Monthly Archives: maj 2013

Nyt spændende Svendborg-band ude med ny demo

31. maj 2013

Det er dig selv der går på værthus i Ikast…

… og hvis du spø’r mig så’ det din egen skyld 

 

Linjen er fra Første Forsøgs single ”På Værtshus”.

Du kan for eksempel også høre om ”sveskejuice og glemsomhed” og at ”facebook er det ensomste sted i verden” på Svendborg-orkestrets nye demo.

 

”Hippedi Hoppedi Stereo Musik”

Første Forsøg går efter den gode melodi, det er hjemmelavet folkepop med et øre for det sangbare og et øje for det der foregår. Sangene fortæller en personlig historie eller en historie om en person. Sikkert om en du kender.

Ordene bærer sangene, som handler om menneskers måde at være på. Om de gamle, der ikke kan komme til i kassekøen for de unges latte og breezers, om Gustav der gerne vil gøre som han kunne engang, om hvad der kan ske hvis man bliver forkælet hele sit liv.

Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Direktør bliver centerchef for nyt område

31. maj 2013

Centerchef for center for facility management i Svendborg Kommune.

Det er den nye stillingsbetegnelse for Kjeld Bussborg Johansen. En stilling han tiltræder den 1. januar 2014. Det sker samtidig med at det nuværende direktør-område Miljø og Teknik sammenlægges med direktør-området kultur, erhverv og plan.

Det nye område får ansvar for hele kommunens ejendomsområde samt en række tilknyttede servicefunktioner. 

Som udgangspunkt er der tale om samtlige opgaver som handler om administration, drift, vedligeholdelse, nyanlæg af kommunale arealer og bygninger – herunder veje, grønne områder og natur.

Herudover bliver Kjeld Bussborg Johansen også direktør for Svendborg Kraftvarme A/S og Svendborg Gadebelysning A/S.

 

– Jeg er glad for, at vi fortsat kan trække på Kjeld Bussborg Johansens mangeårige erfaring i Svendborg Kommune. Og jeg er overbevist om, at vi har fundet den rette mand til at løse en stor og vigtig opgave de kommende år, siger kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf.

 

Kjeld Bussborg Johansen ser også frem til den nye opgave.

 

– Det er en ny udfordring, som efter min vurdering kommer til at fylde rigtig meget i dagligdagen i Svendborg Kommune de kommende år. Derfor ser jeg frem til, sammen med medarbejderne i det nye center at løse de opgaver, som det nye center får, siger Kjeld Bussborg Johansen, der får omkring 140-160 medarbejdere i det nye center og et budget i nærheden af 200 mio. kr.

 

Det er samtidig aftalt, at Kjeld Bussborg Johansen fratræder sin stilling, når han fylder 65 år. Det sker 31. oktober 2016.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps fejrer 13 års fødselsdag med fuld musik

31. maj 2013


Syv musikere, der tilsammen kalder sig Buzy Boyz Back In Town, fejrer Giant Steps’ fødselsdag lørdag eftermiddag d. 1. juni.
www.giantsteps.dk

Sommeren kalder, en koncertsæson er slut, og musikforeningen Giant Steps har 13 års fødselsdag.  Dette skal naturligvis  fejres efter alle kunstens regler – derfor byder musikforeningen velkommen til fest lørdag d. 1. juni kl. 13 på Arne B og til en helt enestående oplevelse med the one and only Giant Steps birthday celebration band.

 

Ikke mindre end syv tidligere Svendborg-musikere er gået sammen for at fejre Giant Steps med det til lejligheden sammensatte band Buzy Boyz Back In Town under ledelse af den sublime trompetist og flygelhornist Mads la Cour, der til daglig spiller i DR Big Band. Alle på holdet er travle drenge, som har fuld fart på karrieren i København, men nu vender hjem med en velkomponeret musikalsk lykønskning indeholdende alt fra udvalgte jazzstandards, calypso, fusion til indie rock.

 

I blæsergruppen befinder sig foruden la Cour det unge talent Asbjørn Kamban på trompet samt saxofonisten Mads Haaber, der bl.a. boltrer sig i Jan Glæsel Orkester, og trommeslager Jazpar Lindenhoff, hjemvendt fra studier i New York, styrer den fedeste rytmegruppe sammen med percussionisten Jens Kristian Siquiera, bassisten Anders Thambo og guitaristen Tobias Sødring. De tre er i øjeblikket aktuelle i ”The Eclectic Moniker”, som for alvor er brudt igennem med deres hippe calypso-indierock.

 

Inden koncerten er der mulighed for en at nyde en lækker frokostbuffet.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Godt tilbud til borgerne – ekstra åben til nye pas

31. maj 2013

Sommerferien står for døren. Og det betyder også ekstra travlt hos Borgerservice i Svendborg Kommune.

– Især har vi mange borgere, der pludselig har opdaget, at deres pas er udløbet, eller at børnene ikke har noget pas. Så skal det gå hurtigt med at få det ordnet inden familien skal på ferie, siger teamleder Allan Krogh Filtenborg, Borgerservice i Svendborg Kommune.

Derfor har Borgerservice besluttet, at holde ekstra længe åbent de fire torsdage i juni måned. Her er Borgerservice åbent fra kl. 16.30-18.00.

– Men det er kun for ekspedition af pas. Andre henvendelser skal klares indenfor den normale åbningstid fra kl. 10.00-16.30 om torsdagen. Vi ved, at der er en del borgere, der kan have svært ved at nå forbi Borgerservice i vores normale åbningstid. Derfor giver vi dem nu det tilbud med halvanden times åbningstid de fire torsdage i juni, fortælle Allan Krogh Filtenborg.

De fire torsdage er den 6., 13., 20. og 27. juni.

Der er normalt 14 dages leveringstid på et nyt pas.

– Kom derfor i god tid, og få lavet det nye pas eller fornyet det gamle, lyder opfordringen fra Allan Krogh Filtenborg.

www.svendborg.dk/borger/voksen/pas kan du finde flere oplysninger omkring pas. Her kan du også se, hvilke papir, du skal medbringe.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sommer-stemning i det nye mitsvendborg.dk – MAGASIN

30. maj 2013

DOWNLOAD mitsvendborg.dk-MAGASIN juni 2013

 

Så er den første sommer-udgivelse af mitsvendborg.dk – MAGASIN på gaden. Og der er virkelig gået sommer-stemning i den denne gang.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN


 

Således tager vi dig med på havnen i Svendborg, hvor Svendborg Kommunes nye byhaver spirer fra de blomster- og urtekasser som er blevet sat op ved skaterarealet til fri afbenyttelse af byens borgere.
I den anden ende af havnen har mitsvendborg.dk været ombord på den gamle postbåd Hjortø, som ligger til kaj i starten af træskibsbroen på Havnepladsen. Her fortæller en lille forsamling af ildsjæle på 65+ om hvad kærligheden til fællesskabet og vores maritime kulturarv betyder for dem – og for Svendborg.

mitsvendborg.dk tager dig også med til fremtidens forsamlingshus, som kommer i Egense, og til en smagsprøve på årets kulinariske fødevaremarked. Og så kan du læse om hvorfor der er gået trend i at købe genbrugstøj.
Byens kulturhus – Borgerforeningen – har fået ny mand på broen. Han hedder Claus Bjerregaard, og han er både til Big Band, børnefester, Belli og banko – så længe det ikke bliver elitært!


Du kan også læse om tre unge studerende svendborgensere som har startet deres egen virksomhed, som udvikler applikationer og laver hjemmesider. Og det er de bare rigtig gode til.
Trine Lønfeldt giver dig mad- og duftminder fra barndommen (og en opskrift på ØKO pandekager med stikkelsbærkompot). På De grønne sider vil Mette Thillerup have dig til at spise dit ukrudt, og Henning Rask og Niels Christian Nielsen fortæller om mulighederne i energiforbedringer i boligen. 

Og så får du et otte siders tillæg om Love In – Skarø Festival midt i magasinet, hvor Rugsted Kreutzfeldt og Kristian (UFO) Humaidan glææææder sig til at komme til juli.

 

Rigtig god fornøjelseKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jesper Hempler og Søren Bøje på Strandlyst

29. maj 2013

Søren Bøje & Jesper Hempler
Strandlyst – lørdag den 15. juni kl. 23.00

Gode melodier, fantastiske sangskrivere og en duo bestående af to energiske og gennem-rutinerede drengerøve. Sammen med en kop øl er det ingredienserne til en god aften på Strandlyst.

To markante fynske musikere, har slået sig sammen til en slagkraftig enhed. Jesper Hempler og Søren Bøje tager livtag med Jagger/Richards, Dylan, Neil Young og en bunke andre kendte, og mindre kendte sangskrivere. Det hele bliver krydret med egne kompositioner.

De to musikere har på flere tidspunkter krydset hinandens spor i deres respektive karriere. Det har afsløret en kærlighed til de samme sangskrivere. Så nu skal det udleves.

Søren Bøje har i de senere år håndteret guitaren i Blues Brothers og Peter Belli’s orkester. Endvidere spiller han stadig med Svendborg baserede Toulouse Blues Band.

Jesper Hempler har lavet to soloalbums med egne sange. ”The Greatest Fool” blev i sin tid ugens album på DR. I øjeblikket arbejdes der på nye danske sange og der spilles på livet løs i Full Moon Fever.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Trollemarked for tredje gang

28. maj 2013

Trollemarked for tredje gang

 

Klokken 10-14 søndag den 2. juni åbnes dørene for Trollemarked på Plejecenter Trollehøj og Plejecenter Trollemose i Svendborg. Det sker ved Multihuset på Gammel Skårupvej 3, Svendborg

Der bydes på et overflødighedshorn af oplevelser for gæsterne. Der er boder med alt fra olivenolier, vin, takser, cremer, postkort, slik, planter, buketter, kager, fodterapeut, loppemarked, fiskedam og amerikansk lotteri.

Kl. 11.30 giver talentholdet fra SG-gymnastik opvisning.

– Vi håber på flot vejr og mange gæster, sådan som vi har haft det de to foregående år, siger Anette Søby, leder af plejehjemmene.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

ANNONCE – Gratis diamanter hos Guldsmed Lauridsen

28. maj 2013

www.guldsmed-lauridsen.dk Kommentarer: 1 kommentar

Business Stress Express på Arne B.

27. maj 2013

Business Stress Express
Arne B. fredag den 31.maj

  

“Vi vil gerne gøre oprør imod den udvikling, som teknologien og popkulturen har trukket rockmusikken i.”.

Så klar er talen fra forsanger og kontrabassist Thomas Valter, guitarist Bo Møller og trommeslager Søren Pedersen, der tilsammen udgør trioen Business Stress Express.

Deres traditionelle line-up med trommer, guitar og kontrabas får måske bandet til at ligne et country-band, men de håndterer deres instrumenter som et punkband. Dannet omkring en fælles kærlighed for lige dele decibel og sveddråber forsøger de tre medlemmer at kombinere knitrende rørforstærkere, skramlede aluminiumskapsler og humoristiske danske tekster til et univers, de selv har navndøbt ‘New Nordic Rockabilly’.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Syngende fynsk i Svendborg

26. maj 2013

Syngende fynsk i Svendborg.

Som en del af Kulturkaravanen under Kulturregion Fyn, uropfører et kor fra hver kommune på Fyn projektet Syngende Fynsk.

10 kor, 10 komponister og fem forfattere under supervision og ledelse af Michael Bojesen har optrådt rundt omkring på Fyn. Det er Vor Frue Kirkes egen organist Povl Chr. Balslev, som har taget initiativ til dette spændende musikprojekt.

Torsdag d. 30. maj kl. 16.15 er det Svendborgs tur,  hvor a-capella- gruppen Among Sound fra Svendborg optræder i Vor Frue Kirke. Gruppens medlemmer er engagerede unge, som inspireret af vokalgrupper som Basix og The Real Group formår at levere en nærværende og intens oplevelse med  flotte superswingende og elegante klange.

Torsdag d. 6. juni kl.19 samles alle 10 kor så til en stor koncert i Guldsalen, i Borgerforeningen i Svendborg. Alle er velkomne og korkoncerten er gratis. Korene vil denne aften uropføre sangene, der er skrevet specielt til projektet.

Syngende Fynsk har i sær haft til formål at efteruddanne komponisterne og lære korene om musikalsk udtryk. Desuden har fem fynske forfattere sat ord på Fyns sjæl, og hver tekst har fået en rytmisk og et mere klassisk arrangement komponeret af fynske komponister, så publikum vil opleve samme tekst fortolket på to måder.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php