Monthly Archives: februar 2013

Enhedslisten vil ikke acceptere besparelser på de ældre og handicappede

28. februar 2013

Læserindlæg
AF JESPER KIEL, byrådsmedlem for Enhedslisten

Der er lagt op til på prisstigninger på de ældres mad og indførsel af robotstøvsugning i budget, disse og flere andre besparelser i 2014 vil Enhedslisten i ikke acceptere og har krævet besparelserne i socialudvalget behandlet i byrådet tirsdag 5. marts.

 

– Det er ikke bare urimeligt, at det igen er samfundets svageste som nu skal betale for krisen og regeringens nedskæringspolitik, men det er også en hamrende udemokratisk procedure budgetpartierne har planlagt. Alle de mange besparelser i budget 2014 behandles kun i udvalgene og vil være fejet ind under gulvtæppet i det tekniske budget, når vi kommer frem de egentlige budgetforhandlinger. Derfor har jeg krævet besparelserne behandlet i byrådet, så de kommer frem i lyset, forklarer Enhedslistens byrådsmedlem Jesper Kiel, der ikke selv sidder i Socialudvalget.

Enhedslisten vender sig også kraftigt i mod de besparelser der på kommunens institutioner for handicappede, som utallige gange er blevet skåret ned. 

Læs om besparelserne i referatet her.
Referat af møde i Socialudvalget 4. feb. 2013Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kom og mød Verdens Børn!

27. februar 2013

På Svendborg Bibliotek har du muligheden for tirsdag d. 5. marts kl. 19.30 at møde organisationen Verdens Børn.

Dorrit Bruselius viser billeder og fortæller om sine indtryk fra rejser i Indien. Den lokale formand for Verdens Børn, Helle Holten, fortæller og viser billeder fra åbningen af organisationens børnehjem i Durgapur i Indien. Mens Lars Bo Simper vil fortælle om sit besøg på VB´s børnehjem for døve børn på Sri lanka.

I pausen kan man købe Samosa, som er en indisk specialitet.

Billetter sælges på www.svendborgbibliotek.dkdet skerKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Happy Friday hos Guldsmed lauridsen

26. februar 2013

www.guldsmed-lauridsen.dk

Happy Friday

åbent til kl. 20.00 på fredag

 

GRATIS*
Alle vores smilende kunder får en æske chokolade og deltager i lodtræningen om 2 fribilletter til en sjov aften på Svendborg Teater i april, til farcen ”skaf mig en tenor”.

 

60% rabat
På Spinnings: link- diamant- og guld smykker kan du ved kassen rafle dig til mellem 10-60% rabat. 30% på alle øvrige Spinning smykker.

 

* ved køb af varerKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Røboe & Kaae Acustic Blues duo på Strandlyst

26. februar 2013

Koncerten arrangeres i samarbejde med:

Røboe & Kaae Acustic Blues duo
Strandlyst
Lørdag den 16.marts kl. 23:00

 

Delta Blues, Country blues, Texas, Memphis og Piedmont Style.
Forrige århundredes musik fra de sydlige stater i USA spillet af modne musikere med musikalsk indsigt, teknisk kunnen og dyb kærlighed til blues musikken.

 

Henning Kaae – 6 og 12 strenget guitar, vokal

Per Røboe – Mundharmonika, vokalKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sundhed på en ny måde

25. februar 2013

Foredrag med Per Brændgaard

Stokkebækskolen Afd. Gudme

Tirsdag den 26.februar kl. 19

 

Per Brændgaard vender op og ned på de traditionelle opfattelser af motivation og sund livsstil, og han gør op med mange myter. Det er både underholdende, befriende og inspirerende. Foredraget er for alle – uanset hvor lidt eller meget man interesserer sig for sundhed. Deltagerne vil gå hjem med konkrete idéer til, hvordan man også kan se på sundhed i sin dagligdag.

 

Foredraget er arrangeret af  LOF SYDFYN

Billetter á 100,- kr i døren eller på www.lofsydfyn.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Torvet – igen, igen..

25. februar 2013

(Foto: mitsvendborg.dk)


Kom nu ind i kampen Svendborg!

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

’Omsider sker der noget forandring’. Sådan lød begejstringen, da mitsvendborg.dk i december kunne afsløre planerne for århundreders største byomdannelse i Svendborg midtby. Et kæmpe udviklingsprojekt til 69 mio. kroner, som sammen med Real Dania, der skyder 22 mio kroner i projektet, skal puste nyt liv i Svendborg bymidte, og gøre den mere attraktiv og inspirerende at færdes i for såvel de handlende, byens gæster og for de mennesker som bor og lever i Svendborg.

 

Men, for tilsyneladende skal der altid være et men, når vi taler om byudvikling i Svendborg. Nu viser det sig, at 15 parkeringspladser på Torvet i værste fald kan medvirke til, at hele ideen i projektet med at forene funktionalitet med fleksibilitet kan gå i vasken. Og det kan vel næppe komme bag på nogen af byrådets medlemmer, hvilke præmisser der ligger til grund for det projektforslag, som en enig dommerkomité har udpeget, at der skal gå videre med opgaven at omdanne Svendborg bymidte og den store sammenkobling med havnen. Eller kan det?

Læs mereKommentarer: 15 kommentarer

Fynsk musikaften i Giant Steps

24. februar 2013

Guitaristen og kapelmesteren Jakob Holm står på scenen i Giant Steps torsdag aften d. 28. Februar.
www.giantsteps.dk

Odense- og Svendborgmusikere leverer fed jazzblues

 

Da Jakob Holm i 90’erne rejste fra Svendborg, blev Odense og ikke mindst byens musikkonservatorium den unge musikers faste base i nogle år. Her blev jazzguitaren for alvor filet til, og her begyndte et intenst musikalsk venskab med saxofonisten Anders Medin og trommeslageren Anders Mogensen, der bl.a. førte til udgivelse af to meget roste udgivelser, hvor også kontrabas-legenden fra USA Marc Johnson medvirkede. Senere blev det København, der trak, og efter en vild og voldsom flirt med bluesmusikken er Holm nu tilbage på jazzsporet, men stadig hører man en fed blues’et grundtone. Samarbejdet med de gamle våbenbrødre, som begge spiller med et fænomenalt drive og en uovertruffen instrumentbeherskelse, er genoptaget, og den fremadstormende kreative Richard Andersson har fået bassen overdraget.

 

Jakob Holm, hvis kompositioner ofte er enkle og medrivende, har gennem årene udviklet et stort teknisk overskud og fremstår i dag som en af landets mest kompetente og personlige guitarister.   

 

Torsdag d. 28. februar kl. 20 kan publikum glæde sig til at høre hele det fynske hold, når Giant Steps inviterer Jakob Holm indenfor på Arne B.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rabbits fik armene ned igen

23. februar 2013

AF ERIK KIRK, Sportschef Radio Diablo

 

Svendborg Rabbits sikrede sig 1.pladsen i grundspillet torsdag med sejr over Bakken Bears, men lørdag kom Svendborg ned på jorden igen, da de tabte hjemme til Værløse med 89-92. 
Topscorer for Rabbits blev Claus Magaard med 20 points. Han sagde efter opgøret.

Hør interview med Claus Magaard

 

Hør interviewet fra Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn – Bemærk! uredigeret udgave.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvor går Mellemøsten hen?

23. februar 2013

Foredrag med Hans Henrik Fafner
Torsdag d. 28. februar kl. 19.30
Svendborg Bibliotak 

 

Hver dag kommer der nye oplysninger om bomber, dræbte og politiske omvæltninger i Mellemøsten. Hvad sker der? Ja, det kan man måske blive lidt klogere på når Svendborg Bibliotek får besøg af korrespondent for Weekendavisen Hans Henrik Fafner torsdag d. 28. februar kl. 19.30.

Det arabiske forår har ført til store omvæltninger, men ikke nødvendigvis til mere ro, og forholdet mellem Israel og den arabiske verden har ikke været så dårligt i lang tid.

Kan de islamiske bevægelser sikre demokrati og menneskerettigheder? Og hvad betyder demokrati i den del af verden? Hvor kommer Det Muslimske Broderskab fra? Og hvorfor fylder religionen så meget i udviklingen? 

Hans Henrik Fafner har i de seneste 20 år skrevet om Mellemøsten med fast base i Tel Aviv. Han vil tegne de store træk op i udviklingen, men også kaste et blik ind bag kulisserne og dermed give sit bud på de aktuelle problemer og udfordringer til Europas nærmeste nabo.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Rabbits ligger sikkert på 1.pladsen

23. februar 2013

AF ERIK KIRK, Sportchef Radio Diablo

 

Svendborg Rabbits vandt topkampen i egen hule med resultatet 95-90 over Bakken Bears. Med sejren er Svendborg sikker på 1.pladsen i grundspillet trods to kampe endnu.
Adama Darboe var storspillende, og glad for sejren efter kampen.

 

Hør interview med Adama Darboe

 

Hør interviewet fra Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn – Bemærk! uredigeret udgave.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php