig selv, så hvorfor ikke gøre dig selv til din mest trofaste og kærligste ven. Når du har et varmt kærlighedsforhold til dig selv, vil du opdage hvor meget kærlighed, der pludselig kommer til dig udefra. Det du tænker om dig selv, vil du få igen, så hvorfor ikke gøre dette liv til en kærlighedsfest?

Joan Ørting giver i sit foredrag på Hotel Troense sine bedste bud på, hvordan vi kan give kærligheden bedre vilkår. Både i parforholdet og i singlelivet. Der vil på denne Valentinsaften blive givet nye og effektive kommunikationsværktøjer.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hylende hyæner indtager Naturama

29. januar 2013

Hylende hyæner indtager Naturama

Åbningskoncert søndag d. 3. februar kl. 14

Naturama åbner for 2013-sæsonen med et brag af en koncert med Jeppe & Jazzhyænerne. Der bliver svedende samba, swingende jazz og melankolske børneballader, når Jeppe Vig, kendt fra Lille Nørd og SommerSummarum, og de fem hylende hyæner lægger vejen forbi Naturama på søndag.

 

Jeppe & Jazzhyænerne
De seks hyæner indtager det blå univers på Naturama og spiller en masse gode numre fra deres nye CD “Jeg vil ud”. De kan hurtigt få børnene til at danse, synge og grine, når Jeppe hopper i søsterens røde kjole, bager kiksekager og giver den gas på scenen. De seks musikere har samtidig en mission. De vil lukke børnene ind i jazzens toner og skæve univers. Sangene handler om en helt almindelig dreng og hans hemmeligheder, følelser og skøre tanker. Numre som ”Jeg elsker dej”, ”Tiden” og ”Ormen” er i øjenhøjde og børnevenlige, og alt kan ske, når musikken spiller. Det er underholdning i særklasse med cremen af dansk jazz. Glæd jer til en fest med flødeskum på toppen. Foruden Jeppe Vig består bandet af Martin Stender på saxofon, Bjørn Heebøl bag tromme, Mathias Holm på piano, Morten Mandel på bas og Regin Fuhlendorf på guitar.

 

Koncerten er gratis, når entréen er betalt. Børn (0-17 år) har gratis entréKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Romantisk week-end

29. januar 2013

www.guldsmed-lauridsen.dk

 

Guldsmed lauridsen giver 20% rabat på forlovelses- og vielsesringe og på alle hjertesmykker*

Fredag den 1. februar kl. 14-18  og lørdag den 2. februar kl. 10-15

 

Se hele den imponerende kollektion af forlovelses- og vielsesringe i stål, titan, sølv og guld fra Aagaard og få 20% rabat ved køb af ringe i denne weekend. Vi byder på en tår at drikke, har lagt dug på bordet og er sammen med jer klar til at finde de helt rigtige ringe.

Restaurant 5 byder på smagsprøver og er klar til at drøfte muligheder for en gourmet bryllupsmenu fredag mellem 15-17.

 

Flotte præmier i februar og marts
Alle der køber ringe og svarer på et enkelt konkurrence spørgsmål i februar og marts deltager i lodtrækningen om

A) Ringene I vælger – kvit og frit.

B) Overnatning for 2 i brudesuiten på Hotel Svendborg,
     incl. morgenmad på sengen.

C) Brudebuket til en værdi op til kr. 1.000,-  fra Blomster På Strøget

D) 3 x 1 flaske champagne fra Vinspecialisten

 

* gælder ikke soldier to soldier og hjemtaget varer.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

50’er fest på RASMUS på lørdag

29. januar 2013Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vinterjazz med dansk-brasiliansk kvartet

28. januar 2013

Den danske bassist Morten Ankarfeldt har inviteret sine musikalske venner fra Brasilien til Danmark for at give koncert i Giant Steps torsdag aften d. 31. januar.

Giant Steps præsenterer varme toner i en kold tid

Vinterjazzen fortsætter i Giant Steps, og torsdag d. 31. januar kl. 20 præsenterer foreningen igen musik fra de varme lande på Arne B.  Denne gang er der besøg af kontrabassisten Morten Ankarfeldt, hvis mange rejser til Rio de Janeiro over de seneste 5 år har sat sit præg på den begavede og efterspurgte danske musikers udtryk. Jazzen og den nordiske tone har fået tilført et tvist af de livsglade og forførende brasilianske rytmer – ikke mindst på grund af samarbejdet med Caio Marcio. Den unge guitarstjerne udmærker sig specielt ved sin melodiske improvisation og sine spændende og smukke kompositioner. Marcio har akkompagneret nogle af Brasiliens største stjerner og turnerer flittigt i både Europa og USA. Nu er de begge klar med en stribe releasekoncerter i forbindelse med udgivelsen af deres nye CD “Rio em Vermelho e Azul”, og turen går naturligvis også lige lukt ind i Giant Steps’ vinterhule.

 

Med sig har de en af Danmarks fineste saxofonister Christina von Bülow, hvis lyriske tone og melodiske sans passer perfekt ind i dette inciterende møde mellem nord og syd. Det samme gør brasilianeren Cassius Theperson, der er på stikkerne med et levende og energisk trommespil.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

SHAKE – rattle and roll på RASMUS

28. januar 2013

Fedt i håret, stramme hvepsetaljer og rock ’n roll.

Værtshuset RASMUS skruer tiden 60 år tilbage, når de lørdag den 2.februar holder 50’er fest med alt hvad dertil hører. Og hvad kunne være mere autentisk end at invitere de lokale rock ’n rollere fra SHAKE til at indtage scenen og værtshuset sammen med gæsterne den aften.

SHAKE er rock ’n roll uden så mange dikkedarer. Tre gamle kendinge fra musiklivet i byen, henholdsvis Ole Dorf på bas/vokal, Per Vincent på trommer og Christian Jensen på guitar og vokal, har ry for at give publikum en på opleveren, i et tilpas fremadrettet og direkte udtryk, som det bliver vanskeligt at sidde stille til.
Sammen har de dykket i de gamle rock-gemmer, og fundet det bedste frem fra det store rock `n roll varekatalog gennem de sidste 60 år, og tager gæsterne med på en rejse sammen med kunstnere som: Little Richard, Elvis Presley, Chuck Berry, Tottas Bluesband, ZZ Top, John Hiatt, JJ Cale og Creedence Clearwater Revival.

Trioen garanterer, at en aften i selskab med SHAKE ikke bliver kedelig, og lover publikum 100% rock ´n roll i ordets absolut bredeste forstand. Og så er der en gratis 50ér velkomstdrink til alle som kommer i ægte 50’er udklædning.

SHAKE sætter strøm til værtshuset kl.22.30Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Huleklatring i Afrika

27. januar 2013

Foredrag med eventyrer Lars Christian Prytz

Torsdag d. 31. januar kl. 19-21.30 på Naturama
Nogle bestiger de højeste fjeldtoppe, mens andre klatrer den anden vej. Torsdag d. 31. januar kl. 19-21.30 får Naturama besøg af eventyrer Lars Christian Prytz, som fortæller om sine klatreoplevelser i Namibia.

 

Jordens spektakulære rum
Lars Christian Prytz har rejst i Afrika mange gange og besøgt spændende huler. Denne aften går turen til Namibia, hvor spektakulære rum i jordens lønkamre åbner sig for dem, som vover sig der ind. Sammen med Lars kommer vi under jordens overflade, hvor der er fantastiske formationer, drypsten og underjordiske søer. Huleklatring er ikke for folk med klaustrofobi. Ikke alle huler er lige fremkommelige og kræver erfaring og udstyr. Lars fortæller også om det forskellige udstyr, han bruger på sine ture.

 

Billetter
Prisen er 100 kr. pr. person inkl. kaffe og kage. Billetter til foredraget kan reserveres på hverdage kl. 10-14 på telefon 2488 6206.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php