Monthly Archives: marts 2013

Dialogmøde i nordre bydel

31. marts 2013

www.svendborgbloggen.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sommerturisme er vinterarbejde

31. marts 2013


(Foto: mitsvendborg.dk)

HorrorNights er tilbage på Valdemars Slot.
De to har indgået en ny aftale, så nu kan der igen gyses, grines og hvines på Tåsinges største turistattraktion. Markedsføringen for sæson 2013 kan gå i gang for alvor, og koordinator Christina Jarlgaard er godt forberedt.

 

 AF PER VINCENT

 

Det begyndte allerede sidste år

– Hen mod slutningen af en sæson begynder vi at planlægge den næste så den første markedsføring kan begynde til september, og arbejdet kører hen over vinteren. Der er et væld af aftaler og detaljer der skal helt på plads, kontrakter skal udformes og forhandles, der er mange møder undervejs, så der er rigeligt at se til, fortæller Christina Jarlgaard, der samtidigt har passet et kursusforløb.

Valdemars Slot er tilknyttet Destination Fyn og en af de ni seværdigheder i samarbejdet ”De Fynske Attraktioner”.

 

Pop
Der bliver brugt meget tid og energi på koncerterne, og ja: Runrig kommer igen, og til sommer er det noget helt særligt, for bandet spiller sin 40 års jubilæumskoncert i slotsparken på Tåsinge.

Det er også sikkert, at Kim Larsen kommer med Kjukken og Michael Falch, og Tina Dickow kommer i selskab med Thomas Helmig.

 

Fyn Open
Museerne, mini-golf-banen, slottet, loppemarkedet, livsstilsmessen, slotsløbet, udstillingerne, restauranten og alt det andet skal være top-tunet og klar til åbningen.

Det begynder med slottet Palmesøndag, og så kommer de andre attraktioner på tidspunkter der passer. En af de nye ting i år er Fyn Open i minigolf den 1. september, og der er også et par nye navne i staben:

Claus L. Olesen er fuldtidsansat som naturvejleder. Han arrangerer guidede ture, og han lægger ud allerede i Påsken med et tema om Grønland. Morten Holtegård er det andet nye ansigt på Valdemars Slot. 1. marts overtog han forpagtningen af restauranten.

Så de er godt i gang, alle dem der sørger for, at vi andre kan nyde sommerdage- og aftener på en af Fyns største turistattraktioner.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Han laver tøsingernes gravsten

30. marts 2013


Torben Jørgensen i gang på værkstedet på Vesterballevej i Strammelse.
(Foto: mitsvendborg.dk)


Elvira Madigan og Sixten Sparre er blandt dem hvis sten har været på Torben Jørgensens værksted

 

AF PER VINCENT

 

Han har nusset, renset, pudset og gjort sig umage med arbejdet, for det er selvfølgelig en helt særlig opgave, når man er stenhugger på Tåsinge. Sixten Sparres og Elvira Madigans gravsten præsenterer sig som helt nye efter at Torben Jørgensen har givet dem lidt mere end en kærlig hånd.

Nu er de tilbage på plads på Landet kirkegård så enhver kan se dem efter renoveringen af det romantiske pars gravsted.

– Det hele har fået en tur. Jeg har renset og slebet selve stenen, og de smukke, gamle bogstaver er også blevet renset, så nu ser det hele fint ud igen, fortæller Torben Jørgensen med en vis stolthed. Det er trods alt en rigtig Tåsinge-seværdighed, han har haft fingre i.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Frisør og blomsterbinder på samme tid

29. marts 2013


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Du kan både blive klippet og få lagt en dekoreret og langtidsholdbar neglelak hos Signe Dam i FrisørGården på Sundbrovej 79. Og så kan du samtidig købe en flot buket blomster med hjem fra Gårdbutikken, som ligger på samme matrikel. Blomsterbuketterne binder Signe Dam selv, ligesom hun også selv passer frisør-salonen. Man må sige, at det er en kvinde med et drive udover det sædvanlige, som vi besøgte denne frostklare februar formiddag.

 

Vi bliver mødt med et stort smittende smil, da Signe Dam tager i mod os i døren til FrisørGården. I den bagerste del af huset er her indrettet en top-moderne frisør-salon, hvor Signe Dam driver sin forretning. Lige udenfor er der udsigt over markerne i de naturskønne omgivelser, hvor hun og hendes mand Nicolai for for halvanden år siden valgte at bosætte sig.

Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Riv det bare ned!

28. marts 2013

Hvad skal vi med vores bygningskulturarv? 
(Foto: mitsvendborg.dk)


Husene vi bor i, bygninger, pladser og landskaber er vore egne – men også vores fælles ansvar.
Betyder de gamle huse noget, eller skal vi rive dem ned? Og er de nye huse overhovedet bedre?

 

Foreningen for Bygnings- og Landsskabskultur for Sydfyn lægger op til en spændende aften sammen med AOF Svendborg torsdag d. 4. april. 2013 kl. 19.30 i Vestergade 23, Svendborg.

 

Hvad er bygningsbevaring god bygningskultur?
Hvad er det og hvad skal vi med de gamle huse? skal de rives ned for at give plads til nye bygninger? hvem skal bestemme? og hvorfor skal vi overhovedet gemme på det gamle?

De spørgsmål stiller arkitekt Mogens Victor Andersen, bestyrelsesmedlem i By og Land-Sydfyn og leder af Center for Bygningsrestaurering på Syddansk Erhvervsskole, når han indleder debat-aftenen om kulturmiljøer og kulturarv med eksempler på situationen i dag.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

De prøvede virkeligheden som politiker

27. marts 2013


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Mandag den 4. februar havde Tåsinge fire repræsentanter i Folketinget. De fremlagde to lovforslag

 

AF PER VINCENT

 

– Vi er blevet klogere, og vi er imponerede.

Alle indtrykkene fra besøget på Christiansborg skal have tid til at fæstne sig, for der er mange, og nogle af dem er store.

Sammen med 175 andre skolelever fra hele landet, var Cecilie Laursen, Sara Hollænder, Mads Winzentsen og Jacob Mortensen fra Tåsingeskolens 8. C på Christiansborg. Med stor stolthed.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svedige bluesveteraner på Strandlyst

26. marts 2013

Der bliver draget omsorg for hinanden i bluesorkestret Raiders
(Foto: mitsvendborg.dk)


Raiders
Strandlyst, lørdag den 30.marts kl.23:00

Raiders er bluesmusik spillet af voksne mænd med indædt kærlighed til genren.

I front er det Keld Andersen og Henning Kaae, som begge er blandt landets bedste bluesguitarister. Samtidig leverer Keld Andersen den ultimative danske bluesvokal.

Raiders har rødder i Svendborgs legendariske bluesmiljø fra forrige århundrede, og besætningen er igen den originale, som den så ud fra starten, som nu er for en halv snes år siden, idet Ole Dorf er tilbage på bassen. Den anden halvdel af maskinrummet er Per Vincent, trommer.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Mød Svendborgs nye Stadsensemble på lørdag

26. marts 2013


Kapelmester Anders Ringgaard blæser i hornet påskelørdag kl.13 på Harders.
(Foto: mitsvendborg.dk)


Påskelørdag inviteres hele Svendborg til koncert
 

 

For lidt over en måned siden blev den lokale musiker, komponist og kapelmester  Anders Ringgaard udpeget til at varetage stadsensembleopgaven i Svendborg det næste år, og  nu er den dygtige og erfarne spillemand klar til at præsenterer sin musik for Svendborgenserne.

Det sker lørdag d. 30. marts fra kl. 13 – 14, hvor Anders Ringgaard sammen med Svendborg Kommune og Svendborg Musikråd inviterer til gratis middagskoncert på Harders. Publikum kan simpelthen lige efter påskehandlen på Torvet spadsere ned ad Møllergade, følge lyden fra musikken ind i Ribers Gård, videre hen over de toppede brosten – og derinde i det hyggelige gamle bindingsværkshus er det lagt i oven til en festlig, fed og fornøjelig musikalsk oplevelse.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Øen rundt for fulde sejl

25. marts 2013Kapsejlads Tåsinge rundt – for alle der har en båd til rådighed


AF VAGN HANSEN

TØSINGEN har været i det maritime hjørne, og har fået en snak med Simon Kirk, der er medlem af Svendborg Sund Sejlklub – Danmarks ældste sejlklub. Simon Kirk er ikke medlem af bestyrelsen, men er fyldt af gå-på-mod.

Baggrunden til interessen er, at der ligesom i andre kapsejladser er nedgang i antal tilmeldinger.  Og det kan der være mange årsager til.
– Måske er der et generationsskifte på vej i sejlerlivet, måske er folk bange for at melde sig til kapsejlads eller måske har de slet ikke modtaget informationen, siger Morten Kirk.
Men i stedet for at kaste håndklædet i ringen og acceptere det, vil Morten Kirk slå et slag for at få flere med på turen rundt om Tåsinge, og udvider derfor med en ekstra dag med træning – en såkaldt Tune-up dag. Der er et håb om at komme ud til blandt folk, som ikke er med i en sejlklub.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rabbits vandt den første semifinale

25. marts 2013

AF ERIK KIRK, Sportschef Radio Diablo

 

Svendborg Rabbits vandt den første semifinalekamp mod Randers med 86-76.
Rabbits Claus Magaard sagde efter kampen.

Hør interview med Claus Magaard

Hør interviewet fra Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn – Bemærk! uredigeret udgave.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php