Monthly Archives: april 2013

Piger og drenge skal ud

30. april 2013


(Foto: Thurø Spejderne)

 

Spejderliv er udendørs liv, uanset vejret. Det er sundt

 

AF PER VINCENT

 

Det foregår udendørs. Hele tiden.
Godt nok har de en dejlig hytte på Thurø Rev, men den bliver brugt så lidt som muligt, for det er udgangspunktet for spejderlivet, at det sker ude i naturen og ikke i sofaen.

 

Grænseløst
– Ja, vi er ude hele året, om det så regner eller sner. Vi bruger naturen alt det vi kan, for det er jo en af grundværdierne i spejderbevægelsen, og det er i høj grad med til at udvikle børn og unge, forklarer Bent Mortensen. Han er tropsleder.

– Alt det man kan lære ved at færdes i skoven og på stranden, det er næsten grænseløst, det er helt klart sundt med masser af frisk luft og fysiske anstrengelser, og ungerne elsker det, siger Bent Mortensen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Go2Green har vokseværk

29. april 2013

– Lad os sammen høste de grønne energisparefrugter, som er plantet og plejet gennem de sidste to år, lød det fra GO2Green formand Anders Banke, til partnerne i GO2Green på generalforsamlingen i går.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Det kom til kampvalg om bestyrelsesposter, da GO2Green i går afholdte sin 2.ordinære generalforsamling.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Formanden for bestyrelsen i GO2Green, Anders Banke, Sydfyns Elforsyning, aflagde en fyldig beretning over GO2Greens aktiviteter i 2012, da det sydfynske klimainitiativ, der arbejder for at skabe grønne jobs i Svendborg og en årlig målbar reduktion af energiforbruget og CO2 belastningen, afholdte generalforsamling for sine 36 partnere.

Anders Banke kunne blandt andet fortælle om Fyns største solcellepark, som i oktober sidste år kunne indvies af Sydfyns ErhvervsForskole.

Solcelleanlægget er på 130 kW, og det svarer til skolens eget strømforbrug. Solcellepanelerne har et areal på 948m2.
Partner i GO2Green, Grøn Sol, havde stået for etableringen af solcelleparken, efter at have vundet opgaven i et udbud.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Alverdens musik

29. april 2013

Travelling Tribes springer rundt i musikkens farverige landskaber torsdag d. 2. maj på Giant Steps’ faste spillested Arne B.
www.giantsteps.dk


Er man på udkig efter lidt ekstra spænding i hverdagen og dødtræt af gabende kedelige aftner, kan en særlig tankevækkende og utraditionel oplevelse måske være løsningen. Den har Giant Steps torsdag d. 2.  maj kl. 20, hvor bandet Travelling Tribes flyver ud over stepperne mod nye musikalske horisonter og bringer en smeltedigel af forskellige kulturer til den danske musikscene.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

RASMUS arrangementer april og maj

29. april 2013Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Thurø Revyen igen en stor succes

29. april 2013


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

En mand mere på scenen til næste år, tak!

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hverken rockerne, de hjemløse eller politikerne på såvel Christiansborg som i byrådet var fredet, da Thurø Revyen løb af stablen for 15. gang her i februar. ‘
Årets tema hed ’Far-vel-færd’, og selvom det er et nok så alvoligt – og et meget aktuelt emne, så fik den lille faste trup i Thurø Revyen munden helt op til ørerne på de godt 70-80 mennesker, som hver aften havde taget turen til Thurøhallen’s cafeteria for at se revyen.

 

Øvet siden oktober
Det kræver sit at være med på skuespil-holdet i Thurø Revyen. Og selvom det hele er på amatørplan så bliver der arbejdet meget seriøst med tingene.

– Vi har øvet siden oktober, og der er lagt rigtig mange timers forberedelse i det inden vi står på scenen på premiereaftenen, siger Mai-Britt Jensen, som er den ene af de tre piger på de skrå brædder.

Holdet består af i alt fire dilettant-skuespillere og heraf er der blot en enkelt mand i mellem.
Og det vil Mai-Britt Jensen og resten af holdet gerne have lavet lidt om på.
– Vi savner en mand mere i truppen. Det ville løfte det hele mere, og det ville åbne for nye muligheder, om der var en mand mere med, siger Mai-Britt Jensen, og opfordrer til at melde sig, om man altså har tæft for skuespil, kan synge – og altså er mand.

 

De medvirkende i Thurø Revyen er: Merete Beltoft, Mai-Britt Jensen, Hanne Skaalum og Allan Kirkebæk, og de var ledsaget, også i år, af den musikalske duo ved Niels Jørgen Pedersen og Claus Bastrup Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hinkeruder og to-øres bolcher

28. april 2013


Den elektriske Thurøfærgen. På vej efter kongen..?

 

AF PER VINCENT

 

En aften i begyndelsen af december 1990 var der studiekredsmøde på Thurø. Meget passende skulle de snakke om netop Thurø, så de havde inviteret Hannah Bergmann Hansen.

Hun var 86 år på det tidspunkt, og her er et lille uddrag af det hun fortalte.

 

Kongens Mercedes
Murstenene var røde og hvide, flest røde, og skolebørnene havde brugt dem til at lave et Dannebrogsflag ved Mindestenen for Genforeningen.

Det var i 1922, og anledningen var et fornemt besøg: Kong Christian  den X og dronning Alexandrine kom kørende i deres åbne Mercedes. Først var de sejlet over med den nye el-færge. De blev modtaget ved Thurø skole af pastor Schramm, børnene og lærerne.

 

Øens længste kælk
Hannah Bergmann kunne også huske, at der ingen biler var på øen, så børnene kunne lege over alt.

– Øen var jo vores egen, sagde hun.

De ”hinkede”, ”hoppede til månen” og ”lyste paven i band”, og de var mange om det. Om vinteren kælkede de ned ad Snævringen og ud på isen på ”Lange Maren”, en kælk med plads til otte-ni børn. Midtermosen var stedet for skøjteløberne.

 

Sådan var det
Dengang i 20´erne havde skolen små 200 elever og fem-seks lærere.

Det kostede fem øre at komme over med el-færgen. En pose bolcher kostede to øre, konditorkager fra Struwe hele 10 øre.

De børn, der ville fortsætte efter syvende klasse, måtte tage postbåden til Svendborg.

 

 

(kilde: Thurøs historie. Studiekreds 1990/91). Vil du vide mere eller andet, kan du besøge Lokalhistorisk Arkiv på Bergmannsvej på Thurø).Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Arrangementer for børn og unge på biblioteket i maj

28. april 2013


Film for de yngste
Lørdag den 4. maj inviterer Svendborg bibliotek til filmoplevelser for de 3-5-årige kl. 11 og for de 6-8-årige kl. 12.

Kom og se tegnefilm, kortfilm – sjove film, anderledes film, alvorlige film. Vi viser film for de yngste fra Filmstriben, hygger os og snakker lidt om filmene.

Der er gratis billetter på www.svendborgbibliotek.dk. Filmene vises i det røde hus over for hovedindgangen.

 

CIRKUS – Workshop
Lørdag den 11. maj kl. 10-16 holder Svendborg Bibliotek Cirkusdag med det Flyvende Kuffertcirkus for de 8-14-årige.

Her kan du lære at jonglere, balancere, gå på stylter, ligge på søm, lave akrobatik og meget andet. Man skal selv have madpakke med.

Cirkusforestilling kl. 15, hvor børnene og de unge spiller hovedrollen, og Søren Visby optræder også med nogle af sine egne numre.

Der er gratis billetter fra den 27. april på www.svendborgbibliotek.dk

 

CIRKUS – forestilling
Lørdag den 11. maj kl. 15-16 inviterer Svendborg bibliotek på en lille Cirkus forestilling med de børn og unge med de numre de har lært af Søren Visby

fra det Flyvende Kuffertcirkus i løbet af dagen. Man kan opleve dem jonglere, balancere, gå på stylter, ligge på søm, lave akrobatik og meget andet.

Søren Visby optræder også med nogle af sine egne numre. 
Der er gratis billetter fra den 27. april på www.svendborgbibliotek.dk
Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ledige bådpladser i Svendborgsund Marina

27. april 2013

www.udsyn.com Kommentarer: 2 kommentarer

Forårsjazz i det grønne

27. april 2013

Hvorfor ikke lade årets første skovtur gå til Caroline Amalie Skoven søndag den 5. Maj. Her vil Musiktribunens Jazzband spille elsket jazzmusik. Bandet er, som navnet antyder, skabt til at optræde på Rottefældens nyrenoverede musiktribune.

Musiktribunens Jazzband er: Esben Hansen på trommer, Christian Søgaard klaver, Sidsel Marie Søholm sang og Jens Holgersen kontrabas. 

Det lille orkester kunne være taget ud af en film om fordums frydefulde søndagsudflugter til det folkekære lysthus ude i skoven. Dets repertoire består af kendte og elskede, både danske og udenlandske jazzmelodier, fra 1930’erne, 40’ene og 50’erne.

– Musikken vil vække minder og rytmerne vil straks få alle danseglade par op på tæerne. 

Det er efterhånden blevet en festlig tradition at mødes til jazz, når bøgen er sprunget ud, fortæller kulturkonsulent Birgit Pedersen, der sammen med Seniorværkstedet står bag årets skovtur til Rottefælden. Medbring gerne madkurv, forårshumør og måske et varmt tæppe. Der vil være borde og bænke, salg af kolde drikkevarer samt kaffe og kage. Drikkevarer skal købes på stedet.

– 

Vi håber, at rigtig mange vil benytte lejligheden til at inviterer familie og venner med til en dejlig eftermiddag med glad musik i smukke grønne omgivelser, slutter Birgit Pedersen og tilføjer, at i tilfælde af regn flyttes arrangementet til Borgerforeningen, Ramsherred 4, Svendborg. 


Entré 50 kr. betales ved indgangen.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nedtælling til bluesfestival næste week-end

26. april 2013

Billetsalg på www.sydfynsbilletten.dk

Læs mere om Svendborg Blues ´n´Roots på: www.svendborgbluesandroots.dk

Læs om de optrædende orkestre på årets bluesfestival Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php