Monthly Archives: juni 2013

Mad, mennesker – og meget mere

30. juni 2013

Torvet var i denne week-end forbeholdt sanserne – og ikke bilerne
(Foto: mitsvendborg.dk)

Se alle billederne


Svendborg sydede af sanser her i week-enden, hvor Kulinarisk Fødevaremarked igen omdannede bymidten til et mad-mekka af lækkerier.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

På trods af en mildest talt ret våd start, så var det en meget glad Kulinarisk Sydfyn boss, Mikael Hansen, mitsvendborg.dk talte med en time før portene blev lukket til årets kulinariske fødevaremarked i Svendborg.

– Jeg er igen i år en meget glad mand. Vi havde godt 6.000 mennesker, som trodsede regnen, og tog til fødevaremarked i Svendborg midtby lørdag, og jeg vil anslå, at når vi har fået talt det hele op, så lander vi på omkring 12.000 besøgende i år. Og så kan man som arrangør kun være yderst tilfreds, siger Mikael Hansen.

 

Marked igen i bymidten – ja tak!
Det er i år 13. gang at Kulinarisk Fødevaremarked afholdes i Svendborg, og tredie gang at det foregår i Svendborg Midtby. Det store marked har tidligere været afholdt på havnearealerne, men forrige år valgte man at rykke det hele op i området Centrumpladsen, Krøyers Have, Ramsherred og Torvet. Og også her udtrykker Mikael Hansen begejstring.
– Det er i de perfekte rammer at markedet ligger i midtbyen. Vi håber at det kan fortsætte sådan, lyder det fra Mikael Hansen, som dog ikke kan vide med sikkerhed om Kulinarisk Fødevaremarked kan foregå i bymidten til næste sommer. Her er arbejdet med det store byfornyelsesprojekt med omdannelsen af Torvet og Ramsherred efter planerne nemlig i fuld gang.

 

Udsolgt på hotellerne
Når der kommer tusinder af mennesker til Svendborg, som i de dage hvor fødevaremarkedet løber, så afspejler det sig også på andre dele af erhvervslivet. Således melder både Hotel Svendborg, Hotel Ærø og Hotel Christiansminde om alt udsolgt i denne week-end.
– Vi mærker tydeligt, at der er en øget interesse for Svendborg i en week-end som denne, hvor der er fødevaremarked, fortæller direktør på Hotel Svendborg, Tom Pelle.
– Hvor det tidligere var hovedsageligt fynboer, har vi nu væsentligt flere gæster fra flere forskellige steder i landet. Et arrangement som DM i grill, som tidligere har været afholdt i Tivoli i København, trækker nu folk til Sydfyn, siger Tom Pelle, og tilføjer at det ikke er Justin Bieber koncerter, hvor det hele peaker, at Svendborg har brug for, men vigtigheden af distinationsudvikling, som Kulinarisk Fødevaremarked er et godt eksempel på.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Frokost Matiné på Arne B. med Drivtømmer

27. juni 2013

Frokost Matiné på Arne B. med Drivtømmer

Lørdag d. 29. juni kl. 13.00

 

Folk-rock-gruppen Drivtømmer, der debuterede i 2011 med albummet af samme navn, hører ikke til musikbranchens yngste. Men er de grå i toppen, har de til gengæld så meget desto mere erfaring at øse af. Ikke alene som musikere, men også med dyrekøbte erfaringer fra livet.

 

Drivtømmer spiller levende og medrivende langelandsk newfolk-pop-rock med stærke bånd til den danske rockscene i 70’erne. Med afsæt i poetiske og samfundskærlige tekster spænder musikken over nænsomme ballader og rå rytmer. Spille- og livsglæde er kernen i Drivtømmer s koncerter. 

Musik og tekster er skrevet af Ole Lundberg.

Bandet består af Ole Lundberg (akk. guitar og sang), Henrik Baunkilde (el.guitar), Henrik Nybo (bas), og Bjarne Glud Jensen (trommer).

 

Nyd en dejlig frokost-anretning fra Arne B før koncerten.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

DOWNLOAD program for Lovein – Skarø Festival

26. juni 2013

Så er det endelige program for Lovein – Skarø Festival klar.

DOWNLOAD programmet herKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hjælp på vej til psykisk sårbare borgere

26. juni 2013

Formanden for socialudvalget Lars Erik Hornemann holder tale ved indvielsen af de renoverede lokaler hos Impuls Kursuscenter og Mødested.
(Foto: Mads Claus Rasmussen)

 

Impuls skal hjælpe psykisk sårbare borgere

 

Det handler om, at psykiske sårbare borgere nu får mulighed for at får hjælp til at få deres hverdag til at fungere bedre. Ny forskning viser, at når den enkelte borger selv er aktiv, vil vedkommende hurtigere få en hverdag, der kommer til at fungere optimalt

Tine Rudbech Lund, daglig leder af Impuls, er ikke i tvivl om, at borgere i Svendborg Kommune med psykiske lidelser nu får bedre muligheder for at blive hjulpet. Med de nyåbnede Impuls Kursuscenter og mødested i det tidligere Holbølls Minde Centeret er det ideen, at borgerne sammen med medarbejderne selv bliver en del af medarbejder-staben i huset.

Konkret betyder det, at de psykisk sårbare borgere arbejder i tre teams, der hver især står for driften af cafe, service samt kontor & kultur i centrets kursusafdeling.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Musikken til dit hjerte!

25. juni 2013

Illeborg & Nussbaum + Steno
28. juni på Arne B

 

Det kan godt være, du ikke kender dem, men de har været en del af den danske musikbranche i mange år. Hver for sig.

Nu har de heldigvis slået sig sammen og det er forhåbentlig ikke sidste gang, at de deler deres sange med os.

Og så har de oven i købet Torben Steno, journalist, foredragsholder, musiker m.m. med.

Så der er lagt op til en aften af de store på fredsag på Arne B.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hjertestarter på Svendborg bibliotek.

24. juni 2013

(Foto: mitsvendborg.dk)

I lighed med mange andre steder, hvor mange mennesker færdes har Svendborg bibliotek nu også fået en hjertestarter. Den sidder lige til højre for hovedindgangen til biblioteket.

Hvis en person pludselig falder om med hjertestop, kan hjertestarteren guide hjælpere igennem et forløb, som kan redde patienten indtil en ambulance kommer. Efterhånden findes 60 hjertestartere i Svendborg og omegn.
Det er Trygfonden som har sponsoreret hjertestarteren, og efterhånden har givet flere tusinde hjertestartere, som er sat op rundt omkring i landet til glæde for de ca 3.500 mennesker som rammes af med hjertestop.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Flot 5.plads til FC Svendborg i 2.division i fodbold

23. juni 2013

AF ERIK KIRK, Sportschef Radio Diablo

 

FC Svendborg vandt sæsonens sidste kamp på hjemmebane over Blokhus med 3-0. Jonas Thorup scorede 2 af Svendborgs mål.
Ham talte vi med efter kampen.
Hør interview med Jonas Thorup

 

Det var en meget tilfreds Carsten Mikkelsen, cheftræner fra FC Svendborg, som vi også talte med efter sejren på 3-0, som gør, at holdet slutter som nummer fem i 2. division.
Hør interview med Carsten Mikkelsen

 

Hør interviewet fra Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn – Bemærk! uredigeret udgave.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvem hiver MTV-priser til Svendborg?

23. juni 2013

 

Danske klubgængere, eksperter hos MTV og Smirnoff er nu enige. Finalisterne til det store MTV Award Show Yours for the Making, er nu fundet, offentliggjorte og klar til den endelige kamp om statuetterne.

 

Svendborg deltager i MTV award show!
Det store MTV award show afholdes på lørdag, den 22. juni med show start klokken 22.00 på Crazy Daisy i Herning (vinderen af kategorien Best Event). Her er der lagt op til et kæmpe show, med underholdning af flere danske stjerner, DJ-duoen Svenstrup & Vendelboe samt Lilja.

 

Den store prisfest!
Alle 12 klubber har givet deres bud på den bedste drink, bedste dekoration og Smirnoff Univers, mest opfindsomme promotion, bedste DJ og værtinde. I hver kategori, er de 3 med flest stemmer, gået videre til finalen, hvor det afgøres, hvem der går hjem med en ægte MTV award.

 

Det er de lokale helte, som ”Best DJ” – Bjarke Jauch, ”Best Drink” med bartenderen Søren Paaske og hans drink ´Stunner`, alle klubbens gæster i ”Best Guest”, promoteren Mads Stryhn i ”Best Promotion” og altid imødekommende Line Kirk i ”Best Hostess”, der kan vende aftenen til en sand prisfest for Svendborg og omegn. 

Klubben deltager ligeledes i kategorien Original Smirnoff Universe for deres ”Hawaii Luau” tema.
Alt i alt kan det ende med at seks ud af de 7 MTV awards hives til Svendborg!

 

Den hippe DJ-duo Svenstrup & Vendelboe står for underholdningen, sammen med MTV Værtinden og DJ’en Lilja. Inden de indtager pulten, vil de bedømme DJ-konkurrencen, der sammen med jagten på årets drink, vil blive afholdt live på scenen.

 

Følg award showet og konkurrencen online på www.YFTM.dk og følg med på MTV hver eneste dag.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kulturløfte i Svendborg Kommune

23. juni 2013

(Foto: mitsvendborg.dk)


”Kulturløfte i Svendborg Kommune – Fantastiske Fornemmelser” er resultatet af den proces, der har foregået siden oktober 2012, hvor åbne borgermøder har inviteret til dialog om en ny kulturstrategi for Svendborg Kommune.


– Vi er glade for det oplæg til en kulturstrategi, vi nu sender i høring, udtaler Bo Hansen, fungerende formand for Udvalget for Kultur og Planlægning. Det er et oplæg med stor borgerinddragelse, hvor afsættet var det kickoff møde, der blev afholdt i Borgerforeningen i oktober måned, arbejdet i de fire fokusgrupper og ikke mindst afholdelse af i alt fem borgermøder. Borgermøder, der blev planlagt i tæt samarbejde med lokale aktører og derfor fik forskellige forløb, men som har haft det til fælles, at der er kommet rigtig mange gode input fra borgerne, siger Bo Hansen og fortsætter: – Desuden har der været holdt to borgermøder for unge, da det er en gruppe, vi har ønsket at have ekstra meget fokus på i det her arbejde.

– Børn og unge er væsentlige bidragydere til det fælles kulturliv, fordi de er fremtidens kulturskabere og kulturbærere, siger han videre.

Dialogen med borgerne har tydeligt vist, siger Bo Hansen, at der i Svendborg Kommune findes et stort potentiale for kunstnerisk/kulturel udvikling og nyskabelse, og at det især er dette potentiale, kulturløftet skal understøtte, udvikle og styrke.

Oplægget er i høring i perioden indtil 11. august 2013, og det skal være mit håb, at rigtig mange borgere, vil forholde sig til det, slutter han.

Oplægget kan læses på www.svendborg.dk og input/kommentarer skal sendes elektronisk til kulturogfritid@svendborg.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Næsten blind rytter og lokal optiker hjælper kræftsyge børn

22. juni 2013

64-årige Søren Grotum er næsten blind, men i juli cykler han til Paris for at samle penge ind til kræftsyge børn og deres familier. Og han har Louis Nielsen i ryggen.

 

Louis Nielsen i Svendborg samler ind til Børnecancerfonden, mens næsten blinde Søren Grotum cykler til Paris

 

Kunderne hos Louis Nielsen i Svendborg kan i den kommende tid støtte en god sag, samtidig med at de køber billige briller. Louis Nielsen har sponsoreret en tandemcykel til den næsten blinde Søren Grotum, Birkerød, der i juli cykler til Paris som en del af Team Rynkeby. I forlængelse af den aftale samler Svendborg-butikken ind til Børnecancerfonden.

 

– Formålet med Søren Grotums og resten af Team Rynkebys cykeltur til Paris er jo at samle indsamle penge til kræftramte børn og deres familier. Jeg kan dårligt forestille mig noget bedre formål at samle penge ind til, og vi vil meget gerne være med til at gøre beløbet så stort som muligt, siger chefoptiker hos Louis Nielsen i Svendborg John Tornhøj.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php