Monthly Archives: juli 2013

Der var engang en plan

29. juli 2013

(Illustration: Kristine Jensens Tegnestue)

 

Læs også: Den lodrette plan
TEMA: Nye byrum i Svendborg

 

I husker den nok. Den handlede i virkeligheden om en forbindelse mellem bymidten og havnen, altså på tværs af den op til 14 meter høje skrænt, der adskiller byens to centre.
 

AF HENRIK FOG-MØLLER 
 

Planlægningen i Svendborg har altid fulgt de mere eller mindre vandrette linier, og det er måske ikke så mærkværdigt. Havnen er vandret, det er der ikke så meget at gøre ved.  De nye store veje, gennembruddene fra omkring 1900-tallet er næsten vandrette, her skulle køre biler, og de kan ikke køre på skråninger og skrænter. Jernbanen er også næsten vandret.

 

Tilbage er så det mærkelige ingensmandsland mellem Møllergade og Toldbodvej, som udgøres af, set fra et traditionelt planlægningsmæssigt synspunkt, et fuldstændigt umuligt og uhåndterligt areal. Det er der derfor heller ikke mange, der har interesseret sig for gennem tiderne. Og derfor ligger det til dato hen som en byplanmæssigt kaos, hvor man stort set kan bygge hvad som helst, bare man kan skaffe indkørsel fra Toldbodvej.

  Læs mereKommentarer: 8 kommentarer

Meget mere mitsvendborg.dk – helt gratis til dig

27. juli 2013

DOWNLOAD mitsvendborg.dk – MAGASIN august

 

Sommer over Svendborg – og nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN på gaden. Kan det blive ret meget bedre?
 

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Jeg bliver ofte spurgt om hvordan pokker mitsvendborg.dk kan blive ved med at finde alle de gode positive historier fra Svendborg. Svaret behøver jeg ikke lede længe efter. Det er faktisk blot at slå ørerne ud, åbne øjnene og suge Svendborg dybt ned i lungerne. Og så er det ellers bare om at holde styr på udåndingen.

Det nye magasin er på gaden første august, men som altid kan du allerede nu downloade det her på mitsvendborg.dk

Denne gang kan du blandt andet læse om hvordan det gamle fællesværksted på Frederiksøen bliver forvandlet til en teater-scene, når BaggaardTeatret opfører deres nye forestilling Svendborg Mit Liv. 
Du kan også læse om en ‘gammel’ Svendborg-rockdreng, som i nu 20 år har krænget sin inderste sjæl ud, med hjælp fra sine stemmebånd, som Sydfynsk rock ‘n roll sanger.
 Lidt mere stilfærdigt er det når ægteparret Louise Føns og Anders Haaber laver baby-motorik-musik sammen med babybandet, og har stor succes med det ude i det ganske danske land.
 Hvad det handler om kan du også læse i det nye magasin.

Mads Kjær og SvendborgAlliancen kigger ind i fremtiden, og spekulere over hvad den bringer. Og så kan du læse om hvordan unge med en kriminel baggrund hjælpes igang med en uddannelse eller et arbejde, så de ikke falder tilbage i kriminalitet.
80 udøvende musikere, 12 øvelokaler, et af landets bedste spille­steder, en cafe, et mødelokale og et kontor. Alt dette fejrer 20 års fødselsdag på toppen af Møllergade. mitsvendborg.dk fortæller historien om Harmonien.


Kan man tage cykelfærgen til Vindeby?  Ja, det kan man måske gøre i en ikke så fjern fremtid. Ihvertfald bliver der trampet i pedalerne i Svendborg Kommune, som er i fuld gang med at udvikle Svendborg til en rigtig cykel-by. Det kan du læse meget mere om i det nye mitsvendborg.dk – MAGASIN. Ligesom du får at vide hvad Verdens mindste wellness-oase er for noget, hvad GO2Børsen handler om og i hvilken retning kulturen i Svendborg skal gå frem mod 2030.Og så får du, kære læser, sammen med 22.000 brevkasser i hele Svendborg Kommune, ikke mindre end et 12 siders tillæg om SVEND13 – Danmarks Film- og Kulturdage, med spot på de kendte, og de lokal-kendte og med hele programmet for film-festdagene i Svendborg i slutningen af august.

                                        

Rigtig god fornøjelse med mitsvendborg.dk – MAGASIN

 

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kulturbutikken åbner den 1. august 2013

23. juli 2013

Kulturbutikken åbner den 1. august 2013
Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg åbner Kulturbutik – officiel reception torsdag 1. august kl. 17-18

Kulturbutikken har, fra 1. august 2013, åbent paå alle hverdage kl. 11-15, tirsdag til kl. 18 og lørdage kl. 11-13. I Kulturbutikken er der mulighed for at købe billetter og gavekort til Borgerforeningens vifte af forskellige arrangementer, der i efteråret tæller bl.a. Caroline Henderson, åh Abe, Bent Fabricius Bjerre, Johnny Madsen, Troels Kløvedal og Led Zeppelin Jam.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hansted – Live

20. juli 2013Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Verdenspianister i Ollerup

15. juli 2013

 

Svendborgs borgmester byder velkommen til 40 pianister og inviterer til musikalske smagsprøver med unge lovende klaversolister i Guldsalen, Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg  mandag den 22. juli kl. 13.30
Alle er velkomne

 

Med tre internationale verdenspianister i spidsen indtager omkring 40 pianister i den kommende uge (22. til 27. juli) Ollerup Efterskole Sang & Musik til en opsigtsvækkende International Klaver Uge arrangeret af EPTA European Piano Teachers Association. Klavererne vil give genlyd i Svendborg og hele det sydfynske område.

De tre berømte verdenspianister er den russiske pianist MIKHAIL VOSKRESENSKY, ledende klaverprofessor ved det navnkundige Tjaikovskij Konservatorium i Moskva, den engelske pianist PAUL ROBERTS, professor ved Guildhall School of Music i London, og den amerikanske pianist EUGEN INDJIC, professor ved Schola Cantorum i Paris.

24 unge talentfulde pianister i alderen 14 – 26 år har meldt sig til at få undervisning af de tre mestre. Det foregår i daglige master classes, som publikum har mulighed for at komme og overvære.
Ugens højdepunkter bliver de tre koncerter: Onsdag den 24/7 med Mikhail Voskresensky Torsdag den 25/7 med Eugen Indjic
Fredag den 26/7 med Paul Roberts

Det er kl. 19.30 i koncertsalen på Ollerup Efterskole på det specielt bragte Steinway Koncertflygel. Her vil der også blive lejlighed til at høre nogle af de dygtige unge pianister.

Den internationale klaver uge er bl.a. støttet af Svendborg Kommunes pulje De frie kulturmidler. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Første Forsøg overraskede på Skarø Festival

14. juli 2013

(Foto: mitsvendborg.dk)

Første Forsøg holdt flot debutkoncert på Lovein

AF CHRISTIAN DAN JENSEN


‘Hippedi Hoppedi Stereo Musik’.. overraskelser kommer altid på en festival. Og på Lovien – Skarø Festival var dette heller ingen undtagelse. En af de helt store overraskelser var orkestret Første Forsøg, som lørdag først på aftenen holdt deres debut-koncert på scenen i Hip-teltet.

Orkestrets frontmand hedder Rasmus Vincent. Han skriver alt materialet selv, synger på dansk og spiller guitar i Første Forsøg.

– Jeg laver hjemmelavet folkepop med et øre for det sangbare og et øje for det der foregår. Sangene fortæller en personlig historie eller en historie om en person. Sikkert om en du kender, fortæller Rasmus Vincent, da mitsvendborg.dk traf ham umiddelbart inden han gik på scenen med de øvrige ‘forsøgspersoner’ i bandet.
Koncerten i Hip-teltet forløb som en fortælling om livets finurligheder, hvor publikum op til flere gange trak på smilebåndene af Rasmus Vincents selvironiske tekster.  Musikken bar meget tydeligt præg af reggae, men der var bestemt gjort plads til stabil guitar-tråd fra leadguitaristen Jan Schønemann, som yderst velspillende lagde små perler på lyrik-vejen fra Rasmus Vincent.
Første Forsøg havde i øvrigt lavet sangen ‘Søde Mennesker’ specielt til Lovein – Skarø Festival. Hør den her

Se billeder fra koncerten her

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Alt andet end tomgang

13. juli 2013

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Shaka Loveless fik æblerne rystet af træerne på Skarø

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der var absolut intet som indikerede tomgang, da Shaka Loveless lørdag aften erobrede den store scene på Lovein – Skarø Festival.
Alt hvad der nærmest kunne kravle og gå var kørt i stilling foran scenen i æblehaven på Vestergaard, da den 29 årige dansk-amerikaner Shaka Loveless entrede scenen med sit band. Og allerede fra første taktslag blev der i den grad skudt så meget energi af, at ingen kunne være i tvivl om at dette var festivalens absolutte topnavn.
Det var en yderst veloplagt Shaka Loveless som publikum kunne betragte på scenen. Som en kåd vår-hare sprang han dansende og syngende rundt, og efterlod ikke andet end et stort behov for bare at ville have mere. 
Med blot ét år på bagen siden succes-singlerne ‘Tomgang`og ‘Ikke mere tid´, som begge udkom i 2012 – og solgte platin, har Shaka Loveless fået sit navn solidt naglet fast på den danske rap-reggae – R&B scene. Og de færreste som oplevede bandets optræden på Lovein, kan overhovedet være i tvivl om, at vi i fremtiden vil komme til at høre meget mere til dem.
Højdepunktet kom cirka midt i koncerten, da Shaka Loveless spillede mega-hittet ´Tomgang` fra debutpladen af samme navn. Et nummer som med kanonfart røg til tops på hitlisterne, og som i april 2012 blev P3´s Uundgåelige.

Lovein beviste med Shaka Loveless, at den lille festival på Skarø har taget skridtet et par trin mere op af stigen, i at kunne præsentere navne som bare har rigtig meget at byde på.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jet Z brød lydmuren på Skarø

13. juli 2013

(Foto: Bo Sahlgreen)


Svendborg orkestret Jet Z ankom retmæssigt med sejt sydende partymusik

 

AF BO SAHLGREEN

 

Blander man følgende ingredienser, en solid håndfuld rock, lige dele god gammeldags disco, en par gode håndfulde funk, rigeligt med motown og derpå toppet af med den fede soul. Sæt blandingen i Jet Z’ovnen, i ca. 90 minutter foran danmarks kærligste festival er succesen i hus. 
Per Vincent (trommer), Christian Dan Jensen (guitar), Nis Kaare Hansen (tangenter), Jens Rossen (percussion og saxofon) og Ole Dorf (bas) havde virkeligt lagt i ovnen til det feststemte publikum. Jet Z førte blandt andet folkemængden igennem numre af Tower of Power’s top funkede ”Diggen’ On James Brown” til de ultra soul’et The Temptations ”Papa Was a Rolling Stone”, henover Little Richard’s oldschool rock’n’roll klassiker ”Lucille”. 
Ingen tvivl herfra, Jet Z kom, spillede og sejrede.

Se billeder fra koncerten herKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vellyd, velvære, sommervejr

12. juli 2013

(Foto: Bo Sahlgreen)

AF PER VINCENT

 

De gjorde det Rugsted & Kreutzfeldt. Love In fik det blå stempel fredag eftermiddag, da de spillede en afslappet koncert. De forenede deres store hits gennem tre årtier med Love Ins kærlige stemning.

Publikum var modtagelige og de to hovedpersoner var tydeligt godt tilpas på Skarøs store scene. Hit på hit, selvfølgeligt, for det er jo det de kan, og publikum i stort set alle aldre sang med og nød det i fulde drag mens solen skinnede og himlen var blå. Glæde og kærlighed kom fra scenen og til scenen. Da bandet gik fra scenen sang publikum stadigvæk med på den sidste sang.

De var hovednavnet og det var et godt valg til Love In. De forstærkede den kærlige og intime stemning der er på Love In. Det var en tur down memory lane (går gennem tiden), og som Jens Rugsted sagde ”ved I hvad der er noget lort? Det er når man lever på minderne og ikke kan huske en skid.”

Hurra for Rugsted og Kreutzfeldt.

Se billeder fra koncerten herKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Shake rocker Skarø

12. juli 2013

(Foto: Bo Sahlgreen)

 

Ingen rystede på grund nattekulde da Shake indtog dagens sidste scenen på Skarø

 

AF BO SAHLGREEN

 

Som sidste orkester i Ølteltet på Lovein – Skarø Festival spillede trioen Shake op til aftenens sidste dans. Christian Dan Jensen sang og sendte med hård hånd de fede rock-blues riffs ud til det feststemte publikum, som afslutning på en perfekt dag på Danmarks kærligste festival. Ole Dorf stod og lyste i sin aura af kærlighed og leverede som vanligt den bundsolide bas, sammen med sin fantastiske vokale lighed med John Hiatt på sangen Slow Turning. Ankermanden i truppen, Per Vincent, cementerede for alvor hvorfra energien til en seriøs fest stammer fra. Der blev grundigt gået til værks på gryderne i en sådan en grad at intet kunne sidde stille.

Se billeder fra koncerten herKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php